Är det sommar nu?

Midsommar-långhelgen tillbringades med nära å kära :)


Torsdagskvällen avrundades med en svengelsk film: Wallander - Sidetracked. Tokig film; engelska skådespelare, fast inspelad i Skåne. Mycket förbryllande. Svenskreggade bilar, svenska namn men engelskt tal.


Självaste midsommaraftonen tillbringades hemma hos mor å far: god mat, trevligt sällskap (knotten ej inkluderade!) å övernattning.


På lördagen åkte vi vidare till nästa mor å far besök ute i Näverhult. Mattias skulle fiska med sin kusin, å jag fick äran att ha Sara som sällskap. Alltid trevligt! Å lite cider på det gjorde det ännu trevligare ;) Inte så att Sara är så tråkig att man måste dricka för att kunna umgås, men det är ju alltid ett plus ;D


Idag har jag haft min hjälpreda på besök, Bella. Svartjobb ;) Jag gav henne fika å mat å hon hjälpte till med diverse kalasförberedelser.


Haha! Den absolut roligaste händelsen idag var när vi var på Maxi å handlade å Bella bad mej att få LÅNA ca 2 kr, så hon kunde köpa 3 färskpotatisar. Då kom en pensionärstant från ingenstans fram till Bella å tryckte en tjuga i handen på henne. HAHA! Fattiga arma kvinna!
Bella protesterade vilt, men tanten gav sej inte, utan förklarade att hon minsann visste hur det var att vara fattig! HAHA!

Dagens ungdomar ;) Ska pensionärer verkligen behöva ge ungdomar sina sista besparade pengar? ;)







Imorrn blir det kalas med föräldragruppen för Alex, som blir hela 2 ÅR på onsdag!


/E


Min modellkarriär..

..är nu över!


Igår bar det iväg ner till Göteborg i "den lilla svarta" med Bella å Frida.
Humöret var på topp, trots nära nervöst sammanbrott ;) Haha, nä riktigt så illa var det väl inte. Men eftersom jag saknar genen att bli bra på kort, så var det lite smådarrigt emellanåt.

Efter att vi blivit sminkade å hårstylade fick vi sitta ner å vänta på att en fotograf skulle bli ledig.
Så i väntan på det, gick jag själv lös med kameran:

         



         


..det enda vi kunde konstatera var att fotografera inte är min grej. Men jag tänkte att jag kan ju faktiskt inte modella utan mitt fyllesmajl - det är ju ett måste - å det kunde jag inte med att visa fotografen så jag fick ta det i egna händer. Men med min blixt å allt va det heter, såg jag ut som en äppelkindad hamster! "Proffssmink" och min amatörkamera gick inte ihop alls! 

Fast jag slog ju inte Bella iallafall, det är ju konstaterat att hon inte kan ta kort sen länge med hennes ständiga suddiga kort ;) Hon borde vara framför kameran istället, vackra flicka! ;) 


Å vi såg faktiskt inte skylten om att det var förbjudet att ta kort där inne förrän efter vår kameralek ;)  Oooh, living on the edge ;)


När vi äntligen började fotas "professionellt" släppte nervositeten helt. Vår fotograf var jättebra! Väldigt lätt att ha å göra med, avslappnad å lugn. Kändes super!


Jag köpte 23 bilder, fast fick betala för 20 - var så jädra velig att hon bara ville bli av med mej ;)

Frida, topmodellen, köpte 56 bilder å Bella (ynka) 10 st ;)

Ett utplock från mina:


                   


                   


                   


                   


                   


Det här var min värsta egoblogg ever! Men lugn, bara lugn! Lovar att det aldrig ska hända igen ;)
Till mitt försvar är det ju faktiskt inte ofta man blir modell bara över en dag ;)


Idag har vi vart på sommarfest på dagis; dans runt midsommarstången (dock inte jag, men Mattias ställde upp för barnet, men det slutade med att han fick dansa runt själv, Alex är inte så dansant av sej), fika, grillning å sångstund. Riktigt mysigt! Å tur att det blev uppehåll!


Imorrn håller jag å Jessika i trådarna för en födelsedagsfika för våra söner, som blir 2 år (!) inom den närmsta veckan.

Å snart är det midsommar oxå med alla dessa ständigt återkommande förhoppningar om fint väder å en hejdundrande fest. Varför liksom? Det händer ju aldrig ändå! Emma pessimist!? ;)


Ciao!


Over!

Ja, så var ännu en potatisfestival till spillo. Riktigt segt med allt regn, men med tillräckligt mycket alkohol glömdes det nästan bort ;)


Fredagskvällen tillbringades först hos syster, där var det lite partaj innan öltältet.

Till tältet kom jag i taxi med Marcus med C å Peter. Det vrååålregnade ju!
Väl inne träffade jag på syrran å strax därefter en mycket exalterad Bella som hoppade å kramades så till den grad att hon ramlade omkull å slog i huvudet i asfalten OCH fick naturligtvis med mej i fallet också. Kvinna! ;)


Efter att ha pysslat om henne en stund å försäkrat att hon mådde bra, tog vi en runda för att kolla på folk. Tyckte inte att jag träffade på så många bekanta, men det kan ju ha flera orsaker - minnesförlust tillexempel ;)
Mina rundfotade svärföräldrar träffade jag på i alla fall ;) å så min söta fd arbetskompis, Emma, som numera bor i London! Riktigt skoj!
Nått som däremot inte var lite av i tältet var VATTEN! Pölar all over!


Detta märktes tydligt när vi kom hem om inte annat: pisseblöta skor å iskalla fötter. Så jag va tvungen att ta ett supervarmt bad sådär vid 02,30 :)



                   


Lördagen var lite mer osäker, hade inte något bestämt mer än att vi skulle ut igen. Tänkte först ha förfest hemma, men "vårt folk" visade sej vara utspritt lite här å var. Dessutom var jag inte det minsta partysugen, mådde bra men var väldigt seg. Men syrran ville att jag skulle hänga me ut, eftersom jag är - jag citerar - "hennes partydjur". Det kan man ju inte tacka nej till, måste ju leva upp till sitt "rykte" ;)

Så vi åkte ut å lämnade Alex i Näverhult å sedan blev det "favorit-i-repris" hos syrran, fast med typ 20 personer mindre än fredagens galej; Malin, Matte, Andreas, Patrik, Mattias, Bella och jag :) Men det var himla trevligt - faktiskt bätte än fredagen! Så jag ångrar inte alls att jag föll för grupptrycket (Malin) å följde med ut!



                   


                   



Tältet var oxå roligare igår, jämfört med fredagen. Mer (bekant) folk å betydligt mindre vatten ;) Det var riktigt skönt med uppehåll! Fast det fick ändå bli ett bad vid 04 när vi kom hem, fötterna var ju kolsvarta av alla som stampat å gått omkring på mej.



                   


Idag slog jag upp min blå kl 13, å mådde superbra! Gott! Så vi ringde å bad att få Alex så tidigt som möjligt så att vi skulle hinna med en repa på stan in daylight.

Sagt å gjort, efter nån timma kom Brallen å vi drog till da city. Sviterna av bakfyllan gjorde dock att jag glömde kameran! Inte bah! Alex åkte karuseller för det vilda; båtarna, bilarna, hästarna, snurrkarusell, Aladdin mm. Han tyckte det var superroligt!


Imorrn ska jag, Bella å Frida på "Modell för en dag". Ska verkligen bli intressant å se hur man gör sej som modell ;) Känner jag mej rätt, så kommer jag inte att köpa ett enda kort - för, det tåls att upprepas, jag blir alltid superdålig på kort! Kameran gillar inte mej helt enkelt.
Uppdatering kommer ;)


På återseende! :)


En veckas PERFEKTION!

Vi har haft det alldeles, alldeles underbart på Kreta! Allt har vart toppen! Hotellet framförallt, det hade verkligen precis allting å så all inclusive på det, we were in heaven! ;)

Absolut lätt den bästa utlandsresan vi varit på!


Hotellet var som sagt lyxlivet! Det hade bland annat en basketbana, tennisbana, minigolfbana, 2 restauranger PLUS en kinarestaurang PLUS en italiensk restaurang. Jättestoooort, fint poolområde med egen lifeguard (och en nere vid havet - rena rama baywatch!), 3 st barer, gratisbuss till Chania 3 ggr/dagligen, gratis Fun Train-tåg 5 ggr/dagligen med mera med mera!! Å allt ingick!



                   



För att ta hela resan ända från början, så levde Alex djävul på Landvetter. Lyssnade inte på någon av oss, utan sprang iväg utan att ha nån som helst koll på var vi var, eller var han själv var för den delen. Å när vi väl fick fatt på honom rå-skrek han för att han inte fick göra som han ville. Det ska alltid vara på hans villkor, bortskämd som få! Hur kunde det gå så fel? And most important, who to blame? ;)


Flygresan däremot gick hur bra som helst!! (Pust!) När vi lyfte satt Alex och skrattade och sken som en liten sol, å gapade "åka klyklan, åka klyklan".

Å efter sisådär en halvtimma i luften somnade han i vår famn (!) lagom till filmvisningen av Marley & Me. En film som jag ändå tänkt att se! Himla käckt ju :)

Den var bra, fast sorglig i slutet. Så där satt jag på över 10 000 m höjd å lipa. Jag fick titta ut genom fönstret å försöka blinka bort det värsta. Det hade ju vart rätt pinsamt om flygvärdinnan kommit fram å försökt trösta mej i tron om att jag var flygrädd.




Our plane


Väl framme kom, tro det eller ej, våra 2 väskor å Alex vagn först ut av alla (!). Har aldrig hänt förr, dom brukar alltid komma nästan sist. Sådär precis lagom till att jag ska bli lite små-hysteriskt å tänka på vad som hände med Stig Helmer Olsson i Sällskapsresan. Han hade ju tur att få låna kläder av sin nya norske vän, Ole. Men vem skulle jag få låna av?

Anyway..


Efter väskplockningen vandrade vi vidare till vår dubbeldäckare som skulle ta oss till Hotel Louis Creta Princess.

Alex satt å njöt i fulla drag över att få åka buss - det var snäppet bättre än flygplan! Har nog aldrig sett honom sitta så still någonsin! Kanske ska skaffa en buss?! ;)



                   



Vi kom fram till hotellet runt 15-16 tiden kreteansk (?) tid.

Eftermiddagen tillbringades mestadels i vattnet och baren. Å lyckan var fullkomlig när jag hittade min "Emma-kaka" i restaurangen!





Sveriges typ Tigerkaka. Jädrigt go! Upptäckte den när vi var i Turkiet 2005 å 2006. Å nu hade den alltså hittat till Kreta osså! Me so lucky!


Nått som var jädrigt skumt på Kreta var toalettbesöken. De har tydligen väldigt smala avloppsrör, så det var förbjudet att spola ner papper i toaletterna. (Huh!?) Så...vid toalettbesöken fick man slänga papperet i en papperskorg som var utplacerad bredvid toalettstolen. Aldrig blir man fullärd ;)

Hoppas nu bara att man inte fått det som vana å fortsätter så hemma. Innebär ju i alla fall att sopkonsumtionen ökar drastiskt! ;D




Toaletten var väl rengjord vid ankomsten ;)


Fredagen

Morgonen började med frukost - som alla andra dagar.

Mattias var vänlig nog att hämta dryckerna till frukosten, han och Alex fick juice, men jag fick cola. "Jaha", tänkte jag. "Cola till frukost, jaja det är ju trots allt semester".

Så jag tog en stor klunk av colan.. som visade sej vara hett, supervarmt kaffe! AJ!! Brände halva tungan av mej. Stirrade förvånat på Mattias och fick fram: "Kaffe?!"

Mattias stirrade oförstående tillbaks:

"Ja?... Du vill ju alltid ha kaffe till frukost".

Äh, karlar! Han kunde väl åtminstone gett mej en förvarning? ;)


Efter den smärre incidenten strandade vi vid poolen. Alex lekte med sin nyinköpta båt, som vi köpt kvällen innan på en Supermarket under vår "sightseeing" i Maleme.

En båt med både ratt och dessvärre också en tuta ;) Den blev mycket populär!




Som pricken över i:et fick han oxå ett sandlådekit, allt för att vi skulle få en liten lugn stund i alla fall. Tricket lyckades! Alex fixade å donade å hällde vatten å grejade. En stund iallafall ;) Riktig liten grejar-kille det där!



                   



Jag satt tillbakalutad i solstolen å hittade ett gulligt, tjockt, gammalt par att titta på när de skulle bada tillsammans. Tyckte att det var ur-gulligt att de , trots sin höga ålder (typ 80), höll varandra i händerna när de gick ut i vattnet.

Kommenterade detta till Mattias..

"Åh, titta va gulligt! Jag tycker det är såå gulligt när gamla håller händerna".

Svaret jag fick tebax, var allt annat än romantiskt:

"Gulligt?! Ha! Dom måste ju för fan hålla i varandra så dom inte ramlar ihop".

Krossa mina drömmar bara! ;)


Fredagen var dessutom den dag då jag brände hela mina framsida i solen, detta trots ivrigt smörjande med solkräm. Jag som aldrig annars har använt solkräm, har nog gått å blivit lite vuxen ändå. För hela veckan smörjde jag mej som en dåre. Men vad fick jag för det? En bränd kropp.


Man slapp iallafall oroa sej för att Alex skulle bränna sej. Han lät en glatt smörja in sej med spf 50 å kepsen fick man praktiskt taget slita av honom vid läggdags ;) Dessutom hade han ju sina solskyddskläder på sej oxå. Så han gick det ingen nöd på inte!


Lördagen

Genomled natten ganska hyfsat, trots brännskador. Frukost som vanligt å sedan var det åter igen poolen som gällde.


Varken jag eller Mattias är "havsmänniskor". Vi trivs bättre vid pool(bar)en ;) Stranden låg bara 25 m från hotellet, så visst blev det flera dopp där också - men mest bara för att liksom. Dessutom mer barnvänligt vid poolen, långgrunt å inga vågor. Dessutom finns det ju inte massa sand att kasta på sina föräldrar heller ;)


Måndagen kom och jag kom allt ihåg Mattias födelsedag. Skönsång och paketutdelning på morgonkvisten blev det - inte illa det inte! Fast "skönsången" kunde nog ha kvittat, det är vi nog ense om alla 3 faktiskt.

Anyway..ett peak-skärp och ett par badshorts var vad han hittade i paketen. Plus att han faktiskt fått en grästrimmer av mej oxå, fast innan vi åkte. Lite väl klumpigt att behöva checka in det paketet på Landvetter. "Udda föremål" visserligen, men nä!


Dagen bestod av klarblå himmel, sol, öl, drinkar, cocktails och god mat. En suverän födelsedag i mitt tycke! Å det tyckte han faktiskt osså! :)


Kvällen avrundades med en stad- och strandpromenad. Mysigt värre!



                   



Därefter blev det läggning av barnet å sedan några sängfösare på balkongen innan vi oxå hittade till sängen.


Tisdagen bestod även den av sol och bad på dagen - man orkade inte göra mycket annat. Supervarmt, å det blev bara varmare å varmare under veckan.


På kvällen, efter middagen, tog vi ett stråk till de båda lekplatserna som hotellet hade. Det uppskattades av Alex! Han var helt salig! Nog för att han tyckt att det var jätteskojigt att leka i vattnet med alla badleksaker, men visst hade han saknat den gamla hederliga rutchbanan å de obligatoriska gungorna!



                   



På kvällen besökte vi hotellets underhållning, först var det underhållning av barnen med lek och dans. Alex var minsann uppe på scenen å skakade rumpa.. fast han försvann mest in bakom kulisserna, där de fick jaga ut han igen ;)



                   



..efteråt var det underhållning för de vuxna. Kvällens tema var kareoke.

Andreas å Linda (ett par med 2 små barn som vi lärde känna där) skulle ge sej på att sjunga tillsammans, å det ville vi ju för allt i världen inte missa ;) Jag och Mattias avstod dock ..trodde jag!
Tills Mattias berättade att Andreas lyckats lura med sej Mattias att sjunga oxå (!). Å inte vilken låt som helst, utan Villages peoples "YMCA". Hahahaha!! Dom var 5 svenskar å 1 norrman som framförde låten. Väl uppe på scenen försvann de in bakom kulisserna, för att ögonblicket senare komma in på scen med lättare utklädnad.
Mattias hade fått en fjäderboa runt halsen! :D


         



Alex skrek typ under hela uppträdandet, om det berodde på sången, fjäderboan eller det faktum att klockan var över 23 på kvällen, vill jag låta vara osagt ;)

Jag däremot vet inte vilket som var värst, deras sång eller Alex skrik ;)


onsdagen lät vi oss "luras med" av hotellets fotograf att bli fotograferade alla 3 som ett familjefoto på stranden i kvällssolnedgången.

Marco, fotografen, kom fram till oss när vi låg vid poolen och började ge mej komplimanger om att jag var vacker och att Mattias skulle skatta sej lycklig över att ha mej. Så där smälte jag ;)


Så klockan 20,15 skulle vi mötas vid hans tillhål å sedan bli fotograferade, både som par, familj å enskilda foton. Å vi bestämde själva om och hur många foton vi ville köpa sedan. Ville vi inte ha något av dom, så var det inget köptvång.


Efter att ha kommit in på hotellrummet på eftermiddagen, undan från solen, kom jag däremot på bättre tankar å försökte få Mattias att vi skulle avboka tiden. Men han tyckte att vi kunde prova det, å om det blev bra så skulle det va kul att ha ett sånt familjekort. Visserligen sant, så vi provade.


Fotograferingen innehöll många skratt å konstiga poser på stranden, men vi köpte i alla fall ett kort på oss alla 3. Solnedgången i bakgrunden var verkligen otroligt vacker, synd bara att fronfigurerna inte var lika vackra ;)


Dagen efter var det dags för hemgång. Visst att det alltid är skönt att komma hem igen, men jag hade lätt kunnat stanna kvar några fler dagar iallafall! Trivdes sååå bra! Helt top notch!


Å Alex var jätteduktig hela veckan! Pratade massa engelska (!). Så fort han såg städerskans vagn ropade han: "Thank you! Hello!" Inte ens 2 år, sötisen! :)

Å han visste precis vilka de utländska gästerna och personalen var, för han sa bara "Hello" och "Thank you" och "Byebye" till dom. Svenskarna däremot fick nöja sej med ett "Hejhej".


Mixed pics:


                   


                   


                    
 

                    



Enda positiva just nu med att vara hemma är potatisfestivalen ihelgen ;)
Ikväll blir det föris hos syster innan tälten, Alex är hos mormor å morfar. Å imorrn kanske det blir föris här å då sover Alex hos farmor å farfar.



Bye!


Snart dags!

I fredags var jag på utvecklingssamtal på dagis.

Min första tanke, när jag blev kallad till utvecklingssamtal, var nått i stil med: Shit, my God!

Då jag minns hur det var på MINA egna utvecklingssamtal. Led av ångest och var kallsvettig hela skoldagen innan det var dags att gå med mamma till lärararna. Man visste ju alltid vad som skulle ske. INGET positivt.
Och under samtalen satt jag alltid blickstilla (å för en gångs skull relativit tyst) å försökte ivrigt tänka ut några bra förklaringar till mitt beteende i skolan.
Fick alltid höra samma saker varje samtal, från 7 års ålder till 16 års ålder. (Jepp, 16 års ålder. Jag och Bella var dom enda i vår klass i 9:an som blev kallade till utvecklingssamtal).
Okoncentrerad, slapp å alltför PRATGLAD...
Det var mina 3 omdömen under skoltiden....

Men min son, mitt lilla A-barn - hans omdömen var minsann morsans motsats! Charmig, alltid glad och jätteduktig!
Förstår inte varifrån han har fått alla sina bra egenskaper! ;P
Trodde inte det kunde rymma så mycket bra saker i en sån liten unge som Alex. Men tydligen!

Han är SUPERDUKTIG på dagis! Otroligt duktig på att både prata å förstå. (Mycket bättre än vissa 3åringar tillåmed!) :) Snappar upp precis allting - det har jag ju oxå märkt, men i mina ögon är det inte alltid sådär jääättebra, som dagis tycks tycka ;)
Anyway, där satt jag på utvecklingssamtal på dagis å tittade på när mitt A-barn lekte ute på lekplatsen, å blev helt överöst med beröm.
Stolt som en tupp spatserade jag därifrån!

Helgen som varit har vi mestadels befunnit oss ute i det underbara vädret! Tog en tripp till Solvik i söndags å träffade föräldragruppen...
 

                   


                   


                   


...å sedan åkte vi ut till mor min å firade henne.

"Min" mors dag däremot började minsann med en bamsekram å ett tiotal (dock ganska blöta) pussar av Alex. Därefter dukades det upp till frukost på sängen å ett paket innehållande presentkort på H&M.
Riktigt bra start på dagen!

I övermorgon åker vi! Äntligen! Ska bli ruskigt gott att bara åka iväg!! Och sol å bad är ju inte direkt ett minus ;D
På måndag fyller ju Mattias år oxå, får bara hoppas att vi kommer ihåg det där nere i värmen. Annars kan man väl alltid skylla på solstingeling ;)


Au revoir!


RSS 2.0