Äntligen!....

..tog Mattias sej i kragen å beställde en ny telefon till mej. Detta gjorde han förra veckan och idag kom den! (Egentligen kom den redan i måndags, men herr Larsson glömde säja det till Mattias. My God, karlar!) ;)
Min fina, lilla, söta HTC Wildfire S! Silver/vit.
Med en riktigt bra mobilkamera - som jag har längtat!



Nu ska jag bara bli "ett" med den oxå. Vilket är lättare sagt än gjort, långa naglar är inte alltid lätt att ha. Särskilt inte på touch-telefoner.
Smsen kan dröja ibörjan, men håll ut kamrater; I will get there!

Nu får det nog bli Ullared snart igen oxå! Börjar känna suget.
Dessutom behövs det faktiskt både vinteroveraller, vinterjackor, vantar, regnställ mm. Så denna gången bär det inte av "i onödan" - inte för att jag nånsin tycker så, men jag vet en annan här hemma som gör ;)



Du är så vacker!

..dom orden väckte mej idag :D
Haha, vad än den grabben fjäskar för..så nog fan funkar det! ;)
Mitt underbara (charm)troll! ♥



Borås djurpark för några veckor sen

Nellie har nyss somnat och jag dricker 11 kaffe framför datorn - som vanligt ;)
Dessutom har jag fixat klart lilla Caisas present ♥
På söndag ska vi nämligen på dop för sötaste Caisa, dotter till Johan & Carro.
Den ungen är verkligen gudomligt SÖT!!
Blev änna nöjd med presenten, hoppas dom blir det också. Från att inte ha en aning om vad jag (vi) skulle hitta på, så fick jag en snilleblixt igår kväll vid 23,30 tiden och nu är det kirrat. No return! ;)
(Kan lägga upp bild efter dopet)


Long time ago..

Nu var det längesen igen. Har änna inte kommit in i bloggandet sen hjärnhinneinflammationen tog över mitt liv.
Vet inte om jag nånsin kommer att göra det heller :/ Känns inte lika roligt längre. Men nu föll lusten på iallafall..

Idag är min lilla tjej 15 månader! ♥ Det firade vi med att köpa hem färskt bröd & en bakelse efter att vi lämnat storebror på dagis. Alex är ändå inte förtjust i bakelser.
Nellie är väl egentligen mer för att massakera än att äta, men lite festligt måste det ju vara på 15 månaders dagen! ;)











Nu efter kladd & lek så sover hon gott ♥
Hon är ju inte riktigt sej själv, då hon blivit jätteförkyld samt har öroninflammation. Hon är dock nästan lika glad som alltid - på dagarna iallafall. Nätterna har varit lite ledsna, men inatt har hon faktiskt sovit bra.
Var på vårdcentralen i fredags med henne och på en uppföljning igår - då det har kommit (ytterligare) nya riktlinjer som säjer att små barn (helst) inte ska ha antibiotika.
Imorgon skulle de ringa å se hur det var med henne och om det inte blivit någon bättring skulle vi få antibiotika.

Imorrn är det min sista sjukskrivningsdag. Läkarn skulle ringa mej nu i veckan. Så vi får väl se om jag blir sjukskriven längre eller om det är dags att bli mammaledig igen :)
Ska jag vara ärlig så har det faktiskt varit riktigt gott att haft Alex på dagis alla dagar i veckan, kl 9-15,30. Men det är väl iochförsej för att jag inte mått bra och att han verkligen ÄLSKAR det. Såå glad att vi bytte avdelning!
Räknade faktiskt mina mammadagar igår och de räcker betydligt längre än vad trodde. EN positiv sak med hjärnhinneinflammation; jag "sparade" mammadagar ;) Nä usch!
Men 1 februari ger jag mej nog ut i arbetslivet igen. Man vill ju inte ha helt slut på dagar när man börjar jobba heller.



Älskade unge..i ett nötskal!

Alex hade ett litet dilemma med sin radiostyrda bil på sitt rum och ropade på Mattias:

- Pappa! Du måste byta batterier på denna bilen.
- Mm vänta lite, Alex.
- Men..pappa, du har två barn va?
- Ja..?
- Å kan inte ens ta hand om ett?

Snap! ;)

Hösten är här..?

Kan det vara så illa? Temperaturen svänger ju rejält! Ena dagen sol, andra spöregn å nästa dag mulet, men iskallt.

I fredags var det ju dövarmt, när jag & Nellie hängde hemma hos mor & far hela dagen medan Alex var på dagis.

Kvällen innebar girlsnight hos Jessika med (några) av brudarna. Vi har alltid lika roligt!
Jag körde faktiskt; dels för att komma ikapp mina okörbara dagar då dubbelseendet förblindade mej och dels för att jag faktiskt inte kände för att dricka - och få tillbaka dubbelseendet ;)
Men jag hade minst lika kul som dom andra ändå, troligtvis ännu roligare då jag minns allt ;) Å nog uppskattades jag senare på natten, då det skulle köras till en annan fest. 
Å DÅ var det 9 grader när jag satte mej i bilen a'la fyllechaffis. Brr!
Kontrast mot temperaturen tidigare under dagen?! O jaa! Kände mej som ett kycklinglår när jag kom hem. (Ni vet sådär äckligt knottrigt..)

Helgen är förbi och imorgon är det dagisdags igen. Alex älskar sin nya avdelning, Lönneberga. Gott det!
Igår var vi på Borås djurpark, det var kul. Aporna är ju som alltid en favorit. Denna gång bjöd de på sej lite (mycket) extra ;) 
Alex: Mamma, varför tar apan sej på snoppen så hela tiden?
Det var weird! Alla åskådare utbrast ett högt OJ och vände sej skamset bort högröda i ansiktet, medan pappa-apan satt där i lugn å ro och fortsatte att antasta sej själv ;)

Åh! Imorrn är det KG igen, för första gången på evigheter! Vi ska hem till Emma å lilla bebisen (som för övrigt blev en liten flicka å platsar in superbt i KG ;) En flicka/lillasyster till Edvin, precis som jag sa under hela hennes graviditet :) Å andra sidan, har praktiskt taget ALLA jag känner fått flickor detta året. Otroligt många flickebarn!)



"Semester 2011"

..eller ja, Mattias semester iallafall - jag går ju fortfarande hemma och mammalunkar ;) När jag inte är sjukskriven förståss! - har under omständigheterna varit tokbra! På många sätt & vis! ♥ ;)

Å det gäller att passa på att göra massa saker när man väl har en "bra huvuddag" - för dessa fyra väggar är jag rejält trött på vid detta laget. 
Å inte mår man ju sämre av att bo i husvagn än hemma?
Såå..Mattias första semesterdag for vi till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Ungarna loved it! We loved it!

                   

Där stannade vi 1 natt, men hade 2 dagars entre i "parken", sedan åkte vi vidare till Eksjö. Men först en sväng förbi Katthult på vägen - till gården där dom spelade in Emil i Lönnerberga-filmerna. Det var kul att se faktiskt. Även för en annan som ska vara av den äldre sorten ;)
Alex tyckte nog med att det var lite kul iallafall. Han sprang omkring kors å tvärs å kastade snabbt ett öga på "Emil-huset" och snickarboa, men efter att han fått sin efterlängtade glass stegade han iväg mot bilen igen. Så det var bara att strosa efter ;)

I Eksjö stannade vi i 3 nätter. Supermysig camping! De hade tillåmed får inhägnade, som man kunde mata med knäckebröd som man köpte för 1 kr/st i receptionen. Hahaha!:D Konstig "affärsidé", men barnen älskade det iallfall ;)

Efter Eksjö blev det Katrineholm i 3 nätter innan vi åkte hem igen.
I Katrineholm hittade vi ju en supermysig camping förra året, som fick bli ett av våra "återkommande resemål".

Sedan var vi hemma i 5 dagar, då vi tex passade på att åka till bvc med Nellie. (1 års kontrollen blev uppskjuten då jag låg inne när vi egentligen skulle dit).
Sessan vägde(er) iallafall 8,3 kg och var(är) 75 cm lång. Lilla tokfia! ♥
Tiden rusar iväg! I lördags var hon 14 månader redan! 
Busar. Dansar. Springer. Skrattar. Gapar (att prata är tydligen inget för henne :) ). Leker. Dreglar (14:e tanden uppe nu).
Vår underbara lilla tjej!

23 juli åkte vi till Varberg - Getterön såklart! - för att tillbringa 5 härliga dagar. På måndagen joinade en av Mattias "arbetskontakter" + familj oss. Supertrevligt! Alex och deras son Anton lekte superbra ihop. Å Nellie lekte med deras dotter Ida 3 år, som enligt henne själv var Nellies storasyster. Huh? ;) 
En perfekt avslutning på semestern! I måndags började Mattias jobba igen - just när solen kom ;)



Jag blir hellre jagad av vargar..

..än att ha hjärnhinneinflammation = vilket är anledningen till mitt lååånga blogguppehåll.
Har varken haft ork eller lust att blogga. Vilket är väldigt förståeligt med tanke på hur jag har mått.
Har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Helt obeskrivligt!
För att göra en lååång sjukdomshistoria kort(are):

Det började fredagen den 13 maj (otursdag? Sannerligen!) med att jag vaknade av kraftig huvudvärk. Exakt 2 veckor senare körde Mattias in mej till akuten (den första av MÅNGA gånger!) efter att jag betett mej jättekonstigt hemma och varit frånvarande mm. Väl där gjordes neurologiska undersökningar, då det talades om stroke först. Sedan fick jag göra min första hjärnröntgen - som inte visade någonting. Puh!
Var huvudvärken kvar efter 2-3 dagar skulle jag söka akut igen. Sagt å gjort, veckan efter var jag inne på akuten ett flertal gånger och min andra hjärnröntgen gjordes. Med konstrastvätska för att se hjärnans blodkärl mm ännu bättre. Men ingenting visades där heller - som tur var!
Man mår ju inte direkt bättre av att sitta å vänta på hjänröntgensvar i flera, flera timmar. Otroligt psykiskt påfrestande. Minst sagt.

2 dagar efter "kontraströntgen" söndagen den 5 juni åkte vi till Rhodos. Läkarna "släppte iväg" mej eftersom röntgenplåtarna inte visat någonting och de kunde inte se någon anledning till att jag inte kunde åka.
Ändå hade jag frågat läkarna flera gånger - efter påtryckningar från min kära ♥syster♥ - om de inte skulle göra ett ryggmärgsvätskeprov (lumbal punktion) för att kunna utesluta hjärnhinneinflammaion. Men nej, det var inte nödvändigt, tyckte dom.
"Hjärnhinneinflammation kan det inte vara, för du har ingen feber"

Till saken hör den att jag hade (har) ALLA andra symtom såsom nackstelhet, kraftig huvudvärk, illamående, kräkningar, ljuskänslighet med mera med mera! Det enda jag inte har haft är feber.
Måste man ha alla symtom för att överhuvudtaget få bli beviljad en lumbal punktion?
Sjukvården kan man tala länge om...

Anyway..vi landade på Rhodos natten till 6 juni och kom fram till hotellet runt 2,00. Packade upp och fixade. Lade oss vid 03,00. 5 timmar senare vaknade jag av att vänstersidan av läppen bara "hängde" och det gick inte att röra den. Stroke??! var min första tanke då läkarna hela tiden frågat om jag haft bortdomningar eller liknande.
Sedan försvann känseln gradvis i vänster hand, arm, ben å ansikte. Men höll "bara" i i ca 15 minuter. Sedan försvann det.
Inte helt kul att vara utomlands första gången detta hände!

Efter ett besök hos doktorn på grannhotellet, skickades jag iväg (tillsammans med svärmor) i en taxi till Rhodos stad, ca 3,5 mil längre bort.
På den kliniken sa dom bara:
- Are you stressed?
- No.
- Yes. You are stressed.
- Ehh..No?
- Yes!

Han visste tydligen bättre än mej ;) Å när han sedan fick veta att jag hade två småbarn så var han ju helt övertygad ;)

Veckan avlöpte lite si och så. Vissa dagar var bättre än andra. Men flygresan hem gick bra - för både mej och barnen ;)
Väl hemma igen började den värsta perioden av sjukdomen med så kraftig huvudvärk att jag kräktes flera gånger om dagen (tisdagen-torsdagen varken drack eller åt jag för allt kom bara upp igen), flera bortdomningar i olika delar av kroppen; rygg, ben, fötter, armar, mm. You name it! Riktigt läskigt!
Den enda gången jag mådde liiiiiiite (observera jävligt lite) bättre var när jag låg som ett vrak i badkaret med ca 45 graders varmvatten brännandes över huvudet. Helt apatisk.

18 juni
fick jag min första sjukskrivning. 2 veckor framåt, t.om 30 juni.
20 juni - 28 juni var jag inlagd på Alingsås sjukhus, avdelning 9 - Strokeavdelningen. Jag sänkte medelåldern där inne på avdelningen rätt drastiskt kan jag ju säja! ;) Dock hade jag - som tur var - permission över midsommar då Alex ♥ fyllde 4 år! Det var oxå , när jag var inlagd, som jag till slut fick diagnosen, efter 8 veckors huvudvärk: HJÄRNHINNEINFLAMMATION! (Trots att jag aldrig hade någon feber!! :P )
Sjukskrivningen förlängdes sedan från 30 juni - 31 juli. Å nu i dagarna fick jag beviljat hela augusti månad oxå.

Hoppas den här skiten går över nu. Att vakna varje morgon med huvudvärk i 3 månader tär på en!! Å det förbannade dubbelseendet jag har oxå is killing me! Att inte kunna köra bil är hemskt. Vad gör folk som inte har körkort? ;)
Så nu vet ni varför! ;)

RSS 2.0