Borta bra, men hemma BÄST

Ja, den gamla klyschan stämmer än. Borta bra, men hemma bäst!
Tyckte att det var vrålkul att komma hem igår å tvätta (!?)..Weird!
Eller så berodde det på att man äntligen kunde packa upp alla Gekås-grejer ;)

Var på Ullared med syrran i onsdags. Man kan ju änna inte vara så nära, utan att ägna Ullared ett besök ;)
Jag var i pink-heaven! Köpte massvis med grejer till Nellie. Alex garderob är ju redan full, men Nellies kan man knö in lite till i ;)

Vi har iallafall haft en jättebra husvagnssemester, som avslutades i Varberg med syrran & co. Underbara stad!


//Emma

Igår. Idag. Imorgon.

Igår var vi en sväng i Stockholm city på lite sightseeing. Mycket mysigt, trots att det kryllade av människor. Everywhere. Förstår mej inte på 08:orna. Visst Stockholm har en viss charm, men att bo där? No way!
Anyway, vi strosade mest runt, kikade på slottet, båtar å affärer. Riktiga turister!

Idag är vi kvar i Katrineholm. Tvättar lite. Ska snart åka till Vingåker, till outleten en sista gång, innan vi åker till Jönköping imorgon. Ett par här tipsade om en bra camping där, å det är ju ungefär halva vägen till Varberg därifrån så det passar ju utmärkt.
Sen blir det Varberg på tisdag till fredag med syrran med familj!


/E


Onsdag 14/7

Sitter i husvagnen alldeles själv..nästan iallafall. Nellie ligger å sover här bredvid, men är ju inget vidare sällskap direkt. Hon somnar ju bara helt hux flux ;) Även om hon  börjar vara vaken längre stunder nu. Mys!
Alex å Mattias har gått iväg för att fiska, till Alex stora förtjusning.
"Hejdå mamma. Koooom nu pappa, vi ska ju fiska mask".

Idag har vi vart inne å strosat i centrala Katrineholm. Mattias var där en sväng igår för att leta efter systembolaget.
Men idag hann vi med H&M, Åhlens å massa andra roliga affärer :) Skulle kunna shoppa mängder, men då hade vi nog behövt åka hem snart i brist på pengar ;)

Nu har vi (nog) resten av vår resrutt klar. Härifrån tänkte vi åka till Gränna, troligtvis nångång till helgen. Här trivs vi ju såå bra!
Efter Gränna blir det Varberg (Getterön), å där ska vi (troligtvis) möta upp syster yster med familj! Ska bli såå kul! Har ju inte setts på 3 veckor. Systerabstinens! :)
Å efter Varberg blir det väl hemfärd. Skönt att vara hemma sista veckan innan Mattias ska tillbaks till jobbet.


//E

Ny dag. Ny stad.

Som sagt, improvisation is da shit! Nu har vi förflyttat oss igen. Fast bara typ 3-4 mil. Är i Katrineholm. Men här lär vi stanna ett par dagar! Har hittat en superfin å fräsch camping - Djulöbadets camping & stugby. We like a lot!

Har bestämt att vi skiter i att åka till huvudstaden i år, så sen bär det neråt landet istället. Vi har ingen lust att knö med massa folk i stan å tunnelbana i denna hetta. Särskilt inte med 2 småbarn å massa vagnar. Knappt man orkar med shopping överhuvudtaget – å då är det illa varmt.

Sjukt varmt idag (oxå!). 30 grader redan när klockan var knappt 10. Alex å Mattias är mer i vattnet än uppe på land – who can blame them? Jag å Nellie håller oss i skuggan. Brännan får man änna jobba på ett annat år :) Denna sommar är Nellie i fokus. Å gärna det ;) Hon blir bara sötare å sötare för var dag! Man kan verkligen undra vem hon brås på egentligen? :S
Sin bror kanske :)

På tal om bryschan. Det talas mycket om ”the terrible two” (trotsåldern mellan 2 och 3 års ålder) men eskalerar trotset när man fyllt 3 år? His certainly did! Alex är stört omöjlig vissa dagar. Trollunge!


                   


Resedagbok, del 2

Ändrade planer.
Det bästa med "husvagnslivet" är att man lever så impulsivt!
I förmiddags övergav vi Askersund å begav oss till Läppe-badets camping, 1 mil utanför Vingåker. (Mestadels för att slippa värmeböljan ett tag. Summer of 2010 kommer att gå till historien!)
Här är oxå en mysig camping, men det är inte många som slår Husabergs udde i Askersund ;)

Förutom att ha vart "on the road" idag, har vi hunnit med att besöka Factory Outlet inne i Vingåker, badat massa å spelat minigolf. Vem som vann? Jo, jag! 37 slag, mot Mattias 49. I kick ass! Tilläggas bör dock oxå att Mattias har once varit en golfsnobb ;) 

Morgondagens planer är inte så stora. Vi blir nog kvar här iallafall, för ett till outlet-besök måste vi hinna med. Det tar tid att titta på kläder (å grejer överhuvudtaget) när man har med sej en vild 3 åring, en bebis å en oköpvillig karl. 
På onsdag bär det nog av till Stockholm iallafall, om vi inte ändrar resplan :)

Btw..Fat camp å vanlig camping hör liksom inte ihop.. :/


/E

Dedicated to Farmor :)

(Mattias) Semester är kommen! Å tro det eller ej, vädret höll ju faktiskt i sej. Tur för han ;)

Dock är det lite jobbigt med Nellie i värmen. Man får försöka hålla sej undan värmen - skuggan är ju lika jobbig för henne, där är ju oxå vrålvarmt! - så mycket som möjligt, å var gör man det bäst om inte på olika shoppingcentrum? ;) Tror nog att dessa veckor kommer att bli riktigt bra ;)

Just nu är vi ju i älskade Askersund. Här är verkligen såå fint! Så fint att Mattias kikade efter lediga hus i skyltfönstret hos en mäklarfirma. Eyy, sakta i backarna! ;)
Eftersom att söndagen (idag) spåddes att bli årets varmaste dag (än en gång) flydde vi värmen, in till Örebro å dess köpcentra. Sehr gut! Å förträffligt nog har dom ju Ikea oxå.

Smarta (småbarnsföräldrar) som vi är glömde vi kuddar. Rättare sagt, så var det min andra hälft (inga namn nämnda) som glömde dom å ett missförstånd från min sida (då jag trodde att vi hade kuddar liggandes i vagnen, vilket vi egentligen hade också. Hittade 2 stycken i garderoben efter lite letande). Menmen, efter Ikea-besöket är vi nu en uppsättning med kuddar rikare - å en hel del småkrafs oxå såklart! ;) Inget ont utan att det för nåt gott med sej, eller hur säjer man? ;)

Inne på Ikea bjöd Mattias på ett av hans (mer eller mindre kända) klant-trick. I restaurangen när han reste sej upp från soffan där han satt, slog han huvudet rätt i en stor lampa som hängde ovanför bordet. Haha! Den gick gött sönder! Först gick den i 2 delar, varav den ena for i backen (10 cm ifrån att hamna i Nellies vagn) å gick i tusen bitar. Mattias i ett nötskal ;)
Personalen blev alldeles skärrad, jag ville sjunka genom golvet å Alex verkade mäkta impad. Men Mattias blev mest småsur över att lampan gjort en repa i hans Raybans. Dagens fåfänga? :)

Imorgon blir det nog en båttripp med familjen. Å på tisdag åker vi nog vidare.. till Vingåker å dess märkesoutlet :)


Tjipp tjopp!


Fat camp

1 dag kvar till campinglivet, men Fat camp pågår dock för fullt. Tråkigt som fan, men med lite jävlar anamma så ska det väl gå! Kanske.
Kul bara att jag har det bästa tålamodet oxå – not! Håller jag mej borta från godis en dag, så tror jag att det räcker. Men det ska gudarna veta att det inte gör, för i 2 dagar har jag hållt mej nu ;) Å jag ser ingen förbättring alls ;)
Riktigt B.

Idag får Mattias sin efterlängtade semester, så imorrn bär det av till Askersund (vi struntar i Lidköping). Tänkte åkt idag egentligen, men det blir för sent. Tråkigt å komma fram för att gå å lägga sej typ. Dessutom kommer Michael å Sara på besök ikväll - we like!


Tjing!


Livet är slut..

..”vill inte leva såhär. Du var mitt allt, du var hela min värld”..
Jag måste nog se över mitt musikval i bilen, då Alex sa till mej häromdan: ”Mamma, jag ska pissa på din grat” (=grav). Woops! Låten handlar nämligen om en kille som är arg å lessen för att hans tjej gjort slut pga otrohet. Å på ett ställe sjunger han ”Jag hatar dej slyna, jag ska pissa på din grav tillsammans med min nya” HAHA!
Skyller helt å hållet på Jocke som på nått sätt smugit in en cdskiva i vår bil, med blandad musik. Varav en ”neger-hiphoplåt” (Mattias ordval) där dom sjunger så. Annars är det inte riktigt min kind of stile ;)

Igår skjutsade jag först ut min son till sin mormor så att jag i lugn å ro kunde äta frukost på jobbet med Anna å Marie. För att sedan åka vidare till NärRehab, för att mina tummar inte är bra. Har jätteont å ibland "låser sej" tummarna så att jag tappar allt jag har i händerna. Nicht gut! Tänkte att jag skulle få hjälp med dom innan jag tappar nått barn i backen :S

Sagt å gjort..tumproblemen hade nått tjusigt läkarord, vilket på vanlig svenska var detsamma som typ överansträngning av nån viss nerv å grejs. (Mattias tyckte att det var väldigt roligt med kombinationen ”Emma + överansträngning”. Huh?!)

Anyway, nu åkte jag på att använda några andra jädra skenor, i minst (!) 6 veckor, 24 timmar/dygnet. Hujeda mej! Dessutom är dom, om möjligt, ännu jobbigare/klumpigare än dom jag hade under graviditeten. Plus att ta hand om en liten bebis med dom på är ju stört omöjligt.
Sjukgymnasten sa faktiskt att om det verkligen inte funkar så skulle jag ringa henne, så att jag skulle få byta till några andra skenor. HOPPAS dom är bättre!

Idag har fröken Ulla från jobbet vart här på besök! Me like! Hon hade med sej fika (screw fat camp!) å presenter till barnen. Sötaste Ulla!

På lördag åker vi på semester! Först bär det av till Lidköping, därefter är planen Askersund, Vingåker (med dess stora märkesklädesoutlet) å Stockholm city. Shopping, oh yes! ;)
Sedan lever vi i nuet ;)

Svärmor tyckte att jag kunde skriva resedagbok så att hon kunde följa vår tripp. Men jag känner mej lite geeky om jag gör en resedagbok a la ”Runt om i Sverige”, MEN jag kan ju alltid förvandla bloggen till resedagbok under vårt äventyr ;) 


Auf wiedersehen!!


RSS 2.0