It's raining men!

...inte bokstavligt talat dock ;) Det regnar ute och huset är fullt av karlar; elektriker, målare och min egen karlslok. Nu börjar det lika nått här hemma! Väggen från vardagsrummet till utbygget är nere - och lite andra väggar - så hux flux har vi nu ett ca 165-170 kvm hus istället! 
Lite mer färg och golv där så är det så gott som klart. Just lovely!

         

På fredag levereras matsalsbord + stolar, soffa och en matta. Men jag ska nog ner till Mio efter att Nellie vaknat å lägga till 2 soffbord till den ordern oxå.
All shopping är najs! :D

Idag har vi (hela familjen) vart en runda på stan, dock bara kikat på golv till sovrummen. (Rean hinns inte med i år!)
Dessutom fick vi telefonbekräftat idag att Alex ska börja simskola den 11 januari. Läskigt, men spännande tycker Alex. Oroande, tycker modern ;) 
Ska bli... intressant att se om han och Maxen sköter sej eller om det bara blir bus! :)


Our X-mas!

Ja, då var julen redan över då!
Många leksaker, kläder, pengar, presenter och (tyvärr) kilon rikare :S

Vår jul har varit jättemysig - som alltid! Den har inneburit allt den ska; (mängder med) "braiga" paket, god mat & dryck och top-of-the-line-sällskap!

På dan-före-doppare-dan åkte vi - traditionsenligt - hem till mamma å pappa för uppesittarkväll samt övernattning. Karlarna blev bannade från bastun denna kväll, för att hjälpa oss ro hem miljonerna. Men det sket sej! 
Förra året fick alla bingo - förutom jag! :( Men i år var det lite mer jämställt; Mattias var den enda som vann i sällskapet - 100 kr - med den lotten jag köpte ;) Good choice, Ems! 
Bingolotto är trots allt, jädrigt tråkigt. Så direkt efter 3:ans bingo, satte vi på Jägarna 2 - filmen. Pappa slocknade i fåtöljen. Å Mattias gick oxå å lade sej. Medan jag å mamma satt uppe och myste till 01-tiden.
Den natten sov jag jättedåligt, kan det ha varit julspänningen som förstörde min skönhetssömn tro? ;)
För likt ett barn på julafton är jag ju faktiskt - även om jag faktiskt mognat lite och mest ser fram emot att öppna barnens paket mer än mina egna. Faktiskt! ;)

När det då äntligen blev julaftonsmorgon vaknade jag kl 08,50 av att Alex stod 2 cm ifrån mitt ansikte och skrek: "Det äääääär moooooooorrrrrgoooon!!... Eller??" 
Å jodå visst var det väl det ;) Upp å hoppa - till mammas julfrukost..

Strax innan jullunchen joinade syrran med familj oss och familjen var komplett! ♥
Efter lite mat i magen, var det sedan dags för klapputdelning. Den skötte jag - otroligt bra, om jag får säja det själv :D HO HO HO! (Å nej, jag var inte utklädd. Först införde jag ett system att ett barn i tur och ordning fick komma fram och hjälpa mej att dela ut ett paket, men det tog för lång tid så jag skötte det bäst allena ;) )

                  

                   

Efter lite lek med nyfunna leksaker och Kalle Anka på tv:n blev det hög tid för att dra vidare till nästa stopp; Näverhult & Mattias sida av släkten.
Dit kom vi lagom till nästa måltid :O Efter maten kom han; BAD Santa. Alias Jocke.
Lika rolig varje år! Fast i år var Alex väldigt säker på att tomten var Jocke :O 
Å mer säker blev han när han råkade hitta tomterocken.
- Jag sa ju det!! Det var Jocke som var tomte!!
- Nejnej, det är ju min morgonrock, sa farmor Christine snabbtänkt.
- Hmm. Okej, sa Alex - dock inte helt övertygad.

Spänningen stiger till nästa år; Shall Jocke make it?


Lill-prinsen (nissen) hjälper tomtefar! Han kände sej nog illa tvungen:
- Men! Va håller tomten på med?! Vart är mina paket? ropade Alex (efter att Nellie fått tre stycken i rad) och började leta under granen efter paket med A L E X - bokstäver på :D
Rättvist ska det ju va! ;)

Vid 2-tiden ramlade vi till slut i säng (i Näverhult) trötta och överförfriskade glada ;) Efter massa julklappsspelande, prat och lek!


Tack alla inblandade för en underbar jul!
(Värre var det när man kom hem med barnens mängder av nya leksaker å inte ha något barnrum att stoppa de i!) ;)


Merry X-mas!

Ville bara önska Eder alla en riktigt:




Förtydligande

Ser att mitt förra inlägg om dan före dan före dopparedan, är publicerat vid 21-tiden igår kväll (?) Ingen aning om varför, men jag ville bara förtydliga att nej, jag är inte tappad bakom en vagn! Inlägget är skrivet i förmiddags, vid 10-tiden. Bloggen har fått fnatt - inte jag!
Blond må hända, men inte dum! ;)

I skrivande stund är svärfar här och lägger golv i utbygget - tjohoo. Nu börjar man verkligen se the reality växa fram!
Jag pratade med Mio möbler igår och bad att få vår soffa samt matsalsbord levererat så sent som möjligt nästa vecka, gärna fredag, för att det mesta ska hinna bli "klart".
Målaren kommer nästa onsdag. Än har vi inte valt ut golv till barnens rum, så de hinner ju inte bli färdiga. Men det viktigaste är ju ändå att det nybyggda allrummet får golv, så att vi kan flytta våra "gamla" soffor dit så att den nya (+ matsalsbordet) får plats i vardagsrummet. 

 Nä, om man kanske skulle ta en sväng till stan? Har ju inte shoppat någonting idag.. än ;)

Dan före dan före dopparedan..

Blir det rätt tro? :O
Anyway, endast 2 dagar å nätter kvar till Christmas Eve!
Min bästa julklapp är ju helt klart från tanten som har hand om förskoleplatserna här i stan. Visst, det gav mej lite ångest först men att vara mammaledig i ytterligare 2,5 månad är ingen skit! Å tänk att jag hade såå många mammadagar kvar att ta ut - utan min vetskap! 161 dagar!
Lucky bastard I am! Woop woop.

Mitt mål idag är att komma iväg till Allum. Orkar egentligen inte, men JAG VILL ha nya kläder till jul. Och nyår.
Jäjä, vi får se. Först å främst ska jag orka med att Camilla kommer på besök ;) Kanske hon tillåmed följer med som rese-och shoppingsällskap? Eller Mattias (& barnen) i eftermiddag?
Time will tell..

Iochförsej så var jag och min älskade son på kvällsshopping i Storken igår. Mysigt med en jullovsgrabb :)
Då köpte jag en klänning och en "kofta" till me, myself and I. Men njae, inte riktigt nöjd ändå. Jag vill köpa något mer, bara för valmöjlighetens skull liksom ;)
Å så köptes nyårsklänningen till Nellie; en rosa paljettklänning. Rätt ful egentligen faktiskt :O Men PÅ Nellie är ju inget fult :love:
And besides, på nyår ska det ju liksom glittra å blänka ;)

Å på tal om Nellie. Igår gjorde Malin två små tofsar på henne och luggen i hårspänne. Såå söööt! Å vad mycket större hon såg ut med en gång! ♥ 
Svårt att få den lilla rackarn still på bild, men här är bakifrån iallafall ;) :




Have a great day y'all!

Life is good..

..again! Hade en liten svacka igår, när jag fick veta att Nellie fått dagisplats från 1 april - å jag hade sagt till chefen att jag börjar jobba 1 februari.
Men idag tog jag mod till mej och pratade med henne. Tro det eller ej, inga bekymmer alls! :O Plus att jag tillåmed gick därifrån med en julklapp från henne ;)
Tjohoo! Mammaledig fram till 1 april (eller någon vecka in i april, pga inskolning)!

24 april 2010 jobbade jag min sista dag, å nångång i april 2012 kommer jag att börja igen. Ingen dålig mammaledighet! :D
Dock kände jag faktiskt lite av besvikelse :O Då jag varit väldigt inställd på att börja jobba igen - eller ja, framförallt att se Nelllie börja på dagis. Känns att jag varit hemma länge nu ;) Annars hade jag aldrig känt så!
Men nu har det lagt sej igen å självklart ska det bli superkul att fortsätta vara mammaledig - det är ju trots allt sista gången oxå!
Här blir inga mer barn gjorda - man får ju sluta när man ligger på topp ;) Finare barn går väl knappast att få? ;)

Idag har jag fixat och donat massor! 
Direkt efter frukost bar det som sagt av till jobbet, för frukost och samtal med chefen. Efter det strosade jag runt på stan. Köpte både jul-och nyårskläder till Nellie, julklappar till svärföräldrarna, mina föräldrar mm.. Helt onödiga julklappar, då vi redan var "färdiga" med dem. Men jag ääääälskar att shoppa - vadsomhelst! ;)
Hem, mata och söva Nellie. Till syrran på fika, hämta Alex på dagis. Dumpa bägge barnen hos syrran igen, för lite egenshopping. Impulsköpte ett nattygsbord till Nellie och lite annat småkrafs. Samt ett fång med röda tulpaner till min älskade syster! Hon är bara bäst! ♥
  

 

Morgonstund har guld i mun..?

Jo, men imorse stämde det faktiskt - till viss del! OCH efter 3 koppar kaffe!
Kl 8 satt jag duschad, sminkad och klar brevid Alex i soffan med kaffekoppen i handen och njöt. (Tills dess att Nellie nyvaket kom uppstapplandes vid 8,20 - då var det high life igen ;) )
Efter dagislämningen åkte jag nämligen vidare upp till Jessika i Stadsskogen för frukostbjudning. Lite respektabel får man ju se ut. Även om jag vet att hon hellre vill att jag kommer iklädd morgonrock ;) (inget att bli rädda för, ett internt skämt ;) )
Efter frukost och prat tog vi en sväng med Nellie i vagnen för att titta till Jessika & Patriks husbygge. Trevligt att se annat än den jordhög jag sett de sista 10 gångerna jag varit där ;)

Under vår promenad ringde även "tanten" som har hand om förskoleplatserna i Alingsås. Nellie har fått dagisplats (Yaaay!) på Alex dagis, samma avdelning tillåmed. Precis som jag ville (Yaaay!). Dock inte förrän 1 april - å jag har sagt att jag börjar jobba 1 februari :O
Men mina mammadagar räcker (gott å väl) till den 1 april, så imorrn ska jag ta tjuren i hornen (?) å berätta för min chef att jag börjar ca 2,5 månad senare...
Så jag tar tacksamt emot alla era tankar imorgon! ;)

Igår spelade Mattias seriefinal i bowlingen, de (han och Claes) vann alltihop! ETTA i hela serien. Wohoo! Way to go, dudes!

Grann gran..

Nu är den granna granen inne och pyntad. Klapparna ligger under. Och barnen står bredvid och väntar på att få öppna ;) Precis som det ska va!
En enda kula gick sönder - av Nellie givetvis, who else? ;) (Inte så konstigt när hon trodde att kulorna var fotbollar.. De kastades å sparkades iväg och sedan sprang hon efter och försökte ställa sej på dom..)
Granen placerade vi framför den gamla altandörren, som nu är igengipsad. Perfekt "cover-up" ;)
Tillåmed lite vitt ute på marken nu ju. Ujujuj, vilken julkänsla! ;)

                   
Som sagt, huset är under ombyggnad, därav grejer överallt!

I år var - tro det eller ej - jag oxå med på hitta-gran-promenaden. Jag förvånar ständigt - tillåmed mej själv ;)
Det var jag, Mattias, Alex, Boss, Jocke och Emma som traskade omkring i skog och mark, på jakt efter den perfekta granen. Vi fick även uppdraget att hitta granris åt Mattias farmor samt en liten minigran åt Mattias gammelfaster (?).
Efter en stunds letande hittade vi iallafall en gran som fick duga. En stoooor gran, som hade en fin topp så den högg vi ner och kapade på mitten. Överdelen tog vi, underdelen fick bli granriset till Edith :)

Julpysslandet i lördags var väldigt trevligt. Käre svärfar frågade vid ankomsten om jag ville ha ett glas vin. Å därmed blev Mattias den som fick köra hem - yes! ;)
Jag gjorde en riktig killer-smällkaramell! Är löjligt nöjd över den! Å en apelsin med inpetade nejlikor i - avancerade grejer jag gav mej på ;)
De andra gjorde ischoklad, pepparkakor, pepparkakshus, glögg, sillinläggningar..



Oh, what a beauty! ;)


En ynka vecka..

..kvar till självaste julafton!
Å inte en tillstymmelse till vitt på marken - inte ens frost! Bara nya varningar om regn, storm och översvämningar hit och dit. Weird.
Men jag är inte bitter ;)
Dock börjar jag bli lite frustrerad över att jag inte är färdig med julklapparna.
Wilma, min systerdotter, som är 6 år, är nog den som är svårast att köpa till. 6 (ynka) år, men ändå så "stor". Hon är liksom i den där "mittemellanåldern". Dessutom har hon ju typ allt redan. Åtminstone om man frågar hennes mor ;)
Å frågar man henne får man till svar: "Asså, bah..amen, ja vet inte. Köp nåt bah. Som jag tycker om"
....6 år liksom!? And it only getting worse, I suppose? Hujeda mej! :O
Här bjuder jag på en bild på mina 3 favoritflickor (...eller några av mina favoritflickor kanske är bäst att lägga till, annars blir det väl ett hiskeligt liv ;) )


Midsommarafton 2011 - Alex 4 års dag



Nu bär det snart ut till Näverhult för lite julfeeling; pyssel och granhuggning!


Gö(s)ta Petter!

Idag har dagen gått fort! Var och storhandlade med Nellie förut. Alex var "praktikant" på Mattias jobb under tiden ;) Det var Mattias idé att jag kunde lämna honom där under handlingen, å det tackar man inte nej till. Dessutom passade jag på att norpa till mej Mattias bankomatkort så att jag verkligen kunde STORhandla ;)

Efter handligen åkte jag till simhallen för att lämna in en anmälningslapp om att Alex ska börja i simskola till vårterminen - eller ja, vecka 2 skulle jag nog hellre vilja kalla vinter, men nåväl ;) 
Men!! När blev min lille pojk så stor att han får börja i simSKOLA?
Göta Petter (eller som Mattias envisas med att säga, Gösta Petter!)

Väl hemma igen kom Carolina med barnen (Felicia, Sebastian och lilla Caisa som hunnit bli 7 månader redan! ♥ ). Mycket trevligt!

Igår kom vårt golv som vi beställt, så ihelgen får det bli en tripp till Götet för att hämta hem det. Det är ju trots allt 106 kvm golv så Mattias lär ju behöva min bärhjälp ;) Höhö! Eller inte! Jag bidrar nog inte med så mycket mer än tjöt. Men hey, det är väl så viktigt det med! Tänk vad tråkigt livet vore annars, utan (mitt) tjöt ;)
Dessutom får det bli en ride förbi Ikea oxå, för att komplettera våra skjutgarderober. Vi köpte det vi visste att vi ville ha å sen fick vi känna lite på vad som behövdes,  sa vi. Å nu är det färdigklämt ;) Lite mer hyllplan, lådor och trådbackar behövs. Å sen ska det väl bli lite ordning på torpet igen får vi tro.

Nästa vecka kommer svärfar och målar och fixar i utbygget, så att det därefter kan läggas golv och sedan fira in det nya året här hemma :D
Nästa vecka är vår nya soffa och matsalsbord leveransklart oxå. Spännande!
Mycket nu...



Why?

Jag har verkligen fastnat för (Idol) vinnarlåten; Amandas version - tro det eller ej! Minst lika chockad jag!
Men nu har dom tagit bort den från youtube, why?!

Nu iväg å STORhandla, sen kommer finbesök, långväga från Floda ;) Carolina & barnen ska hälsa på!


15 dec

Idag har jag vart iväg och fått egentid när den är som bäst. Hos frisören.
Pill i håret, "massagestol", skvaller och en uppfräschning. What's not to like?
Alex var på julfest på dagis och Nellie var hos moster Malin under tiden.  
"Hon försvann en stund, men sen hittade jag henne på toaletten där hon stod och kammade håret" - Malin om barnvaktningen.
Om man ska bortse från "försvann en stund" så verkar ju Nellie trivas i mosters sällskap ;)

Igår hade jag oxå egentid - i sällskap med syrran. Twillight-afton it was!
Båda två resterande filmer hade hon hyrt, stollen! Tur för mej att den siste inte kommit ut på dvd än? ;)

Fredag imorrn igen, galet!


Nr. 14

..i "tomtekalendern" var till Nellie (de får varannan dag); dockkläder + napp. Jösses! Hon blev alldeles överlycklig, Nellie är en tvättäkta docktjej! Lite avis är hon dock på att dockan får ha nappen hela tiden och inte hon. Å när dockan fick nya kläder på sej, skulle Nellie prompt ha det oxå :)
Tänk vad glad Nellie kommer att bli på julafton, då hon kommer få docksäng, barnvagn (med liggdel) och fler dockor att leka med!

Igår kväll hade jag lite julstök här hemma, eller ja. Mest julbök, snarare! För visst är det rätt bökigt med julen ändå? Så mycket som ska fixas innan; skriva julkort, köpa (och slå in!) alla julklappar, hugga (och klä) gran å pynta hemmet....
Å sen när julafton har varit är man så trött på allt som har med julen att göra att man helst vill ta bort allting genast. Iallafall jag. 
Men det är mysigt å jag skulle inte vilja vara utan nånting heller! :)

Mitt julbök igår bestod av att skriva alla julkort (skrivkramp!) och slå in (de flesta) julklappar. Jag har gjort en "favorit" i repris; köpt alldeles för många!
Orkade inte slå in allihop - de sista klapparna jag slog in liknade något som Nellie kunde ha gjort (bättre). 
Mattias hjälpte till med några stycken. "Ge mej en lätt då, typ en bok" Till sist avancerade han sej dock uppåt å slog in ett pussel - MED knoppar ;)
Mitt i allt bestyr blev jag dessutom pålurad av syrran att titta på Twillight-filmen som gick på tv.
Vampyrer å osannolika händelser/varelser är inte min grej! Men en kärlekshistoria går ju alltid hem ;)
Så jo okej då, jag kan väl tänka mej att se resten av filmerna oxå. (Dock är jag inte alls lika besatt som syrran är!)

....10 dagar kvar nu :D

Countdown!!

11 dagar kvar till julafton! Mysigt!

Till helgen är det dags för Mattias & Alex att hitta "årets perfekta gran"  - same procedure as last year (and any other year) - i svärföräldrarnas skog.
Dom två kan traska omkring i skogen hur länge som helst å leta efter The gran. Jag har släppt dom lösa de senaste åren, då jag däremot helst vill ta första bästa gran vi stöter på.
Lång, som kort. Barr-rik eller barr-fattig. Spretig, som tät.
Dåligt tålamod? O ja! ;)
Nellie lär bli otroligt fascinerad när granen kommer in i hemmet. Förra året älskade hon vår gran. På gott och ont. (Hon tog sats med gåstolen och dönade med hög hastighet in i granen, gapskrattandes! Det var många gånger som dom båda var nära att välta, men som tur var hann hjälpen fram i tid ;) Nellie däremot hade dagligen barr överallt; i håret, innanför kläderna och blöjan!
I år lär det bli på samma vilkor, fast utan gåstol. Haha, stolla! ♥)

Idag när jag hämtade Alex på dagis ropade han "hejdå och trevlig helg" till fröken. Inget jag reagerade på, men tydligen fröken.. Är det verkligen bara..tisdag idag? Jag trodde redan igår att det var fredag :O
Men jaja, isåfall är det onsdag imorgon å Alex ska gå med dagis på en "julkrubba live show" vid Landskyrkan. Christmas-spirit!
Fröken hann (flåsandes) ikapp mej förra veckan när jag var på väg ut genom dagisgrinden på väg hem, för att fråga om Alex fick följa med på det. "Öh, ja...eller...vadå?!"
När någon springer efter en sådär, så tror man ju att det är något viktigt de skall meddela, typ om han skall lämnas tidigare eller så. Men tydligen så måste föräldrarna frågas innan barnen tas med på något "kyrkligt".
Weird, som om Alex skulle bli frälst nu efter julkrubban imorrn eller vadå? Snarare tvärtom; bortskrämd ;)

Torsdag är det julfest på dagis. Under tiden ska Nellie vara hos systeryster å jag skall till Frida Frisör å göra mej julfin. Egentid när den är som bäst!

På lördag är det dags för "pysseldag" ute i Näverhult. Vi brukar fira lill-jul med Mattias farmor helgen innan jul. Och förra året drog svärmor igång en rejäl pysseldag oxå; pepparkakhusbygge, gjorde smällkarameller, pepparkaksbak, kola, knäck, de gjorde tillåmed egen korv (!) å lade in sill med mera, med mera!
Å hela "kalaset" börjar med en topnotch-middag, så god som bara svärmor kan! Mumma!


Saaaaankta luuucia!

ELLLVA NÄÄÄTTER FÖÖÖÖÖRE JUUUUUL! :D

Idag har vi inga måsten (förutom några telefonsamtal som måste göras), så idag bara njuter vi!
Först jag och lilltärnan å sen med tomtenissen oxå, när han är hemkommen från dagis! ♥

Igår var vi på lussefirande på dagis. Alltid lika mysigt att se alla söta ungar virra omkring!
Nellie var överlycklig! Äntligen var hon välkommen IN på dagis för att LEKA, inte bara stå i hallen med ytterkläder på och kramas/pussas med alla barnen. Igår kväll var hon "en i gänget". Lyckan var total!
Å hon är inte blyg - at all! Hon hoppade minsann in i lussetåget oxå, sedan stod hon på bordet och skakade rumpa till alla julsånger inför alla. Fika hann hon inte med efteråt, här skulle det lekas! Goding! :love:



Trevlig lucia!

Tokigt

Ännu en helg har flygit iväg: 
Fredagseftermiddagen/kvällen tillbringades på Stures med Mattias jobb (och respektive). Väldigt trevligt!
Raceroom, bowling, julbord och dryck. Jag satsade dock mest på det sistnämnda ;)
Bella var hemma och passade barnen. Allt hade gått jättebra, men det var ju änna självklart! ;)
Vi möttes i dörren hemma, runt 2-2.30 (?), när vi ramlade in och en trött Bella ramlade ut redo för att äntligen (?) få åka hem.
TACK för allt, Baloo!

Lördagen gick, som alla andra, bakfylledagar väldigt fort. Claes var här en sväng och hjälpte Mattias med garderobsbygget, jag slötittade på Idolfinalen med barnen. Men insåg dock snabbt att jag inte missat något nämnvärt på fredagen.

Idag hade jag och Mattias vårt julklappsrace. Barnen var hos mamma å pappa under tiden. Alonetime!
Men det blev varken Borås, Allum eller Göteborg för vår del. Det blev mer söderut.. och stort..och gult. Ledtrådar nog? ;)
Tokigt! En söndagsfavorit i repris liksom ;)
Vi blev iallafall så gott som klara med alla klappar. Några fler lär det ju bli, men mest för att det är så kul. Nu är det "nödvändigaste" inhandlat. So no press!

Imorgon är lite av en "hektisk" dag, kl 10.00 ska vi infinna oss på bvc med Nellie. 18 månaders kontroll, samt sprutor. Därefter: fika med Lina på stan. 13.40 tandläkarkontroll med Alex. 17.00 lussefirande på dagis.
19.00 Mattias säsongsfinal bowling (inte för att det stressar mej, men nog är det spännande alltid, vinner dom idag så vinner dom hela serien)
Good luck, you schmuck! ♥


TGIF!

Thank God I'ts Friday!
Ja, denna fredagen kommer bli bra (trots skitvädret!) Julbord med Alingsås Bilskadecenter ikväll - & därmed mer vin till mej! ;)
Jag har ju änna lite att ta igen nu när jag inte tagit en droppe på (nästan exakt) 3 månader (!). Takstolsfesten i september var sist - fast drack jag nog iförsej för 3 månader framåt oxå :O 

Resten av helgen skall nog tillägnas hemmet, då skjutgarderobspartiet måste bli klart. It's a mess! Men tiden har liksom inte riktigt räckt till..
Å så blir det nog en julklappstripp med Mattias på söndag som vi sagt. Jag föreslog lite skämtsamt att vi kunde ju åka till Ullared annars, höhö. Å då svarar karln: JA, okej! (??!)
Ööh. Jag var ju där i söndags!? Blev alldels mållös - å det händer inte ofta!

Tråååååkigt väder! Jag bryr mej inte så mycket om det är snö eller inte, men jag HATAR regn! Grått och trist! Snö ger ju åtminstone både lite lyster och gladare barn ;)
Alex tittade ledset ut genom fönstret när han vaknade idag och sa med uppgiven stämma: "Åh, det går ju inte ens att göra en snögubbe nu".
Klokt! ;) Det ösregnar ju!

Igår var jag på utvecklingssamtal på dagis, Nellie lämnade jag kvar hos alla tjejerna (Emma, Hanna, Bella, Camilla & Jessika) hemma hos Jessika som hade födelsedagsfika.
- Det tar inte så lång tid, sa jag å åkte iväg.
En timma senare messade Bella å frågade var jag höll hus.. Har man ett mönsterbarn till son så tar det lång tid med alla lovord ;)



Tjo och tjim!..

..och hopp fallerallan lej!
Vinet flödar & humöret är på topp. Ungarna sover, karln jobbar (hemifrån dock) och allt vore top notch om det inte vore för mitt hals-nack-och huvudont.
Men så länge det bara är en förkylning; who cares?!

Tänkte ha lite "planeringstid" framför datorn; jag & Tiis tänkte åka på en köpa-klart-alla-julklappar-tripp på söndag. (Först tänkte vi ta det på lördag, men insåg snabbt att det vore illa dumt, eftersom vi ska på julbord (på Stures) på fredagen - med Mattias jobb. Trevlisch!
Barnen ska vara hemma och titta på idolfinalen med Bella, det ser dom fram emot! (Iallafall Alex, som är pratgladast av dem två) ;)
Härligt med vänner som ställer upp! Å jag har verkligen dom allra bästa vännerna! (Ingen nämnd och ingen glömd! ♥

Anyway..så nu funderar jag på vart vi ska åka & shoppa; Allum, Knalleland eller Göteborg.
Planering in i minsta detalj; vad har öppet längst en söndag? Vilka har de bästa affärerna? ;)
I-lands problem? ;) Vi tänkte nämligen passa på att kolla ut det sista golvet oxå (till sovrummen), vi avbeställde det som vi först hade beställt då det inte kändes helt hundra (för mej) längre. Krånglig må jag vara, men fint kommer det bli! :)


JAAAAA!!!

All I want för Christmas iiiis...here!!!
Hade tid idag kl 10 på reumatologiska mottagningen på SÄS, efter att ha gjort (ännu) en magnetröntgen (med kontrastvätska denna gång) i torsdags. Röntgenbilderna visade inget onormalt i varken hjärna eller rygg! Obeskrivligt UNDERBART!
Efter min hjärnhinneinflammation i somras, började de fundera på om det var något annat - eftersom det aldrig blivit helt bra. Senaste på tapeten var om det var någon sorts systemsjukdom (såsom SLE, MS mm) - men det var det alltså inte enligt både blodprover & röntgen! Läkarn idag, var av åsikten att det har vart något virus som orsakat allt, som tex en hjärnhinneinflammation. (Tillbaks på ruta ett)
Jag är iallafall överlycklig över att röntgenbilderna inte visade något onormalt. Konstigt att man blir lika rädd och nervös, trots att man gått igenom 3 st röntgen tidigare - som aldrig visat något.
Ovissheten är verkligen värst! Nu hoppas jag att oron ger med sej och att jag kan återgå till MITT LIV! Börja leva igen, vara den mamma/sambo jag vill vara.
Det enda "negativa" är väl att jag får börja tänka på hur jag ser ut nu :S Har inte orkat bry mej om någonting, vilket syns. But still, hälsan comes first!
Att gå ner i vikt, är väl ändå de flestas nyårslöfte? ;)

Idag blir det till att fira med tre små apor och glögg - inte var dag man blir så gott som "friskförklarad"
Yay! ♥

RSS 2.0