SOMMAR!

Jag har sagt det förr, men det tåls att säjas igen: Tiden går såå jädra fort!
Kan verkligen inte för mitt liv förstå att bebisen endast har 2 veckor på sej att komma ut på (exakt idag) ;) Därefter är det på övertid, å det vill vi inte! Jag hoppas att bebis ärver sin brors geniala drag att komma ut innan bf.

Helgen som gått var en riktig kalashelg, bokstavligt talat. I lördags var vi på barnkalas hemma hos Alvin, en av Alex bästaste dagiskompisar. Det uppskattades mycket av småfolket!
Å i söndags var vi på kalas för Maxen.
Alex har verkligen fått mersmak för kalas den här helgen å pratar inte om nått annat än sitt egna kalas, men det sker ju inte förrän ”efter att bebisen har kommit ut”.
Han har stenkoll, lillkillen. Att Mattias fyller år däremellan är dock inget som bekymrar honom. Inte mej heller för den delen ;)
Bebis är beräknad 6 dagar innan Mattias födelsedag, så det finns ju faktiskt stor risk att vi faktiskt glömmer av hans födelsedag i år ;) Tror nog att vi skulle bli förlåtna om så skulle ske, Mattias är inte direkt känd för att vilja fira sina födelsedagar. Till skillnad från vissa andra ;)

På tal om ”efter att bebisen kommer ut”, så har Alex nu kommit till insikt vad man faktiskt gör med sina småsyskon (efter en periods Emil-tittande). Jo, man hissar ju upp dom i flaggstången! Så det ska han minsann göra. Å efter det, ja då ska han skratta, säjer han.
Det gäller att hålla ögonen på honom sen. Men han är inte sån att han skulle göra det av elakhet, utan bara för att det är skoj (?).

Vilket otroligt härligt väder vi har fått hux flux! SOMMAR ju!
Men låt mej säja såhär: Jag blir ju inte direkt mindre svullen av detta väder. Idag svullnade fötterna upp såå otroligt mycket (och snabbt) att jag inte fick på mej några skor alls. Inte ens mina (odugliga) foppatofflor, som jag köpte endast i ett syfte. Till mina gravidsvullsfötter.
Bebis, kom ut!

Å i måndags vaknade jag av att jag inte kunde röra fingrarna. Vad nu? tänkte jag å såg ner på mina vitprickiga händer. (De ser numera ut som salamis by the way)
På förmiddagen ringde min arbetsterapeut å frågade hur det gick med händerna å användning av skenorna.
Jag har ju faktiskt slarvat lite med dom, men det är såå obekvämt att sova med dom. Dessutom har jag anat lite rädsla från Mattias sida av sängen, då han kan få sej en smäll ibland om han snarkar. Vill ju inte att stackarn ska behöva va rädd ;) Å jag känner mej (om möjligt) ännu klumpigare med dom på ju.
”Rehabtanten” tyckte iallafall att jag skulle försöka använda dom mer, inte nödvändigtvis hela nätterna, men första delen åtminstone. Tills jag går upp å kissar första gången tex, sa hon. Första gången? Really? Ska jag bara ha dom i 10 min? Dom andra 10-12 ggr jag är uppe å kissar då?
Nåja, jag ger dom ett tappert försök så får vi se. 

Imorrn blir det en kaffe på jobbet med finaste Åsa efter dagislämningen. Sedan får vi se var jag blir av. Funderade ett tag på att åka å hyra babyskyddet på bvc, men får se om det hinns med. Alex bilstol hämtade jag dagen innan vattnet gick. Tajmat å bra!


C ya!


Jomenvisst..

Polkan var himmelskt god (även om den får avdrag för att fastna i tänderna)! MEN den är ju ingenting jämförelsevis mot Amigo. Den är fan ingen skit, vart är den?

Var på Maxi häromdagen, å det är nog snart dags för bebis att ploppa ut innan den (å jag) blir för stor av allt sockerätande:
Köpte 2 st 200 g chokladkakor, maränger, strössel, glass, kakor, shake-and-bake-mix (alltid bra att ha, ifall man blir sugen. Vatten har man ju alltid hemma ;)), Vienetta-glass (med 50% extra gratis) ;D
Mattias verkade skämmas över alla mina godsaker, för när han plockade upp varorna på bandet var hans kommentar: ”Hur många är det som kommer egentligen?”
HAHA! Lurifax där! ;)

Å så måste jag ju berätta om Alex söta kommentar. När vi stod där i kön på Maxi, gick det förbi en tjej med sin lilla bebis – som gallskrek.
-Åh, såg du den lille, lille bebisen Alex?
-Va?
-Den lille bebisen som skrek. Uääuää..Såg du den?
-Vadå? Har den kommit ut nu?

Haha! Som jag tidigare sagt så verkar han åtminstone väldigt förberedd å införstådd med att det faktiskt ligger en bebis i magen. Han pussar ju å kramar magen dagligen. Å pratar om att bebisen inte får ta hans keps, jacka å leksaker hit å dit. Dock är han tydligen inte så införstådd med hur det blir när bebisen kommit ut. Om han inte tror att han lär märka av bebisen mer än den på Maxi menar jag ;)

I tisdags drog jag i några trådar å fick ihop 3 av mina flickor till frukost på stan. Sallys, såklart! ;) Mycket trevlisch! Det var (jag) Bella, Emma å Camilla.
Camilla var dock den enda som påpekade min anständiga klädsel. Jeans. Not myspants!
Tack för den ni andra! Här försöker man göra sej till, å va får man för det? Nada. Zipp. Zero.
Vet egentligen inte om det är så mycket bättre med jeans, då dom – naturligtvis – inte går att knäppa eller att stänga gylfen. Men att visa trosorna har änna blivit en del av vardagen min ;)
(Näää, näää så illa är det faktiskt inte – än. För den som inte förstod ironin bakom det hela. Men nästintill dock.)

Efter stadsfikan å dagishämtning var det dags för ännu en Alex-klippning. Alex lockar föll ganska friskt denna gång! Såhär korthårig har han inte vart sen han var runt året. Men det blir ju (förhoppningsvis) snart sommar å då kan det vara gott att slippa hårsvallet. Plus att bebisens ankomst gör väl kanske att man prioriterar annat än att ränna till frisören stup i kvarten. Det växer ju som ogräs!
Mattias hade dessutom gett mej strikta order att gå efter: SE TILL Å KLIPP UNGEN MER DENNA GÅNG! Han tycker att det knappt har synts de andra gångerna. Hallå?! Aldrig hört talas om att toppa håret?
Nu däremot ser Alex nästan inte ut som sej själv längre! :/ Min Alex ska ju vara lite långhårig a’ la Emil i Lönneberga. Så nästa gång lär det inte bli en sån dramatisk förändring.
Men fin – det är han ju alltid! <3

Idag lämnade jag Alex på dagis, sedan bar det iväg hemåt igen för min ”AT-frukost” å dusch. Därefter ett besök hos barnmorskan. Bebis var nu fixerad!..å mådde alldeles utomordentligt bra i magen. Who wouldn’t? ;)
144 hjärtslag/minuten. Magen min hade växt till 36 cm (1 cm mindre än med Alex-magen) å för första gången på över 1½ månad hade min vikt rört på sej med +1,5 kg. Finally! :)
Pratade lite förlossning oxå. Dumma frågor som ”Vad tänker du ang förlossningen” å sånt. Daaah? Att det gör dödens ont!?

Idag har jag även gjort något häpnadsväckande; BAKAT! Utan varken pulver eller nått annat hokus pokus – använde bara vanliga saker, såsom mjöl och socker.
Damn, I’m good! Kakorna blev alldeles bedårande goda! Nu skulle Berra sett mej. Ujujuj!
Nästan så man funderar på å göra ett karriärsbyte?
Eller inte.


Ha en trevlig kväll/helg!


En kvinnas list

Seriöst, vad är det med karlar å bilar egentligen? I fredags kom Mattias hem å bad mej följa med på en provtur i (ännu) en ny bil. En Volvo v70, 2008 års modell. Say whaaaat?! Black beuaty (v50:n) har vi ju bara haft sen oktober!?! Anyway, from som jag är, följde jag givetvis med. Sparkade tillåmed (ja, seriöst!) på däcken å muttrade något för mej själv – precis som män gör. Min plan med själva åkturen var dock inte att bli lika entusiastisk som Mattias, utan jag följde enbart med för att hitta småfel. Jag är helt betuttad i min v50!
Jag insåg dock ganska snabbt, att det är svårt att hitta fel på en 2 år gammal bil, som endast gått 3000 mil. Men lyckades iallafall hitta ett stenskott i framrutan. Haha!

Mattias har tydligen helt plötsligt fått för sej att v50:n kommer att vara för liten när bebis kommer. Hello?! Det frågade jag ju ändå honom om hundratals gånger innan vi köpte den i oktober (när jag VAR gravid) om den skulle vara. Nejnejnej, var svaret jag fick då. Han hade tillåmed mätt å grejat, för att försäkra sej om att barnvagnen fick plats i bagagen. Å det får den.
Så vad är då problemet? Jo, han tror att HAN inte får plats att köra med en liten barnstol bakom sej. Typ som att han har växt så mycket sen oktober då eller? I doubt it.
Jag tycker att vi åtminstone kan vänta å se. Jag föreslog tillåmed att då får väl jag köra hela tiden, så kan han sitta bredvid å bli alkis på heltid. Tydligen så var det erbjudandet lockande, för han verkade mer medgörlig efter det samtalet iallafall.
En kvinnas list ;)

Efter denna provtur åkte Mattias snällt tebax till jobbet å jag kunde återgå till mitt väntande. Syrran å jag skulle ju ha systerdag!
Efter att ha läst mitt senaste blogginlägg (om att jag egentligen inte visste vad jag skulle göra på Allum) verkade syrran oxå få kalla fötter. Hon ringde direkt när hon slutat jobba, å sa att vi kanske kunde gå till stan istället. Men när hon parkerade värstingen (Kangoon) här utanför hade hon uppenbarligen blåst liv i de kalla fötterna, för Allum blev det ändå. Som tur var, faktiskt! Shoppade en hel del.

På vägen ner stannade vi till på leksaksoutleten i Floda. Köpte två fotbollsmål till Alex. Smart drag av mej, då både sonen å karln blir sysselsatta. Mattias gnäller hela tiden om att han vill röra på sej mer. Så, vassego! ;) Köpte vattenspridare till Alex osså, så där kan dom ju få rört på sej ännu mer. Nu gäller det bara att sommarn infinner sej snart oxå! Dessutom köpte jag födelsedagspresent till Alvin som vi ska till på barnkalas ihelgen.

Anyway, på Allum hittade jag en ruskigt ful mammaklänning i sånt där studsigt skönt material ni vet, som jag kan lunka omkring i hemma. Å så blev det massor (som vanligt) till Alex, tröjor, linnen, t-shirts, shorts mm. En liten födelsedagspresent till Maxen oxå.  
Blev såå grymt sugen på att shoppa massvis med fina kläder! Det finns ju mängder för er normalstora! Syrran köpte tex skitsnygga leggings på Vero Moda (min favoritaffär, då jag fortfarande var i den sizen att jag kunde köpa kläder). Vill ha, vill ha, vill ha!
But one day, I will come back into my size too!

Kvällen avnjöts sedan på Musses. Mucho bravo! Sjukt gott, dock var det satans mycket folk där å syrran min har en tendens till att tjuvlyssna på andra – kom jag till insikt till i fredags. Men jag var ruskigt trött å allmänt gravid (med allt vad det innebär, ex nästäppa, trötthet, svullenhet etc) så det gör inget att hon inte lyssnade på vad jag hade att säja ;P

Åh sicken helg det har vart! En riktig ”hinna-med-grejer-helg”. Mattias har gjort ett ryck med uterummet. Å jag har bland annat hunnit med att packa BB-väskan, Alex-väska (till hans ”vänta-på-att-bli-storebror-övernattningar”) å satt ihop + bäddat spjälsängen. Mattias satte även ihop skötbyrån, så jag har tvättat å vikt bebiskläder. Naaaw! :)

Och jag har röjt ur datagarderoben – fan va mycket den rymde! Synd bara att vi inte var smarta nog att köpa en bokhylla sist vi var på Ikea. Så nu får det bli ännu en shoppingtur ner till Götet – snarast möjligt. Oh no! ;)

Datagarderobsutröjningen gav ju dessvärre massa merjobb; hitta plats till allt som låg där inne (allt kommer inte att få plats i vår kommande bokhylla), bokhylleköp, fixa iordning massa ”viktiga papper” mm. För att inte tala om alla jädra fotoalbum som ligger halvklara å helt i oordning.

Nu ska jag minsann avnjuta Marabous senaste tillskott, Polka, å se om den är nått att ha. Köpte naturligtvis Schweizernöt oxå – som backup ifall Polkan inte skulle vara god.  
Men jag undrar var min Amigo har tagit vägen? En sådan goding kan dom ju inte bara slopa?


/EMMA 


Ryck mej i fjädern!..

..(som Alex brukar säja) men guuud va underbart det är med semester! Känner mej nästan lite elak när jag tänker på att jag inte gärna vill att bebis ska komma ut. Just nu iallafall. 
Alla tjötar om att dom längtar sååå mycket innan, å jo det gör väl jag med är klart! Bebisgos.. å bara att få ha sin kropp i fred ska bli gott. Slippa krämporna mm.
Men att hinna varva ner å fixa å greja iordning allt innan är väl bra? Dessutom vill jag inte att bebis ska bli så mycket för tidigt född. En vecka tidig går alldeles förträffligt bra, men 4? Tack, men nej tack! Både för min å bebis skull! 

Häromdagen trillade jag in på en internetsida ang graviditet. Där läste jag: ”Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt med honom”
HAHA, betydligt lättare sagt än gjort! Hos Mattias är det ständigt upptaget. Får hoppas att bebis säjer till på kvällen/natten att den är redo för att komma till världen. Annars är det kört.
Dessutom läste jag att om man är omföderska föder man statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
Det hade man ju inte tackat nej till! Ett majbarn för omväxlingsskull ;)

I onsdags lämnade jag Alex på dagis å åkte hem, tog min kvarts långa AT-läsning med en kaffe å gick å lade mej igen. Vaknade inte förrän det var dags att hämta Alex igen. Härligt!
Men samtidigt fick jag väldigt dåligt samvete för att jag inte hade fått gjort nånting medan han var på dagis. Fast det är ju faktiskt därför som han är på dagis, bara för att jag ska kunna vila.

Efter att vi hade ätit lunch å fått iordning mej (så gott det går) var det dags att åka å hämta dagens fikaoffer, Frida. Hon har just sålt sin bil å Alex är inte särskilt ”fika-på-stan-vänlig” längre (annat var det när han var bebis å satt kvar på sin plats), så vi bestämde för husfridens skull att ta fikan hemma hos mej.
Sagt å gjort! Vi fick fikat å tjötat av oss. Å Alex fick både fikat lite, lekt i sandlådan å skrotat omkring i trädgården. Alla nöjda å glada :)

Torsdagens ”fika-offer” var Marie, Anne och Amanda. Kl 9 möttes vi upp på Sallys för frukost, då Tallhyddan av nån suspekt anledning bestämt sej för att endast ha frukostbuffe på fredagar (?!).
Men Sallys funkade ju minst lika bra. Fick ju dessutom användning av mitt presentkort ;) Där satt vi å chit-chattade till klockan blev närmare 11. Därefter tog vi adjö å jag begav mej till Gallerix för upphämtning av Emil-tavlan. Den blev såå bra!
Sedan var det hög tid att åka å hämta mamma på jobbet - då hon bjudit hem oss på lunch - å sen Brallen på dagis.

Idag har jag haft en "favorit i repris-dag". Frukost med Marie, Amanda å Anna på Tallhyddan. Mycket trevligt!! Sedan åkte jag å Amanda till stan, närmare bestämt så tog vi oss en svängom på jobbet, för att jag skulle bli delaktig i det senaste chefs-skvallret.. å för att käka glass.
Efter lite socialisering skjutsade jag hem Amanda å åkte till dagis för Alex-hämtning. Han blev superglad när jag berättade att han minsann skulle få åka buss hem (med och) till mormor. Men först blev det lite mat i magen på McDonalds.

Så nu sitter jag här alldeles allena i väntan på systra mi som jobbar. Kl 14 slutar hon å därefter bär det av till Allum. Inte för att jag egentligen vet vad jag ska göra (shoppa) där, men shopping lyckas jag ju alltid med.
Å ikväll blir det Musses! Härliga systerdag!

På tal om systern, så fyller min systerson Max 3 år nästa vecka! Vilket innebär att min trollunge oxå fyller år snart. Skiljer ju endast 5½ vecka emellan pöjkarna! Jösses, vart tog den tiden vägen? Galet!




Småknattarna

Åter igen, inte för att jag klagar ;) men imorse insåg jag dock att tillåmed läpparna mina är rejält svullna. Ser ut som en wannabe-modell med botox lite här å var. Så hade jag inte vart så ful i övrigt så kanske man hade kunnat tro att jag var modell :)


Nä, slut på dravlandet denna gång ;)

Trevlig helg!


Tokglad!

Ahh. Man blir ju alldeles tokglad när det är såå fint väder ute! Särskilt när man är ledig oxå ;) Det spritter i hela kroppen - i den mån jag kan röra mej iallfall ;P
Gårdagens väder var ju helt underbart å idag vaknade vi upp till SOL igen! Oerhört trevlig årstid att gå hemma å strosa i väntan på bebis måste jag säja. Sicken tajming! Det är ju inte klokt vad vi är bra! Två gånger om dessutom ;) Alex är ju född i slutet av juni å denna nya varelse beräknad till början av juni.


                   


Idag började Alex med sina 15 timmar/veckan på dagis, efter en veckas försening pga sjukdom.
Dagen började med lite morgonmys, sedan blev det frukost å därefter hade vi tillåmed lite tid över till att leka med bilar – till Alex stora förtjusning.
Kl 08,30 sladdade vi in på dagis, sen åkte jag hem, satte på kaffe å läste AT. Helt för mej själv.
Morgonstund har verkligen guld i mun!
Dock tog läsandet bara en kvart, trots noggrant läsande. Det tar visst inte längre tid när man är barnfri? Haha! Jösses, va barnlösa måste ha tid över!? De kan inte heller veta vad riktig stress innebär ;)

Efter några timmars lek å stoj på dagis var det dags att hämta hem Alex igen. Han blev väldigt förvånad (men faktiskt glad!) när jag kom å hämtade honom efter bara ”en stund” (3 timmar).
Medan Alex var på dagis hann jag förutom AT-läsandet med både datatid och vila. Hade tänkt att lämna in en Emil-i-Lönneberga-plansch (som jag beställt på internet) på Gallerix för inramning, men jag orkade inte. Får ta det imorrn. Den kommer verkligen att passa klockrent på hans rum. Han är ju ”vår lille Emil”.


                   


På tal om Emil, så propsade Alex häromdagen på att bebis skulle heta just Emil. Först var namnvalet dock Alfred, men när jag sa ifrån, frågade han lite vänligt: ”Men Emil då, mamma? Snälla.”
Men njae, två Emil i huset går ju inte ;)

Tänkte faktiskt chockartat bjuda på ännu mer bilder idag! Lite renovations pics, det har ju varit efterfrågat, så håll till godo!

Sovrum FÖRE:

           

Sovrum EFTER:

         

Alex rum FÖRE:



Alex rum EFTER:

         

         


Det är inte helt klart, men helheten är ju ganska så tydlig iallafall ;) Någon slags hylla å lite mer pill väntar i Alex rum. Vi har köpt en hylla på Mio, men jag är inte riktigt säker på om jag vill ha den än. Får suga lite på det först :)

Å i sovrummet måste vi ha nån slags bokhylla, till alla mina intelektuella böcker jag har som numera gömmer sej i datarumsgarderoben. Men den beslagtas ju snart av bebis, så jag får väl försöka röja ur den. Samt röja ur å ta bort byrån i datarummet, där skötbyrån ska ta plats istället...
Å spjälsängen ska ju monteras ihop å bäddas.. å bebiskläder ska plockas fram å tvättas.
Herrejösses, det är ju ett jädra hårt arbete INNAN ens bebisen är kommen! ;)
Kanske är dags att packa BB-väskan snart oxå. Å leta upp journalen som ska med. Mycket nu ;)

Resten av denna veckas schema består än så länge av torsdagsfrukost med Marie. Å möjligtvis Hanna? Mys! Eventuellt en fika med Lina på hennes nyrengjorda altan ;) Å på fredag ska jag ha en hel halvdag med systra mi! Först en tripp till Allum å sedan Musses på kvällen. Shit, nånting säjer mej att jag måste leta upp nånting annat to wear, än mina mysbyxor :/ 
Ja, det var väl egentligen dom enda planerna jag har, så ser ni en lucka som passar er, så shoot! :)

Under förutsättning att jag mår bra förståss. På senare tid har jag faktiskt mått lite sämre. Vill inte klaga, å jag vill heller inte att bebis ska komma ut precis än. Vill allt hinna med lite vila å annat jox innan tvåbarnsföräldralivet träder i kraft. Men illamående, supertrött, svullen å allmänt ont överallt är numera standard. För att inte ens tala om denna envisa förkylning/allergi/gravidnästäppa som förföljer mej.
Hujeda mej!
Men som sagt, jag klagar inte ;)


So long!


2 maj..

..dvs endast en månad kvar till 2 juni :)

Idag känner jag mej som en valross. Stor, otymplig å SVULLEN. Fingrarna ser inte ut att komma ifrån denna värld! Fötterna är dock liiite bättre, med stor betoning på lite. Fingrarna sticker å gör ont å är (om möjligt) klumpigare än vanligt. Har svårt att greppa saker.
Måste vart allt mitt hackande till tacosbuffen igår som är boven i dramat :S
MEN det var det absolut värt! Mina fina underbara arbetskompisar (å även några fd kollegor) var hemma på tjejmys igår kväll! Sååå kul!! 11 stycken blev vi. Inte illa pinkat, vi är rätt många på det där stället när man räknar efter. Det var dock 2 som inte kunde komma.. å så var det 2 oinbjudna (Mr. and Mrs Boss).


                   


Kvällen var iallafall helmysig! Å jag fick massa fint osså – vilket verkligen inte hade behövts! Gulle Er!


                   


         


Ni är bäst! TACK för allt! <3

Imorrn går vi in för nya tag. Inga mer sjukdagar. Utan bara ren semester. Först blir det dagislämning å sen hem för långfrukost i lugn å ro med första exet av AT i min hand ;)
Det är min plan för morgondagen. Kanske, kanske att jag gör ett ärende på stan oxå, men vi får se. Vem fan har bråttom? ;P 

Btw..Det är inte klokt vad ni har blivit dåliga på att kommentera mitt bloggande numera! Jisses! För det kan väl änna inte va så illa att ni slutat läsa om me, myself and I? ;) 
I princip så är ju ni den enda kontakten jag har med omvärlden nu när vi har varit hemma för kurering. Ni, telefonen och facebook ;) Skäms!


C ya!
:)


RSS 2.0