Hallå där!

Nu var det ett tag sen igen! Här hemma har det varit fullt upp; barnens rum är (så gott som) klara. Lite tavlor och någon hylla som ska upp, men that's it! Men jag får klura lite på vart jag vill ha tavlorna (och vilka tavlor) så man inte gör något förhastat ;)
Alex vill ha Batman-och Spiderman-tavlor. Fräckt ska fräckt ha! ;)
Fler bilder kommer senare, men såhär blev tapeterna iallafall:

                   

Så nu är det snart dags för nästa projekt....the master bedroom!

Bröllopsplaneringen ligger (faktiskt) lite på is just nu. Vi (jag) är ju så pass mycket före planeringen att det inte finns så mycket att fixa innan OSA-tiden går ut (2 april!). Hittills har 63 svarat att de kommer - av 83 st inbjudna.

Endast 1½ vecka kvar tills jag, syrran och mammsen åker till shoppingens paradis; Ullared.
Men det bästa är ändå att vi stannar över natten på motellet; äta och dricka gott och få umgås med dom bästa! Love it! :love:

Nu ligger lillan och sover, jag njuter av kaffe och tyvärr oxå godis. Mitt nyttighetsliv har tagit sej en (rejäl) paus :S Nya tag..om några dagar ;)
Efter Alex dagislämning var vi på Maxis bokrea, Alex fick sej några nya Nicke Nyfiken-böcker och jag fick... Cillit Bang-rengöring ;)

Time to clean!

        

What a day!

Sunday, bloody sunday!...NO not today!
Har haft en helt underbar dag som började kl 10 i solskenet ute hos Larsson.
Ett stort grabbgäng skulle (bus)köra fyrhjuling och ville ha med Alex ♥ Så jag blev "taxi" åt Mattias imorse, då det blev lite för mycket av det goda igår när Jessika & Patrik var på besök ;) 
Med grabbarna blev det både korvgrillning och fyrhjulsåk - Alex var dock mer intresserad av att åka med far sin på hans monsterhoj, så jag och Nellie hade Alex fyrhjuling och gled runt med istället. Nellie älskar att åka fyrhjuling!! Hon vet exakt hur man startar den och gasar iväg. Å hon skrattar som en tok och bara ler - HELA tiden! Får nog bli en rosa sådan om något år ;)
Efter några timmar lämnade jag å kidsen grabbarna själva, så de kunde busa ifred :) 

När Mattias kom hem, typ 3 timmar senare nöjd - och otroligt glad (skall tilläggas) - åkte vi till Stures hela familjen för mat och bowling. Söndagsmys på hög nivå!
Nellie hade premiärbowling å var så söt i de små skorna.



Det bästa av allt var ju att det var discobowling då, till både Alex och Nellies stora förtjusning. Alex gapade till av förvåning när vi kom nerför trappan:
"WOOOOOW! Bowlingfest!" och Nellie dansade (skakade rumpa) och klappade glatt händerna hela tiden -  förutom när det var hennes tur att bowla. Fast knappt då kunde hon stå still, dancemania! :D
Underbara ungar! ♥

Så nä, denna söndagen har inte vart så blodig faktiskt! ;) Å vädret har ju inte gått att klaga på at all! Uuuuunderbart! Nästan vårkänslor i kroppen ju!

Imorgon kommer Fredrik och sätter upp fondtapeterna i ungarnas rum - och voila, så är rummen FÄRDIGA!!
Yaaay! Nu blir det till att inreda, wihoo!

(Nellies "gungvespa" kom i veckan och hon tokälskar den! Hon gungar så hon stegrar och kiknar av skratt. Stolla! ♥ Henne går knappt ha i möblerade rum ;) )


Couldn't agree more!



Det är det som är svårast; att inte äta på kvällarna! Kanske det vore lättare om det var mörkt i kylen? ;)
Äh, who am I kidding? Då hade jag väl stått där med pannlampa ;) :D

Söppe någon? ;)



Damn! Den blev jättegod och var SUPERlätt att göra!
Jag underskattar nog mej själv; jag är visst grym i köket! ;)
Å det bästa av allt, är ju att man faktiskt "måste sörpla när man äter söppe, annars vet man ju inte att det är söppe man äter" ;)

Å där försvann den..

..min motivation! Puts väck, gone!
Orkar inte vara nyttig, tänka på vad/hur mycket jag äter och röra på mej!
Denna vecka började med en svacka - känner bara för att vräka i mej massor!
Men NEJ!! Jag lär ju inte må bättre ifall jag gör det..snarare tvärtom!
Igår hann jag dessutom bara med en liten (snabb) promenad på ca 30 min innan Mattias hade bowling. Inte dåligt att jag kom iväg ändå, jag var minst sagt opeppad.
Men det kändes bra efteråt :D

Idag är det dock tisdag och därmed min "simskoledag" (enligt Alex). Han går i simskola på onsdagar och jag (försöker komma iväg) på tisdagar och torsdagar.
Sådär ja, känner mej genast bättre. Vem säjer att gnäll inte är bra? ;)

Nu ska jag ge mej på att göra en tomatsoppa till lunch - from scratch. Med en klick fetaostkräm i.
"Bantning" gör mej nästan lika konstig som när jag är gravid; jag blir sugen på saker jag aldrig någonsin annars blir sugen på. Blir intressant att se om jag lyckas med soppan och om den är god. Är den det, så bjuder jag på sopplunch nåndag ;) Någon villig?

Farewell!


Säger som Kalle Moraeus; UNDERBAAART!

Ojojoj, sicken UNDERBAR helg det varit!!! ♥

Fredagsmyset i fredags bestod av tacomys med hela familjen. Både Alex och Nellie var uppe ända till 21,30 - myyyys!
Men när Nellie sedan bäddade ner sej i docksängen, var det dags för henne att gå och lägga sej i vanliga sängen :-)



Lördagsförmiddagen började med att vi först lämnade av ungarna hos mamma å pappa en stund, medan jag å Mattias åkte till Silverboden för att titta på ringar (!!).
Å där fanns DEN! Ringen med stort R! En riktig "Emma-ring" :D Bling, bling ;)
....dock jädrigt mycket dyrare (mer än dubbelt) än vad vi räknat med. MEN den är "såå jag"! :D
Kikade även ut nya (vanliga, släta) förlovningsringar. Lite "tjockare" än våra befintliga. Enkla & stilrena.

Efter att ha hämtat barnen igen, bar det iväg på kalas till syster - som IDAG fyller 31 år. Hipp hipp hurrey! ♥
Presenten blev en "favorit i repris"; en resa till Ullared - by night!
Varför byta ut ett vinnande koncept? ;)
3-4 mars åker jag, Malin och mamma Ullared; shoppar, äter & dricker gott och bor på motellet. Great success!
(Anders, Ove & Göran är självfallet ett givet resesällskap oxå!) ;)

Efter kalaset åkte vi ut med barnen till Näverhult, där de skulle tillbringa natten hos farmor och farfar.
Det var dags för min överrasknings-övernattning för Mattias! Vi styrde kosan mot Allum, jag lurade i honom att jag var tvungen att shoppa något.
Väl på plats gav jag honom ett kort och ett till...och ett till.. där det bland annat stod vår restaurangbokning och hotellbokning på. Surprise!!
Jag sa att vi inte behövde gå in på Allum, ifall han inte ville det - tanken var faktiskt bara att lura ner honom åt Gbg-hållet. Men kors i taket, han ville gå in! :O
Så efter en good lunch och lite mer ring-tittande satte vi oss i bilen igen - mot hotellet. 
På hotellrummet fick han de resterande 8 presenterna (totalt 11 st fick han, en för varje år som jag har älskat honom!)... 
..............................

Åh! Överraskningen blev såå mycket bättre än vad jag nånsin kunnat ana! Till råga på allt mys fick vi champagne in på rummet, då det visade sej att min gamla kompis jobbar där i Sky baren - utan att jag visste om det - och ville gratta vårt stundande bröllop!



Vi hade såå otroligt roligt och mysigt med restaurangbesök, häng i Skybaren och mycket skratt och mys!...Å hotellfrukosten på morgonen var inte heller fy skam, vill jag lova! ;)

Ojojoj, sicken helg!! På hemvägen stannade vi åter igen på Allum - tro det eller ej - där ännu en (barnfri) lunch slank ner :)

Efter en utsökt middag i Näverhult och hemplockning av våra saknade ungar kom vi hem till ett fruset hus. Brr! Men en brasa och hundratals värmeljus senare var värmen (och mysfaktorn) tillbaks!
Sedan avslutade vi en tokmysig helg med sovande barn, soffhäng, tända ljus, nötter, chokladhjärtanpraliner och Så ska det låta! ♥

Jösses!

...dagens första kaffe är på väg ner. Observera, första kaffet för dagen! Vid den här tiden brukar flera kannor redan vart uppslurpade. Vad tar det åt mej egentligen? Jag har ju snart inga laster kvar! ;)
Sockerberoendet är puts väck! OCH jag har börjat röra på mej! Å nu denna koffeinbrist... Man kan ju nästintill säja att jag snart är helt perfekt ;)
....haha, eller inte! :D
Nåväl...ungen sover och den andre är på dagis och stojar. Så nu sitter jag här å sörplar..lugnet före stormen ;)

Lite bilder från den senaste veckan, så här när skrivlusten håller sej undan:

                   
Alex ville göra "en sån där när man ligger och sprattlar i snön" - dvs snöängel ;) Sedan lade vi Nellie i snön, som sprattlade lite med benen men mest såg väldigt skeptisk ut och undrade va fan hon låg där för :)

                   
Gungeligung. Tidsfördriv in our garden.

         
Nellie och jag handlade en dag innan vi hämtade Alex på dagis, dockan ligger naturligtvis under blöjorna i vagnen.
Andra bilden visar en solig promenad innan dagishämtning..å dockan är givetvis på plats!

                   
En dag gick jag och Nellie till lekplatsen, det var skoj till en början. Men när hon fick syn på grävmaskinen rörde hon sej inte ur fläcken, bara stod å glodde och pekade!


That's it for now!

Onsdag!

Idag, i vanlig onsdagsordning, kom Mattias hem kl 15 för att ha pappa-dotter-mys medan jag & Alex är på simskola. Mysigt för dom. Och mysigt för mej å Alex att vara på tuman hand! ♥
Direkt efter simskolan åkte jag & Alex vidare - tillsammans med Malin, Max och Wilma - till Anna, Alvin och bebispyttehunden Vera 11 veckor (uuuurgullig!!). Äntligen!
Alex har längtat som en gaaaalning!

Imorgon är det på dagen 4 månader kvar till vårt stundade bröllop. Det vill säja att hindersprövningen samt "byte-av-efternamn-lappen" kan skickas in (de gäller bara i 4 månader).
Hoppas nu att vi FÅR gifta oss! ;) Det som "kollas upp" är:
* om vi är över 18 år. Check! ;)
* om vi inte är gifta med någon annan. Check!...för sandlådebröllop gills väl inte? ;)
* så att vi inte är släkt med varann! Det får vi sannerligen hoppas att vi INTE är - med tanke på att vi redan har levt ihop i 11 år OCH har två barn! ;) :D



TACK till alla som smsat, facebookat och ringt (och skrikit i telefonen) och lyckönskat och grattat oss! Gullegrisar!
Å TACK oxå till alla som redan varit ivriga att svara att ni kommer!! ♥
Ivrighet - I like! ;)

RSS 2.0