Är tydligen lite låg..

Idag hände det!! Dagen jag fasat! Knappen i min jobbväst sprätte iväg all världens väg, men jag satte efter lika fort å hittade den minsann. Dock tänker jag inte sy fast den igen, det kan gott min efterträdare göra ;)
Jag rotade istället fram en "ny" het röd väst i jobbskåpet, strl 38/40 denna gång. Så nu tumlar den omkring i tvättmaskinen redo för att användas imorrn. Den luktade lite unket efter att Amanda hade lånat den i måndags när hon glömt sina jobbkläder hemma - eller oxå efter att ha legat i typ 3 år inknödd i en plastpåse i skåpet å väntat på att jag ska bli gravid igen. You choose! ;)

I eftermiddags var vi allihopa i familjen iväg å skulle lyssna på bebisen! Mys!
Fast först fick jag lämna iväg massa blod från min arm vilket inte var sådär jättemysigt. Mitt blodvärde är tydligen väldigt lågt å blodtrycket likaså, så jag måste tebax om 3 veckor för nya tester. Uscha!
Det förklarar ju iallafall mina yrselattacker - för att se det från den positiva sidan.

Sedan bar det iväg till Elisabeths rum. Väl förberedda var vi med 2 stycken pussel för att sysselsätta Alex. Skulle ju vara kul om man faktiskt hörde hjärtljuden oxå, å inte bara en massa Alex-tjat ;)
När Elisabeth tog fram "högtalargrejen" till magen för att lyssna på hjärtljuden blev Alex ögon stora som tefat. Spännande! Å bebisen blev alldeles vild å sparkade å grejade. Alex ropade glatt: "Bebisen hoppar! Bebisen hoppar!" 
Jag, för min del, tycker fortfarande att hjärtljuden mest låter som ett tåg.
Tuff, tuff, tuff, tuff...
148 hjärtslag i minuten tickades på iaf! <3


//E

Man glömmer fort

Man glömmer jädrigt fort hur det är att vara gravid. Visserligen är det 3 år (!!) ”sen sist”, men nu känns det som att magen inte kan bli större?! Har dock en föraning om att den visst kan fortsätta att gro, är ju trots allt bara i v22. Men när når man sprickgränsen?
Fötterna mina har jag inte sett på evigheter, å det är inte bara magen som växer utan dom små bollarna ovanför magen, dom växer oxå. Sur mjölk, kan det va gott? Det måste väl ändå vara bättre att samla på sej litervis mjölk i födelseveckan istället? ;)

MEN det är ju verkligen störtmysigt att vara gravid oxå! :D Man är aldrig ensam, känner buffar å sparkar lite då å då, som en ständig påminnelse om att det faktiskt inte bara är så att magen växer. Den växer för en anledning :) Mys!

Annars mår jag faktiskt ganska prima för tillfället. Inte såå trött längre - har dock sömnsvårigheter istället – alltid är det nått. Å min äckelmagelse (?) har dämpats något, dock inte till fullo så försök inget!  

Alex kommer bli en superbrorsa! Han pratar ofta om bebisen å att han älskar ”den” så massa mycket. Å idag sa han till mej att bebisen minsann både skulle få sitta bredvid honom i baksätet när vi åker bil (tur för h*n liksom, bagaget är nog ingen höjdare) å att bebis skulle få följa med å åka husvagnen i sommar.

På fredag ska vi på begravning :( Mattias har full sjå att försöka samla ihop kläder som han kan ha på sej. Slips, skjorta å finbyxor är inte riktigt hans vardagsklädsel - milt uttryckt. Jag däremot fick leta fram något som jag överhuvudtaget kan få på mej. Att köpa nya ”begravningskläder i mammasize” det kommer inte på frågan. Nuförtiden ser mammakläder ut som nått som tillåmed en hippie har förkastat. Att rocka in på begravning med en lilamönstrad flowerpower-tunika känns inte riktigt rätt. Det får bli min svarta mammakjol, leggings, svart kofta å vitt linne.

Vår lillsemester är bokad! Det blev till Danmark ändå, då vi kom på att det är olagligt med dubbdäck i Tyskland :/ Tyskarna får ha oss en annan gång, lite surt men hellre det än att bli tusentals kronor fattigare pga några däck. Kanske kan bli då tillåmed jag kan passa på att inhandla lite alkoholhaltiga drycker. (Stackars barn, h*n är inte ens född å mamman pratar redan promilledrycker.)

Sista veckan har gått i ultrarapidfart, men det har hunnits med mycket. Bland annat ett Jessika&Alwin-besök. Mycket trevligt! Det märktes dock tydligt att det var ett tag sen vi umgicks med Jessika å Alwin. Alex frågade mej varför dom skulle komma. Jag svarade: För att dom vill ju leka med dej, Alex.

-          Kan dom inte leka i Jessikas rum då?
-          Eh. Nä, dom vill ju komma hit och leka med dej.
-          Har dom inga leksaker hemma?

Sedan var Bella här en dag å fikade å lekte med Alex - fortfarande en storfavorit i Alex ögon :)

Dessutom...Inte nog med att man redan har ålderskomplex heller, nu har jag fått min ålderdom på papper!! Inbjudan till återträff med gamla klasskompisar - 10 år sen (MY GOD!) sen jag gick ut nian. Say whaaat?! Känns som igår ju! :S


Tjing tjong!

 


Fullt ös..

Fasen va jag är upptagen jämt, som Alex skulle säja ;) Men så är det! Nästan så att jag får lite ångest för att jag alltid har så mycket inplanerat. Skönt att bara få ta dagen som den kommer ibland ju, men det finns det väl tid för det senare antar jag.. Insåg just att nästa vecka blir precis i samma anda.. Men har man massvis med underbara vänner så är det ju bara att stressa vidare bland alla fikor ;P Right?!

Nu har jag (snart) haft dejt med alla mina ”fyra favoritgrupper”.
”Kvinnogruppen” i måndags med Frida, Emma, Anna-Karin och Åsa var lika trevligt som vanligt. Då hade vi samlats hemma hos Frida som var barn-och-karlfri. Årets första semla avnjöts – även om jag faktiskt redan hade provsmakat en dagen innan :)

I torsdags var ju dagis stängt, så på förmiddagen hade jag (nästan) hela ”Föräldragruppen” här på fika/lekstund. Malin och hennes barnaskara (Arvid & Viggo) var dom enda som inte kunde komma, men Frida&Unni, Åsa&Hedda&Hjalmar och Jenny&Signe&Algot kom. Barnen verkar föröka sej varje gång vi ses ;)

Senare på kvällen samma dag var det dags för en Deli-runda med ”Flickorna”. Då alla i vårt gäng är så förskräckligt upptagna jämt med diverse jobb å dylikt, kunde naturligtvis inte alla komma. Men vi lyckades ändå skramla ihop Camilla, Hanna å Bella iallafall. God mat å trevligt sällskap.

Å nu på tisdag är det dags för dejt med min sista grupp: ”Ekstedts flickor”.
Dessutom ska jag ju även hinna med några one-on-one-dejter med tex Jessika imorgon å Frida F på torsdag. Däremellan är jag nog ”ledig”.. om jag får. Bella tjötar ju hål i huvudet om en fikastund oxå ;) Kanske kan avvakta till veckan efter iallafall?

I fredags hade jag en mysig dejt med syrran å hennes barn. Vi hade bestämt att vi skulle käka pizza å godis framför Let’s Dance. Hennes man jobbade å min var iväg på galej med sina kompisar.
Men just som vi hade ringt å beställt pizzan på vägen in till stan (vi hade varit å hämtat Alex som tillbringat dagen hos farfar) mötte vi Mattias mor på vägen, vilket resulterade i ett litet missöde. Christine gled ner i diket efter vårt möte. Mattias såg bara två baklampor försvinna i backspegeln.
Min reaktion var: Nää Mattias, prejar du ner din egen mor i diket?!
Men Christine försvarade faktiskt Mattias efteråt med att säja att hon faktiskt inte hade behövt köra så nära kanten. Nåväl.
Ett telefonsamtal till Claes, som fick komma med lina å ett antal minuter senare, satt hon fortfarande fast i dikeskanten. Suck!
Då…från ingenstans dök ”Monsterbilen” upp (inget häftigare än en fyrhjulsdriven Jeep egentligen, men åh så bra!). Han drog upp Saaben på en bråkdels sekund. Sweet!
Äntligen kunde färden mot pizzan återtas.

Hos syster var det iallafall supermysigt! Småkillarna lekte snällt på barnens rum, å Wilma var med oss tjejer å kollade på Let’s Dance.   

Igår var jag, Mattias å Alex på stan å kikade. Helt å hållet Mattias ide faktiskt - I know, ibland förvånar han tillåmed mej!
Vi tittade lite på MQ efter kläder till Mattias, då han fick presentkort där av mej i julklapp. Men hittade inget. Lika snobbig som sin kusin är, så väntar han tills efter rean ;)
Sen fikade vi lite på Sallys å därefter gick vi vidare till Resia. Vi fick presentkort i julklapp där, så vi tänkte ta en liten lillsemester, som verkar bli till Tysklands största badland!!

Idag har vi sysselsatt sonen med att spendera en dag på Universeum. Alex stortrivdes! Han älskade alla spännande fiskar, hajar å lille-apan. 


                   


That's it for now!


Gott nytt år!

..såhär i efterskott! Hoppas 2010 blir ett kanoners år!
Det vet jag alldeles säkert att det blir, det är ju först å främst bebisens födelseår å därmed blir jag (mamma)LEDIG from work. Wihoo! Dessutom ska Mattias ha riktig semester i år, så husvagnen lär rulla många mil – förutsatt att bebis inte får för sej att få kolik ;)

Min nyår.
På nyårsafton infann jag mej först på arbetet mellan 7-14,30, medan kvällen tillbringades i myskläder hemma hos mor och far. Bland dom absolut bästa nyårar jag haft! Såå jädra skönt att bara kunna slappa på nyår liksom! Annars är det alltid det där ståhejet när man ska klura ut vad man ska göra, för att det är ju faktiskt nyår!! Hysteriskt det där!

Jag anser att, lika rätt som Ipren-reklamen har i att ”bli gravid, så slipper du mensvärken” (tycker att den reklamen är oerhört roande faktiskt), lika väl borde Systembolaget göra en reklam liknande ”bli gravid, så slipper du (bak)fyllan”. Super ju! Inte ofta annars som man vaknar upp den 1 januari å mår toppen ;) Ett hett tips till nästa nyår, folks! ;)

Hos mor och far serverades det massor med god mat (och jag behövde inte göra ett dyft), godis, chips i mängder. Sedan halvsov jag i soffan framför tv:n resten av kvällen. Somnade visst till vid 22-tiden men vaknade till liv vid 23,30. Perfekt! ;) (Varför gör man inte det till en vana? Man slipper all väntan till 12-slaget, då man äntligen kan gå å lägga sej ;) )

Då gick vi iallafall ut å tittade lite på raketer (vilket Alex fann högst facinerande) å sedan fick farsloken å Mattias för sej att åka snowracer å pulka i kapp nedför deras isbacke. Hujeda mej!
Ronja (mammas å pappas hund) sprang naturligtvis i vägen å det hela resulterade (självklart) i en krock mellan pappa å Mattias nedanför backen. Å där låg de mitt i svarta natten, i snön bland pulkorna å småfnittrade som små flickor innan jag fick sagt till att nu går vi in. Kunde ju inte lämna dom utan tillsyn, då vet ingen vad som hade hänt.


                                                                  


Denna vecka har Alex vart ledig från dagis oxå… jag börjar mer å mer inse hur otroligt bra dagis verkligen är. Alex har vart hemma sen 23:e december nu å trotset bara väller i honom. Å vårt tålamod håller på att ta slut. My God! Mattias har haft nöjet att ha honom på jobbet några dagar, något Alex däremot ÄLSKAR! Han blir överlycklig när han får ”jobba” (som han själv säjer). Då springer han snabbt till garderoben å sliter fram sina ”jobbarbyxor” (likadana som pappa har naturligtvis) å säjer stolt medan han tråcklar på sej sina byxor: ”Nu ska jag åka å jobba, mamma. Hejdå!”

Samtidigt oroar jag mej för när Alex åter börjar dagis igen, den 12 januari, för han har (på nått mycket underligt sätt) lärt sej massa nya fraser och ord under sin ”julsemester”. Fraser och ord som inte är så kul att han talar högt om.

- "Kärring”. (Som även kan utvecklas till ”Klant-kärring”.)
- "Mamma är full. Pappa är full…Alex är full”. (Que liksom?!)
- "My God! Jag blir trött på dej!!”
- ”Jädrar”. 
- ”Fasen”.

Å dessa är ändå inte värst ;)
Men på tal om ”fasen”, det var faktiskt lite roligt dagen innan julafton när vi skulle åka till mamma å pappa, tittade Mattias efter om granen behövde vatten. Alex var som vanligt hack i häl på sin storfavorit - pappa. Mycket riktigt, granen behövde vatten konstaterade Mattas. Då utbrast Alex:

- "Va? Fasen, va den dricker då!"

Ett under om inte dagis kopplar in socialtjänsten om han går runt å pratar såhär. :S

Nu blir det lite shopping på Maxi. Har bjudit in föräldagruppen på fika imorgon förmiddag å nått måste jag väl bju på ;) Är nämligen ledig pga att dagis har planeringsdag å är stängt. Underbart!
Sen blir det jobb fredag innan jag är åter är ledig lör-mån.


//E


RSS 2.0