16 days to go..

...ja, nu har nedräkningen börjat! Only sixteen days left before it's my birthday!
Även om jag ändå fyller 24 år, så tycker jag fortfarande att det är lika roligt att fylla år som jag gjorde när jag var liten. Man är bara så gammal som man gör sej ;-)
Mitt pirr å känslan i magen is still there när jag vaknar upp (supertidigt!) på min födelsedag!


Påsken har vart bra.

Långfredagen började med att Mattias var eld och lågor över att det äntligen var time for the efterlängtade Chickenrace. Jag var mindre lycklig eftersom jag fortfarande hade vrålont i ryggen och skulle behöva ta hand om Alle bralle själv. Men jag fick bita ihop och stå ut....

...i typ en timma, då Mattias kom hem igen. Slokörad. Loppet startade på Sävelund och Mattias hann (nästan) ner till Statoil då moppen dog. Great success! HAHA!

Men en futtig liten medal, a' några centimeter gånger några centimeter, fick han allt. Så dagen var ju trots allt inte bortkastad ;-) 

TUR att dom delade ut dom innan racet började, istället för efteråt. Annars hade ju inte Mattias haft något att stoltsera med.


Istället för mopperallyt å min "tyck-synd-om-mej-jag-har-ont-i-ryggen-dag"  blev det pulkaåkning med Alex.
Undrar om han egentligen tycker att det är så roligt? Som sin mamma å pappa tycker. Ibland ser han jätteglad ut i pulkan, men mest sitter han bara och rör knappt en min när vi svischar nedför den långa snötäckta backen, på typ 3 meter. Fjantigt, var det nog mer än roligt. Jag och Mattias var så inne i vår pulkaåkning att vi inte förstod att sonen kanske inte tyckte att det var så roligt. Alla barn gillar väl pulkaåkning? Vi tjöt nästan av skratt och tyckte att det var himla roligt, medan sonen bara suckade och undrade om vi skulle gå in snart.

Han var kanske avundsjuk på att vi hade det så kul? Jaja, frisk luft fick sonen iallafall. Inte dåligt det!



                   


         



Efter ett tag kom herr Larsson och herr Lundblad redan tillbaks. "Ledningen" för Chickenracet hade förkortat sträckan så dom var redan i mål. Efter lite chitchattande ute i snön, bestämde vi oss för att gå in å dricka kaffe.

Lundblad förvandlade Alex till en bad rocker med bandana. Min lille tuffing:



                   



Efter ytterligare massa tjat with the grabs, var det dags att åka ut till min mor och far.

Malin, Matte och deras påskbarn kom efter en liten stund.

Sötisar!



                   



Det delades ut påskägg mellan barnen.





Alex fick bland annat 2 jättefina bodysar och 1 pyjamas av moster + familj. Av mormor och morfar fick han bland annat en leksak å en fin ny haklapp - it was needed! Nästan alla Alex haklappar är det ju fläckar som inte går bort på. Kladd-unge!


Sedan var det dags för mat. Me like!
Vi åt och åt och åt. Och som vanligt, kändes det efteråt, som att man inte ville se mat på flera dagar. Tills det tog någon timma å man var med händerna i resterna igen. Suck! Har jag inget stopp?



                   


                   


Jag å syrran tänkte ta fina kort på de tre kusinerna, men ingen ville vara still. Max ville helst hoppa över fåtöljskanten, Alex slänga sej bakåt å Wilma ville nog bara springa sin väg.
Å som ni ser, så blev dom ju inte sådär jättebra heller =)

Hela kvällen och natten tillbringades hos mammi & pappi. Å som vanligt fick vi en rejäl brakfrukost, precis som vilket annat hotell som helst ;-)

Omelett, ägg, prinskorv, smörgåsar med massa olika pålägg mm. Så Alex fick minsann oxå lite "påskfrukost", det slank ner både lite macka, ägg och korv. Dott!


Vid 12,30 tiden lämnade vi vår lille pojk å satte fart mot Alingetexas.
Haha! JAG körde mammas å pappas nya bil å lyckades få kärringstopp flera gånger under färden in. Ehh...Skyller på att jag var nervös inför att lämna Alex =P

Hämtade upp Bella på vägen å sen åkte vi hem till oss. Efter en stund kom Matte å Andreas å hämtade upp Mattias - de skulle ta några öl ute innan.


Å jag fixade till mej å sen hade jag å Bella, vad som blev som, "förfest" hemma. Det hann slinka ner både en, två, tre, fyra å fem cider innan syrran till slut kom and picked me up. Bella dumpade vi hemma hos henne. Stackarn hade hunnit bli full å sen blev hon avlämnad hemma i ensamheten. Sedan hade tydligen baksmällan kommit krypande å sen var kvällen körd för hennes del. Inte bah! =)


Kvällen hos syrran var mycket trevlig. Dock blev jag lite för full, som vanligt. Men det kanske bara är att acceptera nu? Brukar ju faktiskt änna bli så.
Here is some pictures from the night (don't ask questions):


                   


                   
 

När vi skulle ta oss hem blev det taxi. Jag bråkade lite med Johnny John (som jag kallade taxichauffören...???) över att han inte visste vart Ryttaråsen ligger.

Jag har varit med om tidigare försök att lära Alingsås Taxi detta, men dom förstår aldrig. "Johnny John" ursäktade sej med att han bara hade jobbat åt taxi i 4 dagar, men den gubben gick jag inte på. Utan bara fortsatte min "utskällning". Stackarn!

Mattias skämdes gott å mina vägnar!


Dagen efter mådde jag troligtvis som jag förtjänade. Var som ett vrak hela dagen. Mådde superilla å var sååå jädra seg! Det enda som var "bra" med baksmällan var att jag slapp huvudvärken. Men iförsej så har jag hellre huvudvärk än illamående.

Alex-älsklingen kom mormodern med vid 11,30-12 tiden. Sen var det high-life resten av dagen. Han hade skött sej alldeles utomordentligt! Men det visste vi ju innan =P

It's my boy!

Summan av kardemumman är att det gick superbra att lämna bort honom!

Det var inte alls så jobbigt som jag trott. Skönt att man vet att man kan lämna bort honom ifall det skulle vara nått nångång.


På eftermiddagen blev det ingen åktur ut till Mattias föräldrar, vi mådde för dåligt för det. Istället bokade vi om middagen så den blev idag istället. Så igår åt vi bakfyllemat, det vill säja pizza.


Å efter att Alex fick sin lunch idag åkte vi ut till Näverhult. Där var det massvis med snö, rena rama fjällen. Alex åkte några rundor i pulkan.....
 

                   


...innan farfar tog med honom in istället. Då kom fyrhjulingen fram och pappa Mattias var i lyckorus. Han och farbror Joakim turades om att åka snowracer efter. Stollar!


                   


                   


Inne hos farmor och farfar fick Alex åka sin älskade leksakslåda. He loves it!


                   



Veckan som kommer är fullspäckad som vanligt. Träffa Bella, familjelivsfika, bvc-besök, bowla med föräldragruppen, Elli, Jonas & Ludvig-besök mm. Torsdag har jag NOG inget bestämt än, om det är någon som vill ha mej? ;-)


HAVE IT NICE!


I'm a punkrocker, yes I am..??

I måndags skippade vi babysimmet, istället bestämde vi oss för en fika hemma hos Åsa & Hedda.

Så på med overall, vantar och mössa och ut i snöstormen. Alex tittade sej förundrat omkring när vi kom ut, han var säkert lika förvånad som vi andra var när vi vaknade upp i den vita vintervärlden.





Skrapade fram bilen and off we went.
Varför blir det alltid KAOS i trafiken så fort det snöat? Folk som haft körkort i över 20 år, kan helt plötsligt inte parkera eller ens navigera sin egna bil. Å de ser allmänt sönderstressade ut där de sitter bakom igenimmade rutor med ett krampaktigt tag om ratten. JAG blir ju rädd när jag möter dessa ansikten i trafiken. De påminner lite om hur en "självmordskraschare" skulle se ut, om det finns några sådana (?). Inte konstigt att man blir rädd liksom.

Men det är klart, jag kör ju hellre kör bil utan massa snö å blask på vägen, inte minst för Alex skull. Av rädslan att det skulle hända honom något. Men oxå för att slippa se alla dess krampaktiga, nervösa bilförare på vägarna.


Nåväl, vi kom ju både till Åsa och hem helskinnade, så såååå jättemånga idiotiska bilförare stötte jag väl inte på. Men några iallafall...Hann ju bli rädd ett antal gånger, särskilt på Åsas parkering. Vad sysslar folk med? Backar hit å backar dit, kör upp på gräset och så vidare - allt för att försöka komma ifrån parkeringen. Där de tillåmed bor, så de borde ju vara vana vid parkeringsplatsen.

Newsflash to you all: Vägar flyttar faktiskt inte på sej bara för att dom råkar vara snötäckta!





Anyway..det var iallafall väldigt trevligt att ses igen, vi i föräldragruppen.

Hedda hade blivit stora tjejen å både "fyllt" 6 månader å fått 2 tänder, under den gångna veckan som vi inte kunde träffas. Det händer mycket med dom små! FORT!

Åsa tyckte att Alex hade en "sån söt liten rumpa" - precis som sin far. Först hemma igen insåg jag att det inte var min rumpa hon refererade till. Why? ;-)




SÅN stor skillnad är det väl ändå inte mellan oss? ;-)


Fikan hos Åsa var typ allt (av värde) som jag & Alex gjorde under måndagen.

Sedan var det dags för tisdagen att komma. Den tillbringades mestadels hos Bella. It was time for our weekly girls&coffeetime! Denna dag samlades jag & Alex, Jessika & Alwin, Camilla å så värdinnan naturligtvis. Å eftersom det var Bella som stod för fikat så var det, som vanligt, miljooooner olika fikabröd att välja å vraka mellan. Ex. kex, bullar, glass, smörgås, kaffe, dricka.




I think I'm addicted to coffee


Fikat startade vid 13 å jag kom inte därifrån förräns närmare 18. Först å främst för att jag inte fick åka för tjejerna (det är inte alltid lätt att vara så populär som jag är) å dels för att jag inte fick komma hem för Mattias. Haha! Han tyckte gott att jag kunde stanna lite längre å umgås med mina vänner - särskilt sedan han hörde deras vilda protester i bakgrunden. Så jag bestämde mej för att flickorna skulle få njuta av mej å min son en stund till!

Å när jag väl kom hem sedan hade min söta Mattias städat hela huset! Han är för bra, min karl! *puss*


Ett städmoment, nämligen dammsugning, måste göras varje dag nuförtiden. Alex far ju runt överallt! Helst vill han vara under stolar och bord. Strange kid?



                   



         


Men jag förstår inte varifrån all skit kommer? Ludd, damm å annat mojs ser man ständigt på golven, även om man dammsugit samma dag. Det är inte alls bah!

Särskilt inte när man har en slamsugare till son. Han äter allt han hittar; matrester, damm, grus, skor - ja allt som kan tänkas kan, som av någon anledning ligger på golvet.

På tisdagseftermiddagen plingade det till i telefonen min. Ett sms av min kära Marie-arbetskompis. Det löd:

"Halloj kära vän och mammalediga kollega! Som ett litet tecken på vår stora saknad efter dej är du välkommen att hämta en limited edition "Emmatårta" imorrn! Varm kram från Marie å hela goa bunten från Ekstedts"


Åhh, mitt folk! Är dom inte underbara så säj?! Stackars stackars stackars alla er andra som inte har turen att arbeta med VÄRLDENS BÄSTA ARBETSKOMPISAR!

*Me miss you dudes*


Onsdagen kom å det var Mattias pappalediga dag! Me loooove! Denna dag stod det barnpassning, lunch med svärisarna och ett stadsbesök på programmet.

Syrran min hade jobbat natt mellan tisdag å onsdag, å slutade sitt skift kl 07,00. Sedan var det hem å sova för hennes del. Mannen hennes skulle åka till arbetet kl 10, Wilma var på dagis, men Max hade ju ingen "omsorg". =) Så han fick spendera 2 timmar hos oss, så att Malin skulle få sova lite iallafall.

Sagt å gjort, strax innan 10 dumpades lillgrabben här. Sedan vart här fullt ös med småkillarna i drygt 2 timmar. Dom där två huliganerna kan knappt vara i samma rum! Nänä, utan här ska bitas, rivas å slåss. Hur ska detta gå när de blir äldre? Får hoppas att det bara är en "fas" de går igenom just nu. Det kanske inte är helt lätt att vara en liten kille i 9 och 10 månaders åldern? =P How should I know?



                   



Jag skulle vara lite "rolig" å klä Alex i likadana kläder som Max hade på sej. Det enda som skiljde dem åt var scarfen runt halsen med namnen på.



                   



Tyvärr fick ju Malin aldrig se mitt lilla påhitt. Anledningen? Den lyder:

12,30 hade vi bestämt träff med Mattias päron vid Golfrestaurangen för att vi skulle käka lunch. Å när klockan då passerade 12 å fortfarande ingen systeryster kommit, slog jag henne en plingeling. Ingen svarade hemma å när hon tryckte bort mej på mobilen, tänkte jag att det var för att hon nästan var framme hos oss.

Mattias sa dock att "det kan ju även vara för att hon fortfarande ligger å sover".

Hmmm..ja, kanske!?!  I samma veva, när Mattias kläckt ur sej detta, ringde min yrvakna syster å jag förstod av bara hennes :"Hej" att så var fallet.

Jäjä, ingen fara på taket. Vi löste ju detta smidigt ändå! ;-)


Lite försenade stövlade vi till sist in på Golfrestaurangen. Maten (och sällskapet, of course) var ljuuuvlig! Buffe, me like! Stekt potatis, karre, massa sallad å bröd åt jag. Tog nog världens största portion. Såg ut som ett Afrikabarn som aldrig sett mat förr. Men what the hell, ska det va så ska det va! ;-)

Tänkte ju ekonomiskt att jag kanske inte skulle behöva äta nånting mer på flera dagar. ;-) Men om det ändå vore så väl! Jag, mitt matvrak, åt ju både massa tårta å en kycklingrulle senare under dagen.

Äh, man lever ju bara en gång! ;-) Tur det egentligen, vad skulle man annars skylla på?


Stadsbesöket bestod av ett besök på glasbanken, alias Systembolaget. Inhandlade olika sorters cider till helgens bravader å sedan drog vi bort till jobbet. Det var ju EMMA-TÅRTA dags! "Emmatårta" är en mycket god kombination av vanlig prinsesstårta å typ chokladtårta. Den har jag skapat alldeles själv! Rätt nöjd om jag får säja det själv.

Jag trodde att min tårta skulle vara rosa å fin, så som jag alltid vill ha den. Med silverkulor å annat småflicksaktigt.

De brukar alltid "retas" lite med mej på jobbet, när jag beställer tårta till min födelsedag. Om att det ser mer ut som att tårtan är till en liten flicka på typ 5 år istället för (som förra året) "Emma 23 år". Men det bjuder jag på! Jag är ju lite puttinuttig jag oxå ibland.




Förra årets "Emma-tårta"


Men tji fick jag! Vi har precis införskaffat en sån där maskin till jobbet, så att man kan få ett foto i marsipan på sin tårta. Så det hade dom gjort på mej! (Ugliest picture in universe) PLUS att dom faktiskt lyckats förvärra kortet ännu mer; de hade nämligen gjort mej till en punkare (!). Konstigt uppåtstående hår, svartsminkade ögon, konstiga tänder å dessutom hade dom "lagt till" en liten dubbelhaka på mej. ;-) Haha! Var fick dom den ifrån? ;-)

Längst ner på tårtan stod det: "Emma, världens goaste punkare". Så här såg den ut:



                   


                               Min "punkartårta"


TACK SÅ MYCKET ÄLSKADE KAMRATER! Den var naturligtvis utsökt god!! Ni är för sköna! Tycker om er såå mycket oxå! Men nästa gång kan ni väl göra om mej till en prinsessa eller något annat sockersött? ;-)


Nu är påsken här!



                   


Kändes otroligt skumt att pynta huset med kycklingar å annat påskjox när det är fullt med snö ute, menmen det fick gå ändå!

Här är tillexempel vårt vackra påskris:


                  

Riset till vänster har jag pyntat och det till höger har mannen min fixat å donat till.
Vi kan vi! ;-)

Skärtorsdag idag ju! Vaknade imorse med världens ryggvärk! =( Förstår inte vad som hänt. Men ett som är säkert är att ryggen fullständigt har krackitulerat iallafall =( Kan inte ens lyfta lille Allen. =(

This day suck!
Hela dagen har ju dock inte vart bortkastad, fick ju messat lite med min Camilla, där hon satt på tåget mot Göteborg med Loka mellan benen. ;-)

Annars har vi varit hemma å tyckt synd om mej, som haft sveda å värk. Inte alls kul! Alex har fått roa sej själv, men det har han lyckats utomordentligt med! Skrattat å vart glad hela dagen! Roligast var det vid frukosten när han blev alldeles överlycklig över att se sin gröt! Han har inte fått gröt på några dagar, utan ätit macka, yoghurt eller äggröra till frukost istället. Så idag när han fick syn på gröten sken han upp som en sol. Roligt med lite variation förmodligen, för han har aldrig blivit så glad över sin gröt annars. Sånt uppskinande brukar smörgåsarna få annars. =)

Efter gröten gick vi in i vardagsrummet. Satte Alex på filten på golvet å jag lade mej i soffan å tittade på hans lek. Efter en stund kom Alex halvt krypande, halvt ålandes och tog tag i soffan och STÄLLDE SEJ UPP!! Alldeles själv! Duktiga pojk! Han saknade väl sin mor så mycket att han fick extra power. ;-)

TUR att jag är en sån paparazzzi, så att jag alltid har kameran i högsta hugg! ;-)



                   


         


Sötisen! Så han har haft fullt upp idag, med att ställa sej upp mot soffan i tid å otid.

Långfredagen ska vi tillbringa med min mamma, pappa och syster + hennes familj. Ska bli trevligt! Det blir till att äta gott och dricka gott, eftersom vi bestämt oss för att sova över.

Å på påskafton ska vi festa till det rejält! Ska bli sååååå kul!

För första gången ska vi faktiskt lämna bort Alex över natten(!!).
Han ska vara hos sin mormor å morfar på sleepover, medan modern å fadern är på partaj hos moster Malin & co. Men det känns faktiskt bra! Han är ju trots allt (nästan exakt) 9 månader då! Å nångång ska det ju ändå göras + att han är ju i väldigt goda händer! Dessutom sover han ju hela tiden ändå, så..Det enda jobbiga kommer väl vara att vakna utan honom, men är jag bakfull (som jag alltid blir) så hade jag ju ändå inte orkat ta honom.

Men mamma å pappa skulle komma med honom vid 12 tiden, å det är väl ungefär då jag kommer att vakna! ;-) Så det är ju hugget som stucket, eller vad man säjer!

KLART som fan att jag kommer att sakna honom - som en TOK! Men hade han varit med oss, så hade han ju som sagt ändå sovit. Å vi hade inte kunnat festa på det sättet. Så det känns faktiskt bra! Än så länge iallafall =P Nästan lite pirrigt!
Påskdagen ska tillbringas ute i Näverhult. Det råder middag. Å Christine's underbart goda middagar tackar man verkligen inte nej till! They are lovely! Mmmm...DOTT!

Annandag påsk blir Alex 9 månader! Då får det nog bli en hemmadag kanske? Så mycket som vi ska iväg å flänga ihelgen.




Vår älskling!


Lagade alldeles egen barnmat till min Alle bralle häromdagen. *Stolt som en tupp*
Köttfärs & morot med lite inslag av ärtor (hade inte så många), och sen var det bara att koka makaroner dagen efter när det var dags för "Alex lunchen".
Det var mumma, tyckte han allt. Himla smidigt nu när man slipper mosa å mixa det i matberedarn. Disk blir det ju i mängder ändå!




Dessutom fick han äta lite själv. Av minen att döma kändes det nog konstigt att äta med fingrarna:


                   


Imorgon ska jag nog ta mej i kragen å laga fiskgryta till honom. Händig mor jag är va?! ;-)

Å för att min Camillaväns "vän" inte ska känna sej utanför, avslutar jag med: Hej Richard! =)



Glad påsk everyone!




What Fuck The? Snö??

Spring, spring, spring. Släpp hästarna fria!

Japp, ihelgen har JAG spelat på hästar. V75.

Ingen fuskig Harryboy här inte. Utan jag har noga valt ut hästkrakarna, en efter en. Med mycket tanke och omsorg bakom. Eller ja, det sista kanske inte var riktigt sant. Jag valde hästarna efter vilka kuskar de hade. =)





Mattias och pappa spelar ihop varje lördag, så nu var ju jag tvungen att visa dem att jag oxå har fattat galoppen. (Sorry, typiskt min humor).

Hur det gick för mej då? Hmm..jodå! Jag fick ju några rätt iallafall. TRE! Utav 7 möjliga. Inte så illa pinkat ändå, för att vara min första gång?

Men hade jag och Mattias slagit ihop våra kloka (?) huvuden hade vi fått 6 rätt.
Första loppet hade vi båda fel, sen "gick min häst in" när hans inte gjorde och så tvärtom.

Jaja, lätt å vara efterklok ju!


Fredagskvällen var cosy. Vi åt vår thaimat, men dock blev det bara ett glas vin för det som jag hade köpt var för jäkla äckligt. Hua! Stackars mej!

Alex nattade vi kl 20 och sedan höll han sej lugn natten igenom, förutom ett vredesutbrott då han tappat nappen. Men med Mr. Napp i mun igen, somnade han om gott.


Jag njöt av chips, dip, dricka å godis! Oh paradise!
Och av Mattias sällskap, of course. Lätt att man glömmer av honom bland de andra godsakerna =P


Lördagens bravader då:

På lördagsmorgonen vaknade jag å Alex upp själva i huset, Herren i huset var borta. Helt väck. Gone.

Kidnappad?? hann jag tänka innan jag kom på att han skulle ju en sväng till jobbet tidigt i ottan.

Sedan hade han, Lulla å Larsson beslagtagit garaget med sina mopeder. Sista mecket innan the Chickenrace.

För er som inte vet vad "Chickenrace" innebär, kommer här en kort förklaring:


"Det är ett årligt mopedlopp som anordnas här i stan, varje långfredag. Enda "kraven" är att man ska ha en veteranmoped (dvs. äldre än 30 år) och att man ska vara nykter (vilket kan och BÖR kontrolleras efter vägen).

Det är gubbar i alla åldrar som kör, ung som gammal - gammal som ung. Racet (om man nu kan kalla ett gäng rallykallar på moped för ett race) är runt 7 mil långt (!).

Och fftersom "racet" går av stapeln i påskens tecken, har någon bright one givit det det fyndiga (!) namnet "Chickenrace".


Eftersom Mattias var upptagen på annat håll, med sitt moppemeck, var jag å Alex tvungna att hitta på något själva.

Jag bestämde mej för att jag å Alex skulle ta en ride på stan. Själva, tråkigt nog. Innan jag for iväg till stan var jag tvungen att se om jag hade några pengar kvar på mitt ack så fattiga konto, så jag loggade in på nordea.se. Å se där minsann, några "kulor" hade jag allt kvar.  Sweet!

Passade på att hälsa Frida välkommen hem oxå, hon var online på msn. Natten till lördagen hade hon (äntligen) kommit hem från Thailand, efter att planet hem varit 20 timmar försenat. Segt!

Men som sagt, hälsade henne hjärtligt välkommen hem å ett tu tre så hade jag mej en dejt. Hon ville med oss till stan. Jääääj! Me love impulsdejter!

Halv 12 möttes vi utanför JC. Strosade iväg till systemet. Köpte mej ett par cider, bland annat den nya Spring collection, med ljuvligt fin rosa kork.



                   



Därefter var det dags för fika tyckte vi. Så vi tog ett stråk förbi DIVA, men där var det fullt =( Så vi drog oss bort till mitt jobb istället.

Kaffe å semla fick det bli - me like!


Och ve och fasa! Vi har börjat med "hatt" på jobbet! What fuck the liksom? I don't want to! Screw the hälsomiljö!

En liten "hatt" längst upp på knoppen hjälper väl inte mot eventuella håravfall? Skulle ju förstå om det var hårnät vi skulle börja använda (även om det inte är bättre utseendemässigt) men, hatt liksom?

Jag blev alldeles bedrövad. Så när jag slokörat kom hem igen sa jag till Mattias att vi får ta å satsa på ett syskon till Alex så att jag slipper "hatten" =D




Vem vill se ut som apan i Aladdin liksom?


Jäjä, whatever..efter vår fika begav vi oss till Kappahl - kunde ju liksom inte komma tomhänt hem. Något måste ju Alex få! Å jodå, en fin fleecetröja fick han. Blå med vita stjärnor på. Najs!





"Efter sol kommer.. spöregn" (??) ;-) var det i lördags iallafall. Solen sken å allt var frid å fröjd tills himlen bara öppnade sej å sprydde ner massa regn på oss oskyldiga stadsvandrare. =(
Det blev ett snabbt farväl av Fridisen medan vi sprang åt varsitt håll till vår enda räddning: our cars!


Hemma igen möttes jag av solen (?) och tre gasglada 15 åringar på moppe. (Läs: tre gasglada i 25 års åldern). Dom stod på grusplanen å gasade, börnade, snusade å var allmänt fräcka. Eller inte.
Jaja, Boys will be boys!


Kvällen närmade sej snabbt å när Mattias var klar med sitt meckande var kl redan 17,30.

Vi granskade huset för att se om det dög för våra kommande gäster. Och jodå, med ett litet sugande här å var så skulle väl det göra susen!




Fick lite bråttom med att förbereda maten. Men sedan kom vi på att Michael å Sara ALLTID har en tendens att komma ca 30 min efter utsatt tid. ;-) Så då slog vi av på takten.
Å mycket riktigt så kom dom strax efter 19, ca 40 min senare än vad de sagt från början. =P


Till melodifestivalen åt vi gott å drack ännu godare ;-) Sara hade tagit med sej ett gott vin till den underbara värdinnan (me!) å Michael gav Mattias ett flak öl som bara hade 1månad kvar att leva (utgångsdatumet är nästa månad). Han sa att han inte skulle hinna dricka upp det. Sara skojade om att Mattias säkert dricker upp det på en vecka. Å vadå, tänkte jag. Är inte det normalt? ;-)
Dessutom får man ju tänka på att det snart är påsk oxå, så det lär väl gå åt en hel del mer än ett flak, skulle ja tro. Riiight?


Melodifestivalens stora grande finale was da shit! Helt UNDERBART att Charlotte Perelli vann. Låten är ju såå superbra!
Från en BRA låt till en DÅLIG låt. Den sämsta låten ever är ju lätt Eric Gadds: 200 000.
HAHAHA! Den suger ju! "200 000..å lite till, la la la la"  Varje gång jag hör den på 3:s reklamsnutt på tv:n viker jag mej av skratt. Vet han inte om att den är skrattretande dålig? Då är det ju lika synd om honom som det är om dom stackarna som söker till Idol, som sjunger USELT å sen får sej en rejäl dänga av juryn.

Åh Björn..åh min Björn! *älska*

Hur ska jag klara mej utan honom på lördagarna framöver?





Söndagen tillbringades mesta dels ute i det vackra vädret! Vi (kanske är att ta i, rättare sagt: Mattias) satte bland annat upp vår nya fina brevlåda som vi fått i julklapp - bättre sent än aldrig - å 2:an på huset (slängde den gamla när vi målade om huset i somras). Blev så fint så =)



                   



Jag gick mest å kikade in våra fina blommor som vi har i trädgården. Å Alex hade inget val, han fick följa med morsan på blomjakt.



                   


Synade huset våra ägor oxå. Klart godkänt =)


                   


Sedan fikade vi i solen på altanen å Alex fick äta lunch utomhus.

I löööve Springtime! Love is in the air, la la la la la la la...



                   



Vaknar upp på måndagen. Tittar ut genom fönstret. Och vad ser jag? Ja, inte är det mina fina blommor i rabatterna iallafall. Det är väldigt vitt överallt, tänkte jag nyvaket. Gnuggade mej i ögonen, men det vita försvann inte! Har jag blivit blind??

Eller nej..för det kan väl inte vara...joo...SNÖ!! What fuck the?

How can this be? Vill inte! Helt ofattbart att det kan ske en sån stor förändring bara över en natt.



                    



Dude where's my car?





Nu krånglar allt känns det som: hjärna, text å inläggning av bilder - so I am out of here!


C ya folks!


The MönsterBRAIN-mama

Jag älskar hundar!
När jag var liten sprang jag alltid omkring å sa: I love dogs! =)
Varför? Helt ärligt, I don't know! Tyckte väl att jag var fräck som kunde lite engelska, å som ni ser så tycker jag tydligen fortfarande det! =P Haha..Patetisk mama? Oh yes!!

Jaja, hundar tycker jag allt bra mycket om iallafall. Det är liksom mitt djur. Helt klart "människans bästa vän".  Det kallas dom för att de är så trofasta, å det är dom ju! De flesta iallafall...

Jag växte upp med hund. R.I.P. Älskade Tessan! Hon var en svart Labrador, med lite lite Spets i. Såg ut som en Labrador, fast med lite smalare nos och så hade hon lite vitt på bröstet. Världens finaste var hon!
Från jag var 6 år tills 18 hade vi henne.
Sakna!!





En labbis


Alex är faktiskt oxå lite som en hund ibland. De har liksom vissa likheter:



Siit fint Alex!



Ligg!



Rulla runt!




Hämta "mattes" skor


Alex - min duktiga lilla knähund! ;-)


Inatt - eller ja, det kanske är morgon kl 07,30? - vaknade Alex å skulle ha välling. Kändes som natt gjorde det iallafall - trött! Men "Jaja, låt gå", tänkte jag medan jag sömndrucket traskade iväg till köket för att värma vällingen. Alex låg kvar å gapade för full hals, då han trodde att jag rymt eller gått upp i rök, eller något liknande. Förtvivlad var han iallafall.  

När ska dom lära sej att man kommer tillbaks? Inte fan "trycker jag ut" honom, för att sen överge honom!? Nääe, mej slipper han aldrig!


"Hundtemat" i bloggen idag beror naturligtvis på att idag var ju dagen för vår kombinerade "flick-och-valpfika". Mysigt värre!

När jag åkte hemifrån, ringde jag till min Camillavän. Tänkte fråga om hon ville ha skjuts, eftersom jag ändå skulle till hennes krokar, the ghetto of Stockslycke! ;-)

Hon sa att hon skulle åka med Hanna och Emma, men som den snälla väninna hon är erbjöd hon mej sitt sällskap ändå. Å det tackar man ju inte nej till! Det är inte ofta man får den äran att få Camilla Highness som passagerare. Me like!

Hämtade upp henne utanför Emma å sen mötte vi upp Jessika i början av Långaredsbacken, sedan fräste vi vidare. Eller ja, Hannas å Jessikas bil fräste vidare, medan jag, Camilla å Alex puttrade uppför den lååånga backen. (Nästan så att jag fick be Camilla att gå ur å putta upp oss). 140 hästare är inte alltid bra att ha, men nästan alltid! ;-)




Vrööölåket - NOT!


Undrar om Camilla ångrade sej, när vi försökte ta oss uppför?
Nåväl, väl framme hos Jessikas far möttes vi av en ilsken Saab. Ilsken var den för att på bakrutan satt ett awful klistermärke med en gubbe som pissar på Volvo. Inte bah!





Så jag ställde min pärla så långt bort som möjligt. Ifall Saaben skulle få ett utfall.

Sedan träffade vi dom! Domma där. The puppies! Oh sweet Lord, va söta dom är!!

Där stod vi en bra stund å bara gosade med dom. Mamma Hund (Donna) å Storasyster Hund (Dixie) var oxå med å ville bli klappade - of course!


                   


Efter ett tag fick valpisarna äta lite mat, alla åtta små busdjuren fick varsin skål med mat, men de ville hellre dela systerligt å broderligt; gärna 3 stycken vovvar vid varje skål. Sött! Sedan när den ena var tom, gick de vidare till nästa skål. Å så fortsatte de tills alla skålarna var tomma. Då ville de ha mer! =)



                  

                         Här vankas det mat

(Och så till den utlovade fortsättningen från igår då, =P )...Lyftkran behövdes FAKTISKT inte för att slita mej ifrån dom. Det räckte med att Jessika lovade att vi skulle få kaffe å kaka där inne. Hemska jag! Men då hade jag faktiskt redan kramp i både rygg å ben. Jag är way too old för att sitta på huk nuförtiden, eller så är det kroppen som är för tung för mina ben!?

Nått skumt är det i görningen iallafall, för när jag reste mej å skulle gå därifrån, gick jag sämre än tanterna på ålderdomshemmen. Stackars mej!




Time for a "käpp" soon =/


Efter fikat planerades det promenad, men först matades de små barnen.

Hux flux kom Alwins pappa å hämtade honom, så det var bara barnet Alex å resten av oss tanter som fick sej en promenad. Det blev dock bara en kortis, till "Huset som Gud glömde" å tebax igen.

Jessika skulle ju till Trollhättan på shoppingtripp med faderskapet å söstra si.

Cykel, avfuktare, Alwin-jeans å mascara var lite som stod på familjens Tiderman/Sahl "lista".

I'll hope you found what you were looking for! Å TACK för denna ljuvliga dag, Jessika! Fikat var väl godkänt å valparna mer än såå! ;-)


Släppte av Camillan vid Stora torget på hemvägen, hon skulle fläka ut sej i solariet. Allt för att bli fräschare än fräschast. Tonight is the night! ;-) Hon skulle minsann slå klackarna i taket i Göteborg ikväll. Sweet!
När jag kommit hem igen, lade jag Alex (som fortfarande sov sedan han slumrat till i bilen) i sängen å fastnade här vid datorn. 
Hade inte fått nog av min Camilla, så när hon loggade in på msn var jag snabbt där med ett smile. Pratade om ditten och datten å ett tu tre (dvs. en felstavning) så hade vi kommit på mitt nya "nick":

Emma - the MönsterBRAIN mama.

Passar oxå bra att säja monsterbrain ju! Eller hur, C?


Jag å min "man" (and the kid of course) funderar på thaimat, vin (öl för Mattias del) och chips med dip framför Så ska det låta. Min papps är sjuk, så därför blir det inget åka ut dit ikväll. Han får allt kurera sej först!


Hur tillbringar ni denna fredagkväll, mina vänner?


PSST!  VOTE FOR PERELLI TOMORROW!
"HERO" ROCKS!


KRAM


Min söta mamma!

Igår vart det firande av mor min som gällde!

Min söta mamma fyllde ju faktiskt år! *Happy birthday to ya*


Medan vi (jag & Alex) väntade på att tiden skulle gå - skulle hämta mammsen på jobbet kl 12 - satt jag å småkikade vid datorn. Alex roade sej genom att springa runt i sin gåstol.

Plöstligt blev det knäpptyst å det betyder alltid att det är något fuffens på gång.

Stegade ut från datarummet å stötte på honom.
Precis innanför the master bedroom stod han. Å hade lyckats riva ur mängder av Mattias kalsonger å "klätt på" gåstolen. Lagom fint.

Dessutom hade han lämnat ett spår med kalsonger på golvet, som ledde från Mattias garderob till sovrumsdörren.



                   


Mattias kallingar består mycket av patriotiska färger ser jag här nu. Blågula, tre kronor och flaggor..Hmm, VEM har köpt dom? ;-) Ullared, I love you!

När vi kommit hem till mamma, var syrran, Wilma och Max redan där.

Mamma satte genast igång å gjorde räkmackor. We like!



                    


                   



Sedan fikade vi med räkmackor, kaffe, Herrljungacider, kanelbullar, "cocosbollar-med-skum-i" (kommer inte ihåg vad de heter?) mm.



                    



Å mamma öppnade, med viss assistans av Wilma, sina paket.





Idag ville sonen ha välling redan när Mattias gick upp, vid 6,30. Efter det somnade han gott om bredvid sin kära mor, tills vår klocka ringde 9,15.

Då vaknade jag och möttes av, den som alltid, SUPERGLADA Alex.

Förstår inte hur man kan vara såå otroligt glad på morgonen?! Eller varför man ens är det?
Det har han verkligen inte ärvt från mej!



This is he


Vi gick upp å gjorde ordning oss. Alex fick sin gröt.




Glader vinkar på mamma



Sen satte vi oss i bilen. Mot Hemsjö! Ellis zu casa.


Möttes på gården av den gravida (och otroligt jättefina) Elli och deras nya familjemedlem: Zorro, 14 veckor!

Sötare än sötast!

En New Foundland-valp, with a touch of Schäfer. ;-)

GRYMT SÖT! Me want!


NU:






SEDAN:






Så här stor å ståtlig kommer han nog att bli. Zorros stora tissetassar berättar ju redan lite av hans kommande storlek ;-)


Fikan Elli & Ludvig bjöd på var undan-allt-förstånd-god! =)

Kladdkaka bakad av Ludvig 2½ år (med mammas hjälp såklart) å glass. Mmmm dott!


Sedan lekte barnen på golvet. Zorro låg under bordet å nanade - snarkade å "sprattlade". Å Elli och jag tjötade. Ludvig pratade på ganska friskt han med.

Undrar vem han har fått det ifrån? ;-)


Fick höra allt vad Ludvig å hans kära mormor skulle göra i sommar: det skulle sparkas boll, kasta kula, springa fort, hoppa häck och så vidare.

Friidrottsskadad? Ludvig? Haha, nädå!

Riktig liten going är vad han är!


När Elli å Zorro var ute, lekte jag å Ludvig skidskytte. Ehh ja: SKIDSKYTTE!

Det gick till såhär:
Vi hade varsin flugsmälla nedstoppad i tröjan bak i ryggen. Sedan åkte vi "skidor på golvet", tills Ludvig skrek: Stop! Då drogs flugsmällan fram å vi laddade med skott å sedan sköt vi. Sedan bak med flugsmällan i tröjan igen å så skidorna igen! Å så höll vi på, tills Ludvig (äntligen?) tröttnade och jag fick pusta ut.

Jobbigt det där ju! Konditionen är dock inte som den ska vara...men det har den nog aldrig vart??



                   

Kanske inte Alex bästa sida på korten (han ville inte sitta still), men hunden är ju söt! =)

På kvällen kom Mattias far. De råder "öl-och-hockey-kväll!"

Farfar Claes hade med sej paket till Alex. Från Polarn å Pyret.

Det var "solskyddskläder". Supernice till sommaren, thanks!


Dessvärre har jag nog glömt berätta vår andra present Alex fått av sin farmor å farfar: bilbarnstolen vi köpte.

Eller ja, vi fick 3000 kr av dom för att köpa en bilstol till honom!

Real nice! Hemskt mycket tack!


Imorgon är det dags för kombinerad flick-och-valpfika. Jessikas pappas hundvalpar. Åh sötdjur!

De är 6 veckor gamla bara!

Varnade Jessika att hon nog måste slita mej därifrån, troligtvis med lyftkran.
Vi får väl se hur det blir med det..(Spännande! Fortsättning följer..)


Fick ett himlans roligt brev häromdagen (INTE!):



                   


Fucking dentist-appointment. Me NOT like, at all!

Lika rädd varje gång jag går till tandläkaren, för att jag ska hål. Å sanningen är faktiskt den att jag aldrig haft hål, så jag förstår inte varifrån denna ångest kommer ifrån? Men den sitter väl i sen man var barn, för (nästan) alla barn är väl rädda för att gå till tandläkarn?


Trevlig helg, om vi inte "hörs" innan!



So long!


My day, my week, my life!

När Mattias hade läst klart hela min lååånga blogg häromdagen fick jag minsann bakläxa.

Han hade EN enda kommentar! Å det var att jag hade ju "glömt" skriva: att fyrhjulingen som han vill ha är ju vägreggad!

Jag svarade att bloggen är ju ingen "reklamannons".

Menmen jag får väl be om förlåtelse då, till er kära läsare! =P

Fyrhjulingen som Mattias vill ha är vägreggad!! ;-)

Åhh jag vill alltid vara mammaledig!!
Hur många barn måste man egentligen skaffa för att slippa börja jobba igen? Mammaledig å sen direkt till pension, liksom? Den tål att fundera på ;-)

Alex är alltid så glad! Ett riktigt "mönsterbarn", som jag har fått höra flera gånger idag!

Min underbara pojk har verkligen ALLTID nära till skratt.

På morgonen hinner han inte ens slå upp ögonen förrän han är glad.



 

         


Åh underbara du!


Man blir ju såå lycklig av hans leende!


Frukosten idag blev - till Alex stoooora förtjusning - macka och yoghurt. Det är Alex stora favorit! He really loves! Dansar och skrattar, samtidigt som han försöker pricka in smörgåsbitarna i munnen.


                   


Helt sjukt hur fort tiden går; han bara växer och växer...
Idag var vi på bvc, nu är min sötis 71,5 cm å väger 9 kg.

Nästa gång jag ska dit är 26 mars, så det är ju bara drygt 2 veckor kvar! Skoj!

Sedan fick jag en tid den 28 april oxå, för 10 månaders läkarkontrollen.



                   

"Nu är det ännu roligare att åka bil, när man sitter så högt upp"

Alex har hittat sej en ny hobby nu. Det är att stå å slå på köksstolarna eller att "åka" sin fräcka Lightning McQueen.


                   


                   


Gå med gåvagnen är oxå roligt. Men frågan är om det inte är roligare att mecka med den?
Pappas pöjk upp i dagen!


 

Bilmeck


Men det är klart att han är bilfrälst. Det är ju inte för intet som han har en fräsig Ferarrijacka!



 

Nu märks det verkligen att Alex börjar bli stor!
Både förrgår, igår å idag har han bara sovit en enda gång på hela dagen. Då kan det ju tilläggas att iförrgår sov han bara mellan 30-40 minuter. De andra dagarna har han sovit närmare en timma iallafall!

Sen är det full fart igen: go å gla!


Idag när Alex tog sej sin tupplur, passade jag på att fixa iordning mej lite inför den stundade lunchen med mina goa arbetskompisar; Anna, Hanna, Marie & Lena!

Mina nyinköpta skor å min nya tröja fick följa med mej till staden idag:



                   

Kände mej riktigt "vårig" när jag strosade runt i "allt mitt nya", i solen (som senare blev till regn)


Lunchen blev på Diva, where else? Varm ciabatta med sallad. Det smakade mycket gott! Å sällskapet går ju absolut inte att klaga på! Me like and misses you dudes! A lot!


Imorgon fyller min kära mor år. Hela 52 år!

Så kl 12 ska jag hämta henne på jobbet å sen bär det hem till henne för lite firande. Syrran å hennes barn åker ut direkt efter Wilmas dagis, kl 11,30.

Ska bli mysigt! Räkmackor å lite annat gottigt skulle här bjudas på minsann.

What a day!





Torsdag bär det av till Hemsjö! Ska äntligen träffa Elli, Ludvig å bebis-i-magen! Ska bli mysigt!

Har ju sett fram emot det sååå länge nu, så man får väl hoppas på att inte bli besviken. =P

Haha, näääj då! Klart jag inte blir! Ska verkligen bli vrålkul!


Fredag blir det kombinerad "flick-å-valpfika" ute i Långared hos Jessikas pappa.

Bara vi får vårt fika, så åker vi land å rike runt! ;-)





Lördagskvällen - och därmed melodifestivalsfinalen - kommer att tillbringas här hemma med Alex, Mattias, Michael å Sara. Vi ska äta gott, dricka gott å va i gott sällskap. =) Så det blir att vi får nattgäster!

Ja, det var nog så denna veckan kommer att se ut. Fullbokat som vanligt!






Herrå!

Bilder säjer mer än 1000 ord!

Ja, då sitter man här igen då..Men efter att ha donat och dammsugit hela huset så är jag faktiskt värd det!...


Fredagen började med en tidig uppstigning, kl 10,20 var vi redan klara och var i stan och väntade på Malin å Max. (Wilma var hemma med sin pappa).


Vi var som sagt på jakt efter en födelsedagspresent till vårt kära moderskap. Vi började sökningen inne på Inspiration och blev faktiskt inspirerade att slå till på ett "kakfat" i 3 våningar.
Mamma lär väl inte ha kakor på det direkt, men man kan ju ha all sorts bråte på det: frukt eller annat jox. Så vi slog till!

Det fanns många färger, men eftersom vår mor är upp över öronen förälskad i röda ting i sitt kök, blev det en röd.




En sån här blev det, fast röd.


Efter detta köp bestämde vi oss för att redan ha gjort stan, så vi styrde stegen mot DIVA.

Haha! Det var nog första å sista gången som Max var på cafe. Herr Brötas ;-)
Han var ûberglad och ville inte sitta still en sekund; han pillade på allt, "tjötade" (högt) å dunkade i bordet med sin mugg, drog ner stolarna vid grannbordet mm.
Så jag plockade fram majskrokar - som brukar vara ett bra "avledningsmoment" - det hjälpte dock inte: han kastade iväg dom så att dom hamnade på borden bredvid. HAHA! Crazy fool!

Så det blev en snabblunch, sedan begav vi oss. Dessutom skulle Malin börja jobba någon timma senare.


Väl hemma igen, plockade jag iordning i mitt hem. Sedan röjde jag bland mina kläder i klädgarderoben.

Ca en timma senare å 4 (!!) överfulla Gekåspåsar med kläder fattigare (och ett å annat par skor) , var jag klar!




Here is one of the bags


När Mattias kom hem från jobbet å såg alla påsar, trodde han först att jag skulle flytta hemifrån. Men efter att ha gett honom fakta frågade han om jag hade något klädesplagg kvar. Å jodå! Hela garderoben är ju proppfull, så jag vet inte riktigt hur de andra kläderna egentligen fick plats.

Men nu har jag ju starka skäl att shoppa mer ;-)


Sedan styrde vi kosan till Fly. Fredag = bastukväll (för Mattias & pappa).

Mamma bjöd på jättegod lasagne. Och kvällen tillbringades framför tv:n med Så ska det låta, (Me love Peter Settman!) chips och cocacola. Härliga underbara fredag!





Kl. 9,30 på lördagsmorgonen kom mamma å pappa förbi med färskt bröd. Najs, det får gärna bli en tradition!

De hade varit och hämtat sin nya FINA bil, som vart och fått sej en Ditec-behandling. Så det blev gemensam frukost - dott!


Efter att dom åkt, gjorde vi ordning oss och åkte till stan. Här skulle shoppas bilstol!

Det blev Mekonomen, där Mattias kompis Lasse jobbar.





Å det blev den bilstolen som vi hade bestämt oss för från allra första början: BeSafe Izi Kid.

Svart, med vita "sömmar" typ. (Precis som Alex vagn)




Himla najs!

Den ska vara bäst i test, enligt flertalet tidningar och tester:

*** I tidningen Föräldrar och Barn var BeSafe iZi kid ensam stol som fick högsta betyg. 5 poäng av 5 möjliga.
***BeSafe iZi Kid fick som ensam stol högsta betyg i Vi Bilägare.
*** I Helsingborgs Dagblad fick BeSafe iZi Kid 25 poäng av 25 möjliga. Enda stolen med högsta poäng. 
*** I Vi föräldrar (i Juni 2006), fick den bäst i test. "Den överlägset säkraste bilbarnstolen".


Med mera, med mera..

MEN det blev en väldigt DYR bilbarnstol! Eller ja, inte själva stolen - den kostade 2600 kr - men för att Lasse tvunget skulle visa upp sin nya "leksak/transportmedel" för Mattias. SUCK! Så nu SKA Mattias bara ha en sån, säjer han. No matter what!





Å dom kostar runt 10 000 kr begagnad, så med andra ord kan man säja att bilbarnstolen kommer att gå på runt 12-13 000 kr!! Jösses...
 
Å snart har man väl en till i familjen som försöker övertala mej:



                   


                   Han ser ju oxå rätt sugen ut


Visst, det hade väl vart skitskoj att ha en sådan. (Om jag vågar köra en sån).
Men för att dra upp det åter en gång: man blir inte särskilt rik av att vara mammaledig.


Å så lördagskvällen då! Det stundade ju kalas.
Thure, Mattias morfar, fyllde 80 år i onsdags å igår var det då dags att fira honom ordentligt på Fars Hatt i Kungälv.

This is the story:


Här är vi klara för avfärd:


                   


Alex var vi tvungna att väcka (därav hans "ledsen" min). Sedan blev det finkläderna; skjorta, slips, slipover och jeans. Handsome little boy!

Kl 16,30 samlades vi hos Thure och Maj-Britt i Utby, för lite champagne, vin och annat dylikt att dricka. Najs! Jag gick på champagnen direkt, den var supergod, faktiskt! Tyvärr var det Gerald (Mattias mosters man) som "serverade" å han är ju inte direkt känd för sin smidighet, utan räknade högt upp: "Emma, det här är ju redan ditt tredje glas!!"

Vissa saker låter man faktiskt vara osagda.  ;-)


Nåväl, efter lite mingel åkte vi allesammans vidare till Kungälv.

Fars Hatt var ett väldigt fint ställe, som låg vackert alldeles intill en älv.




Är det inte vackert, så säj!



                   

               Vi och värdparet vid ankomsten.

Efter ytterligare lite vin, kom förrätten in. "Nånting-med-räkor" - det var gott! Smakade typ som smörgåstårta =)
Vinet fylldes på å en stund senare kom varmrätten: Fläskfilemedaljonger (som det så fint hette), hasselbackspotatis och svampsås! Ljuvligt gott!
(Mer vin. Mer vin. Mer vin.)
När efterrätten kom in, blev jag alldeles eld och lågor (vilket jag fick flera tydliga gliringar om efteråt): SCHWARZWALDTÅRTA! Me love love love!

Detta avnjöts med mer vin, kaffe och en Bayliss. Dott!


Mitt paket till Thure (fotoalbumet som jag snickrat ihop) blev en stor succe!

Tyvärr, Sara! Vet att du blev avundsjuk på att jag halkade in så snabbt i testamentet hans, men han har väl helt enkelt valt sin "favoritbarnbarnsflickvän" =P


Utdrag från albumet:


                  


                   



Hade knåpat ihop en mycket vacker (och enligt VISSA fjäskig) dikt i albumet oxå:


Tiden går,

och nu du fyller 80 år.

Fast det kan man ej tro,

vi hade gissat på sjuttio.

Pigg, skämtsam och alltid gla'

Du är absolut den bästa (gammel)morfar'n man kan ha!
Familjen, "landet" och IFK,

är exempel på saker som får dej att bra må.

För att ha barn, barnbarn och till och med barnbarnsbarn,

är du nog den coolaste "gubben" i hela stan!


Ooootroligt fin =P 


Ja, som rubriken lyder, så säjer ju bilder mer än 1000 ord:



                   


                   



Bilderna blev (av någon konstig anledning) bara värre framåt kvällen:



                   


                   



Undrar ni över vilka dom "underliga" personerna är och varför det är taget kort på golvet?? Då kan jag bara svara: What to expect när det är jag som sköter fotograferingen liksom.
Hur höga förväntningar får man ha liksom? ;-)

Efter Fars Hatt, åkte vi tillbaks till Utby. Där rådde det ostbricka och mer vin.

Nu fick jag smakat på rött vin oxå. För första gången. Å det var väl inte så tokigt heller. Smakade nästan som vitt, tyckte jag. Men det gör det tydligen inte, då sällskapet brast ut i gapskratt när jag meddelande denna åsikt.

Alla säjer ju att "färgen inte spelar någon roll".  =P

Jaja, summan av kardemumman är iallafall den att gårkvällen vart mycket lyckad! Jag hade himla trevligt!


Över till melodifestivalen då. Nu är det ju faktiskt nästan över. Bara den stora grande finale på lördag. Då ska här pimplas vin! Sara, börja ladda nu! ;-)


Jag tror faktiskt att jag hejar på Charlotte Perellis låt, Hero.

Tycker att den är bra, plus att den nog har stor chans i utlandet oxå.

Hon har ju vunnit hela skiten en gång, kanske kan hon göra en favorit i repris? =)




Här är hon, vinnaren av Eurovision 1999, med Take me to your heaven


Fanns ju ett fåtal andra bra låtar, men ingen lika bra som Hero.

Mattias kärlek, Linda Bengtzings, låt var ju lika svängig och showig som alla hennes låtar vart, men den har nog ingen chans utomlands. Till å med Mattias håller med om att Hero ska vinna - å det är inte illa pinkat eftersom Bengtzing är hans stora kärlek som han fullständigt dyrkar!! Men jag är inte det minsta svartsjuk på henne, ty jag har ju min stora kärlek, Björn Gustavsson.

Right back at ya, Mattias! ;-)


Men vad ser du i henne, Mattias? Vad har hon som inte jag har?

Något jag dock tycker är "dåligt" är att Velvet och hennes Deja vu inte kom med - ens till Andra chansen. Den tycker jag är real najs!

Jaja, jag har ju festivalsskivan nu, så jag kan ju lyssna "mina" låtar när jag vill.

La la la la la...


Jag TROR bestämt att min karl har dåligt inflytande på Alex. Se själva:



                   

                                              Hur ska detta sluta?


Resultatet:



Avslutar härmed mitt bloggande med ett grattande:


Hanna
, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Hoppas dagen varit SUPERbra!


Å ett litet grattis även till mej själv, då jag haft körkort i 3 år just idag! Congratulations to me!



TJING TJONG


Borttappat barn!!

Veckan började med babysim som vanligt, men eftersom min "smarta" far sålde sin bil ihelgen å inte visste hur han skulle komma till sitt jobb i Göteborg, fick han låna vår bil.
Så Jenny fick hämta upp mej och Alex. What are friends for, liksom"
Å eftersom det var såååå fint väder, bestämde vi oss för att gå en promenad. Så efter simmet åkte jag å Jenny hem å hämtade vagnen.
En REDIG, ORDENTLIG (JÄVLA) promenad blev det. Från mej till Tegelbruket - Noltorp - Tallhyddan - Mjörnvallen - Lövekulle - Stadsskogen - Centrum å sen hem igen!!

Nu har vi drabbats av shoppingnoja här på Ryttaråsen..Nice! =)

Köpte ny bilbarnstol till Alex i måndags, en Maxi Cosi. Vi är såå nöjda med den, men TYVÄRR är den alldeles för stor att ha i baksätet. Så då skulle vi vara tvungna att ha den fram å det vill vi inte.
Dessutom måste vi ju tänka framåt, vart ska syskonet sitta sen isåfall? I förarstolen?



Farväl älskade Maxi Cosi


Så vi ska lämna tillbaks den å köpa en Akta Graco Duoflex - den vi egentligen var ute efter, innan vi fick syn på vår älskade, men ack så stora Maxi Cosi.


I tisdags gav Mattias mej pengar å sa till mej att jag skulle åka å köpa en ny vagn till Alex. En sulky.

Jag gick nämligen och kollade på sådana när vi var å köpte bilbarnstolen, men den vill jag ju inte ha förrän Alex blir närmare året. Så det får allt vänta! Vill ha en lätt enkel vagn som knappt väger nått. Bra att ha när man bara ska till stan eller något. 
Annars kan vi ju lika gärna ha vår "vanliga" Emmaljunga, den är ju perfekt! Älskar att man kan vända styret efter väder och vind.

Är sååå nöjd med den!





Igår var båda mina älsklingar hemma. Mattias var ju pappaledig. Me and Alex digs!



Så här glad var jag!



And this is us; me and my beloved family:





Anyhow, framåt dagen drog vi ner till Mattias morfar som fyllde 80. Shit, he's getting old! Men det märks då rakt inte, "gubben" är ju nästan mer alert än vad jag är! =/

Men han lever väl efter: "man ska försöka dö så ung som möjligt - så sent som möjligt!"

Det bjöds det på smörgåstårta och tårta. We three like!



                   



Efteråt åkte vi till (höjdpunkten på dagen!) Allum. Där fick jag shoppat lite mer - i lördags blev det ju som sagt inte så mycket : en "festtopp", en lite "finare tröja", ett linne, ett par skor, en bh, en kjol mm.

Jag = nöjd!





Världens absolut bästa låt just nu är ju helt klart Björn Gustavssons låt: "Carina Berg".

Can't get it out off my head. Soooo good!

Here it is:


 

Du är en blick, och den är mörk, och den är varm.

Å jag vill dansa med din midja i min arm

Du är doften av viol

Du är restskatten från fjol

Du är en helt fantastisk tjej

Du är Beatles och Leila K

Du är glad och elegant

Du är laktosintolerant

Du är strösslet på en glass

Du är det roliga i hasch

Jag kan diska, laga mat, va i tid och aldrig sen

Å jag tycker de e jättekul att lyssna på problem


Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg

Denna sången är till dej Carina Berg

Carina vi två skulle passa bra ihop

Häng me mej hem till Götet å gör slut me Kristian Luuk

Carina du är änden på min fantasi

Du är brödet man vill lägga korven i

Du är hej och skepp och hoj

Du är sodastreamad oboy

Du är allt en man kan få

Du är bättre än Die Hard 2

Du är Jane å jag är Tarzan

Gör slut med han från Hassan

Du är vacker och unik

Min pappa är rik

Jag har tre meter i tak och lakan av sammet

Ta mitt nummer utav Kristian efter programmet


Carina Berg mitt hjärta slår så hårt för dej

Så gör slut med Kristian Luuk bli ihop med mej

Carina låt oss vandra natten vidare

Dansa nakna tillsammans i en vattenspridare

Carina jag står chanslös jag är evigt din

Jag vann över Kristian ganska lätt i plockepinn

Du kan maila mej å tacka eller om du tänker om

[email protected]

Jag vet att vi skulle passa bra ihop

Å jag vill att du gör slut med Kristian Luuk


Ha! Sååå sjuuukt bra låt ju!! La la la la la...



                    


Idag har jag blivit nobbad, dissad, left all alone - yeah, you name it! =( Camilla dumpade mej för en förkylning. Vi hade tänkt att get together å ta en promenad i solen å därefter fika - of course - men som sagt: DUMPAD!
Så jag och Alle brallen fick en tråkig hemmadag istället. Lite nytta fick jag gjort iallafall; plockat undan lite, tvättat, sorterat Alex kläder (mycket fick läggas i "spara-till-syskon-påsen") mm.

Dessutom TAPPADE JAG BORT ALEX.
Vi var i köket å jag plockade å grejade. Alex höll på att roa sej med att leta efter Vårgårda-ris på golvet.
Men ett tu tre, när jag tittade efter honom så var han borta! Gone! Spårlöst försvunnen. Puts väck!
HUR kan man tappa bort sitt barn i sitt egna hus?
Gick å letade, å fann honom i vardagsrummet. Jakten på Vårgårdaris hade ledit honom dit, där ligger det nämligen lite riskorn här å var på golvet. (Hmm..det påminde mej om att jag måste ju dammsuga!)
Kan verkligen se mej det framför mej: Alex som Hans och Greta. Följer matspår.
Åh Alex, sin mor upp i dagen - alltid på jakt efter föda!





Andra kort tagna under dagen:


                   


Inte så konstigt att man "tappar bort honom"?? Han verkar ju gömma sej med flit!

Nu på eftermiddagen/kvällen har vi varit i skogen, där vi har passat djur. Hästar, katter, höns och hund.

Svärföräldrarnas zu casa.

Alex tyckte nog det var tomt, när farmor och farfar inte var hemma. Men hans älsklingsgrejer var ju såklart där: synten och leksakslådan:



                     

Här spelar han alldeles själv för fulla muggar. Och sedan tar han ett race i leksakslådan.


Usch! Skogen är inte alltid så lugn och fridfull som man tror att den ska vara.
Min sambos lillebror var på väg hem från jobbet i tisdags. Och mitt där på grusvägen ligger en man. Död! Skjuten i huvudet med ett gevär.

Han hade tagit självmord bara några minuter innan Jocke körde förbi.

HEMSKT!


Killen blev bara 23 år. Då har man ju hela livet framför sej!

Hemskt att man kan må sååå dåligt, utan att anhöriga märker något. Tragiskt att det ska gå så långt.

Håller med min Mattias om att när man mår såå fruktansvärt dåligt, så kan det ju bara bli bättre!

Synd att dom inte tänker så bara. =(


Imorgon blir det upp tidigt för att möta syrran i stan. Vi är på jakt efter en födelsedagspresent till vår underbara mor, som fyller år nästa vecka. Jag har redan köpt en ny morgonrock till henne, men vi behöver något mer.
Tips, någon?

Å ihelgen: I will be drinking!
Kan knappt vänta! Jag å Sara ska slå klackarna i taket på Fars Hatt i Kungälv. Vi ska ju dit för att fira Mattias morfar, men EFTER det så!  ;-)
Ska bli riktigt trevligt!

Dagens sanning (ang. förlossning): "Jag fattar inte varför det ska behöva göra såå ont. Dom kan skicka folk till månen men dom kan fan inte ta fram en bedövning som fungerar! "


Ja du, Carro E, du har sååå rätt så! =) Kanske du kan lura ut något bra pilleriller eller medel? ;-)



TAKE CARE!!


Mys & Missöden Med Mattias

Nu kan man ju konstatera att det jag sagt tidigare, att Alex gärna får vara still ett tag till, är sant till 110%.

Nu när han ålar överallt händer det alltid något!

Han lurar sin mamma å pappa till att tro att han ålar sakta, när han i nästa sekund flyger fram över golven fram till blomkrukor, dvdspelaren och annat smått å gott.

På bara några sekunder hann han både äta blomjord och riva fram varenda cd-och dvd-skiva vi äger. Suck!

Å då ska man ha i åtanke att det bara blir värre! HELP!





I skrivande stund låg han här på golvet i datarummet och lekte å ett tu tre var han i köket å lekte med sin pappa. Hur fan kom han dit liksom?

Mattias sa att han kom krälande med nappen i handen, typ som om han rymde från sin datahackande mor. Å det kanske ligger en viss sanning i det?


I torsdags begav jag mej till boschen, närmare bestämt i Långared.
Jenny bjöd på tacos - me like! Efteråt gick vi på en ljuuuuvlig promenad, solen sken å det blåste bara lite - för en gångs skull!
Tillbaks hos Jenny, blev det kaka å kaffe - me like too!
Ja, sammanfattningsvis: En mycket bra lunchdejt!


                   


I fredags hade vi då vår myskväll.
Efter mycket om och med - såsom bortglömda ingredienser & närapå en eldsvåda (luktade som det iallafall) - blev det faktiskt riktigt lyckat.


Kvällen började med att både jag å Mattias var vråltrötta, medan sonen vår hade sovit gott i nästan 2 timmar (!!) på eftermiddagen, så han var ju inte det minsta trött, utan i full fart mot nya äventyr. Heeela tiden.

När vi väl tog tag i vårt middagsgörande (tacopaj), insåg vi att vi inte hade något mjöl. SUCK!

Men...what are neighbours for? Sagt och gjort, Mattias gick över till Sven, som givetvis lånade ut mjöl till oss. Jag hade satt på ugnen och efter ett tag kändes en starkt stickande lukt.

- Ska det verkligen ryka så ur ugnen, Mattias?

- Ja, så går det när man inte rengör den. Svarade han sarkastiskt.

Röken fortsatte att bolma ut ur ugnen. Å jag sa åter igen:


- Men ärligt!? Såå mycket har det ju aldrig rykt förr!


Mattias tyckte fortfarande att det var roligt att retas med mej för att jag inte hade gjort rent ugnen - som om det var en självklarhet att just JAG skulle göra det? - och fortsatte med sina gliringar.

Ett kik in i ugnen förklarade dock röken: där inne låg två helt förkolnade små hamburgerbröd.

Och VEM var det då som tinade hamburgerbröd i ugnen häromdagen? VEM var den stackarn som inte visste att dom var där? VEM var det som borde ha tagit ut dom efter att ha stängt av ugnen?

Rätt svar: 1.) Mattias. 2.) Emma. 3.) Mattias.





Efter detta lilla missöde, som resulterade i två vidöppna ytterdörrar (som sänkte innetemperaturen några
grader) å som gjorde att hela huset luktade som brända popcorn - kunde vi återta pajbaket.

Å det som började så dåligt, slutade såå BRA!!



                   



Tittade på Så ska det låta, istället för Let's Dance faktiskt. Peter Settman är bara för bra! Himla rolig!

Hoppas, hoppas, hoppas att han bjuder in "Ragge" denna säsongen igen, det var ju såå jäkla skoj!





Lördagen - och Göteborgsresan med Bella - började med att jag försov mej. Förgrämmade onge! Varför väcker han inte mej? =)

Fast egentligen var det ju faktiskt mobilens fel. Hade ställt alarmet på 07,45 men väcktes av sonen 1½ timma senare. Klockan hade inte ringt!

Jäjä, whatever - det resulterade ju bara i att vi fick ta tåget en halvtimma senare än vi tänkt.

Det var en bra resa. MEN jag Inser nu att jag verkligen ÄLSKAR mitt Borås.

I Götet är det knött med folk, kö till allt; provrum, kassan å tilåmed KÖ för att gå ut ur affären. Herrejisses! Tacka vet jag Borås!



Knalleland


Pga allt köande gick tiden superfort! Bella hittade massa fint, medan jag inte hittade nånting (KAN ju vara för att tiden gick åt att prova å fixa fram kläder till Bella, men hey, that's okey! Det var skoj! Jag väntar till mitt Boråsshoppande istället).

2 linnen (vitt och rosa), en ögonpenna, en mascara, ett par svarta spetsiga hottie-panties och ett spel (VÅGHALS) fick jag köpt mej iallafall.





Sen hittade jag även en födelsedagspresent till Evelina, en rosa rattmuff som det stod Left och Right på. Haha! Såå jävla cool! Den prackade jag på Bella att köpa till henne, å det gjorde hon!

Hoppas att Evve uppskattade den bara. Bella berättade att hon hade skrattat som fan. Vad betyder det? ;-)





Det värsta på hela resan var den vedevärdiga upptäckten om att bodyn har hittat tillbaks från 80-talet! Why? How can this be? 

MIN SON använder bodys, å han är 8 månader!!!

Upptill var dom jättefina, men sen tittade man längre ner å såg en trosa hänga ihop med "linnet". Weird!

Vad kommer härnäst; vuxet folk i blöjor?




Fanns knappt nån bild på denna hemska utstyrsel på internet, å det säjer ju allt!


Ha en fortsatt trevlig söndag


RSS 2.0