I'm alive!

Har fått både klagomål å lovord om bloggen. Klagomål för att jag skriver för sällan, å lovord för att jag (tydligen) skriver så bra (?). Eller så är det bara rent å skärt fjäsk. Vad tror ni att ni får ut av det egentligen? ;)
Med andra ord är pressen på mej stor, men våghalsig som jag är ger jag mej ändå på ett försök:

Sen sist har det hänt en del, eller ja, för att vara en småbarnsmamma: så ja. För en vanlig 25 åring: nej.
Anyway here’s my story:

Circusen vi var på för 2 veckor var magisk ;) ..Eller inte.. Alex var mest impad av det stooora tältet, å det säjer väl egentligen allt om själva circusen? ;)
Jag däremot var eld å lågor över att äntligen få se en circus att jag inte tänkte så mycket på innehållet, utan mest njöt över att äntligen få sitta där med popcorn i näven å uppspärrade ögon..


Å så har ju Mattes 30 års maskerad ägt rum. Och här säjer nog bilder mer än ord:


                   


                   


                   


                  


Ilördags jobbade jag först från 8-16 å sen kl 17-23. Å därefter var det dags för SEN tjejmiddag hos Marie - tur att hon bor så nära ;) Hade supertrevligt hos Marie, som vanligt, med alla "mina" underbara flickor!! <3
Men när klockan drog sej mot 02,30 kände jag att jag var tvungen att bege mej hemåt eftersom det faktiskt finns en morgondag oxå. (Haha, det hörs att jag var nykter va?)

Dagen efter, igår, skulle vi ju nämligen vara pigga å glada på Ludvigs 4 årskalas, som hölls på Stures. Där var det nästan så att man fick kalla kårar först när man kom. Det var inte liiite kusligt där kl 12 en söndag, när man är van vid alla fyllos (Bella! ;)) på fredag-och lördagskvällarna.

Men jag gaskade upp mej å fann Stures oerhört trevligt en söndag!
Det var Alex första gång som bowlare å han tyckte det var jättekul! Klappade stolt händerna åt sej själv efter varje ”kast” och ropade ”Min tur? Min tur? Min tur?” hela tiden.
Det tragiska i det hela var att han (å alla andra barn oxå för den delen) använde sej av exakt samma klot som jag gör när jag bowlar - 7 kilos kloten. :S

Efter att barnen bowlat färdigt blev det hamburgare i restaurangen, Alex fick dock nått ryck om att bli vegetarian där en stund, så han plockade bort hamburgaren å åt bara brödet. Kids ;)

Mattias hade som plan idag att vi skulle åka å bowla. Men dom planerna gick snabbt i stöpet när dagis ringde jobbet imorses å sa att Alex var febrig. Så nu är man åter igen otroligt populär på jobbet (INTE) å hemma å vabbar för vilken dag iordning I dont know!

Segt när lilltrollet är sjukt, men det finns ju absolut ingenting varken jag eller han kan göra åt saken å har man haft eget företag i över 30 år så tycker man ju att dom ”högre hönsen” borde ha fattat det vid det här laget. Men den dagen kommer nog aldrig!


Tjipp tjopp!


Nu är veckan slut å det är dags för fredagsmyyyys ;)

Härligt! Idag består fredagsmyset av tacos och CIRCUS! 



Dagen började dock ännu en gång av en elak, men ganska rolig kommentar av Alex. Han gav mej värsta ålderskomplexet!
Jag godmorgonpussade lite på honom imorse, när han sa:

- Sluta pussa mej mamma. Du är gammal!

Say whaaat?! Vad får han allt ifrån?
Senare under dagen lät det:

- Du är gammal. Vi slänga dej.
- Va? Vadå slänga mej?
- I soporna, mamma. 

Nåja, han tänker ju på miljön iallafall ;) Värre å kastat mej i skogen, farligt avfall :)

Imorrn blir det jobb på dagen, å sedan kommer vackra Sara och…ööh..Michael hit på kvällen ;)
Ska bli skoj! Blir väl lite god mat, dryck å umgänge (?). Måste väl tyvärr skippa vinet denna gång oxå, eftersom vi ska vara på barnkalas i Hjortgården kl 10 (!!) dagen efter! Hua mej!

Så det kanske är bäst att låta bli flaskan. Ett glas kanske? Men för att citera Mattias samtal med Michael häromkvällen: ”Emma är ju som en svamp, när hon har börjat dricka kan hon inte sluta”
Hmpf!? ;) Jag har inga som helst problem med alkohol, bara dagen efter ;D

Det blir spännande för Michael å Sara, varje gång dom har sovit över har dom inte sett skymten av mej dagen efter. Av den enkla anledningen att jag alltid ligger ihopkurad i sängen å våndas min baksmälla.
Men denna gången lockade jag med att dom faktiskt skulle få se mej uppe med tuppen dagen efter. Å det kunde dom ju bara inte missa, så trots att vi måste sparka ut dom tidigt i ottan på söndagsmorgonen valde dom ändå att sova över. Starkt gjort! ;)



                                                       





Åh, är det inte alldeles underbart att Idol har börjat igen? Nu kan man sitta där ihopkrupen i soffan med höstmörkret fallandes utanför å skratta tills man ramlar ner på golvet ;)

Sjukt kul! Det absolut bästa hittills (det lär komma mer!) är när killen sprang in i dörren å glasögonen bara flög iväg! Haha, skrattade så jag grät! Även om man förstod att dom skämtade, så var det ju megabra!
Kompisen med ”tur-gitarren” från Guitar Hero var oxå lite roligt, men dörrincidenten var ju bara bäst!


Idag har jag sysselsatt mej med att rengöra kaffebryggaren med nått medel jag hittade när jag rensade ur en låda, dammsugit (för femtioelfte gången denna veckan känns det som. Lortgrisar?) å ringt så många viktiga samtal att jag känt mej som en kontorist. I am splendid! ;)

Hahaha, vet inte ens varför jag avslöjar detta, men dessutom har jag slagit in mina 3 första inhandlade julklappar! Haha!! Kul att man kan vara tidig med nått liksom ;)


Trevlig helg! 


Dagen..

Imorse låg jag alldeles knäpptyst av sviterna efter mitt tidiga uppvaknande. Morgonstund har inte guld i mun hos mej! Alex vaknade alldeles för tidigt för min smak (kl 08,40) ;)..Iiförsej så somnade han kl 18.00 igår ”kväll”. Tröttsamt å va sjuk ;) Eller så var det Mattias ljuva stämma vid sagoläsningen som var så sövande ;P

Anyway..När jag låg där i min tysthet (nästintill medvetslös) imorse frågade Alex plötsligt:

- Vad sa du mamma?
- Va? Nä, jag har inte sagt nå, mumlade jag.
- Joo, du sa håll käften.
- Ööööh..va? Nej, det sa jag verkligen inte, Alex. Så får man ju inte säja!

Då visade Alex upp världens pilimariska flin och började fnittra för sej själv.
Ack! Har han ärvt sin mors dåliga humor? ;)

Dagen rullade på å jag fick åter igen fixat å donat här hemma. Nu har jag verkligen gjort allt som en (uttråkad) vabbande mor kan tänkas göra: putsa, damma, tvätta, städa, möblera om (Alex rum), torka ur skåp, torkat av lister, dammsuga, torkat golv osv!
Måtte grabben bli frisk nu! ;)

Lagom till 13-kaffet (?) kom Frida med bullar. Underbart med lite ”vuxen-sällskap”. Efter en stund försökte även hon sej på det omöjliga; att locka mitt hår. Vi var väl snabbt ganska ense om att det ”gick sådär”. Haha!

Ska nog följa Johannas råd om att ringa frisören istället å se om dom kanske kan åstadkomma något – åtminstone en liten virvel – i mitt besvärliga hår.

Igår kom min Pink Lady-jacka på posten iallafall. Riktigt het!..
..Haha! Eller inte! Jaja, TUR att det bara är maskerad ;)

Nu kommer snart Mattias hem, dags att börja med maten kanske. Lite sent, men han får ju inte bli alltför bortskämd så att maten står klar på bordet varje dag han kommer hem ;) Risk för att det blir en dålig vana ju ;)


BYE!


Åter igen..

..VAB! Inte klokt vad jag vabbar. Försäkringskassan måste tro att jag är värsta bedragaren ;) (Typ som om man hellre vill ha 80% av lönen än 100%. Daaah!). I själva verket skulle jag vilja påstå att det är Alex som är bedragaren! Boven i dramat.

Dom ringer mej från dagis å säjer att han är sjuk – febrig å slö. Åker dit å hämtar upp en livlig kille som blir gör-glad å ropar å stojar så mycket att jag nästan känner mej sjuk :S

- Åh mamma! Saknat dej idag!
Mycke! Sa lillgrabben och kramade mej jättehårt, sist jag hämtade upp honom ”utslagen” i en av dagisvagnarna ute på gården. (Haha, givetvis var personalen också ute ;P) Å sen var det full rulle när vi kom hem igen. Ack, dessa (underbara) barn! ;)

Detta är 3:e veckan som jag är hemma å vabbar, inte i sträck, men har vabbat minst 3 ggr/veckan. Det blir rena rama rånet i plånboken det här ;)

Idag tog vi dock tag i saken å besökte Farbror doktorn (vilken egentligen var en kvinnlig doktor med värsta ûberkrullet. Typ som om hon visste att mitt hår är olockbart :( ). Alex var jätteduktig hos doktorn å satt i väntrummet å väntade å väntade å väntade..

- Doktorn kommer snart mamma?
Sa han hela tiden med 5 sekunders mellanrum. Å mellan dom 5 sekundrarna hann han fråga vad varenda människa som var där skulle göra.

Alex hade lekt doktor med mej tidigare under dagen, så han visste precis va som skulle hända. Hon skulle kolla i munnen (halsen), titta i öronen, känna på halsen (lymfkörtlarna) å lyssna på lungorna.
Doktorn var mäkta impad av Alex där inne, nästan så att hon inte hade behövts ;)

Till slut mumlade hon en massa doktorstermer å gav mej en flaska pencillin för öroninflammation å en för hostan.
Känns bra, hoppas han blir av med allt elände nu!

Bojkottningen av Gästabudet ihelgen är faktiskt något jag är väldigt stolt över! Det är inte ofta som jag är stolt över mej själv, men att ha undvikit en (obligatorisk) kraftig baksmälla å istället spenderat över 7000 kr på massa bra-att-ha-saker (såklart) är fan ingen skit! ;)

Dessutom slapp jag regn, rusk å hårda vindar i fyllan å villan – det slutar ju alltid i garanterad kraftig förkylning. Åtminstone i mitt fylle-skick :S Särskilt eftersom jag ofta får för mej att vi minsann ska GÅ(!) hem mitt i natten. Tänk om man kunde vara berusad utan att tappa omdömet helt?

Köpte iallafall massa smått å gott på Ullared; 2 jackor till mej själv (surprisingly nog!!), vinterjacka till Alex + massa andra kläder till honom. Med mera, med mera.. listan kan göras tråkigt lång ;)

På fredag blir det mer familjeaktiviteter, då vi (ÄNTLIGEN) ska gå på circus! Jag har tjatat om circusbesök ända sen Wilma föddes för 4 år sen, för då skulle jag ju trots allt ha en anledning att gå, men det har inte blivit av. Men nu så! Mattias tycker jag är tokig, som tjatar om ”min circus” men vad vore man utan sitt barnasinne?! En oerhört tråkig människa.


//E


Unge! ;)

Det här utspelade sej igår eftermiddag vid matbordet:

Alex: - Håll käften.
Pappa: - Men Alex, så får man inte säja!
Alex: - Men mamma säjer håll käften.


Hmpf!?! Jäjä, skyll allt på mej bara ;)



Min lilla skitunge! :)


Pink Lady

Om typ 2 veckor är vi bjudna på Mattes 30 års maskerad-fest. Will be nice! Kommer inte ens ihåg när jag var på maskerad sist. Kommer överhuvudtaget inte ens ihåg att jag nånsin har klätt ut mej. Å gått ut bland folk alltså ;) Men iförsej minnet är kort, men bra!


Tanken är att jag ska vara en Pink Lady-tös från Grease. Å därmed tänkt ha lockigt hår a’la 60-70-tal, men nu är det konstaterat:
Mitt hår är verkligen olockbart! Jag har nämligen (smart nog) preppat inför min utstyrsel; å försökt med både locktång å papiljotter till förbannelse, men lockarna sitter där i max 2 minuter innan håret förvandlas till ett stort fluff - UTAN lockar!

Weird! Mitt största bekymmer är dock inte maskeraden, utan hur jag ska se ut som pensionärstant? Alla tanter rullar ju i princip upp sitt hår, vad ska jag ha för friss då? Rastaflätor?

Såg en kille på stan häromdagen, som såg ut som ett får i huvudet! Han hade verkligen riktigt fårkrull! Aldrig sett nått liknande!
Å här går jag med mitt så olockbariga hår att jag inte ens får till en babylock å så har den där stackars killen mer lockar än sitt eget bästa. Orättvist!
Fast mest synd är det ju naturligtvis om honom, då han såg riktigt skum ut med sitt svintofårkrull.

Idag fick jag en virrigt telefonsamtal när jag precis slutat jobbet. Ja, naturligtvis var det från Bella. Who else is så virrig? ;)
Slutsumman av samtalet var att hon trodde att hon hade bjudit in mej på fika idag, men så var inte fallet. Det hade hon bara gjort i sitt egna huvud, utan att berätta för mej - som ju faktiskt va huvudpersonen i det hela.
Hur som helst, som tur var för henne å kakorna, hade jag ändå inget bestämt efter jobbet. Så jag kunde åka dit, glufsa kaffe å kakor, kika in her new place (efter typ 1½ månad) å rasta Alex.

Alex var tyvärr mer vild än tam å det blev inte bättre efter sockerkicken han fick av Bellas alla kakor.
Han gjorde allt han inte fick göra å hann bland annat slicka på både fönstret, tv:n å soffan innan vi drog oss hemåt igen.
Til next time, l’lI just say: ”målarblock Bella, målarblock” ;D

Ihelgen är jag ledig, å då har vi bestämt att vi ska minsann bojkotta Gästabudet (tro det eller ej!) å åka iväg en sista helg med husvagnen innan den går i ide. Destinationen är Ullared! ;D

Jepp, that’s right! Vi ska bo 2 nätter i paradiset! Lätt att man dissar Gästabudet för det va? ;P Shopping är en kvinnas bästa vän, även om det ”bara” är Gekås :D


 
BYE!

 


RSS 2.0