Jag tv-kändis..

..men bara för en dag..Eller ja, inte det heller faktiskt. Men så nära som det kan bli! ;-)

Idag spärrades stor del av Drottninggatan av, pga. filminspelning.

Låter dock väldigt mycket mer spännande och exotiskt än vad det faktiskt var. Det spelades in en reklamfilm för Boxer, MEN det var precis utanför mitt jobb.




Emma + Robert = sant

Det var väl inte illa att tv-bolaget ville ha inspelningen i lilla Alingsås. Vi frågade naturligtvis varför. De svarade:

"Det är en sån mysig stad. Och städer med så många trähus ser man inte alltför ofta nuförtiden".

Jaha, så vårt rykte har spridit sej så långt?! "Alingsås - den trivsamma trästaden".

Äh!


Dagen var i alla fall väldigt annorlunda på jobbet, dels för att jag mest stod å glodde ut genom fönstret i hopp om att få se en liten datagjord Robert. Och dels för att dom ju stoppade upp all trafik på gatan, så kunderna fick åka all världens omväg bara för att parkera.

Dessutom bjöds det nog på vattendrivande under den där inspelningen, för alla kom springandes å lånade vår kundtoalett hela tiden. (Då måste ni ju oxå ta med i beräkningen att "tv-teamet" var mellan 50-60 pers, med statister å alla dom där andra som behövs för att göra tv. Med andra ord: vår toalett var minst sagt blockerad hela dagen.) Dessutom var dessa tv-människor prompt tvungna att leta upp oss (mej eller Ulla) för att fråga om lov att låna toaletten. Hello? Har dom 10 första fått låna, så borde det väl ha gått bra? Å varför skulle dom inte få låna? Suck.


Å ännu mer suck att jag stått å glott på dom här människorna en hel dag, sett dom springa upp å ner, gapandes å applåderandes för att sen inte kunna få se detta på tv! Nädå, den här reklamfilmen ska bara sändas i Danmark! Que?!

Äh, jag ska nog bara vara glad att jag inte blev "upptäckt" av tv-folket. Det där med kändisskap verkar ändå inte så roligt.


Å nu snaaart äntligen helg! What a feeling!

Imorrn kväll ska vi till modern å fadern på en visit, lördag kommer Elli, Jonas å barnen hit. Ska bli really nice. Å på söndag är det första advent, men allt vad det innebär. Cosy cosy.



Älskade underbaraste svåger!

Matte is da shiit! Denna karl alltså....åh, jag saknar ord! (Å det är verkligen inte ofta som jag blir mållös)

Lookie:




Se här vad han har gett mej! A lots of Amigo! Mucho grande! Jag ÄLSKAR Amigon ju! Finns knappt inget bättre på hela vår jord än das Amigo. Mmm..Marabou ;-)

Tänk att han har skänkt mej en liten tanke där han travar omkring i Trollhättan. Inte dåligt alltså!

Malin, bättre karl kunde du inte skaffa dej! ;-)

THANK YOU MATTE! Du är ju värd guld =)




Ojojoj, vilken sjukt rolig weekend jag har haft.

Den började strålande redan i torsdags, då jag hade en "Anna&Hanna-dejt". Vi var på Åkanten å gottade oss. Prat, mat och mera tjat. Mycket trevligt umgänge det där. Ekstedts elit.


På fredagseftermiddagen svischade jag förbi syster en sväng, för att ta kort på våra barn för "decemberkortet" i årets julklapps-kalender. Svettigt värre! Inte helt lätt att ta kort på 3 vildingar med 3 olika viljor.
Max ville inte alls vara med på kort, utan tog första bästa tillfälle att rymma. Alex satt å lekte å sparkade å hade sej å Wilma tröttnade på att sitta å le fint in i kameran, medan killarna barnslade sej.


                   


Efter ett tag tröttnade vi å gav dom varsin pepparkaka i varje hand, då satt barnen helt plötsligt stilla igen. Å vi var klara för "tagning 2". Men då började naturligtvis kamerans "varning-för-dåligt-batteri-lampa" lysa ilsket rött, så vi fick skyndat oss att ta några kort som iallafall blev bättre än dom första, men inte superbra ändå.
Vi nöjde oss iallafall med det här, dom är ju ändå bara barn ;-)




På kvällen var jag på Stures med "mammorna" (Åsa, Frida & Emma) för att visa hur bowling går till. Trodde jag. Men Åsa visade verkligen vart skåpet skulle stå. Hmpf!
Tappade räkningen på alla hennes strikar =/ Men jag kom nog i allafall tvåa. Tror jag. Har nog förträngt detta, då Åsa ändå vann med över 100 poäng (!).



                   


         


Vi hade iallafall en mycket trevlig afton med god mat, (å framförallt) god dryck å nice sällskap.

Dessvärre blev det nog lite väl mycket god dryck med tanke på att Emma lilla skulle jobba dagen efter. Men flera liter vatten å några askar Alvedon på lördagsmorgonen så var det ett minne blott ;-)


När jag kom hem där från bowlingen pigg å alert å va på mitt allra bästaste solskenshumör, var Lill-Johan från Mattias jobb här på visit. Så jag damp väl ner där i soffan å hamnade inte i säng förrän strax efter 01, vilket med tanke på arbetsdagen som väntade dagen efter, inte var fullt så bra heller. Jag var ju glad i hågen att jag numera har sovmorgon på lördagar (börjar ju inte förrän kl 8). Men när jag skulle rulla ur sängen på lördagsmorgonen efter min alldeles för korta skönhetssömn, klurade jag snabbt ut att det inte blir någon sovmorgon om man lägger sej så sent. Oh darn! ;-)


Lördagens halva dag gick jag som i ett töcken på jobbet. Kände mej inte alls så pigg å alert som jag gjort kvällen innan. Konstigt det där med humörsvängningar. Är man bara pigg å alert med alkohol i kroppen?! ;-)

Men när arbetsdagen äntligen började lida mot sitt slut, började lågan att tändas igen: Vi skulle ju ut med jobbet på kvällen!


Å vi hade ur-kul (as usual)! Vi var hemma hos Marie, å vi var: Marie (såklart), hennes syster, Emma, Anna, Hanna, Ulla å jag. Under kvällen kom också Hannas kompis Sofia.

Vi hade lite av ett knytkalas, med paj, sallad, glögg, ost & kex mm. Riktigt riktigt trevligt hade vi i alla fall...



                   


         


...å när kvällen led mot sitt slut, åkte Ulla hem till sitt älskade inspelade Dansbandskampen, medan vi andra tågade iväg till hotellet.

Å sicken miss! Helgen innan lön. Daaah, vi förstod ju att det skulle vara lite folk, men hello!? Lite mer kunde det allt vara tycker jag. Fattiga folk ;-)

Men visst hade jag väl kul, men inte riktigt så kul som jag brukar.
Jag strålade tidigt samman med Marcus å sedan var vi best-homies resten av kvällen. Rolig prick det där.


Å sedan "hängde" jag väl mycket med Mattias å hans "gäng" som oxå var där! Krävs många kors i taket, för Mattias är inte direkt stormförtjust i hotellet, för att uttrycka det milt.

Dessutom ska vi ju faktiskt dit igen om 2 veckor.


Idag ringde min kära mor mej på jobbet och gjorde mej lite förundrad.

Hon ville egentligen inte så mycket, mer än att se hur det var med mej såhär efter helgens bravader, å så berättade hon att min ena kusin sprungit iväg å "förgiftat sej" i smyg (min chef säjer alltid så. Det är liksom hennes stående skämt, men den enda som brukar skratta är hon själv). Det betyder ju i allafall att man har gift sej. Fun?... Anybody? 


Anyway, det jag blev lite förundrad över i detta telefonsamtal var att mamma sa att hon hade ringt Malin för att prata med henne, men att det inte gick för att hon jobbade...

..Ehh..?.. Que? Jaha, tänkte jag. Vad gör jag då?

Vad menar hon egentligen? Jobbar inte jag när jag jobbar? :S

Får nog ta ett snack med henne. Illa om det skulle sprida sej ju ;-)


Hejdååå!!


Emma Scissorhands..

..Ja, det är sant! Alex lockar är nu fallna!

I söndags skedde den dramatiska förvandlingen av sonen. Alex Jellryd - numera korthårig.

Oh Gosh! Vilken ändring det blev! Han ser genast så mycket vuxnare ut. Känner knappt igen honom nu. :S

"Emma Scissorhands" är väl egentligen lite att ta i, då jag bara vågade mej på luggen hans och ansa bort lite vid öronen. Därefter fick morfar (!) ta fram sin dolda - och oanade - talang och klippa resten av det vildvuxna i nacken.


 

Bilder före



         


Efter-bilderna:



         

                                   Who are you?



Åh! Lille kille! Jag tror nog att jag gillade det långhåriga mer.. Eller så är det bara att jag inte är van?!

Anyway..jag tänkte att jag får försöka mej på en lite längre blogg än den jag plitade ner sist. Nu vet ni ju att jag lever, så jag får väl fortsätta att hålla mej hörd.


Efter denna makabra klippningen av sonen, åkte vi (jag, Mattias å Alex) till simhallen för lite trevligt "familjebad". Å visst var det trevligt - med undantaget att Alex var helt lyrisk av rutschkanan å ville åka HELA tiden. Men det bästa av allt var naturligtvis fikan efteråt.





Väl sittandes där i cafeterian - där jag lugnt å sansat satt å jämförde priser mellan mitt jobb och detta simhallscafe (vågar inte ens berätta hur resultatet blev) - hände det en olycka på andra sidan glaset. Inne i badhallen hade en kille på typ 10 år försökt sej på en volt, men slagit i huvudet på bassängkanten istället för i vattnet.
There was blood everywhere!! Stackarn! Hela han var röd av allt blod. Å ändå dröjde det nog säkerligen 20 min innan badvakterna ens ringde ambulans (!) å därefter ytterligare 10 min innan ambulanspersonalen kom. Herregud!
Jag hann ju bli alldeles uppskakad flera gånger om, å då var jag ändå på andra sidan glaset och oanhörig. Jösses!!


Efteråt drog Mattias slutsatsen att han aldrig vill skada sej i simhallen, för att det tog så lång tid att få hjälp. Jag däremot drog den smarta slutsatsen att jag aldrig vill skada mej överhuvudtaget oavsett plats :P


I lördags hade vi förresten mingelkväll för släkten på Alingsås bilskadecenter. Syftet var att fira nya ägarn å det blev en mycket trevlig och lyckad kväll. Det bjöds på snitsiga snittar - made by moi - vin, öl, kaffe, kex, ostar, godis mm.



                   


                   



Mattias fick jättemycket fina presenter och blommor. Å det är han ju trots allt värd. Han jobbar ju nästan dygnet runt. Är bara hemma å sover lite emellanåt. Detta medför att jag praktiskt taget är singel numera. Ensamstående mamma i sina bästa år ;-) Vilket ju innebär att jag (typ) har all tid i världen för diverse dejter på eftermiddagarna.
Denna vecka är jag uppraggningsledig hela veckan förutom torsdag.

A walk in the park, shopping eller fika? Me like!


Helgerna framöver är jag dock strängt upptagen med massa kul jox.

På fredag ska jag, Åsa och Frida käka på Stures och sedan ta oss en bowlingmatch.
Dagen efter, på lördagen, ska jag först jobba å apropå det så har vi på Ekstedts tagit steget in i 2000-talet och följt strömmen (dvs. Storken-huset) och ändrat våra lördagsöppettider till 8-15, istället för 7-14. Skrämmande stor förändring, icke sant? ;-)

I alla fall, efter att ha jobbat denna revolutionerade tidsomställning, ska vi träffas alla från jobbet på kvällen hos Marie, för vår "årliga" glöggkväll. Å om det blir hotellet efteråt, det får tiden utvisa ;-)





Helgen efter det är det ju redan första advent å därmed dags för både pyntning av hus och hem och även hög tid för vår traditionella "första-advents-fika". Cosy!

Å i år kan vi ju inte strunta i tomteparaden heller. Alex vill nog gärna se alla tomtar å allt ståhej i staden.





Helgen efter det är det dags för partaj hos Jessika & Timmy, med hotellet som mål. Lillflickan blir ju stor - hela 23 fagra år! Congrats in the förskott!


Fredagen efter det, den 12 december, ska jag, Mattias, Malin å Matte bli bjudna på julbord av mamma å pappa. Då bär det in i de djupaste bergen, Lejonkulan ska vi till. Exciting!!

http://www.alingsastidning.se/puff_visa.asp?id=3058&sidnamn=ALINGS%C3%85S


Å efter alla dessa helger är vi ju redan inne i juletid. Kul att ha så mycket skoj att se framemot!


Igår - min heliga lediga måndag - tillbringade jag tillsammans med Brallen (givetvis) och min kära mor på Allum. Shopping är ju da shit!

Men denna shopping kan faktiskt helt å hållet skyllas på Malin, min pudding till syster, som svansade in på mingelkvällen i lördags het som få! Ursnygga nya jeans, ny jacka å (äntligen) nya stövlar.

I want too, tänkte jag å därav gårdagens Allum-tripp.


Jag köpte ett par jeans, ännu ett par stövlar (Mattias undrar hur många jag egentligen behöver), en t-shirt och ett halsband.
Vet inte om jag egentligen borde skriva detta, men halsbandköpet stod Mattias farmor som inspirationskälla för. Hon hade nämligen ett sådant sist vi sågs.

Edith 86 år vs. Emma 24 år liksom. Haha!!

Men what the hell, åldern spelar ju ingen roll, säjs det ju ;-)


Usch! Nu har nog Alex gått å blivit förkyld igen, hostan har i alla fall kommit tillbaka =(

Inget kul alls..Hoppas det går över lika fort som det kom.


Tjing tjong!


Tadaaa!!...

...I'm alive! Ja, det var ju ett tag sen nu, så jag måste väl försäkra er om att jag fortfarande finns out here. Å det gör jag!!

Men jag har varken haft tid (?) eller lust att blogga..Eller att sitta vid datorn för den delen heller.

Men nu så.


Sen sist har jag vart med om både möhippa, Ullared å massa julklappshandlande.
Vågar jag berätta att jag är så gott som klar med julklappar redan? ;-) Jädrigt gött, kan jag sitta å slappa i lugn å ro, medan hysterin breder ut sej över staden sedan.

"Skadeglädje är den enda riktiga sanna glädje"

  

Some old news då..

Möhippan blev verkligen såå lyckad! Vi hade en jätterolig å mysig dag, med bla lunch, mååånga skumma frågor, sminkning, fotografering, fyrhjulingsåkning, fika, bastubadande å badtunnebad. En helt underbar dag! Å dessutom en dag med UPPEHÅLL! Fan, inte illa! Hade ösregnat hela veckan å just på lördagen var det uppehåll å tillåmed sol! Unbelieveable!



                   


                   


"Modellbilderna" vågar jag inte lägga ut, hon har inte sett dom själv än, men dom är verkligen sååå otroligt fina!

Nä, nu tappade jag blogglusten IGEN! Håll er tillgodo med några pics istället:


                    


Lek med kusinerna är alltid roligt, å "Björnen sover" är ju något av en favorit:


                     



Så..allt för mej för denna gång (månaden?)  ;-)

RSS 2.0