Oväntat besök..

..is nice!

Lördagen blev, trots mitt slit på jobbet, en hyfsat bra dag!

Fast det förståss, dagar med en gnutta alkohol är väl jädrigt bra odds för att bli en lyckad dag? ;)

När jag kom hem från jobbet möttes jag av 4 trevliga killar på altanen - redan där började ju eftermiddagen bra ;)
Mattias och Alex hade långväga finbesök från Vårgårda: Johan och Peter.
Å vädret gick ju knappast att klaga på heller - strålande sol å riktig sommarvärme - nice!


På kvällskvisten kom Jocke, Erik, Freddan, Sunken och Marcus och utnyttjade vårt utrymme, grill och tv. Ishockeymatchen Sverige-Österrike på tv ju.

Sverige did good, vann väl med typ 7-1 om jag inte minns helt fel (?). Man kan ju inte direkt beskylla mej för att jag var så delaktig i mitt tv-tittande. Men jag var ju faktiskt i samma rum.. nästan hela tiden :)


Lagom till läggdags kom även Bella och Hanna :P Sega folk! ;)


Alex sov sej igenom hela spektaklet.. nästan. Sov från 19.00 utan ett knyst, förrän han gnydde till vid 01 tiden och hörde allt folk. Då blev han klarvaken på några sekunder å satt å "Hej hej":ade ut i tomma intet i hans mörkbelagda rum.
Social liten kille det där ;)


Söndagen var det ju bestämt att vi skulle till Långared å grilla, så kl 14 var vi på plats där. Det blev både kubb å korvgrillning i skogen.

Jag hade ju hoppats på lika soligt väder som dagen innan, men det var riktigt kallt där i skogarna. Stadsbo som jag är, hade jag givetvis inte med "back-up". Det där tramset om att "det inte finns något dåligt väder, utan bara dåliga kläder" måste ha kommit från nån riktig dum skogsmulle.


Men jag fick iallafall lånat både en sjal och en filt att hålla värmen i. Slutade med att jag såg ut som en bortsprungen fågelskrämma :/ Men what the heck, vi va ju bara i skogen ;)



                   



                   


Nä, nu får jag väl gå å förberda mej (mentalt) på att gå promenad med syrran. Är gött seg idag..
Men efter att syrran kallade sej själv för "Svullos syster" när hon blivit taggad på ett icke-smickrande kort på facebook, så kanske promenader är välbehövligt? Med tanke på att det är  jag som är hennes syster.. är jag Svullo då eller? ;)
Så det är väl bäst att pinna med på promenad after all.


C ya!


Jaha, då var det dags igen..

..Alex är sjuk!

Dagis ringde till jobbet i förmiddags å berättade att lillgrabben hade feber. Så det var ju bara att åka dit å hämta honom.

Min första tanke var "Stackars mammas lille pojk!.. Men kunde han inte bli sjuk en solig dag istället, så man kunde passa på att vara ute när han sover" ;)

Chefens första tanke vill jag nog inte veta vad det var. Troligtvis nått elakt. Hon blev inte direkt överförtjust när jag talade om att jag var tvungen att dunsta redan kl 10 på förmiddagen, när vi hade massor att göra idag.

Men så är det ju. Tajmingen är ju alltid dålig när man blir sjuk eller ska vara hemma med sjukt barn.

Men har man haft eget företag i över 30 år, borde man väl veta att unga mödrar ibland måste vabba?

JAG vill väl inte heller att min son ska vara sjuk?!


Nu ligger min sjukling å sover iallafall. Han somnade sittandes i matstolen. Medan han åt köttfärssås & spaghetti (!)..behöver jag ens säja hur kladdig han blev?! :/ 
_________________________________________________________________________


Nästa vecka åker vi till Falkenberg, fredag-lördag. Fredagen är ju röd, så det blir "kort" vecka nästa vecka - gott! 
Vi ska till Strandhotellet där vi förlovade oss. Uppleva gamla minnen ;) Vi har ju dessutom stått ut med varandra i 8 (!) år sista april - å det är väl oxå nått som borde "firas"? :)
Alex ska vara hos farmor och farfar och alla djuren. Så på hemvägen sedan bär det av till Ullared :D :D :D

Mattias blev väl inte lika glad som jag när jag kom med ideen, men som jag sa: "inget gott utan att det för ont med sej". Eller va säjer man? ;)

Ska han ha mej på hotell, så får han palla med Ullared osså ;D





Åh!! Längtar som en tok till sommaren!

Först å främst till Kreta-resan 4 juni, å sedan kommer vi ju hem direkt till inledningen av potatisfestivalen! Me so like!

Både Mattias och Alex fyller ju år i juni så då blir det lite kalasande. Mattias fyller ju när vi är på Kreta.

Å sen har vi ju midsommar också. Vilket iförsej inte är nåt att fira egentligen, bara regn å rusk liksom. Men det är ju ganska go mat i alla fall ;)

Sedan jobbar jag ytterligare 2 veckor å därefter: 4 veckors underbar semester!







Tjipp!

The weekend

Som vanligt gick helgen helt sjukt FORT!
Men så här var den iallafall:

I fredags hade jag bokat bana på Stures, för mej å syrran. Only the two of us! 

När jag ringde å bokade, frågade dom om vi var över 20 år.


- Ha! O ja,
svarade jag. Med råge!  :/


Suck! Där blev man åter igen påmind om hur gammal man egentligen är.


Anyway, gammal eller inte: I was King on the bowling.
Vann med över 100 poängs marginal! Aldrig förr har jag utklassad någon så ;) 




Riktigt kul med en sisternightout var det iallafall! Mer sånt!


                   


I lördags fyllde "Koko" 23 år. Det firade vi genom att generöst bjuda ut honom på frukost, vilket egentligen var behövligt då vi ringt tidigt på morgonen å väckt honom på självaste födelsedagen.
Frukosten visade sej senare bli lunch istället, eftersom vi inte är så snabba av oss. Lunchen avnjöts på Deli deli.


Mycket nice - speciellt oxå eftersom finaste Hanna jobbade då. Hon fixade en jättego varm macka till Alex.
Så god att han tillåmed vägrade dela med sej. Hmpf!!? Det har aldrig hänt förr!
Jag frågade snällt om mamma kunde få smaka lite, "NEEEEEJ!!" vrålade han över hela restaurangen. Otacksamma unge ;)
(Eller åpna mamma?!)





Efter vår lunchning åkte vi ut till Näverhult å satt ute i vårsolen å drack öl. Eller ja, dom andra gjorde det, jag fick cola eftersom jag själv erbjudit (!?) mej att köra hem. Ibland blir jag inte klok på mej själv.



                   


                   



Igår, söndag, åkte vi på en Borås-tripp (som vanligt). Denna dag inhandlades det skor - både till mej, Alex och hör å häpna, även till Mattias - 2 linnen till Alex och ett par shorts till mej.
Ah, shopping - what's not to like?!

Idag, min underbara LEDIGA måndag, har jag känt av hur det är att vara populär.
Hela dagen har jag haft besökare. Imorses kom Jessika & Alwin på en snabbvisit. Hade min son kunnat slå upp sina blå lite tidigare hade vi kanske hunnit med en längre visit, men nu blev det bara ca 45 min. Men däremot mycket intensiva 45 minuter. Fick mej en (välbehövd) återblick i Jessikas liv. Så nu har jag nog koll igen ;)  

Läste nu efteråt i Jessikas blogg att hon tydligen hade fått Emma L-abstinens - vilket jag tycker verkar vara en mycket bra åkomma ;)
Vi satt iallafall å tjötade om hennes spännande liv den intensiva trekvarten dom var här, medan killarna smågnabbades i Alex rum. Å när de sedan drog sej tillbaks till Stockslycke, påbörjade jag min matlagning.

Hade bjudit hem min Ulla-kollega på lunch. Grekiska biffar, klyftpotatis å grekisk sallad lyckades jag knåpa ihop. Å om jag får säja det själv, så blev det faktiskt riktigt gott.  

Fick jättefina presenter i efterskott. En jättesöt väska (typ bag) som Ulla köpt i Thailand, 2 "frisör-hårsprayer" å finfina blommor! Å gullig som hon är, hade hon köpt en liten leksaksbåt till Alex, som sprutar vatten. Nya favoriten!

Precis när Ulla hade åkt, kom nästa besökssällskap bestående av Jenny, Stefan, Signe & Algot! Trevligt trevligt! Vi satt å chit-chattade - å jag gosade bebis såklart - tills Mattias kom hem. 
Å när dom drog sej vidare hemåt runt 18 tiden kom nästa besökare: Farbror Koko!
Han stannade på middag å sedan hjälpte han Mattias med uterumssnickeriet.

Det sämsta med "den underbara LEDIGA måndagen" är att man blir ju påmind om att man ska jobba lördag - vilket suger! Särskilt nu på våren/sommaren. Svinmycket kunder och för lite personal. Sucks!


Jäjä.
Trevlig vecka!

Ja, då var man närmare 30 än 20..

Blir ju nästan deprimerad när man tänker så..Kan inte ens föreställa mej hur svågern Matte mår, som faktiskt fyller 30 i sommar. Stackarn ;)


Ja, dagen D har ju varit här. I torsdags blev jag då (äntligen?) 25 år. Dagen började med att jag och Brallen upptäckte två stora paket i köket. Slet upp dom å fann min Moccamaster och en "inne-grill".  Me like!

Efter paketöppningen åkte vi ut till mamma på lyxfrukost, det skålades i cider å grejer. Mamma kan! :D

Sedan åkte vi in till Ryttaråsen igen å tog emot 2 (!) blomsterbud. Ett från Mattias farmor och ett från Mattias själv. (Mycket förvirrande när jag läste kortet skrivet av en kvinna: "Grattis på 25 års dagen. Från din älskling." Blev lite skrämd först, innan jag förstod att det var Mattias som skickat å inte någon okänd kvinnlig beundrare.)


Sedan var det dags att påbörja alla skålar med kycklingsallad som vi skulle bju släkten på. Alex förstod sitt bästa å somnade på stört. Han sover ju inte längre på sina lediga dagar, men just den dagen insåg han sin plikt - att hålla sej ur vägen ;)

Å iochmed att han sov kunde mamma hjälpa mej till fullo. Underbara smarta grabb! ;)


Släktingarna dundrade in strax efter 17 å snart var hela huset fullt av bös ;) Jag fick massor med fina blommor, pengar, presentkort, armband mm.



                     



Alex levde verkligen djävul med min kusin Alva 6 år. Han blev helt skogstokig i henne å slet å drog å kramade henne HELA tiden. Riktig liten player det där!

En gång hittade jag dom i Alex säng, tätt omslingrade. My God!

- Ut härifrån!!



          


 

Summan av kardemumman är att 25 årsdagen var väldigt lyckad - förutom att man faktiskt blev ett år äldre då ;)
Fick massvis med fina presenter å blommor! Fick en Kreta-resa av Alex och Mattias oxå. 4 juni here we fly! :D

Hemma alldeles lagom till potatisfestivalen - of course!




Påskafton slet jag på jobbet under dagen (eller ja, jag var iallafall där ;) ) innan det var dags för mitt 25 års galej på kvällen.

Himla kul att så många kunde komma - å tack för alla fina blommor och presenter!



                   


                   


                   


                   


Tycker att jag har hunnit med mycket under påskledigheten... Förutom att ha ätit påskmat.
Fast nu när jag tänker efter så är det ju midsommarmat jag tänker på. Haha, färskpotatis å gräddfil är väl för tidigt ännu? ;)

Så med andra ord, har jag ju inte missat något. Ägg klarar jag mej gott å väl utan. Hua!


Jag, Mattias, Alex, Michael och Sara har varit på Hönö/Öckerö och grillat korv. Solen lös tyvärr med sin frånvaro denna dag, men vi hade ju engångsgrillen att värma oss vid ;)


 

                   



Å för Alex var det nog en ypperlig resa. Han fick ju se både båtar, bilar, bussar å lastbilar. Sicken dag! ;)


Mattias har köpt sej en ny firmabil till jobbet, eller snarare firmaBUSS. Helt sprillans ny är den osså :S

Så jag vete fan om jag vågar köra den till jobbet på mina jobblördagar. När den är helt ny kan man ju inte skylla några eventuella repor på nån annan.. ;) Men jag hade den faktiskt till jobbet i lördags, and so far so good ;)

Kanske ska jag återuppta mina cykelkunskaper istället?
Kanske inte.





Tjing!


 


RSS 2.0