Back to reality..

It's my last day in freedom today...

Imorgon kallar arbetslivet på mej igen, efter drygt 1 år å 3 månader som hemmafru/lyxfru.. =/

MEN får trösta mej med att det är ju bara för en vecka, sen bär det av till Spanien en vecka..innan I'm back to work igen.

Gött segt bara att jag har gått å blivit massa förkyld =( Är inte alls top notch!
Vet ju att man får hem sjukdomar från dagis, men att JAG oxå skulle drabbas hade ju inte slagit mej. Alex är oxå förkyld, men just nu är det nog faktiskt mest synd om mej ;-) Jag är mest illa däran..Ack jag stackars sjuka flicka!






Idag har vi haft en trevlig sista hemmadag.
Kl 11 möttes vi i föräldragruppen nere i Nolhaga för promenad å picnic. Cosy! Alla var där utan Malin, Stefan och Arvid - men däremot var Frida, Sigge och Unni med istället. Trevligt att fortsätta träffas såhär ibland - från att ha vart gravid tillsammans till att fått bebisar å få se dom växa upp till små busbarn. Å nu är det tillåmed snart dags för syskon för vissa. Skoj! Congrats!



                   


                   


         



Efter trippen i Nolhaga åkte vi till Mattias föräldrar å hälsade på. Efter lite slötittande på tv och fårtittande ändrades plötsligt planerna för dagen och vi åkte hem hela klanen till oss och åt kinamat.

Å nu sitter jag här och våndas över morgondagen. Samtidigt ska det bli rätt kul; träffa kunder å arbetskompisarna igen. Å Alex är ju glad så länge han får va på dagis.. 
..Så det enda tråkiga är väl egentligen den där jävla hatten...


I kissed a girl..

..and I liked it! La la la la..

Väääärldens bästa låt...just nu iallafall ;-)

SUPERBRA är den ju!




I lördags åkte jag och Malin till Ullared, alltid trevligt med en sistertripp. Å när trippen dessutom går till Ullared, så är det ju helt fantastiskt! ;-)

Fick köpt mycket bra-att-ha-grejer; overall, jacka och överdragsbyxor till Alex, en jacka till mej, jeans och tröjor till Alex å massa massa annat bra som jag inte kommer ihåg.



                   


På lördagskvällen var det time for some bowling. Först föris at Bellas place. Nice!



                   


Sedan tog vi oss till Stures genom cykling. Jag skjutsade Larsson - och det gick faktiskt relativt bra ;-) Mattias skjutsade Henke å Bella fick Björn som resesällskap.

Gött skumt att vi tjejer fick va the drivers, men jag tror nog att vi faktiskt inte vågade bli skjutsade av herrarna.
Inte undra på det liksom, på tillbaksvägen cyklade Henke och Larsson ner i Bellas källartrappa! Haha, loosers!



                   


                   


                   


                   


                   


Jag, Björn och Larsson var i ett lag, medan Bella, Mattias och Henke var i det andra. Naturligtvis så vann dom, Mattias is da shit on bowling, så det var ganska väntat. 


Ett tu tre så kom Bellas pappa på besök i bowlinghallen. Hux flux var han bara där, å han försvann lika fort igen (undrar varför?) ;-)

Trots detta kvicka besök hann jag med att ta ett foto på släktskapet:





Anyway, efter att vi bowlat klart satt vi på uteserveringen och fortsatte vårt pimplande. Himla najs att man för en gångs skull kunde sitta ute utan att det regnade. Me like!



                   



På hemfärden fick jag med mej Björn på cykeln, tills jag tappade bort honom på vägen (?). Sedan var Mattias den lycklige som fick skjuts av moi. Jag är nog rätt grym på det där, skulle jag vilja säja faktiskt.

Jag kan om jag vill!


Vi hade bestämt efterfest hemma hos oss, men jag blev gött trött så jag gick och lade mej med en gång när jag kom hem.
Å därefter spårade nog efterfesten ur, för på morgonen efter stod där 1½ uppdrucken öl på bordet. Fet efterfest? Not! =)


Söndagen tillbringades en stor del av i sängen, tills vi (jag) orkade gå upp. Sen åkte vi ut å hämtade Brallis hos farmor och farfar. Där bjöds det på gourmetmat som alltid. Å så fick vi en bärbar dator av Jocke. Ser där ja, plötsligt händer det: killen har några fina sidor oxå ;-)


Nu sitter jag i min ensamhet här hemma, medan Alex är på dagis. Första gången han skulle äta där idag, lille killen. Han stortrivs fortfarande på dagis, inga problem alls. Skönt!
Tänkte egentligen passat på att städa idag, när Alex ändå är ur vägen. Men syrran kom på frukost å sen måste man ju faktiskt hinna ta det lugnt osså å dessutom hinna blogga om sitt otroligt spännande liv  ;-)
Städning får ske imorgon istället!



Have it goodie!


Lika par leka bäst..?

Njae..Jag och Mattias är inte så lika faktiskt:


1.) Han älskar att borsta tänderna i duschen. (?)

- "Det finns inget go'are", sa han häromdagen. (Que?)

Så imorse när jag för första gången testade detta var jag full av förväntan. Men nä, kunde liksom inte förstå tjusningen med detta. Vilken besvikelse!

2.) Jag älskar att shoppa, Mattias är mer eller mindre allergisk mot det.

3.) Mattias ser bilar som individer, medan jag ser (den bistra) sanningen: en plåtlåda på hjul.





4.) Mattias älskar "utelivet" (klippa gräset å pyssla utomhus) medan jag älskar det "riktiga" utelivet.



                   



Men visst hade det vart tråkigt om man tyckte om samma saker hela tiden!?
Då hade man ju aldrig fått va ifred ;-)


Igår var det kräftskiva hos mamma å pappa. Claes, Christine, jag, Mattias och Alex var där.




Det var mat, dryck och lekar. Jag var ju the driver, så jag fick nöja mej med cola, men det gick fint det med.
Nykter som jag var så vann jag och Mattias "lekarna". * Bravissimo *
Dock var det nog kanske inte riktigt min förtjänst att vi vann, fast hade jag inte vart nykter så hade jag ju garanterat förminskat vår vinstchans. Så ser man det så, så var det ju faktiskt min förtjänst ändå ;-) 


                   


                   


Idag har vi först vart hos Wilma på kalas. Sessan fyller ju 3 år nu i veckan.
Bästa presenten var nog den hon fick av mormor och morfar: 2 guldfiskar. Dom döptes snabbt till Nemo (såklart!) och Pelle (?). Sötis-Wilma!





Efter att vi kommit hem igen fick vi fin-besök av Jessika och Alwin. Mycket trevligt! Impulsbesök är kul!

Barnen lekte (faktiskt) med varandra medan vi mammor fick prata i (relativt) lugn och ro.



                   


Efter att Jessika med son dragit sej hemåt strax efter 18, drog vi ut på en cykelfärd hela familjen. Najs!
Mattias lekte paparazzi på cykel å fotade oss på färden. VISSA (Mattias) borde dock fundera på att lära sej cykla innan man beger sej ut i samhället.



                   



Tomorrow: Inskolning på dagis å sedan besök hos Elli å pojkarna. Änna på tiden!


Bye!

Viva España

Sen sist har det FAKTISKT hänt en del..
Det har blivit en och annan shoppingtur, Alex har vart på dagis for the very first time och vi har blivit bjudna på en utlandsresa (!). Och så har det ju regnat, regnat och regnat. Helt sjukt mycket!!
Men tack vare regnkläder å stövlar har vi ändå kunnat vara ute å leka. Å tittat lite på när Mattias bygger altan.


                   


                   


Shoppingturerna har bland annat resulterat i en ny jacka och lite kläder till mej. Alex har även han fått lite nya kläder å dessutom en ny vagn (typ "paraplyvagn"). Perfekt att ha med oss till Spanien.


         

Min jacka å en sån vagn, fast helsvart köpte vi

I måndags när jag förärade mitt jobb med ett celebert besök ringde Mattias mej och sa att hans föräldrar frågade om vi ville följa med till Spanien en vecka mellan 6-13 september. Mattias faster har ett jättefint hus med pool i Combre del sol där vi isåfall skulle bo.
Jag var ju dock tvungen att tacka nej eftersom jag börjar jobba 1 september. Men efter att ha lagt på och berättat för Anna och Ulla på jobbet blev jag övertalad till att iallafall ringa och fråga chefen (som är på semester). Anna erbjöd sej att jobba för mej den veckan. * Gulle dej! * Sagt och gjort så ringde jag chefen, kunde ju inte få mer än ett nej liksom. Jag sa som det var: att det kändes jättedumt att fråga eftersom jag bara hinner jobba en vecka innan jag skulle åka iväg. Men att jag blev övertalad på jobbet och att Anna då erbjöd sej att jobba åt mej.
Självklart kunde jag åka, sa Ragnvi, och saken är biff: La Spain, here we come!




Det ska bli underbart! Jobbångsten är nu som bortblåst! Sol och dessutom barnvakt - kan det bli bättre? ;-)

Idag har vi varit på samtal på Alex dagis. Det gick jättebra! Hans inskolningsfröken heter Annelie, och jag är lite bekant med henne innan, å det känns ju ännu bättre. Hon är jättetrevlig. Och fastän både jag och Mattias var där ville Alex upp å sitta i hennes knä. Sötisen!
Barnen var oxå jättegulliga och kom fram och klappade på Alex. Å när vi skulle gå ville Alex inte följa med oss hem. Han hade ju hittat en kompis och bilar att leka med ;-)
Så det känns jättebra, Alex kommer nog klara det här galant!
På måndag kör vi igång, ska vara där mellan kl 10-11. Sedan kommer tiderna successivt trappas upp.

Mammas pojk på väg till dagis:


                   


Resten av veckan ser ut som så att imorgon är det Takida i Göteborg. Är dock inte så jättesugen på att åka ifall det ösregnar (vilket det säkert kommer att göra) men det får väl gå ändå, fredag ska jag fika med Frida, lördag kanske jag följer med på rallycross i Skene på dagen (om det inte regnar) och på kvällen är det kräftskiva hos mamma å pappa med Mattias föräldrar (jag äter dock barnmat = kycklingsallad) å sen på söndag är det kalas för Wilma. "Lilltjejen" fyller redan 3 år (!!), känns inte alls längesen vi var å kikade på henne på BB ju! Tiden går fort när man har roligt ;-)



Jag å Wilmisen på hennes dop



TJING TJONG!

En riktig liten husmus..

..är jag idag! Jag tvättar och städar, fixar och donar. Gör en Jessika helt enkelt ;-)

Sjukt tråkigt med tanke på att det faktiskt är fredagkväll. På det sättet ska det faktiskt bli ganska kul att börja jobba igen, man uppskattar helgerna mer. Nu vet man ju knappt vilken dag det är.

Tycker dock inte att det ska bli kul att ha på sej den där jävla Apu-hatten på jobbet..Menmen, kan Ulla så kan väl jag! =)


Har tillåmed fått bytt ut dom gamla uteblommorna idag. Äntligen. Vet inte ens om man kan kalla det som växte där förut för blommor, men nu är allt det vissna borta å nu står där blommor igen. Å Mattias fick ett ypperligt tillfälle att "leka" med sin gräsklippartraktor = alla nöjda å glada!


Före:






Efter:



         


Nu är det bara resten av alla blomlådorna kvar =/ Men det får bli ett senare tillfälle. Små förändringar är bra ;-)


Jag, Camilla, Bella och Alex var i Borås idag ju. Underbart sällskap - of course - men tråkigt shoppingutbud. Fanns nästan ingenting kul att köpa. Å vi som ändå hade den stora plånboken med ;-) Ett par skor och ett linne fick jag köpt till mej i alla fall, medan Brallen fick ett par stövlar. Men that's it! Kan ju knappt kallas shopping!

Kanske får prova på lyckan på Allum nästa vecka istället?


Imorgon skulle nog familjen Hurtig (the Franssons) komma på besök..på CYKEL! Matte hade köpt sej en ny cykel, så han måste väl sladda förbi å säja hej ;-) Ska bli trevligt!

Å man kan ju hoppas på fint väder iallafall. Bella säjer att det ska bli soligt och fint imorgon och SMHI säjer regn. Undrar vem som har rätt? ;-)

  


         


                 Bella                vs.              SMHI



Anyway..frågan är numera besvarad, Takida here I come!


Ja, nån gång ska väl va den första..

Igår var jag på förfest nykter för första (och enda?) gången i mitt liv. Kändes väldigt konstigt, men det var faktiskt ganska okej ändå. Kul att fatta allting som sades liksom ;-)

Bella var, som vanligt, hackhönan för kvällen. Särskilt eftersom hon var rätt bra i galoschen redan när vi kom till Hanna. Men allt eftersom tiden gick blev även Jessika något av en hackkyckling. Skillnaden på dem två, är att Bella tar allting så allvarligt jämt å börjar försvara sej med det ena å det andra, medan Jessika bjuder på sej själv. Därför är det alltid roligare att hacka på Bella =P Dessutom får hon skylla sej själv lite, hon sa mycket dumt/roligt den kvällen. Å då menar jag inte bara äggvitor ;-)

But we gött love you anyway, homie! =)


Anyway, var ju självklart tvungen att föreviga denna händelse då JAG var på förfest nykter for the very first time.




Nyktra jag med värdinnan



                   



Allt var frid å fröjd, men när mörkret lade sej över Hannas baksida blev Jessika rädd och kröp upp i Emmas trygga famn:





Å fylle-Bella avfyrade ett äkta "fylle-Emma-smile":




Jag har lärt henne allt jag kan ;-)


Resten av mitt fotografande under kvällen:


                    



Of course, kunde jag ju dock inte vara helt spiknykter bland alla fyllon, så jag hade med mej 4 cider (Niks såklart!) som jag kunde sitta å smutta på. Å när dom var slut, fick jag sitta där törstig tills Mattias kom å hämtade mej vid 22. Han å Alex hade vart hos farmor å farfar å hälsat på.

Jag fick förresten med mej en bh hem från förfesten, som inte ens är min. Det ni!




Don't ask questions


Imorgon blir det shopping! Jag, Bella, Camilla å naturligtvis min miniman ska till Borås. It will be nice!

Alex behöver ju stövlar nu till dagis å jag är ständigt på jakt efter något! ;-) Tröjor,byxor, kjolar, LINNEN, skor..you name it! Kan ju se ifall Eurosko i Borås har "mina" skor i size children =)





Hoppas hoppas hoppas att Alex sover bättre inatt. Ungen är nämligen inte alltid fullt så underbar. Två nätter i rad har han vaknat framåt småtimmarna, typ vid 04-05, å vart superglad (que?) å vill leka. Hallå? Vad är det för fel? Det är natt! Sov unge! Efter mycket om och men (läs: svordomar) har han sedan äntligen somnat om.

Vet inte varför han gör så här. Han kanske bara vill göra livet surt för sin stackars kära mor?

Kan ju inte bero på alla tänder som ploppar upp heller, för då hade han ju inte vaknat å vart glad å velat leka.



Idag tänkte jag att jag skulle ha en hemmadag, men det suger! Blir så jädra rastlös lätt, så jag rannsakade mej själv å bestämde mej för att hälsa på hos my folks. Har inte vart där på ett tag nu å är ju tvungen att uppdatera dom om mitt liv. Händer ju mej så mycket...typ...INTE!

Väl där bjöds det iallfall på en jättegod sallad. Sicken tajming!


Den stora frågan i livet just nu, är om jag ska följa med the ladies på Takida nästa torsdag eller inte..?




To be there or not to be..?


Back in da town

Ja, då var man på hemmaplan igen.
Vi har haft en KANON-vecka med husvagnen. Sol å blå himmel varje dag å inte en droppe regn! Me like.. a lot!

Å Alex har skött sej alldeles exemplariskt i husvagn - modern upp i dagen.
Here's my story.. (en miljon) bilder säjer väl mer än 1000 ord?!  ;-)

Tidigt på lördagsmorgonen den 26 juli åkte vi hemifrån, mot Dannike, där vi skulle hämta vagnen.





Å som alla trogna shopaholics vet, ligger ju Dannike såååå nära Gällstad, där Lager 157 ligger =) Mycket bah! Så veckan inleddes med en shoppingtur innan vi gav oss iväg, till vår destination: Gränna.
Där trivdes vi jättebra, campingen var superfin och stranden likaså med sin fina badlagun. 


                   


                   


         


Vi funderade på att stanna en tredje natt i Gränna men det var fullbokat, så efter våra två nätter drog vi vidare till Vadstena:



                   


                   



Efter en natt i Vadstena åkte vi vidare till Vätterns topp: Askersund.


                   


                   


                   
 

Och till Wilmas stora förtjusning åkte vi ut på en båttur en dag:


                   


                   


                   


Efter två nätter i Askersund åkte vi till Karlsborg. Där utökades även truppen av Mattes lillebror Andreas,  Emma å deras barn. 


                   


                   


                   
 


Ja, det har vart en mycket lyckad semester...och lärorik. Bland annat har vi lärt oss att ha en Hobby är ingen vidare hobby, och att kombinationen cider + SOL + Emma inte alltid är en särskilt bra kombination - trots att det faktiskt oftast är det ;-)  Å Wilma, som blev alldeles förskräckt när en mörkhyad tjej steg upp ur vattnet, har fått lära sej att det finns färgade människor. 


Slut!


RSS 2.0