HIPP HURRA!

Hipp hurra för Nellie 6 månader ida’!





Åh! Jag minns det som igår, 30 maj 2010 kl 01,56
När jag frågade på förlossningen vad det blev för nått, sa de åt mej att titta efter.
Först blev jag alldeles iskall å tänkte: ”Whaaat!? En pojk utan pung?!
Men efter noggrann betänksamhet förstod jag sedan att det var ju en liten flicka – utan pung ;)
Världens bästa mors dags present! <3

Å idag är min lilla flicka 6 månader redan. Ett halvår!! Tänk va tiden går fort när man har roligt?
Å roligare och roligare blir det! Varje dag! Att följa hennes utveckling är ju såå kul!

Hon har firat hela natten med att vakna till å från (tillväxtfas?) å dessutom matvägrat imorse.
Grötfrukosten var tydligen ingen hit längre(?). Känns som att vi (hon!) har tagit 7 steg tillbaks den senaste veckan, ang maten.
Mat i alla dess konsistenser - big no! Mammas mat - big yes!
Suck!
Jag har inga som helst problem med att amma - tvärtom! Men jag ser mej själv med Nellie hängandes i tutten fram till 1 års ålder - å det har jag problem med. Too much! Way too much!

Hoppas att den enkla anledningen är pga hennes förkylning. Skulle vilja skylla på hennes tänder oxå (för att själv må bättre) men det är nog försent, dom är ju änna redan uppe.
Sylvassa små gaddar! Hon bet mej i fingret häromdan så att jag började blöda. Gangsterunge!
Fast, va fan skulle jag in där å göra?! ;)

Nellie-collage!

Nyfödd:


                   

BB-bilder + första mötet med brorsan

1 månad:


                   


2 månader:


                   


3 månader:


                   


4 månader:


                   


5 månader:


                     


6 månader!







Grattis mammas älskling!

 


När första ljuset brinner (brunnit)..

”När första ljuset brinner,
står julens dörr på glänt.
Och alla barnen glädjas
att fira få advent.”

Ännu en helg is gone.
I lördags efter frukosten gick jag å Alex ut å skottade gången fram till ”finingången” – där ingen har satt sin fot sen första snön kom å därmed har vi aldrig behövt skotta den heller. Men nu skulle vi ju ha första-advents-fika på söndagen å då brukar folket få storhetsvansinne å gå in på framsidan minsann ;)

Så vi skottade å varvade med lite snöbus emellanåt. Vi sprang kors å tvärs i snön, fram å tebax, hit å dit..
Jag kände mej som en ko på grönbete, men det var ur-skönt att få komma ut lite efter att ha suttit inne större delen av veckan. Se dagsljus liksom ;)

Medan jag å Alex sysslade med ”mansgöra” ute på gården (skottade å tog in ved mm) fixade Mattias å Nellie det sista inomhus, typ satte i lampor i stjärnorna i fönstret.
En riktig karlakarl kan åta sej ”husfruliga” åtaganden oxå ;P
Sedan kompenserade jag mitt manliga beteende genom att gå in å baka å frosta ur frysen ;)

På kvällen hade vi lördagsmys å tittade på Toystory 3 allihopa. Den var faktiskt bra - Mr. Potatohead blev en klar favorit! Annars hatar jag allt vad tecknat heter. Har aldrig varit förtjust i det, inte ens som liten. Tex Kalle Anka på julafton, då hjälpte (stjälpte?) jag hellre mamma i köket än att sitta å titta på tv.

söndagen kl 12 var det då dags för vår (numera) traditionella första adventsfika. Himla mysigt!
(Å tack för alla fina blomsterarrangemang vi fick å presenterna till barnen!)
Förutom vi fyra i familjen, kom (barnens) mormor, morfar, farmor, farfar, gammelfarmor, moster med man å barn.. å farbror Jocke kom oxå ihåg fikat.. (efter ett tag) ;)
Självklart saknade vi barnens gammelmormor och gammelmorfar som båda två gått bort under årets gång :( Det var tomt!

Efter att de sista gästerna hade åkt, frågade jag Alex om han ville titta på en film eller åka till stan å titta på tomteparaden. Han valde (tackålov) det första alternativet – än en gång visar han hur klok han är! Han ville inte ”dra ut” sin mamma i snöovädret inte! ;)
Sen åt vi mat å därefter åkte Mattias till jobbet. Han sålde golfen (yäääj) å gjorde klart en kundbil. När han kom hem igen, var det hög tid för Ensam mamma söker – final!

Mammorna valde precis som jag hoppats - same procedure varje år ;)
Dock blev det lite tokigt när Emma inte valde någon.. för att senare välja Jimmy (väldigt bra val!) å Petra som inte valde någon, trots att hon var kär i Christoffer. Klokt av henne att välja bort honom ändå, trots att hjärtat sa något helt annat så valde hon efter vad magkänslan sa. Karln hade ju faktiskt sagt rätt upp i ansiktet att han inte ville flytta till henne. Så bra val, med tanke på barnen!
Linda valde Christian, vilket ju var helt uppenbart. Stekar-Janne var inte riktigt hennes typ.

Nu har Malin, Max å Wilma precis left the building. De kom förbi en sväng på frukost, lek å fika innan de drog vidare hem för lussebullsbak (?).
Nästa gång är det ni som bjuder på fika ;) Dott!
Resten av dagen får vi förbli inomhus, då lillfröken fortfarande är snorig å hostig. Å att ta ut henne (eller Alex för den delen) i -9 grader, känns lite väl onödigt.

Imorrn (inatt) är finaste lill-fröken 6 månader!! Å jag har vart lycklig tvåbarnsförälder i ett halvår. Crazy!

På onsdag är det 1 december – jag längtar! Då ska Alex få öppna första luckan i båda sina 2 godiskalendrar, tv&radio-kalendern samt presentkalendern! Spännande! ;)
Dessutom ska jag till Frida för klipp-och sling. Egentid i all ära, men hos frisören är den extra helig!
Å på kvällen blir det troligtvis det obligatoriska systermyset med Grey’s Anatomy. Hos syster denna gång, då Matte är iväg på kurs.


Ciao!


My Goood!

"En taggetråd, en taggetråd..det är en tråd med taggar på"...
(Bör sjungas med skånsk dialekt, för roligast effekt)

HAHAHAHA! Har ni sett reklamen för det kommande Bonde söker fru!
Ann-Katrin går loss!..
Så många ord har hon inte sagt under alla program, sammanlagt.
Haha! Jag finner inga ord!

Idag, imorrn å imorrnmorrn ;)

Idag har jag å Nellie varit på bvc. Det var dags för 6 månaders läkarkontrollen.
Alex som ju är hemma från dagis denna veckan, fick stanna till på Mattias jobb under tiden. Han tjötar ju hål i huvudet på bvc annars ;P Förutom att träffa pappas jobbarkillar (som han älskar) fick han dessutom den lyxen att åka å käka frukost på Kabeldon, dit Mattias + jobb käkar frukostbuffe varje fredag. Vardagslyx!

Anyway, på bvc gick allt finfint! Vi har en alldeles perfekt, fin liten flicka! Såklart!
Fortfarande lite liten, SOM SAGT, men hon följer ju ”sin kurva”. Vi fick en ny bvc-tid vid 7 månaders ålder (vikt) å sedan en tid för Boel-testet (hörsel) i slutet av januari.
Passade oxå på att be doktorn titta i Nellies öron å hals, så hon inte åkt på tex öroninflammation i samband med förkylningen. Men det såg oxå fint ut, gott!

Att dockan snart är 6 månader redan är inte klokt! Men det är så uuunderbart att se hennes utveckling, från dag till dag. Månad till månad.

Det kliar i mina inredningsfingrar! Men innan vi har bestämt hur vi ska göra med husutbyggnaden så är det ingen ide att göra nånting med hennes rum.
För tillfället har jag dille på moln.



Prickar å stjärnor är naturligtvis fortfarande något av en storfavorit, men molnen är ju (oxå) såå söta! 
Åh! Det finns sååå mycket fint till barnrum (och till hela huset)!


                   


                   


Innan ni kommer med smarta kommentarer, så tavlan är inte till mej, haha! ;)

Imorrn
ska vi, på Alex begäran, bygga pepparkakshus å fixa ordning det sista inför imornmorn då det är dags för släkten att komma på första-advents-mys.

Galet! Det känns verkligen som att det var måndag igår! Ändå är det fredag idag? ;)
Veckorna går såå fort, å ändå har jag bara varit hemma hela veckan!


Trevlig helg å advent!


Mamma-LEDIG?!

Idag har jag:
Pusslat. Lekt med bilar. Byggt med lego. Spelat spel. Lagat mat. Bakat. Bakat igen (första omgången blir alltid misslyckad när jag bakar). Diskat. Bytt blöjor. Matat bebis. Vattnat blommor. Bäddat. Dammsugit. Tvättat. Vikt tvätt. Plockat fram mer julstuff. Pajat spisen. Badat mej själv och barn. Tittat på Byggare Bob (dvd). Facebookat. Tröstat barn. Bråkat med barn. Målat - med både vattenfärger och tuschpennor. Shoppat (thank God for internet).
Med mera, med mera!!

Ni ser, även jag har tuffa dagar ;)

Boooring!

Fortfarande hemma å ”vabbar”. Nellie är lite piggare idag iallafall, å har fått i sej lite gröt på morgonen. Igår var det bara amning som gällde. Och vatten.
Att få tänder gör henne inte heller direkt matglad. Alex var likadan som bebis, att när han fick tänder så ville han inte ha (varm) mat.




Dreglar fortfarande som en tok ;)

Det är nästan så att jag längtar till morgondagen då jag å Nellsan har bvc-tid. Haha, tragiskt! Allt för att komma ut ;) Men som sagt, det är inte alls likt mej att bara sitta hemma nästan en hel vecka (!). TUR för dom små liven att dom är värda det ;)

Just för tillfället är jag dock osäker på om Alex verkligen är värd det. Han trotsar å håller på som aldrig förr. Sin mamma upp i dan  - inte heller van vid att bara vara inne ;) Sjuk är han då absolut inte iallafall, lite snorig – men that’s it! Jag är kry å hur pigg som helst, men hans liga kommer jag aldrig upp till.

Han började ”bråka” med mej så fort vi gick upp i morses – eller ja, förmiddags! ;)
- Sluta nu Alex, eller ska du gå å lägga dej igen?
Han bligade pillimariskt på mej å sa:
- Nä, ska du?!

Ungar! ;)
Men så länge Nellie är vaken går det hur bra som helst, han verkligen älskar att leka med henne!

Eftersom rastlösheten verkligen tär sönder mej planerar jag stort för eftermiddagen, när Mattias är back home. Först blir det ut å leka av sej i snön. Alex kan nog få följa med mej oxå ;) Jag känner bara för att springa några varv runt huset, haha. Sprungit till brevlådan har jag gjort redan, men det var ju ingen match ;)

Att gå ut å skotta behöver man inte tänka på heller. Inte när man har världens bästa grannar som gör det åt en. Sven är ute med sin traktor flera gånger om dan å sköter om området. Han är guld värd!

Haha, nu kom Alex gående med mitt gamla skolkort (sen 9:an), som han hittat i en låda vi tog ner från vinden (när julgrejerna åkte ner)
- Oj, vad söt du är mamma. Åh va söt. Jättesöt är du mamma! Sååå söt.
(Fjäsk?!)
- Tss…jaha, vart är jag då?
- Där är du mamma, där är söta du.

Å pekade alldeles riktigt på just mitt skoltrötta ansikte.
Frågan är då om jag verkligen ska vara stolt över att min 3 årige son kan peka ut mej på ett 10 år gammalt spex-skolkort fullt av utklädda tjejer å killar eller om jag ska skämmas för att jag ser likadan ut nu som då – fast med ett par extra kilon nowadays :S

Kanske ska ta tag i den där brunett-idéen after all? ;) Ska ju till frissan på onsdag..
Ombyte förnöjer, eller hur är det?


"Vabbar"

Idag "vabbar" jag ;) Med andra ord, har jag (ännu) en tråkig hemmadag. Har ju vart hemma både måndag å tisdag, å att bara sitta hemma å uggla är liksom inte jag. Segt!

Såå supertråkigt att vi missade mammagruppen idag :( Men barnens well-being är ju klart viktigast! Fast jag tycker nog att de kunde tajma det bättre å blivit sjuka imorrn (om dom nu nödvändigtvis hade behövt bli sjuka)? Eller som ikväll?
Nåja. Nu är det som det är; (G)Nellie är jätteförkyld å har feber. Hon gnäller likt en förkyld karl (!).
Alex är oxå lite förkyld så eftersom jag å Nellie ändå bara ska vara hemma för kurering, så håller jag han hemma från dagis resten av veckan oxå. Trevligt att ha någon att prata med här hemma, tänkte jag. (BIG mistake!)
Så, därför har jag två gnälliga barn hemma. Nellie har en talle (för mycket) i näsan å Alex är rastlös å vill hela tiden hitta på något (nytt).

Nellie är dock överlycklig när storebror underhåller henne. skrattar hon minsann hysteriskt å förkylningen tycks inte bekomma henne alls. Men Alex tröttnar (tyvärr) efter en stund å vill "göra något annat".
Å då får jag återgå till att bära barn.

För att se det positiva med dagen (förutom att få umgås med mina underbara, men dock gnälliga barn naturligtvis) har jag hunnit med att stryka julgardiner å dukar, städat, tvättat, vikt in tvätt mm. Sen om det är så positivt kan ju diskuteras, men det hade ju ändå behövts göras nån annan dag annars!

Dessutom kom bästaste syster förbi på en kaffe i förmiddags, direkt hemkommen från frissan.
Skitsnygg, I may add!
Men jag blev lite kluven; hon hade klippt av sej sitt långa, fina hår å hade nu hår som slutade strax ovanför axlarna - men samtidigt var hon helt outstanding! Snyggo!

Nu sover lillan å Alex nöjer sej med legobyggning - för stunden - så nu blir det kaffe å datastund för morsan!

Måndag!..

..och ännu en helg har passerat. My God – det tåls att säja igen (å igen å igen..) men tiden går alldeles för fort! Dock har jag inga problem med att det blir vardag igen – nästan bara gött ;) Skitsaksamma liksom, jag är ändå bara hemma å å lever lyx ;)
Å att vara ledig hemma med Mattias en hel helg är maxgränsen för vad jag klarar av ;)
Haha, nää skämt åsido! Men eftersom vardagarna går lika fort så gör det mej inget att vara hemma ”själv”. Dessutom hade jag ju inte velat åka runt på alla mina dejter å fikor om han hade vart hemma. Då vill man ju passa på att umgås hela familjen. Så mina dejter å fikor får klaras av medan han arbetar. Det är mitt jobb ;)

I lördags efter frukosten begav vi oss, hela familjen – of course, ut till mamma å pappa för pulka- och snowraceåkning.
Nellie gjorde sitt premiäråk! Å jodå, visst tyckte hon om det. Eller ja.. hon tyckte väl egentligen inte att det va så stor skillnad från att åka vagn. Men hey, hon ogillade ju inte det i alla fall! ;)


                   


                   


Hos mamma å pappa bjöds det även på middag, gott!
Sedan åkte vi därifrån strax efter 17-tiden å vidare till Bohlins för att köpa kvällsmys; revbensspjäll (eller hundben som Max å Wilma säjer. Haha!). Hyrde Sex and the city 2 oxå – en riktig Mattias film ;)
Haha! Stackarn, han får stå ut med så mycket ;)
Men njae, filmen var la sådär. Segt lång – över 2 timmar. Ettan var bättre.

Alex, bästa storebrorsan, skulle prompt mysa med Nellie i sin säng innan sovdags:


                   

Gullegrisen!
- Så ja. Godnatt då. Gå nu, mamma. Lämna oss ifred. Vi vill vara ifred.

Igår, söndag, fick jag sovmorgon av min käre karl. Mattias tog barnen å gick upp - som han alltid gör iförsej. He must really love me! ;) Å jag slog därmed inte upp mina blå förrän kl 11,15. Lovely!
Jag kan nog sova hur länge som helst, på den punkten kommer jag nog aldrig bli vuxen :)

Strax efter mitt uppvaknande ringde Jenny (ur "Alex föräldragrupp") å bjöd in oss på lunch. Eftersom jag var yrvaken - själva hade de vart uppe sedan kl 05 då deras barn vaknat (!) – fick det bli vid 14-tiden.
Lyx å bli bjuden på lunch bara sådär!
Så sagt å gjort, vi åkte ut till Långared å deras nybyggda hus (läs: slott). Trallade först in en sväng på Fly blommor å köpte med en liten adventsplantering till folket.
Det var en väldigt mysig träff med trevligt sällskap, god lunch, lek å fika med nybakade muffins med chokladbitar i. Yammi!

Väl hemma igen tog Mattias ner julsakerna från vinden åt mej, så att jag kunde se om det dög i år oxå ;) Mattias retar mej alltid att jag ska ha nytt varje år, men i år duger det (mesta iallafall..)
När han sedan stack ut en sväng till garaget, flög det hux flux upp en del tomtar i fönstren.. trots att det inte riktigt var meningen :O  Kunde inte hejda mej när det bara "stod där" å tittade på mej..
Men fint blev det!  ;)

Mysigt till helgen då det är första advent och därmed den traditionella första-advents-fikan för släkten oxå – inte att förglömma. Mys!

Idag har världens bästa syster vart här å passat Nellie, medan jag var med specialagenten hos Frida å klippte honom.
När jag kom hem var både barnet vid liv + att hon bäddat min & Mattias säng, Alex säng å plockat undan massa leksaker.
Probably the best babysitter in the world! ;)

Imorrn tänkte jag fixa lite till inför första advent så man slipper stressa ihelgen. Å kanske slå in dom sista julklapparna? :)
Onsdag är det (äntligen) dags för mammagrupp igen. Kul!
Torsdag ska jag vara dogwalker åt Ronja, då mammsen är på kurs.
Fredag är det dags för Nellies 6 månaders läkarkontroll på bvc. Fatta! ETT HALVÅR är lilltjejen redan (nästa tisdag). Galet! Men såå roligt – det blir verkligen bara roligare å roligare! Klyschigt, men sant!

(By the way, jag såg inte i syne. Dagen efter vi upptäckte Nellies första tand, kom oxå den andra.
Här går det undan!)


So long!

 


Mina små hjärtan!






Finaste Ni!!

Lycka!
 


Livet är inte lätt..

..för Nellie just nu – ej heller för hennes stackars mor.
Sessan märker nu för första gången i sitt liv att life sucks sometimes..

Å jag tycker inte om att se henne ha ont!..och ont har hon!
Ont i tanden som håller på att spricka genom, ont i rumpestumpen av allt ”tandbajs” (haha! Ni med barn, förstår – förhoppningsvis - vad jag menar iallafall) å så till råga på allt; feber!
Inte lätt att vara liten. Men trots alla dessa motgångar är hon (faktiskt!) relativt glad! That’s my girl!

Trodde däremot att hon skulle vara jobbig inatt- pga tanden - men icke! Hon sov som en stock hela natten. Jag däremot kunde inte somna, utan låg bara å väntade på att hon skulle vakna.. Helt förgäves!  
Natten till igår var dock värre, då var hon vaken mellan 00-02 å irrade omkring i sängen som en yr höna. Rull hit, å rull dit.. Å sen skulle hon både snutta och tutta med/på mej hela natten..
Nu kan man även se (fast inte känna) lite av tanden bredvid den som håller på att spricka igenom oxå – så det kanske inte dröjer länge till den oxå kikar upp?

Alex fick sin första tand i mitten av november å efter drygt en vecka fick han sin andra. Efter ytterligare en månad fick han fem stycken samtidigt!
Får väl se, men det ser ut som att det kanske kan vara en till på g.
Äh, who cares? ;)
Men.. jag längtar allt tills hennes lille bissing kommer fram helt. Dom är ju för söta med dom små grynen. Å så ser de genast så stora ut!




Alex med sina vita små gryn

Men när den/dom väl kommer fram är det väl hög tid att fundera på att verkligen trappa ner på amningen. Så man inte blir ofrivilligt piercad :O
Alex slutade jag ju amma vid 5 månader, strax efter att vi upptäckt hans första tand. Så där var det ju perfekt tajming av vår lille prins att han inte ville ha tuttemat mera.

Haha, min lille prins ja..Jag frågade honom häromdan om han var mammas lille prins.
- Prins? sa han å såg nästan förbannad ut. Jag vill vara specialagenten Alex!

Nu ligger Nellie å sover gott i sin säng iallafall. Jag tänkte gosa till det för henne med en liten snuttefilt förut, men hon vaknde fly förbannad efter 2 minuter helt insnodd i snuttefilt a’ la tvångströja – så jag tog bort den å hon blev from som ett lamm igen. Och somnade vackert om.
Kort stubin å hett temperament – sin mor upp i da’n!

Annars har Nellie legat nakenfis på golvet hela dagen å gnagt frenetiskt på allt som kommit i hennes väg; händer, fötter, bitleksaker – men det går lika bra (om inte bättre) med vardagliga ting, såsom en stekspade. Den är nog tillåmed favoriten!
Däremot rullade hon in i väggen en gång, å det var inte alls lika roande :/

Jag fastnade vid datan, otroligt konstigt! ;)
Har inte gjort så mycket mer, mest slappat. Eller jo! Jag har fyllt i en lapp från dagis ang hur jag ska ha Alex där runt jul å nyår :) Härligt med mammaledighet – man har inga direkta måsten! Annat än att hålla barnet vid liv ;)
Men det bästa är ändå att slippa pussla ihop dagar å barnpassning som förra året. Vi vill inte att Alex ska behöva gå på dagis runt jul –och nyår, när det knappt är några barn där ändå.
Så i år håller jag han hemma från och med julveckan till och med v.2.

Å på tal om att pussla;)
Igår pusslade jag med Alex – en av hans favoritsysselsättningar (just för tillfället anyway). Vi valde hans Rorri racerbil-pussel, för att han har två sådana. Ett med 12 bitar å ett med 24 bitar.
Alex vill nämligen alltid tävla om vem som pusslar snabbast. Han eller jag.
Så jag frågade hjältemodigt om jag skulle ta pusslet med flest bitar.
- Aaa, gör det. För jag vill inte vinna så fort.

Nice. Höga tankar han har om mej, min (älskade?) son! ;)

Snart dags att åka till dagis igen. Times flies! Å då har jag ändå honom mellan kl 9-14, värre var det när jag hade 08,30-11,30..


Tjing!


Nellie har fått en tand!

Ja, rubriken talar väl för sej själv? ;) Men för den not-so-brighta så förklarar jag: Idag upptäckte jag lillans första tand! Lill-stora tjejen! <3

Snäppet efter brorsan, men ändå godkänd! ;) Alex första tand upptäckte jag veckan innan han blev 5 månader. Men nått måste han väl oxå vara först på. Nellie har ju hitintills varit före honom både på att vända sej från rygg-mage, mage-rygg å sitta upp utan stöd.
…The fight goes on!

Idag var Alex första dagisdag denna veckan – som jag längtat! Syrran berättade nämligen igår att dagiskorten hade kommit! Å idag fick alltså jag oxå ta del av dessa…
..Trots halvt misshandlad blev Alex (faktiskt) ganska söt! Haha, klart han är söt – han är ju min ;) – men ja, ni fattar va jag menar! Mina förväntningar var ju inte direkt skyhöga efter hans möte med stenen i skogen - som ägde rum dagen innan fotograferingen. Naturligtvis.

Gruppfotot blev väl inte det bästa iförsej, då Alex sitter å petar sej i örat (?) å dessutom vänder sin misshandlade sida åt kameran. Macho-man?
Jaja, för att se det positivt så petade han ju inte i näsan iallafall ;)
Always look at the bright side of life!
Men som sagt, ett av två kort blev ju okej – inte illa det! Man får glädjas åt det lilla ;)
Här är snyggingen:





Han varken ler eller tjurar.. Han ser ju faktiskt ganska from ut - skenet bedrar! 
Alex visar minsann fotografen att hans lilla apa (som han haft med för att charma barnen) inte går hem hos honom inte. Duktig pojke, så ska dom tas!
Å det var egentligen bara ”tur” att han hade munnen stängd, läppen var ju så svullen på insidan då, så den hade väl täckt större delen av hans vackra ansikte annars.

Idag har jag myst å frukostat med Elli här hemma.
Å efter dagishämtningen gled jag, Alex & Nellie vidare till Lekplayset med syrran å barnen. Å sedan dök Shkendije å Gresa upp oxå.
Shkendije hade köpt upp halva Cubus-affären till Nellie ;) Jättefina byxor, bodys, tröjor å strumpor. Storfavoriten blev den vita tröjan med rosa prickar – som jag tidigare sagt är jag väldigt svag för prickar (och stjärnor!).
Tusen tack!

Imorn blir det (nog) relativt lugnt – då jag inga planer har. Än.
På eftermiddagen kommer en mäklare å ska värdera vårt hus.
Alltid kul att veta vad man bor i för guldgruva ;) 
Wishful thinking! Haha.


/E!


En (o)vanlig natt på Ryttaråsen

Inatt vaknade jag vid 01-tiden av att Alex låg å ropade efter sin pappa. Jag tassade upp (ty Mattias är stendöv när han sover..och ibland även i vaket tillstånd ;)) å frågade vad som stod på.
Alex satt spikrakt upp i sin säng å började yra om hur jag mådde (?)
- Eh..jo tack bra!?
Alex var mer eller mindre gråtfärdig å tycktes inte tro mej eftersom han frågade (flera gånger) igen: "Men hur mår du mamma..Hur mår du efter att getingen slådde dej? Du måste till doktorn imorron mammaaaa! Lova! Lova det, du måste till doktorn med deeej, mammmaaaa!"

Que? Geting? Whaaat?
Jag försökte, först å främst, hålla mej för skratt å sedan få honom att förstå att det inte hänt mej nånting å att alltihop bara var en dröm.
Det var betydligt lättare sagt än gjort. Mitt peptalk gick inte fram till honom. Han var fortfarande orolig över mej å mitt mående. Lillen då!

Så jag tog med honom in till oss å la honom i vår säng å myste. Han låg dock fortfarande å bekymrade sej över att jag inte verkade vilja åka till doktorn.. Min empatiske lille gullegris!
När jag gick iväg för att dricka lite natt-vatten, kom Alex springandes efter mej in i köket med gråten i halsen:
- Mammmaa! Kan du se med ögorna då, när getingen slått dej där? Å vad hade du på fötterna när getingen slog dej?

Alex orolighet över hans kära mor fortsatte i flera timmar..Jag tror att han somnade om runt 03-tiden igen, men det första han frågade imorse när vi vaknade var: ”vad hade du på dej på fötterna när getingen slog dej?”
Mitt natt-prat hade tydligen inte gjort någon som helst inverkan.

Han var fortfarande övertygad om att ”en skitdum geting” (hans exakta ordval) hade slagit mej i mina ögon..å vad jag hade på mej på fötterna under getingens ”attack”, vet jag inte vad det hade för betydelse.. Men den var tydligen viktig, då han upprepade frågan flera gånger.. Nattetid som dagtid.

Underbara weirda kiddo!


Ny vecka, nya upptåg!

Yes, ny vecka. Igen. 
Denna vecka blir nog lite lugnare å mindre stressfull än föregående.
Ja, för visst kan man vara stressad trots mammaledighet. Många fikor att komma ihåg att gå på å annat dylikt ;)

Ta som ett exempel nu i torsdags; det var en hektisk dag!
Först lämnade jag Alex på dagis kl 9, därefter var jag tvungen att åka hem igen för att jag hade glömt den satans mobilen – å utan den fungerar jag inte. Å tur var väl det att jag hämtade den, då jag skulle hem till Frida på frukost för första gången sedan hon flyttat. Å virrade omkring nån helt annanstans än var hon bodde, nå ja. Jag hittade till slut iallafall - tack vare mobil väghjälp ;) - så jag fick min frukost. Slutet gott, allting gott!
Frida frågade nämligen mej på facebook häromdagen ”å när får man bjuda dej på frukost då?”.
Haha! Fatta att jag lever lyxliv! ;)
Varför klaga över mammapengen liksom? Man behöver ju knappt köpa hem mat.. ;) Nästa steg är väl om nån kan tänka sej att bjuda hem mej på en dusch, möjligtvis? Så slipper man den kostnaden oxå ;D

…Anyway, så hos Frida var jag å frukostade å spanade in ”nya” lyan – riktigt fin!
Sedan blev det bråttom hem till nästa fikabesök, som var kl 11 hos Erika. Det var Erika med Emil, Isabel med Malva å jag med Nellie. Jättetrevligt, som vanligt å mycket hade hänt med ”bebisarna” sen sist, dom växer ju som ogräs!

När klockan närmade sej 14 var det hög tid att hämta hem Alex igen. Sen åkte vi hem å lagade mat, å hann leka lite innan Mattias dök in huvudet innanför dörrn runt kvart i 5. Då drog jag. Till nästa fika, som ägde rum kl 17 på Sallys (såklart!) med finaste flickorna; Marie, Anna å Hanna.
Ujujj! Vilken superdag! Stressig – men ack så underbar ;)

Denna vecka har jag dock bara planerat in frukost med Elli på onsdag å på eftermiddagen: lekplayset med syster å barn & Shkendije (min gravida arbetskamrat jag tidigare skrivit om) å hennes flicka.

Å en dejt med Camilla på fredag.

Och Me-and-I-party hos Lina på söndag.

….Än så länge iallafall.

I helgen har Nellie glufsat å glufsat i sej mat! Spaghetti & köttfärssås är den absoluta storfavoriten just nu!
Det är nästan så att hoppet om att kunna-sluta-amma-snart har tänts igen!
Men när jag väl tänker så, så vetefan om jag vill sluta amma nu ändå?! Velepotta, I know! Man är aldrig nöjd ;)
Året ut kan jag nog sträcka mej att fortsätta amma – på sin höjd. Det är maxgränsen, då är hon 7 månader.
Jaja, den som lever får se!

Var ju på dejt hos Jessika & Patrik i lördags kväll/natt ;)
Jättegod mat (och efterrätt) bjöds det på (heja Patrik!) å supertrevligt sällskap – som alltid.
Riktigt kul!

Annars har vi inte gjort så mycket ihelgen, den har gått snabbare än vanligt tycker jag.
På lördag dag var vi i Näverhult och åt lunch å lämnade av Alex för natten. Å på söndagen var vi tillbaks igen, på en snabbfika å hämtning av barnet.
Därefter for vi till mamma å pappa, där det vankades Fars-dags-middag med hela fadirullan (mamma, pappa å syster med familj).

Idag är en typisk hemmadag, med bestyr som tvätt å städning.
Ett nödvändigt ont!


Aloha!


Å så var det fredag igen!

Idag efter dagislämningen åkte jag till jobbet en sväng, för frukost och sällskap.





Nellie var propert klädd i kanelbullar (arbetsskadad?), såklart! ;)
Jag ska föreslå denna outfit till chefen (om och när jag kommer tillbaks) som våra nya arbetskläder. How cute is that, liksom? ;)

För en gångs skull lyckades jag tajma in att Katja jobbade! Sjukt längesen vi sågs! Jag har, tyvärr, alltid råkat pricka in hennes lediga dagar - antingen det, eller så har hon jobbat med högste bossen. Å då vill man inte vara kvar längre än nödvändigt ;) Men idag blev det tid till en frukost med Katja. Mysigt!
Dock fick inte Ulla sin beskärda del av mej, men man kan ju inte tillfredsställa alla ;)

Kl 10.30 hade Nellie tid på bvc, för 5 månaders sprutorna. Det gick jättebra, ingen "Gnellie" där inte ;) Å nu väger hon 6200 gram å är 63,5 cm. Hon ligger fortfarande under kurvan, men följer åtminstone sin "egen" kurva ganska bra iallafall.
Men "mata henne mer"...ööh, tycker att det är det enda jag gör ju!
När vi kom hem igen åt Nellie massor med spaghetti & köttfärssås. Och fruktpure till dessert.
Hon uppmärksammade nog Catharinas uppmaning.
Duktig tös!

Nu har jag tömt mobilen på kort oxå, så nu kan jag visa er (den ännu hemskare) snögubben som mamma å Alex gjorde häromdagen:


                   


Hahaha! Sjukt ful! Och läskig! Den påminner om Scream, tycker jag!


     vs.    


Tur att snön har gått bort nu, så man vågar göra ett besök där ute igen ;)

Lite fler vinterpics:


                   


Trevlig helg!

Tänk va lite skvaller kan göra

Jag hade planer på att åka till jobbet efter dagislämningen idag, men orkade inte. Så jag körde hemåt istället, men när jag väl kom hem så ångrade jag mej. Velepotta!

Anyway, satte mej framför datorn å filosoferade (bloggade) å sen tänkte jag att ”Äh, jag åker väl dit – Ulla tjatar ju så på mej”! Ulla, min Ulla!
Så, sagt å gjort..å det var väl tur det. Väl innanför dörrarna fick jag veta att min gravida arbetskamrat gjort könsultraljud härom veckan. Sånt skvaller är alltid välkommet!
Så jag flög – bokstavligt talat - ut i bageriet för att få ”tjockisen” att berätta...
…Å en liten pojk ska det bli i januari! Härligt!
Innan har hon en flicka på 4 år, så en av varje! Mer perfekt kan det ju inte bli ;)
Dessutom är hon såå vackert gravid! Vilket är få förunnat!

Mysigt! Men jag är såå glad över att jag redan ”gjort den delen” (graviditeten) å slippa noja över allt (och inget) å bara mysa live med min fina lilla flicka! Dessutom är det ju ändå denna tiden som man lääängtar efter i 9 (långa) månader!
Men jag är glad för deras skull! Synd bara att dom ska flytta tillbaks till Falköping om ca 2 veckor. Hennes flicka å syrrans Wilma är bästisar på dagis. Menmen, det är ju inte värre än att ta bilen/tåget upp nån dag å ”upptäcka” Falköping ;)
Men det är tråkigt för flickorna att skiljas åt. Alex saknar fortfarande sin bästis Benjamin, som bytte förskola i somras. Han pratar om honom minst en gång i veckan iallafall – om hur mycket han saknar honom! :/ Gör faktiskt lite ont i mitt hjärta när han pratar om saknaden efter Benjamin.

Efter dagishämtningen åkte vi ut till mamma som bjöd på middag å sen blev det snöbus. Mormor å Alex byggde en - om möjligt ännu hemskare - snögubbe än vad vi gjorde igår. Å sen åkte jag å Alex snowracer.
Å jädrar va det gick! Åldern börjar dock ta ut sin rätt märkte jag; jag var livrädd! Medan Alex å andra sidan kiknade av skratt...


/E


Det är inte lätt..

..för barn å alla dess frågor! Men det är ännu svårare för föräldrarna som måste besvara dom! :O

Igår när vi vaknade och jag berättade för Alex att det var snö ute, blev han självklart överlycklig! Alla barn älskar väl snö?!
Men Alex blev i första hand överlycklig över att ”jultomten kommeeeeeerr”. Tätt följt av: "Men mamma!! Vi har ju ingen julgraaaan! Vi måste hugga en NUU, skyyyynnnnddaaa dejj!"
Ehumm…
Man får väl skylla sej själv när man fått frågan ”När kommer jultomten?” å man svarar att den kommer när det är vinter och snö. Stupid!
Å egentligen, hur ofta är det snö på självaste julafton?
Inte ofta!!

Anyway, när jag försökt förklara för sonen att nej, tomten kommer inte än. Snön är tidig i år :S
..så kom nästa fråga:
- Vart kommer snön ifrån då?
- Från himlen.
- Åh! Tänk om MajBritt och Thure snöar ner då!

Hur förklarar man egentligen döden bäst för en 3åring? Vi har sagt att hans gammelmormor och gammelmorfar är uppe i himlen nu och att de inte har ont längre..Och att man inte kan träffa dom mer.
Alex är ju för liten ännu för att gå in på det mer.. (Även om han är klokast av oss alla i familjen!)

Det var som i lördags. Vi besökte Mattias farmor, Edith, i Göteborg.
Hon bor ca 5 minuters promenad från kyrkogården där Alex gammelmormor- och morfar är begravda. Så vi gick dit.
Alex, nyfiknast i stan, frågade naturligtvis vart vi skulle å vad vi skulle göra.
Mattias sa att vi skulle till kyrkogården där M och T är begravda.
- VA?!?! Alex tvärstannade å såg otroligt förbryllad ut.
- Nejnej, dom är ju i himlen, sa jag. Kom nu.
Å Alex fortsatte sitt trippande igen, men med en tankspridd look.
Vi behöver ju inte bekymra honom i onödan. 
Älskade kloka kille! <3


                   

Resultatet från gårdagens lek.

Jag å Alex gick, som lovat, ut i snön när Mattias kommit hem igår eftermiddag. Vi skottade (till Alex stora förtjusning), gjorde (en läskig) snögubbe å snölykta.
TUR att man har barn som rättfärdigar lek i snön ;)
Jag blir som barn på nytt!
Förra året fick Mattias säja åt mej att ta det lugnt, eftersom Nellie låg i magen. Haha, hemska, hemska mamma ;)


         

Underbara barnen tittar på tv. Bild 2: Sann syskonkärlek. Alex håller lillasyrran i handen <3


/EMMA


Tänt var det här!..

..sitter i vardagsrummet å dricker kaffe. Har tänt en brasa å sitter å bligar ut på snön.
Riktigt rofyllt – kunde det ha vart om det inte vore för mina två vilddjur.
Jepp, that’s right; dom är TVÅ nu ;) Alex flyger förbi på sin bobbycar å Nellie kommer efter med sin gåstol – dock går det både lite framåt, bakåt och åt sidan för hennes del. Menmen, hon försöker ju ;)
Nellie avgudar verkligen sin storebror, skiner upp som en sol å skrattar högt varje gång han busar med henne. Det räcker egentligen med att Alex entrar rummet, så blir hon själaglad!
Lycka!




Nellie busar med Alex när han tittar på tv

Helst av allt skulle jag bara vilja gå ut å busa i snön med min son nu, men jag vill inte behöva dra med Nellie ut i ”ovädret”. Det blåser ju nästan storm å snö flyger överallt!
Nä, bättre att hon får vara inne, så kan jag å Brallen gå ut när Mattias kommit hem från jobbet.
Då är det iförsej mörkt ute, vilket jag talade om för Alex förut. Hans svar:
- Vilken tur att du har mej då, mamma!
Så med andra ord verkar det ju inte bekomma honom att det är mörkt som natten när vi ska gå ut. Å jag å andra sidan känner mej fullständigt trygg i Alex sällskap. Åtminstone om vi bara ska vara i trädgården ;D

Nu har jag haft två tråkiga dagar hemma, bortsett från syrrans frukostbesök igår morse, of course! ;) Dom är guld värda!
Annars har jag inte gjort så mycket, mest tråkig nytta ;)
Städat, tvättat, bakat å tillåmed kalkat ur å gjort rent kaffebryggaren – nu är den så gott som ny!
Å så har jag gjort skattkartor! Det ni!
Förklaring kanske behövs? ;)
Många av Alex ”adventskalenderpaket” är för stora för själva fickan, så dom ska jag slå in å gömma nånstans i huset (en varje dag såklart, annars lär han hitta alla på samma dag). Å så lägger jag en skattkarta i fickan istället. Så får han leta upp paketet. Det tycker han nog är kul.. I do anyway! :)




Igår bakade jag kladdkakemuffins. Heavenly! Hur goda som helst å det faktum att det var jag som gjort dessa goda skapelser är, minst sagt, chockerande! Mattias var mäkta imponerad av mej vill jag lova, å tittade kärleksfullt på mej hela kvällen ;)
Ahh, hon kan om hon vill. Minsann! :D
Tusen tack Erika, för receptet! Gudomliga! Dessutom var dom ju superlätta å snabba att göra! Tillåmed lättare än ”shake-and-bake” :D

Imorgon är det dagisdags igen. Sen har jag nog faktiskt inga planer heller? Jo, har lovat att ta en sväng förbi jobbet. Cheferna har åkt till Gran Canaria, så man får passa på ;)

Torsdag
ska jag hem till Erika & Emil. Å Isabel med Malva kommer oxå.

fredag ska Nellie ta sina 5 månaders sprutor å vägas å mätas. Ska bli riktigt intressant att se vad hon väger nu. Om hon har spräckt 6 kilos-gränsen än eller inte. Sist låg hon på ca 5600 gram.

Å på lördag ska Alex sova hos sin farmor å farfar, då vi ska till Jessika & Patrik-dejt.
Lillan är dock dömd att följa med ;)
Killarna skulle basta, dricka öl å bada i poolen.
Jessika, nu är förväntningarna höga på vad du har hittat på för oss ladies;)

Å sen är det ju Fars dag på söndag. Jag har köpt hockebiljetter till pappa å Mattias som dom ska få gå på i mellandagarna. Brynäs-Frölunda.
Det har dom varit på förut å haft jättekul. Vilket är konstigt med tanke på att pappa är ett (av dom få) Brynäs-fan å Mattias hejar på Frölunda.
Naturligtvis vet Mattias om detta redan, annars hade jag ju inte skrivit det här, då han är en trogen läsare ;) Klart han oxå vill veta vad hans bättre hälft å barn sysslar med på dagarna ;)


/E 


TGIF!

Idag har vi tagit julkort på kusinerna och skickat efter den obligatoriska ”mormor&morfar-julklappen”. Väggkalendern.
Mycket uppskattad klapp! 

Dagen började med att syrran försov sej så jag åkte förbi henne å hämtade Max + bilstol å lämnade sedan båda grabbarna grus (bus - you name it. Kärt barn har många namn) på dagis.
Sedan åkte jag å lillfröken hemåt. Å just som jag trugade i stumpan lite gröt å katrinplommon, kom Malin å Wilma - med färskt bröd. Det vankades frukost, även för oss!
Wilma pratade å busade med Nellie som skrattade glatt å då passade jag på att pressa in en sked gröt. Teamwork! ;)
Nä men, så illa är det faktiskt inte. Däremot går inte bara gröt hem lika bra hos sessan, som gröt med katrinplommonpure eller frukt. Fint ska det va!

Efter frukosten pysslade Wilma - och Malin med för den delen - tills jag fick ryta ifrån för att vi skulle välja ut passande kort på datorn till kalendern.
Men det gick fort – inte konstigt med så fina barn ;)

Kl 13 drog jag ner till stan – alldeles själv. Nellie var med Malin å Wilma, å eftersom jag ändå hade Max bilstol i bilen skulle jag hämta dom oxå.
Men först, en sväng på stan..
Hade ju fått sms om att Handy Manny-verktygen (julklapp till Alex och Max) hade kommit (till Pressbyrån) och mitt (rättare sagt, Nellies) Lindex-paket.
Dessutom hade jag fått en lapp om att hämta ut ett gratis Libero-paket (med tex våtservetter, blöjor, strumpor, cd med godnattvisor etc.) – oxå det på Lindex.
Så sagt å gjort!
..Men jädrar va fort det går att ”göra” stan utan barn! Jag var klar redan halv 2, så jag åkte å hämtade grabbarna lite tidigare, sedan köpte vi lunch med oss hem å fredagsmyste lite.

Efter maten var det då dags att fota vilddjuren! Lättare sagt än gjort – å låt oss säja som så, att Nellie är ju absolut den av dem som är lättast att fota! :S
Till slut gav vi upp. Ens barn är ju trots allt alltid fina, oavsett miner å grimaser! ;)

Först knökade vi in alla ungar i Alex säng, för ett ”vanligt” kort.
För visst ser dom inte alls tillgjorda ut? ;)


                   


                   


Haha! Inte alls ;)
Sådär sitter dom jämt - fromma, snälla, stilla små barn. Eller inte!
Kortet vi använde till kalendern - efter mycket om och men - är det första kortet på andra raden

Sedan tog vi decemberkortet dvs. ”tomte-pepparkaks-& lussekortet”.


                   


                   


(Här tog vi det sista kortet)
Jösses alltså! Men sjukt gott att det är ur världen nu ;)
Barnen är verkligen aldrig synkade! Haha. Kollar 3 st in i kameran så blundar den fjärde.. eller gömmer sej.. eller tittar bakåt.. eller tjurar.. eller..
Men efter lite hot om att vi skulle skicka ett kort till tomten med så tjuriga barn, så gick det rätt bra ;)
Alla sätt är bra, utom dom dåliga ;)

Ihelgen har vi ingenting planerat - gott! Mattias föreslog dock att vi skulle åka ner till Universeum ihelgen.
Och då ska jag "föreslå" Ikea och Allum oxå! Är man ändå i krokarna, så ;)

Nu blir det fredagsmyyyys! Vi har laddat med massa "gött"! :)
Allt enligt sonens önskningar ;)


Adios!


Gräsänka!

Idag ska karln ut å fira (svira?).
Just idag är det nämligen 2 år sedan han tog över Alingsås Bilskadecenter.
Så för hans del blir det bowling, mat å dryck på Stures..
..å för min del blir det lugn å ro ;) Bänkad framför tv:n å Grey - såklart!

Dagen har tillbringats hemma, med Malin * 2. Syrran (& Wilma) och hennes vän (och min mammagruppskamrat) Malin G med lille Albin. Trevligt!

Jag skulle nog behöva ringa å boka tid för att klippa mej.. Och barnet. Inte Nellie alltså - där behövs hårextensions ;)
Har funderingar på om man skulle våga bli brunett?
Men jag vet inte om jag vågar. Troligtvis inte. Har ju vart blondin i hela mitt liv å det går ju inte att ändra på i en handvändning..eller?
 
Hmm..Egentligen borde jag trotsa vädret å lasta in ungarna i bilen å åka till Pressbyrån. Men orka liksom!
Fick nämligen sms förut om att ett av mina paket, som jag internetshoppade häromdagen, har kommit. Spännande! Undrar vilket av dom ;)
Dessutom gick Nellies popup-leksak (favoriten) sönder igår när hon för miljonte gången slängde den i golvet från matstolen. Frågan var liksom inte OM den skulle gå sönder, utan NÄR.
Så ett stadsbesök skulle passa bra oxå, för å köpa en ny sådan..
Men jag orkar nog inte ge mej iväg ut igen. Vädret är ju inte direkt lockande. Å barnen är troligtvis inte lika sugna på "stadsvandring" som mor sin..

Jäjä, imorgon är en annan dag! :)


Rise and shine!

Inatt har lillfröken varit vaken mellan kl 03,30-07,00.
Jättekul. Verkligen.

Fast hon har inte varit lessen – tvärtom! Superglad, pratat massa, tjoat å bökat omkring i sängen. Gullunge!
Men trött blir man – skönhetssömnen är oerhört viktig för en i min ålder ;)
Hur klarar kvinnor av att bli mamma vid 40 års ålder?
Eloge till dom!

Iochförsej så somnade vi om vid 7 å vaknade alla tre vid 10-tiden. Inte alla som har det privelegiet - särskilt inte med en 3 åring i hushållet!
Men ändå; natten är till för att sovas på!
Nellie kanske protesterar mot att vi har ställt om klockan till vintertid?
Sen finns det ju faktiskt barn som vaknar såå okristligt tidigt som tex 04-05, förklarade jag sömndrucket imorse till Mattias.
Han gav mej en enda blick, som sa allt han hade att säja: ”Inte om dom är släkt med dej, Emma!”
True! Barnen får gärna vara kvällspigga – i viss mån, såklart! – för jag är en kvällsmänniska i ben å märg. Men mornarna är heliga!
Å tänk då, vilken tur jag haft – två gånger om – med barn som gärna sover långt in på förmiddagen ;) (Om man bortser från nattens påhitt)

Idag ska vi oxå ta en hemmadag - kors i taket! 
Nellie är inte riktigt som sej själv. Vet inte vad det är, hon är orolig å vill gärna bli buren. Gnällig. Vilket hon i princip aldrig är annars.
Om det kan ha med maten å göra kanske? Eller (förhoppningsvis) tänder.. Vill ju inte att det ska vara pga maten, nu när hon äntligen börjat äta lite mer.
Vi får se! Hoppas hon blir samma ”gamla” vanliga Nellie snart!

Kikade över mina julklappsinköp förut. Har inte en enda till Nellie. Än.
Men typ 1000 till Alex!
Något förslag på julklapp till Nellie?
”Tråkigt” å köpa till henne när hon är så liten. Konstigt, det tyckte man aldrig när Alex var liten ;)
Skulle vilja ha nån annorlunda leksak till henne, som är bra att ha. Dom vanliga, ”standard”-leksakerna har vi ju kvar sen Alex.

Nä, legodags!


/EMS


"Kära tomten, hur mår du?"

Helgen har gått i ultrafart (ovanligt? Nej!)
I lördags blev Nellie 5 månader och det firades med Barnloppis.
Det var hur kul som helst!! Längtar redan till nästa gång – det spekuleras om att det blir i februari.
Jättekul att träffa folk, som man vanligtvis - eller aldrig - träffar.
Jag är hel-nöjd med dagen!
Jag fick sålt för 720 kronor, vilket var mer än dubbelt av vad jag förväntat mej. Det mesta jag sålde kostade mellan 10 kr - 20 kr. Mestadels 10 kr.
Dessutom är det ju 700 kr mer än vad jag fått om jag bara slängt det ;)
Å så var det verkligen riktigt kul!

Alex å Mattias hade oxå haft en toppendag. Pannkakefrukost på McDonalds, bad i simhallen, en sväng på stan å bowling & lunch på Stures.
- Sicken pappa jag har va? sa Alex stolt till mej när jag frågat hur hans dag varit.
Pappagris ;)

Igår var jag å barnen hos mamma å pappa å hälsade på. Mattias var å grejade med vår bil (som besiktigades idag – utan anmärkning såklart ;) Dock fick våra tonade framrutor sätta livet till. Snyft!)

Idag har jag å kidsen haft en hemmadag. Jag å Alex har lekt med modellera medan Nellie lekte med sin pop-up leksak, som är storfavoriten här hemma just nu.
Mindre kul för mej dock, när hon kastar den i golvet stup i kvarten. BAAAANG!

Dessutom har jag å Alex skrivit brev till tomten. Läste i en tidning igår att man kunde skicka brev till tomten, så sagt å gjort.
- Vad ska vi skriva då, Alex? frågade jag.
- Kära tomten. Hur mår du? svarade Alex direkt. Som om det var det självklaraste i världen. Men how should I know? Jag har aldrig skrivit brev till jultomten förut..

Å därefter kom det där vanliga ”jag vill ha det, det, det, det, det, det å det..”
Längst ner på brevet ritade Alex en teckning – ”en skitcool rymdfärja”.
Så nu måtte väl tomten bli glad ;)

Trots att jag/vi haft en hemmadag, har jag shoppat som aldrig förr.
Nätshopping är livsfarligt ;)
Bland annat så har jag klickat hem strumpbyxor, strumpor å haklapp till Nellie. Adventskalender bestående av små mössor å strumpor – där man kan lägga små paket till barnen. Julklapp till Alex – Handy Manny-verktyg. Med mera, med mera!!


                   


Å så har jag naturligtvis hunnit dricka närmare 10 koppar kaffe. It’s life!
Hälften varma koppar, hälften kalla..Har man småbarn så har man ;)
Förr hade jag aldrig druckit kallt kaffe, men man blir ofta lite distraherad – milt uttryck – med småbarn med i bilden ;)

Provfotat barnen inför julen har jag gjort oxå! Haha! Om jag längtar till jul? Lite kanske :P
Men det här har jag bara Alex att skylla. Han hittade sina tomtekläder å på den vägen är det ;)
Blev riktigt sugen på att slå in lite julklappar oxå, men jag hejdade mej. (Iförsej bara för att Alex var hemma, annars hade papper å snöre åkt fram) :D


                   


                   


Sötnosarna!

Ikväll blir det den nya Beck.. 


Tjing!


RSS 2.0