Sista semesterveckan

I tisdags var det mamma&barn-träff på Ljungbladhs - till deras stora förtret. Liknade mer en hel dagisavdelning när vi stövlade in; barnvagnar till höger å vänster, trotsiga 2 åringar å skrikande bebisar. Jag hade då inte velat jobba där just då ;)


Efter fikan gick vi vidare till Storken i jakt på 2 års present till Arvid som blir 2 år imorgon. Den hittade vi snabbt; en present till en bil-och traktortokig kille är en lätt match - I should know! ;)

Sedan splittrades vi å jag gick å Alex å köpte kalsonger till min numera helt blöjfria kille - dag OCH natt!:D Och en present till mosters lilla docka som blir 4 år nu i augusti.


När det var dags att åka hem, ville ingen av oss det egentligen. Alex sa först att han ville åka till sin "tompis Marcuuuus" (vilket i själva verket är Kokos kompis som han har "beslagtagit"), men efter att jag sa att det inte gick ändrade han sej å sa: "Nä åka hem mamma. Åka Bella." Men då hade jag redan bestämt att vi skulle åka till min kära mor å far - där det med all säkerhet skulle serveras mat. Man är ju inte dum! ;)


Sagt å gjort, när vi kom dit fick vi vänta i typ en timme innan herrskapet uppenbarade sej. Då hade de vart på shoppingrunda i Borås - hör å häpna, dom som aldrig lämnar 50-skyltarna!


Men väntan gick bra - jag slängde mej i hammocken å Alex roade sej i sandlådan med att göra låtsas-kaffe å äta låtsas-majonnäs (hälsosam kille?). När han tröttnat på "restaurangbranschen" började han med att försöka klippa av mina tår (!) med tallbarr, i tron att det var en sax.





I samma ögonblick som jag fått nog efter att han stuckit mej ett flertal gånger med dom jädra barren, kom mamma å pappa finally.


Efter lite mat å prat var klockan redan närmare 19, så jag åkte hem å la Alex för natten - utan blöja! Tog upp han vid 22-tiden för att han skulle kissa å la honom igen. Å inte en enda olycka under natten - najs!


På onsdagen kom syrran med sitt minsta vilddjur - Wilma var hos mormor å morfar - vi fikade å barnen lekte snällt på Alex rum (Dream on!). Sedan åkte vi till stan å lunchade å sen skulle Malin ta med sej Max å träna. Å som det träningsfreak jag inte är, drog jag mej snabbt hemåt. Fick uppdatering av syrran efteråt, det hade tydligen bara blivit ett halvt träningspass då Max tyckte att det räckte med 30 min :D 

Kvällen tillbringades hos Hanna H, med vin å (några av) flickorna! Hade tänkt att bara dricka 1-2 glas vin, åka hem vid 22-23 tiden å må bra dagen efter. Dock blev det väl en flaska vin, kom hem radar kl 03 å mådde som en död hela gårdagen.



                   


Bella blev avundsjuk när jag berättade att Alex hade pratat om sin "tompis Marcus", så hon följde med mej hem å sov över så att hon kunde leka med Alex dagen efter. Å det tackar man ju inte nej till - barnvakt på bakfyllan.
Tror dock att hon ångrade sej på morgonen, när Alex gapade på henne hela tiden att dom skulle leka med lego, bilar, böcker mm. Hon gick i alla fall runt å muttrade "Vilket energiknippe" hela dagen ;)

nu skulle du sett henne Jessika, nu såg hon faktiskt sliten ut) ;P


Men nu har jag konstaterat att antingen börjar jag bli till åren eller så är jag "allergisk" mot vin, för vinbakfyllorna är inte att leka med!! :S


Nu är det bara ett fåtal lediga dagar kvar innan jag börjar jobba på måndag igen! :( Riktigt segt! Men ska faktiskt bli ganska skönt att komma tebax till "rutinerna" igen. Nu sover jag (å Alex) bara bort hela dagarna ju!


Bye!


Rumsren?!

Idag är det första dagen på sista semesterveckan, den började med ett trevligt besök på Borås djurpark med mor, syster å barnaskaran. Hela förra veckan hade dom lovat att dagen skulle bli solig å fin. Men vi vaknade ändå upp till gråmulen himmel å regn. Hur kommer det sej? Inte för att man blir förvånad längre, men nog så jävla tråkigt!
Tappra som vi Lundstedtare faktiskt är, trotsade vi regnet å åkte ändå iväg å kollade på djuren. (Jag var dock väldigt motsträvig, fast i smyg. Ville ju inte verka gnälligare än barnen...å Malin ;) )

Vi klarade oss undan med duggregn iallafall, ända tills vi skulle åka hem igen. På parkeringen vräkte det ner å man hann bli rejält pisseblöt. Som tur var, var vi ju ändå på väg hem så det gjorde inte såå mycket.

Men slutsumman av dagen var ändå trevlig, särskilt efter första kaffepausen i djurparken. Fika is tha shit! ;D
Alex däremot slängde allt åt höger å vänster när han fick syn på en traktor man kunde leka med. Men desto mer till mej ;)



                   


Alex har inte haft blöja på hela dagen (å inte igår heller!), å varken i bilen eller när han sovit! Inte en enda "olycka"! Var lite smått oroad över att åka bil "ända till Borås", såhär ibörjan av hans rumsrenhet, men det gick superbra! Behövde inte kissa under hela bilresan, varken dit eller hem.  <3


Men nu är det största orosmomentet hur jag ska fördela upp resten av veckan. SISTA VECKAN IN FREEDOM! :S

Måste ju göra det bästa av situationen. En fika imorrn å lite alkoholkonsumtion på Stures med Amanda är ju givet - eftersom jag dissade henne hårt förra veckan ;) - men annars vet jag inte. Suggestions?


Tänk va man glömmer fort, i lördags var jag så dålig av alkoholens biverkningar att jag höll på å gå under. Mådde piss å jävelskap å ville aldrig se åt alkohol mer, men redan igår (söndag kväll) satt jag å blev lite småsugen.

Crazy world we live in ;)



Helgen.

Fredagskvällen hos Hanna var helt galet bra! Hade superkul - å god mat å dryck vart det me ;) Tyvärr lite väl mycket av det senare, vilket märktes tydligt dagen efter. My God, vilket vrak jag var! Längesen jag var så dålig.
Vin är förrädiskt, särskilt om man blandar rött å vitt :S

Å lika roligt som man har dagen innan, (minst) lika tråkigt är det dagen efter. Segt!

Vi åt, drack, tjötade å spelade nått spel, som jag inte fattade så mycket av, men hey det var (väl?) trots allt bara en provomgång ;)



                   


                   


"Dagen efter" masade jag mej långsamt upp ur sängen, duschade i hopp om att bli någon sorts människa igen (tyvärr resultatlöst). Men fick i alla fall matat Jocke som sovit över efter en blöt kväll med brorsan å tv-spelet :) Mattias hade smitit iväg på morgonen med Lulla på rally i Herrljunga (av alla ställen?).


Efter att Jocke, som inte blev så långvarig - kan ju inte påstå att sällskapet var så socialt så jag förstod honom - åkte, gick jag å la mej igen å tyckte synd om mej själv, medan Alex förstod allvaret med mammas tillstånd å lekte utomordentligt med sej själv. (Lego är guld värt! ;) )


Som om inte bakfyllan vore nog, var det även dags för kalas på lördagen. Mattias farmor fyllde 87. Hade jag vart smart så hade jag ju kunnat hoppa över några glas vin kvällen innan, eftersom jag visste att jag skulle gå på kalas å vara trevlig. Dock är det ju lätt att vara efterklok ;)

Men nu fick jag alltså ligga där i sängen überdålig å känna stressen över att försöka hinna må bättre innan eftermiddagen kom.


3 duschar senare var jag så redo jag kunde bli för kalaset som gick, under omständigheterna, hyfsat bra. Mådde iallafall något bättre på eftermiddagen - tack å lov - å på vägen hem kände jag nästan igen mej själv :) Då skjutsade vi Koko till hans homies å sen åkte vi en sväng förbi Malin å Matte på hemvägen. Dom var barnfria å tagna av alkoholen. Själv vaknade jag upp nykter å välmående idag - lovely!



Ciao!

Our Sweden-tour

Ja, då var man tillbaks hemma efter Sverige-turnen. Hur gott det än är att åka iväg, lika gott är det faktiskt att komma hem oxå. (Å tur är la det? ;) )

Men vi har haft det helt underbart!


Började färden med att åka till Kolmården. Fick en impulsiv snilleblixt på torsdagsförmiddagen att åka nonstop dit, istället för att mellanlanda i Gränna, som vi hade planerat från början. Vi såg nämligen att det skulle bli kanonväder i Kolmården på fredagen & lördagen, å som dom sanna campare som vi är åkte vi å jagade solen.
För det är väl det som hela campinglivet går ut på?!

Alex var oxå ivrig över att komma iväg med "huuusvannen". När jag frågade honom om han ville packa något att ha med sej sprang han snabbt in på sitt rum. Å 20 sekunder senare (märks att han är kille) kom han ut med sin packning:


         

Ett McDonalds-glas med några tuppar i :)



Trots att vi avvek från vår ursprungliga plan blev det bra. Bättre än bra faktiskt! Fick två helt underbara dagar på Kolmården. Sol, blå himmel å inte ett moln - sweet!



                   


                   


                   


                   



Alex pratade läääänge om hur farliga tigrarna är å hur tokiga aporna var, så han hade nog oxå trevligt ;) Fast det han blev mest exalterad av var när han såg bussarna på parkeringen. Unge!


Men han var faktiskt även fascinerad av "tåget", vilket i själva verket var en 3 km lång linbana - Europas längsta runtgående linbana tillåmed. Den gick HÖÖÖÖGT (till mammans stora förtret) upp i luften runt området. Men som den goda mor jag är, pinade jag mej in i "plåtburken" 2 ggr (!) - allt för sonen ;)

Riktigt obehagligt när det blåste till där ovanför grantopparna, å det enda "skydd" som omringade en var lite plåt. Då kände man sej inte så stor! Dessutom var det galler till golv så att man absolut inte skulle missa nått på den otäcka färden :S



                   



Vi tog även ett strög i Safariparken. Mattias var lite småsvettig, å inte bara pga solen utan även för strutsarna ;) Läste nämligen i broschyren vi fick, att man skulle undvika att stanna vid strutsarna, därför att dessa gärna försöker äta å picka på bilen. Naturligtvis fick vi (o)turen att stanna vid strutsarna, pga köbildning. Jag satte mej till rätta (bakåtlutad) i sätet å råglodde på Mattias; vad skulle han göra om strutsen gick till anfall? Köra ändå? Omkörning i Safariparken måste väl ändå va förbjuden? Sjukt många tankar virvlade i huvudet, när jag hörde mobilen plinga till. Det var Lina som messade att hon fått sin bebis nu! En liten pojk! Namn unknown :) GRATTIS!!


...allt detta ståhej gjorde att jag missade en hel del av rundturen, men Mattias hade, med darrande händer, lyckats ta kort på både (o)djuret dvs strutsen - å andra sorter:



         


                   


                   



På lördagen kom en bekant till Mattias upp till Kolmården med sin familj, så på kvällen gick vi till dom å hälsade på. De hade två barn; Anton 5 år och Ida 1 år. Alex spelade fotboll å lekte med bilar med Anton, så vi vuxna kunde faktiskt sitta å koppla av med en öl/vin. Eller två ;)

När Alex nöp Anton första gången runt 22 tiden, var det dags att bryta upp å gå "hem" å lägga Alex. Vår son har inte det bästa trötthetshumöret. Han blir inte grinig eller gnällig, utan börjar helt plötsligt bara nypas å bråka.
Tyvärr är det väl bara en liten, liten förvarning om vad som väntas skall. Den omtalade 3 års trotsen ska inte bli rolig!
Tycker han är omöjlig ibland redan nu..:/

Men han är förbannat rolig oxå - tjötar å tjötar å tjötar om ALLT! Dom senaste kvällarna i husvagnen har han plockat fram å tagit på sej stövlarna, öppnat dörren å vänt sej om: "Hejjå morsan. Gå å köpa öl".
Lyckat om han säjer så på dagis efter sommaruppehållet ;) Eller "håll säften" som han sa till mej idag.
Många, många "grodor" som hoppar ur hans mun vill jag lova! Både på gott å ont.

3 nätter stannade vi i Kolmården, innan det var dags att bege sej igen. Vi var en natt i Västervik, en natt i Linköping innan vi tröttnade på B-campingar å åkte till ett säkert kort: Askersunds camping: Husabergs udde. Mucho bravo! Var där förra året med syster å familj, mysig liten camping.
Åh vilket toppenväder vi hade igår! Sol å bad hela dagen - gott!


                   


                   


Idag lämnade vi dock husvagnslivet å styrde hemåt. Nästa år blir en längre å förhoppningsvis soligare Sverige-resa.
Imorrn blir det tjejmiddag å vin hos Hanna!

Inte att förglömma heller, dagen innan vi åkte iväg var ju MATTES 30 ÅRS DAG!
Den firades med pompa å ståt (??) på Liseberg ;) Hade en riktigt trevlig dag, med en middag på Bamboo som avslutningsvis på dagen. Here is da pics:


                   


                   


                   


                   


Gamle svågern ;)


/E


Happy Birthday!!

Grattis kära svåger på 30 (!!) års dagen!! ;)





Idag blir det Liseberg för att fira gamlingen! Sweet!

Underbara semester!

Nu har en av fyra veckor gått. (Ångesten har redan börjat komma krypande)


Första dagen började ironiskt bra: vaknade upp förkyld å att ögat fortsatte krångla. Inte nog med det; så VRÅLregnade det ute. Ack du svenska sommar!

Såå..när regnet bara öste ner och Alex var strängt upptagen med sitt allt - traktorn, så tänkte jag ta fram min feminima sida och baka.


Naturligtvis (som tur var) hade jag inte alla ingredienser hemma, så det sket sej. Typiskt, när jag väl försöker locka fram min husmorssida, så går det ändå inte. Att åka å handla var ju inte alls att tänka på ;)


Men mina bak-planer gick inte helt i stöpet, dagen efter gjorde jag ett nytt försök - å lyckades! Lyckades kanske är att ta i, men en kaka blev det ju iallafall. Å slut är den ;)


Drog ut till skogen (Näverhult) å spenderade hela dagen där med svärmor - å alla djuren. Riktig slappisdag! Alex hade the time of his life där; han matade alla djuren (får, hästar, höns mm), fikade, gungat i hängmatta, åt god mat...

Dock såg han lite skeptisk ut när han precis matat hönorna å kycklingen å sen gick in å åt just kyckling. Men tror ändå att han förstod att det inte var samma kyckling ;)



                   


                   


Väl hemma på eftermiddagen fick vi impulsivt finbesök av Jessika å hennes plåtslagare åså Alwin. Mycket trevligt!


I onsdags bjöds det upp till fest. Förfest hos Bella å sedan onsdagsklubben.

Förfesten bestod av Hanna, Emma, Bella å så jag. Riktigt tråkig faktiskt om jag får säja det själv, men förmodligen var jag inte den enda av denna åsikt. Det värsta var helt klart "tjejtramset" - varför gör inte folk ordning sej själva innan det börjas festa? Å drinken ska vi ju inte tala om :P

Lagom till att depressionen var nära att bryta ut, hittade Amanda mej. Hon var minsann på andra sidan gatan å partade. Så jag gick dit, å efter vad som kändes som en evighet kom Bella osså - med mina cider. Där satt ju jag alldeles torrbelagd ;)



                   


Hotellet var trevligt, inte så mycket igenkännande folk men Koko å Marcus är ju alltid ett säkert kort ;)

Hem kom jag i taxi kl 4, ramlade i säng å vaknade av min gladlynte son strax efter kl 11.
Underbart sjusovarbarn man har! ;)

Så det är inte helt osäkert att det blir en "favorit i repris" nu på onsdag. När man ändå har turen (Alex) på sin sida ;)




I fredags var jag å Brallen bjudna på frukost hos mamma. Hon var alldeles till sej över sin kommande Danmarksresa. Hon å pappa åkte iväg till Hirtshals en vecka igår. 
Är mäkta stolt över modern som lyckats släpa iväg pappa en hel vecka - han lämnar inte gärna Alingsås 50-skyltar.
Så nu är man blomvakt, eller snarare trädgårdsmästare till alla deras miljoners blommor. Helt ärligt, så har dom MER blommor än en blomsteraffär. Sjukt!

Efter att Mattias slutat i fredags tog vi premiärturen med husvagnen. Landade i Varberg - på Getterön. Mitt sommarhem ;) Vi har haft en jättemysig helg, å som min kloke far alltid säjer så är det alltid fint väder i Varberg.
Alex hade jättekul å ville inte alls åka hem idag. Om det berodde på husvagnstrippen eller Alva 6 år (min kusin) ska vara osagt. Riktig tjejtjusare den där! Men han kan väl åtminsone hålla sej utanför släkten?!


                   


                   


Får vi se vad kommande vecka har att bjuda på. Imorrn ska jag iallafall ha fika för eliten på Ekstedts här. Skoooj!
Å så fyller ju svågern 30 år på onsdag! Ihelgen blir det ut med husvagnen igen, denna gång är destinationen Kolmården. Så det blir väl först ett stopp i Gränna skulle jag tro innan vi åker norrut.
Jäjä.


//E

In i dimman..

  ..Ja, där har jag irrat runt nu i flera dar!

Har inte haft linser på mej sen i tisdags kväll då jag befarade att jag fått ögoninflammation. Denna dom fick jag också av doktorn på onsdagen. Gött segt!


Så denna vecka började först med vab, å sedan övergick det till vård av mej själv, då jag oxå föll i sjukdom. Riktigt seg vecka! Men nu är det 4 veckors ljuv semester som väntar! Härligt!


Hoppas bara att jag kan sätta i linserna snarast! Att gå utan innebär ju bara det diverse biverkningar, såsom huvudvärk och nedstämdhet.

En del skratt har väl min lins-saknad inneburit oxå, men mest för min omgivning.

Mattias tyckte tillexempel att det var hysteriskt roligt när vi åkte till Ullared å jag tyckte mej se golfare bredvid vägen.. men det var visst kossor i en kohage.

Så kan det gå!


Vi har inte bara vart sjuka, vi har även hunnit med att köpa husvagn. Riktiga helylle-Svenssons vi! ;)





Så nu har vi handlat ett helt nytt hushåll till vårt "sommarhus", allt från nya plastskålar & bestick till sängkläder & tv.

Så skulle vi nångång få en fnurra på tråden, vet Ni var Mattias håller hus ;)




Å förra veckan var det kalas i dagarna två. Alle brallen fyllde ju 2 år!!

På tisdagen, dagen innan Alex-dagen, hade vi kalas för föräldragruppen. Det var barn till höger å vänster, tjo å tjim å fiskedamm - allt vad barnkalas innebär!

Fick ju se Malin & Stefans nytillskott oxå: Viggo. Han var bara 10 dagar på kalaset å sov mest igenom det, men med ett å annat öga halvt öppet ibland. Söt!



                   



På självaste födelsedagen väckte vi Alex strax innan 06, för att hinna mysa lite å ha paketutdelning innan dagis. Spelar ingen roll vad klockan är, är det födelsedag så är det ;) Men det blev många snoozningar innan jag äntligen masade mej upp. Alex rev glatt upp sina presenter å när dom var slut, ropade han: "Kaka!?" Men nån måtta fick det ju va där i gryningen, så det sparade vi till eftermiddagen.


På eftermiddagen var det släkten som kom på kalas. Alex var salig över att åter få stå i centrum. Men det bästa var nog när farbror Joakim (Koko) kom. Då var kalaset komplett! Alex är (av någon anledning) ett väldigt stort fan av Jocke ;)



                   


                   


                   



Torsdagen var det kalas igen. Men denna gången för min pappa som fyllde år. Gött att bara sitta å bli uppassad! ;) Såna kalas är bäst!


Så där ja, det var uppdatering för 2 veckor, inte dåligt va ;)


Hola!


RSS 2.0