Spaghetti & köttfärssås..

..är nog ALDRIG så gott som efter julhelgen. Korv å köttbullar i all ära, men det är förbannat gott när dom får sällskap av lite annan mat i magen osså. Hederlig husmanskost!

Ett, tu, tre så vart julen över. Lika snabbt som alltid. Tomten kom å tomten gick, mat åts å klappar delades ut. Precis som vilken jul som helst. Men att jag hade vart så förtjusande snäll i år, kunde inte ens jag tro ;P Mucho bravo!

Julen började som vanligt den 23:e med övernattning hos mor å far. Spelade Bingolotto å vann faktiskt 100 kr i sista stund - det sista numret som ropades upp på sista bingon. (Tur för Lotta det!)
Vaknade på julaftons morgon å låg kvar å mös (?) innan jag satte på Alex tomtekläderna, var på han sa:

- ”Okej, mamma. Men sen får det va bra med tomtekläderna”.

Åt frukost i lugnan ro å sedan tittade vi (jag å Mattias) på Nicke Nyfiken-filmen som Alex fått av mormor å morfar i julstrumpan. Riktigt bra film, men lite sorglig emellanåt ;)
Dock mer troligt att det bara är mina hormoner som spökar, som vanligt..Mattias rörde ju inte min, hårdhudad som han är ;)

Därefter drog vi på oss ytterkläderna å gick ut i snön (!!) å åkte pulka. Äntligen en vit jul! Få förunnat må jag säja. Tyvärr är det egentligen bara roligt dom tre första åken, å sen tröttnar man på att behöva gå uppför backen hela tiden.

Så efter en stund gick jag in för att hjälpa moderskapet med maten, medan Mattias, Alex å pappa fortsatte roa sej i snön.

Väl inne insåg jag snabbt att det nog var klokare av mej att duscha iordning mej inför syrran med familj skulle anlända.
När jag var färdig med min makeover, satte jag igång att skala äggen till ägghalvorna. Dessvärre tog jag ”fel” ägg, dvs dom råa äggen som mamma skulle ha till omeletten. HAHA!

- "Ska det verkligen vara så här, mamma"
. Frågade jag med ägget rinnandes längs handen.

Inget mer sagt, men jag slapp (undanbeddes vänligen) hjälpa till mer sedan ;)

När fam Fransson dök upp åt vi å sedan började väntan på tomten (Jocke). Han hade fått strikta order om att vara nykter å ingen Bad Santa, som vi är vana vid. Det lyckades han med! ;)
Barnen var inte alls rädda, eller ens suspekta mot tomten, utan hjälpte honom att ge paket å kramade snällt om honom när han gick. Nästan lite kusligt att se att dom närmade sej "en ful gubbe" så fort..


                   


                   


                   


                   


Efter paketöppning å fika var det dags för nästa ställe. Näverhult. Fiskade upp Jocke på vägen ut, å när vi kom fram fick jag snällt gå med Jocke upp å slå in hans julklappar – som han av någon anledning inte hade gjort trots att klockan var 18,00 på självaste julafton ;) Men hellre det, än att han skulle lägga en Ica-kasse med diverse oinslagna paket under granen. Nån ordning får det ju va!

Efter ännu mer mat, väntan å rastlöshet dök tomten upp igen. Halleluja! Alex var lika orädd som innan å sprang ideligen fram ihopp om att alla paket var hans – vilket dom i princip var.

- "Tack tomten. Tack så mycket tomten. Tack för paketen tomten",
hördes konstant från Alex. Lika artig som mor sin ;)

Två överfulla sopsäckar fick vi med oss hem, innehållandes bara paket till Alex. Plus en å annan kartong som var för stor för att läggas i säcken. Bortskämd? Nej då!


         


Annars har helgen mest bestått av pulkaröj i diverse backar, Näverhult, Fly, Hjortgården – you name it.
Igår tex var vi i Hjortgården med Michael å Sara som visitors å grillade korv å åkte pulka. Riktigt mysigt var det, tills vi kom tebax till bilarna å fann att Michaels pappas sprillans nya bil (som de lånat) hade haft inbrott. Saras väska med plånbok, mobil mm var borta! Folk!

Vår bil hade klarat sej undan attacken trots att min väska låg slängd på golvet. Tonade rutor is da shit?!
Medan Saras väska hade legat helt täckt under massa kläder å bråte bara för att inte ligga synligt öppet. Hon hade nämligen läst skylten som sitter på Hjortgårdens anslagstavla, nått i stil med: ”Länsa bilen på värdesaker innan tjuven gör det”. Det som var mest irriterande, var ju att hon ändå hade tänkt på det. Men hellre lämna väskan gömd i en bil med larm, än att ta med den till pulkabacken å lämna den utan uppsikt där eller få mobilen snöskadad. Tråkigt att det finns så jädra dumma folk som förstör jämt.
Hur hög är egentligen lyckan över att få en gammal mobil, värd ca 300 kr å en plånbok med massa spärrade kort? Sorgliga människor.


                   


Nu stundar lite jobbande i veckan innan det är dags att fira in det nya året. Å sedan ser vi fram emot vår å värme! Mys!

Är ledig imorrn oxå, då hade jag tänkt ut en mysig dag i Gbg med mina killar å sen middag på Bamboo. Mattias mumlade dock nått om att jobba. Får väl se vem som vinner ;)


Tjing tjong!


Kommentarer
Postat av: Frida

God fortsättning! :)

2009-12-27 @ 19:55:44
URL: http://fridz.blogg.se/
Postat av: Jessika

Låter som om julen vart till belåtenhet! :-D ses i eftermiddag hoppas jag! kram

2009-12-28 @ 09:38:37
URL: http://www.metrobloggen.se/jezzzzzika
Postat av: Bella

Det låter som en trevlig Jul,jaa :))

Å lille Alex då med tomteklädeskommentaren!! hahahaa :D

Hoppas vi ses snart, eftersom det inte blev på fikat förut idag

2009-12-28 @ 23:21:35
URL: http://bellan.bloggproffs.se
Postat av: Hanna

Nu vill ja snart se ditt söta ansikte :)

2009-12-29 @ 00:03:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0