En fråga:

Drömde mej bort häromkvällen och hamnade "på förlossningen".

24 juni 2007. Bästa dagen i mitt liv. Dagen då jag såg Alex för första gången.





Jo, iallafall. Ända sen dess har jag funderat på, och som jag inte kan sluta tänka på, är om Alex skrek när han kom ut?

Jag minns inte. Var ju änna lite omtöcknad av lustgasen. =)

Men som i alla filmer och tvprogram skriker ju bebisarna för glatta livet! Å dom ska väl skrika? Annars "daskar" barnmorskan dom i rumpan så att dom gör det. (Låter ju inte särskilt schysst, menmen).





Har frågat Mattias detta, och han säjer att Alex skrek. Men vad vet han liksom? Han säjer nämligen att Alex skrek tills han fick komma till sin pappa. Haha, önskedröm? Det tror jag inte ett dyft på! =)

Men OM han nu skrek, när slutade han egentligen? För jag borde ju minnas om han skrek konstant ända tills han fick bröstet första gången? Eller hur?

Så min fråga är:


Skrek era bebisar när dom kom ut?





Idag vart det fika med flickorna på Diva!

Hämtade först upp Bella utanför henne vid 11 tiden, gick en stund på stan; Alex fick en ny mössa å sen besökte vi jobbet en sväng.





Sedan gick vi å satte oss på Diva. Tog en kaffe medan vi väntade på Camilla, som skjutsade hennes lillasyster till en ledknäckare. Stackarn hade gjort nått knepigt med ryggen.

Jag var helt inne på att ta en grillad ciabatta idag igen, men medan vi väntade läste vi menyn mycket noga. Så det blev en grekisk sallad istället. Jättegott!


Idag bestod flickorna "bara" av Patt-Bella och Camilla Highness. Men det var inte så "bara" - vi hade himla trevligt!

Emma, Hanna och Jessika hade annat för sej - men det var deras förlust ;-)

Jag har kommit på att: I love Diva! Det är lätt mitt nya favvoställe! De har såå god lunch!

Alex var supersnäll och bara skrattade och såg glad ut hela tiden, under dom 3 ½ timmarna som vi satt där. Haha! Han vet vad som gäller, när mammsen är ute på stan å lunchar. Gosse-pojk!


Fast det är ju klart;  han är ju faktiskt ständigt glad!! :

                   


Nästa "Diva-runda" bokade vi på torsdag nästa vecka. Längtar redan!


Sedan tog vi en sväng förbi systemet för att köpa lite gottigt tills lördagens partaj. Efter det åkte vi till Bella. Det kunde väl egentligen ha kvittat. Haha!

Bella var trött och fick tunghäfta. Det var egentligen bara jag och Camilla som sa nått. =) Sofia, Bellas syster, pratade med oss ibörjan innan hon tröttnade (?) å fastnade med näsan i sin bok igen.

Bella bjöd mej å Millan på varsitt halvt glas Loka Päron (som smakade som vanligt vatten - för att kolsyran hade gått bort.) Men tack Bella, det var gott! =P


Bellas syster tyckte nog synd om vår "fika", för hon plockade fram Daim-godis och jag fick slänga fram min Läkerol-ask för att vi skulle få nått mer att tugga på. Nästa som knytkalas!


Imorgon blir nog en hemmadag, med undantaget när vi ska på mammträffen på bvc, kl 15.
Sen bär det av till mor och far. Ska faktiskt sova där tills på lördag. Mysigt!

Å på lördag är det dags för partajande hos Marie, sen blir det bowling!





Trevlig helg!



Hahaha...

Jag måste ju berätta:


Jag har verkligen haft turen att ha skaffat mej den mest romantiska killen som finns! (?)

Igår kväll låg vi i soffan och tittade på tv, när jag plötsligt började frysa lite smått.

Jag vände mej mot mannen i mitt liv och sa med ynklig röst:
- Jag fryser.

- Jaså. Svarar han då.
- Men jag fryser! Försökte jag igen (lite argare denna gång).

Men då säjer han:

- Jaså, säjer jag!!


Hahahaha! Jag hade ju förväntat mej att han skulle hålla om mej eller iallafall ge mej filten som han halvt om halvt låg på, men inte använde. Men nä då - allt jag fick var: "Jaså, säjer jag!"!

Jag skrattade så jag ramlade ner från soffan!

Romantiskt karl va? Å han ska föreställa mitt livs kärlek?!





Idag har vi varit på bvc.




Vägning, mätning och Boel-testet (hörseltest). Alex hörde perfekt och gjorde precis allting han skulle göra: var nyfiken på grejerna hon visade, "pratade", skrattade, stoppade in leksakerna i munnen mm.

Å han växer precis som han ska. Följer kurvan utomordentligt fick vi höra.

70 ståtliga centimeter och 8,6 kraftiga kilon - that's my boy! En perfekt liten pojk!


Anki (vår bvc-tant) hade en praktikant där idag, som läser till barnskötare. Hon blev alldeles till sej i Alex. Ett tag trodde jag att hon skulle ta å rymma med min lille grabb. Men som tur var, fick jag med honom hem igen!



                   

                                                   Min fina kille!!


Efter bvc åkte jag hem å käkade lite. Men efter Alex sovtur lämnade vi åter hemmet. Mot Patt-Bella! (Det är förresten hennes nya nick.)

Där sörplade vi tanter (Haha, om jag å Bellas pappa Sören kan räknas som tanter?) i oss lite kaffe, medan Alex roade sej på en filt. Bella mådde för illa för kaffe.
 



Stannade bara ca en timma, innan jag skulle till barnvakts-Malin för att lämpa av sonen innan jag begav mej till Landelius.
Finally, dagen D var kommen!! My beautiful hair would be beautiful again! 



                   

                                    Resultatet!

Imorrn funderar jag på om jag ska gå till banken, när jag ändå är på stan. Måste ju ta ut pengar så att jag kan leva. Har ju tyvärr inte fått några sponsorer (förutom 12 kr från syrran). Förstår inte varför?


Nu vet jag iallafall vad som var felet med mina förlorade pengar. Politikerna (måste väl vara dom?) har bestämt att vi, redan fattiga mammor, ska torteras ännu mer och "försöka" leva på mindre pengar i månaden. Det här är ju värre än djurförsök!

HOW CAN THEY DO THAT?





Igår såg pappa Mattias Alex fjärde tand skymta bakom tandköttet. Herregud! Hur många ska han ha? Jaja, det är ju väldigt sött och gulligt iallafall.


Nåt som däremot inte är gulligt är när bebisar har tänder vid födseln! Creepy!

Har läst på om det här "fenomenet". Och de drar tydligen ut tänderna på de små bebisarna bara för att de ska kunna ammas. Oftast görs det utan bedövning!! Läkarna hävdar att så små barn inte kan känna någon smärta.

Det vet ju inte jag om jag tror på förstås.

Ibland har barnen tydligen två uppsättningar av just dom tänderna, så i 6-8 månaders åldern, då bebisar vanligtvis får sina första tänder, kommer det nya.

Men i de flesta fall har dom inte det och har alltså en glugg ända till 6-7 års åldern.





Läste oxå att när barn får tänder "är det den värsta smärtan ett barn har under sina första år i livet".

Stackars Alex!


Så nu vet ni lite mer om tänder. Är det nått annat ni vill att jag ska "kolla upp", så är det bara att säja till ;-) Haha!

Men visst var det lite intressant iallafall? Det tycker jag! =)


Jaja, det kanske inte blev den roligaste och mest intressanta bloggen idag heller. Men bloggar man såhär ofta som jag gör, så blir det tyvärr inte bättre än såhär.



Ciao!


Sponsorer sökes!

Först av allt:

Camilla, Camilla, Camilla...HUR ska vi göra för att du ska börja blogga mer?

Ta dina arbetspass? Träna åt dej? Kanske tillåmed skriva den åt dej? You name it, and I will do it!

Bara det blir ordning på det här! En blogg i veckan eller ännu mindre, det funkar inte.
Se på mej, bloggar ju circus 5 gånger i veckan...
Haha, å så har jag ju inget liv iförsej! ;-)
Skärpning iallafall!


Idag började dagen med att jag blev bjuden på färskt bröd till frukost.





Syrran kom hit med färskt bröd vid typ kvart i 9 imorse (Yes, I know! In the middle of the night, men vad gör man inte för käk?), efter att ha lämnat Wilmisen på dagis. Det var mysigt! Åt, pratade lite strunt å lekte med barnen (eller barnet eftersom Max som vanligt inte behagade bidra med sitt sällskap - han sov!). Ve och fasa! - syster yster hade dessutom syndat och köpt med sej semlor (!). Jag som bestämt att jag bara ska äta en enda i år. Å har ju lovat mammsen min en semle-fika på självaste semledagen. Å det kan jag ju inte bara avstyra sådär. Så denna semlan slank ju allt ner den med! ;-)

Det finns ju liksom (tyvärr) plats för den om man säjer så! ;-)




Malin & Max åkte igen, strax efter att Elli kommit.

Det var såååå himla jävla kul att träffa Elli igen! =) Verkligen jätteskoj! Det går alltid alldeles för lång tid mellan våra dejter. Inte alls bah!
Tragiskt egentligen, eftersom vi är bosatta i samma stad! Men det kan man ju inte tro! =(

Hon kom (med sin otroligt fina nya bil) nångång mellan 11 och halv 12, då satte vi oss å tjötade. Å efter att lillkillen fått i sej lite mat, var det dags för lite tilltugg för vår del - smörgåsar med ost och skinka eller om man som jag, hellre ville ha skinka och ost. ;-) 

Sedan pratade vi å pratade å pratade tills tiden bara rann iväg å hon var tvungen att hämta Ludvig på dagis vid halv 4.


Nu längtar jag tills imorgon, då ska jag först till bvc med Alex å sen är det då äntligen dags för klippning å slingning på eftermiddagen.





Ska bli såå kul! Känns som om håret och jag inte är överens nu. Det vill åt ett håll och jag åt ett annat. Förhoppningsvis vill vi båda åt samma håll efter onsdagens bravader. Känner mej såå ful nu! =(

Hoppas att det blir någon ordning på barret imorgon!



Stackars Mattias =)


Fattig som en kyrkråtta är jag! =(



Typ allt jag äger =(


Av någon konstig anledning fick jag mindre pengar av försäkringskassan denna månaden än vanligt! Dessutom krånglar naturligtvis försäkringskassans hemsida, så jag kan inte logga in å se vad som är fel.

Fick typ 1500 kr mindre än vad jag brukar. (Why liksom? Kanske inte vart en tillräckligt bra mamma? Drar dom ner på "lönen" då?)
Plus då att mitt besök hos frisören imorgon kommer att kosta minst 1000 kr. Sen är det ju fikor, partykvällar, födelsedagar, Ullaredsresa å mycket mer som ska betalas.

Med andra ord behöver jag sponsorer så att jag kan fortsätta leva mitt "händelserika" , men tyvärr oxå dyra mammaliv.

Någon frivillig?





Nåväl, det är ju "bara" 3 veckor och en dag kvar till nästa mammapeng!

*Buhuu*



 





Puss hej!   




Spöklikt tomt

Idag vart det babysim igen. Alex tyckte det var lika roligt som vanligt! Han är så himla söt i vattnet å såå lycklig! Fattar inte varför jag hållt upp så länge med babysim innan. Tur att dom andra tagit mej i kragen så vi kommer iväg varje vecka. Småflickorna har kommit in i det mer och mer nu oxå, dom plaskar och står i. Nästan lika vilda som Alle bralle.




Å nästa vecka ska Malin och Arvid följa med oxå. Ska bli skoj. Han lär ju vara en riktig baddare i vattnet efter att ha vart i Thailand i 2 veckor. =)


Efter simmet gick vi hem till Åsa och fikade. Dom har fått det jättefint i det nya huset! Supermysigt!

Bestämde äntligen en dag för att besöka öppna förskolan, har ju typ pratat om det i flera veckor utan att det blivit nånting utav det. "Tyvärr" blev det bestämt kl 14 imorgon, då jag ska träffa Elli. Eller ja, tyvärr å tyvärr - det var ju nästan min ide faktiskt. Tänkte att dom kan ju testa på det och se hur det är så slipper jag ödsla min dyrbara tid i onödan, om det inte är skoj. =) Har ju fullt upp JÄMT! 

Dessutom är ju Elli betydligt viktigare än öppna förskolan! ;-)





Vår vecka då: Den kommer att bestå av massa skojigt: Imorgon, tisdag, kommer som sagt Elli hit och hälsar på oss. Ludvig är tyvärr på dagis. Onsdag ska vi till bvc kl 10,30. Måste pallra oss upp tidigt den dagen. =/ Det är dags för hörseltest, vägning å mätning på Alex och på eftermiddagen ska syrran vara barnvakt en stund medan jag ska till frissan och piffa upp mej. Jihooo! Å däremellan ska jag hinna förbi Bella en sväng, å duscha henne! Haha, för på torsdag ska tjejerna träffas å gå på fik. Blir nog DIVA, så gott som jag har pratat om det. =)





Fredag kl 15 är det dags för "andra omgången" av mammagruppen på bvc. Å på lördag blir det utgång med bland annat massa tjejer från jobbet. Söndag är jag nog inte så kontaktbar pga baksmälla. Haha, nä då! (Mattias, du behöver inte bli rädd). Så illa ska det inte bli, denna gången! Sedan blir det nog en sväng ut till Näverhult på eftermiddagen, för ytterligare en god middag a' la "Farmors blandning". =)


I gårkväll, runt kl 19, när jag loggade in på msn, var det alldeles spöklikt tomt!




Inte en endaste vänlig själ var inloggad. Så har det aldrig vart! Frida är ju ständigt online, även om hon nästan alltid har statusen: "Inte vid datorn". =)

Det var faktiskt riktigt obehagligt! Hoppas att det aldrig händer igen.



                   



Jessika; jag får väl kontra med att jag inte är perfekt - å tacka gud för det! ;-)


Tjing tjong!


Glittriga män i tajta trikåer?

Helgen började som alltid med en fredag.

Jag och Alex hade tänkt att gå en långpromenad, men blåsten satte stopp för detta.

Det blåste ju storm! Och lättviktig som jag är, så var jag rädd att jag skulle blåsa bort.

(Okej, kanske mest troligt att Alex skulle gjort det.)

Istället stannade vi hemma hela dagen och lekte och hade mys.



                   




Haha, såhär hittade jag Alex efter sovstunden på dagen. Sötis!


Mitt i leken upptäckte jag att Alex tredje tand börjar komma fram. =)

På överkäken denna gång, lite åt höger - för att vara exakt. Grabben har ju snart fler tänder än morsan sin!

Haha, nä då! Så illa är det inte...ännu!

Jag fyller ju trots allt 24 år snart! Börjar faktiskt nästan få åldersnoja nu ju. Min kompis Elli hade det när hon var typ 21!

Haha, redan  hade hon ändå sitt på det torra: fästman OCH en son. Medan jag var kvar i "festa-varje-helg-livet".

Men nu 3 år senare är JAG där, fast i åldersnojan, trots fästman och son.

NU Elli, förstår jag hur det känns! =)





Jag och Alex tog ett bad efter han ätit lasagne, för det första behövdes det verkligen och sen ÄLSKAR han ju att bada å vi hade ju inget annat bättre för oss heller. Ute hade det ju börjat pissregna oxå, plus att blåsten aldrig avtog. =(



                   


Så här lycklig blir han efter ett bad


Mitt i insmörjningen efteråt somnade sötisen hux flux:




Fredagskvällen tillbringades hos mor och far i Fly. Vi åt pizza med god aptit - vrölgott, tittade lite på tv, lekte med Alex. Pappa och Mattias bastade i flera timmar innan.



                   



På lördagen lyxade vi till det med frukost ute på stan!!!

Vi gav Alex sin gröt hemma, innan vi klädde på oss och åkte till city - i ovädret. Usch, snö och tidvis regn och blåst - inget skoj!



                    



Besökte det nya cafeet: DIVA!. Kaffe och en varm ciabatta med ost, skinka och tomat fick det bli för mej. Mattias tog likadant. Sedan kunde vi inte motstå, så jag syndade med en kärleksmums - I LOVE!

Alex trivdes som fisken i vattnet med alla kunders roade blickar och kommentarer om hur söt han är.

Föreslog att vi alltid skulle äta frukost på cafe, iallafall helgen runt löning. =) Såå mysigt - å gott!
Efter vår frukost gick vi en runda på stan. Alex fick en ny mössa:





Och Mattias ett par nya skor. Han gjorde ytterligare ett av sina kända "kap". Skorna hade kostat 999 kr och kostade nu 400 kr. Han var bara ju tvungen att köpa dom.

Ibland undrar man om han bara handlar bara för att det är ett kap eller om det verkligen är så att han vill ha dom?  Det enda han pratar om efteråt är iallafall sitt kap.





Gick och väntade innerligt på Bellas telefonsamtal. Och äntligen kom det efterlängtade samtalet. Klockan 14 ringde Bella finish boobjob!

Hon lät väl inte riktigt som vanligt kan jag ju påstå. Haha, lite vimsig av smärtstillande tabletter kanske? Men det var SÅ kul (och skönt) att höra att allt hade gått bra. Även om stackarn var öm!

Men det är väl som dom säjer: "Vill man vara fin får man lida pin".

Och OJ, vilken pudding du kommer vara! Pick pack att INTE synas med dej på stranden i sommar! :-)

Som Sören, Bellas pappa, sa till mej i telefonen: "Pamela Anderson kan slänga sej i väggen nu"..

Haha!


Klockan 16 skulle vi vara hemma hos Malin och Stefan. Så det var bara till att hoppa in i duschen och sedan plocka ner allt vi skulle ha med oss och åka bort.

Vi hade superskoj, som vi alltid har när vi träffas!

Åt couscous med kyckling, räkor, kassler och olika dipper. Skitgott!

Thailandresan hade vart jättebra och det hade gått jättebra att åka flygplan med Arvid.



                   


På söndagen hann jag knappt i kläderna förrän jag var på väg mot Bellas house. Mattias och Alex var oxå nyfikna på att få se tuttarna. Dessvärre får man ju inte kika förrän efter 2 dagar, så I'll be back later in the week för att se "härligheterna". Haha!

Såg iallafall bra ut och storleken blir ju alldeles lagom! Nice work, Bella!
Jag kände naturligtvis på dom oxå! =) Damn, va hårda dom var! Fast det var ju pga all bandage och tejp som tryckte ihop dom för att hålla rackarna på plats.





Efter visiten hos Bella åkte jag och resten av familjen till Maxi, köpte lite smått och gott till Alex som tyvärr inte finns på Willys, typ majskrokar och olika burkmat. Sen drog vi ut till Mattias föräldrar. Bjuden på middag även denna dag.

Gott, att ha sluppit lagat mat både fredag, lördag och söndag! Kan det inte alltid vara såhär??





Efter maten slappade vi i soffan framför tv:n, där visades konståkning med män! Usch å fy!
Glittriga män i tajta trikåer? Hallå liksom? Why? Såg riktigt äckligt ut faktiskt. *ryser*

Jaja, det var allt från min helg!

Ha det bra!


VARNING...

...för tråkig blogg!


Har egentligen ingenting att skriva om idag. Men blogga måste man ju ändå ;-)


Jag, Alex och Bella har haft en trevlig heldag på Ikea idag. Åkte hemifrån vid 11 tiden och kom inte hem förrän 18. Men trevligt hade vi!





Nästan det första vi gjorde när vi kom dit, var att sätta oss i restaurangen. Där blev det fruktdags för Alex, innan han somnade som en stock. Då vräkte jag och Bella till med kaffe och en räkmacka var. Dessutom delade vi på en chokladboll - faktiskt Bellas ide. Men gud såååå gudomligt gott!

Livet är ju inte direkt en dans på rosor när man går på diet - snarare än promenad på maskrosor. Fast värre ändå: en promenad i helvetet. =( Tänk vad mycket gott man går miste om egentligen?!


Iallafall, efter att ha suttit och tjötat om allt och inget i över en timma kom vi på att vi faktiskt var där för att shoppa - inte ha fikastund. Så vi begav oss mot shoppingen.
800 kronor fattigare och ett ANTAL timmar senare promenerade vi ut från Ikea. Jag fick iallafall äntligen köpt lampskärmar till mina lampor i vardagsrumsfönstret nu. Real cosy!



                   



Å så blev det lite annat småjox, typ servetter, decilitermått, plastburkar och vaser. Sedan hade dom fått in väldigt mycket vårinspirerat. Kunde inte hålla mej så nu är hemmet lite vårfint.



                   


Vi hade även en liten släng av stöldturne, jag och Bella. Jag har haft så bra engångshaklappar i väskan, som jag fick med i "Libero-boxen", men så tog dom slut idag. =(

I samma ögonblick såg jag att Ikea hade typ likadana i sin restaurang. Så jag snappade åt mej en bunt därifrån. Därefter gick Bella iväg och hämtade ännu mer.

Min trogna tjuv-kompanjon!





Bella var riktigt i gasen, för när vi var på McDonalds efteråt, styrde hon snabbt in blicken på deras engångshaklappar och viskade lurigt om jag ville ha ännu mer. Haha, Sötis! Men nu räckte det, sa jag!


Idag är min lille prins redan 7 månader! Tiden går snabbt, han börjar ju bli stor!
Han kände nog pressen på sej igår, för ett tu tre så satt han upp utan stöd! Vilket han inte velat göra förr. Han har tyckt att det vart mycket roligare att slänga sej hit å dit. Typ "catch me if you can".





Imorgon blir det kanske en promenix in till stan. Tänkte hälsa på arbetskompisarna. Men det beror på väder och vind OCH hur trött jag är, men maybe. 

På kvällen sen blir det vår vanliga rutt till mammsen å pappsen. Mamma har avslöjat att vi ska få hembakt pizza. Me likey!

Ja, sen kommer då lördagen den 26 januari!

Bella gets her tits. Ska tänka på dej hela långa dagen, girlfriend!!


På kvällen ska vi bort till Malin, Stefan & deras lille Arvid (ur föräldragruppen). Har blivit bjudna på middag.
Ska bli skoj! Intressant å höra hur dom hade det i Thailand å hur det gick att resa med en 5 månaders bebis.


Dessutom är det på dagen, 2 år sen vi flyttade in i vårt hus! =)
(Intresseklubben antecknar?! Eller som Mattias pappa säjer: Intresseklubben anmäler sej! HAHA!)

Största anledningen till att jag tvunget skulle blogga idag:





Stoooort grattis, i förskott, på 24 års dagen, Emma! Hoppas dagen blir underbar!


Nästa blogg "utkommer" efter helgens bravader.
Hav tålamod!  ;-)



Puss E


Prisutdelning!



Hade faktiskt inte tänkt att blogga idag. Jag hade tänkt mej en mysig hemmakväll med mannen min, men han var av helt andra tankar. Mattias gav mej order om att sätta mej här vid datorn, så han kunde fortsätta spela sitt viktiga (?) Xbox-spel.

Å snäll som jag är - så är det klart att man lyder! =)


Dagen har varit mycket bra! Gick upp klockan 11. Gjorde ordning oss och matade Alex, innan vi tog vår silvriga fara och hämtade upp morsan på jobbet vid 12. Därefter blev det en sväng in på Willys innan vi nådde slutdestinationen: Fly. Där blev det promenad.

Stackars mammsen! Jag å Malin lämnade alla 3 barnen hemma hos henne, medan vi tog ut Ronja på skogsäventyr.





Kämpade oss uppför alla jävla backar å när jag ville vända, sa Malin elakt:

- Jag som läste i din blogg att du inte ville ha muffinsmage.


Såg mej själv fladdrandes förbi i mina tankar:




Så det var ju bara till att fortsätta en bit till. Pust! Stön! Suck!

På vägen tillbaks såg vi Jessikas Opel vinglandes på vägen. Hon hade fullt sjå att vinka på oss, så hon visste nog inte riktigt var på vägbanan hon befann sej. =)  Men tack för vinken, Jess! ;-)


Det var SKÖNT att komma in i värmen igen, efter att ha gått i snöovädret. Blöta och kalla var vi.

Vår SUPERMORSA hade lyckats hålla alla 3 barnen vid liv PLUS att hon lagat mat. Inte pjåkigt!  Det var bara att sätta sej vid matbordet när vi kom in. Dott!

Grekisk sallad och biffteki dukades fram. Jag och Malin hade valt. Kändes nästan som när man var liten igen å hade sina önskemål om middagarna. =)

Fast jag valde iförsej alltid korv och mos när jag var liten. Var besatt av det. Å ändå säjer mamma att jag var kräsen när det gällde mat när jag var yngre? (Kan iförsej vara det faktum att jag aldrig ville äta den mat som dukades fram, så hon fick ställa sej vid spisen igen och göra min förbannade korv.) =)

Jag och Malin, glupska som vi är, åt som om vi aldrig sett mat förr. Hade nästan ätit upp allt när mamma satte sej vid bordet nån minut efter oss.




Barnen leker hos mommo & moffa

Känner mej ju nästan lite nyttig idag. Middagen med Mattias var kycklingsallad.





Sallad två gånger på EN dag. 

Det blev så mycket kycklingsallad över att imorgon kommer jag försörja hela Mattias jobb med käk.
Kan väl grabbarna behöva. Träningsdag imorrn ju!  =)


Nu kan Alex säja mamma! Inte för att han förstår att det är hans underbara moder han ropar på när han säjer det, så är han ändå urgullig!

Men jag får nog allt ta och försöka lära honom att säja pappa oxå. Innan Mattias blir som den där matadoren i Ferdinand som sliter av sej håret av frustration!



                   



Å nu.....trumvirvel..... PRISUTDELNING!





Till mina underbara kommenterare, som gör livet värt att blogga ;-)

Första pris går absolut till fina Camilla som skriver så vackra ord till mej:
I bloggen Back on track, har hon kommenterat följande:


"Hahahah!!!
Åhh!!! Jag tror jag älskar dej Emma!
Vilken härlig blogg! :-) Haha!
Men jävlar i min lilla låda så fula vi verkligen var i lördags! Hah! Tur vi vågar bjuda på oss själva såhär i cyberspace... :-P

Shit vad jag längtar till nästa temakväll!!
Åhh!!
Vi har ju så skoj tillsammans!

Puss & Kram hela dan!"


Andra pris går till käraste syster yster Malin, som i bloggen Smink, or no smink - that's the question! skrivit:


"HEJ!
Du är allt för rolig du!
I think i love U ;-)
Pöss
Ps. Känner jag dig rätt så ligget Mattias UNDER jorden om han råkar häva ur sig något kvinnonamn..:-)"


Tredje och sista pris för underbart skriven kommentar, går till Carro.
I Rudolf med röda mulen skriver hon:


"Jag älskar att läsa dina BLOGGAR!!!
Bra att du är tillbax, har saknat dig som bara den =)
Kul att läsa som vanligt!
Kram på dig!"


Så fortsätt att kommentera, så kanske just DU får ett pris nästa gång det är prisutdelningsdags!


Bye the way Bella! Hörde ryktesvägen att du inte trodde att du hade så snälla kompisar som du kommit på att du har! Vad trodde du att vi var då? Kloningar av Frankenstein??



Bye bye!


Nattligt samtal & 10 "braiga" tips

Åh! Suck! Muffinsmage - me not like - at all!






Halkade in på en riktigt dålig sida på nätet, som tipsar om hur man går ner i vikt:

1. Sov mycket! För lite sömn stör produktionen av tillväxthormon, och det blir svårare att bränna fett. Då ökar risken

för övervikt.

2. Ät långsamt, tugga varje bit väl. Efter cirka 20 minuter är lilla magen mogen att skicka signaler till hjärnan att du är fulltankad.


Ehh...Sover mycket, det gör jag ju redan! Kan däremot inte säja att jag äter långsamt. Men den som skrev tipsen kan ju knappast vara en mor - det är ju full rulle hela tiden, man hinner inte äta långsamt. Dessutom har man ju ett liv, kan ju inte sitta och äta hur länge som helst. Daaah!?!

Tipsen fortsatte:


3. Ät så att du blir nöjd, inte mätt. Ta alltid bara en portion. Påfyllning är förbjudet, hur gott det än smakar.

4.. Tänk på "skedtricket". Placera stora skedar att ta med i de kalorifattiga skålarna, till exempel sallad. Och placera små skedar i sås- och efterrättsskålarna.

5. Duka fram desserttallrikar i stället för stora tallrikar. Det gör portionerna mindre.

6. Ät mer liponsyra. Storsäljare som också påstås öka insulinkänsligheten. Och därmed underlätta fettförbränningen.


First of all: Vad fan är liponsyra? Å sen: "ät så du blir nöjd och inte mätt och ta bara en portion". Va är det här för tortyr?? Å äta på desserttallrikar? Nej! Så stora som möjligt ska det vara - särskilt om man inte får ta en omgång till.

Sidan innehöll (tyvärr) ännu mer knäppa tips:


7. Skaffa dig en stor spegel i badrummet så att du kan se dig själv i helfigur. (Har redan det, men man lär sej ju att undvika den.)

8. Kontrollera att vågen väger rätt, och inte är en glädjevåg. (Min våg är absolut ingen "glädjevåg" - isåfall hade jag inte suttit här å gnällt)

9. Fixa till ditt badrum så att det blir riktigt mysigt, då vill du tillbringa mer tid där än i köket.

(Jaha, nått tips på va fan jag ska göra där inne då?)

10. Gå aldrig till ett party eller en middag vrålhungrig. Då frestas man att äta för mycket.

(Det gör jag inte! Jag dricker mej mätt istället ;-)...)


Dessutom läste jag någonstans att: "alkohol innehåller mycket energi. En flaska starköl ger nästan lika många kalorier som ett wienerbröd". Damn, va många "wienerbröd" det måste slunkit i mej i lördags då!! =/
Läste oxå att det inte är ovanligt att man inte går ner till sin ursprungliga vikt efter en graviditet, men det gjorde ju jag, så det kan jag inte skylla mina extrakilon på. Dessutom är det tydligen vanligt att gå upp i vikt när man kommer i klimakteriet, så vi får väl hoppas till Gud att jag hunnit gå ner tills dess! ;-)


Hade lite nattlig konversation med Carro natten till idag. Å vi beslutade gemensamt att vi kan och SKA fan fixa det här.

We can do it, Cääärow!! Right!? ;-)

Så nog me klagandet!


Idag var det familjelivsfika. At my place. Jag körde en lite nyttigare variant på fika, bjöd på grova smörgåsar med ost och skinka, tomater, gurka, paprika, purjolök, digestivekex, smörgåsrån och vitlöksost. Kaffe och Ramlösa. Gästerna mina var syrran (+ Wilma & Max), Erika (+ Wilma), Jessika (+ Alwin) och Anna (+ Alvin).

Vi fikade och sedan satt vi och tjötade å tjötade - så som bara vi tjejer kan!



                   



Vid 14 tiden bröt sällskapet upp och syrran som var kvar väckte Max å sedan åkte dem oxå. Jag blev lämnad all alone med Alle bralle. Så det fick bli en promenad. Det var ju såå fint väder - alldeles blå himmel!



                   


På kvällen åkte jag till Hanna, för lite qualitytime med henne och Anna. Trodde att jag skulle komma försent, eftersom jag inte haft med att Mattias skulle träna i mina beräkningar. Men jag lyckades komma precis i tid. 

Innan jag åkte hade vi slängt ihop en snabb middag! Sen köpte Hanna pizza och bjöd på. Gjorde ju absolut inget, har inga som helst problem att äta middag flera gånger om dagen. Rätt nice faktiskt! Hade ju dock "tipsen" i bakhuvudet så jag tog faktiskt bara 2 bitar. 

Vi hade iallafall supertrevligt, som alltid när vi träffas!

Skumt det där, hur mycket man än skulle vilja slippa börja jobba igen, pga Alex, så vill jag ändå börja på ett sätt, för att träffa mina underbara jobbarkompisar dagligen igen! Dock så överväger ju faktiskt Alex, så helst skulle jag inte vilja börja! ;-)



                   



Onsdagen, ska ju som tidigare skrivet, tillbringas med moderskapet och the sisterhood. Ska bli trevligt! Ska hämta mamma på jobbet vid 12, å sen blir det säkert en promenad med husdjuret innan vi ska göra lunch - grekisk sallad! Mumma!

Hade pratat lite löst om att jag kanske skulle träffa Elli egentligen imorgon - vilket var evigheter sen vi gjorde - men jag trodde inte det skulle bli nått så därför bestämdes detta istället. Men sen fick jag sms av Elli att hon kunde på onsdag. Vadå typiskt? Jaja, nu har vi bokat en dejt på tisdag istället! Ska bli skoj!

Saknar ju dej gumman!


Ikea på torsdag då! Alltid trevligt med en roadtrip som innebär shopping. Måste ju få bort mina tomma lampfötter i vardagsrumsfönstrena. Grannarna tror väl att jag är urblåst:

"Har blondinen glömt sätta i lampor? Tror hon att det ska lysa ändå?"



                   


Carro & Johan, nu ger ni era barn riktiga dunderpiller så att dom håller sej friska så att vi kan komma å hälsa på nån *piiiiiip* gång!



So long suckers! ;-)


Back on track!

117 läsare har jag haft som mest på min blogg..Nice! Men bara 13 kommentarer som mest? Hur förklarar ni detta?
Har gjort lite research, och i snitt är det 55 personer som läser mina bloggar varje gång. Sweet!

Inte illa ju! Mitt skräp till skriveri.

Thank you iallafall!


Handlingslistan inför Ullareds-resan har nu börjat skapats:

Alex skedar, nappflaskor, nappar, tvättlappar mm.

Tänk att det kan vara så roligt att shoppa simpla vardagsgrejer? Tillåmed så roligt att man ser fram emot det i flera veckor innan och räknar ner dagarna..Skumt!

6 februari, Mattias första pappalediga dag, åker vi!

JAG ska bland annat spana efter rakhyvel, raklödder, sminkborttagningsmedel, kanske något klädesplagg mm. Inte alltför skojiga grejer, men det absolut roligaste är ju att titta efter saker till Alex.

Tillåmed Mattias tycker att det ska bli skoj att åka dit. STORT kors i taket.

Han kom hem häromdagen från jobbet och sa:


- Jag nästan längtar till Ullared ju.

- Ehh..va?

- Ja, jag ska ju köpa massa saker.

- Jaså? Som vadå?

- Kalsonger, strumpor och schampoo, sa han nöjt.


Haha! Karlar - dom vet inte vad riktig shopping är!


På fredagskvällen fick vi celebert besök, av Michael och Sara. Det var superroligt! Har ju, tyvärr, inte setts på ett tag nu.



                   


Det var ju dessutom betydligt bättre att träffas förra veckan, för på torsdag drar dom till Thailand och är borta i 2 veckor.



Vad är det som lockar liksom? Hahaha...


ALLA åker till Thailand nu! Jag får nog återuppta solningen, så jag är med i solligan. Nån som ska med?


Fick meddelande av min underbart gulliga arbetskompis, MARIE, häromdagen. 2 februari är jag välkommen till henne på lite småplock innan det är dags för bowling kl 21. Ska bli superkul!
Känner mej änna ute i svängen igen ju! Först "grabbkväll" å sen bowlingkväll..I'm back on track!





Ja, så till lördagen då, the big night out: GRABBKVÄLLEN:

Hämtade upp Bella vid 14 tiden. NU började drickandet! Goda goda!

Fixade iordning en "bröllopspresent" till Emma och Camilla. Är det bröllop så är det ju!





Korgen bestod av olika godisar i hjärtform - of course - en påse Hjärtan-chips, 4 hjärtanklubbor och egengjorda vigselringar. Ringarna gjorde vi av gamla örhängen. Haha! Blev riktigt nice.....typ!

Sen skrev vi "äktenskapsförord" till dom båda:



                   



Jag skulle agera präst och hade oxå ett litet "tal". Sen tejpade jag en bit vitt papper runt halsen - höll dock på att strypas =/ ...men what the hell vad gör man inte för sina homies?




När bröllopspresenten var kirrad, hoppade jag in i duschen. Tvålade tillåmed in mej med Mattias Axe, tog på mej hans deo och parfym.

Haha! Är det killkväll så är det.

Mattias sniffade på mej när jag kom ut från duschen och sa:


- Det blir inget ikväll Emma. Jag är ju ingen bög.


Gav Mattias order att han skulle leta upp ett par byxor till mej. Han gav mej ett par jeansshorts å sa: dom här är nog lagom till dej.

Haha, det var dom!





Jag och Bella gick på SingStar medan vi väntade på att Jessika skulle hämta upp oss. När vi vrålat (sjungt) ett tag kom Jessika. När vi sedan anlände till Emmas place, blev det bröllopscermoni i hallen. Real romantic!



                   



Kvällen var riktigt nice! I had a blast!
Blev väl "några" cider för mycket och kanske lite för mycket bål. Men jag mådde ju iallafall bra på kvällen. Värre var det ju dagen efter. Var som ett vrak hela dagen. Gick upp ur sängen kl 18 - slapptask! Hjälpte Mattias med att göra tacos. Fick i mej lite käk å slängde mej sedan på soffan, där jag låg i några timmar å slötittade på tv, därefter blev det bingen igen.





Jessika! Du undrade om jag tog några kort i lördags? Klart jag gjorde, as always! Frågan är ju dock om dom blev bra!?


Här är till exempel tårtan som vi bjöds på! Fin?

Vi diskuterade ytterligare "temakvällar" för vår kommande tjejkvällar. När jag fyller år ska jag ha "Pimps and hoe's". Emma ville ha Playboy-tema och Bella 80-tal.

Fler fyllekort:


                   


                   


                   


HAHA! Jaja, vi har jääävligt skoj ihop iallafall! ;-)

Idag har vi babysimmat, Alex och jag, med Jenny och Åsa å så deras döttrar.  Efteråt blev det fika i cafeterian - enligt mej det viktigaste på hela "utflykten".


                   


Imorrn blir det familjelivsfika och på kvällen har jag en "dejt" med Anna & Hanna från jobbet, onsdag ska jag spendera tid med mamma och syrran - det va längesen! Torsdag blir det en tripp till Ikea.
Så nu vet ni på ett ungefär vart ni har mej i veckan! =)



Smink, or no smink - that's the question!


"Grabbkvällen" närmar sej med stormsteg!

Fick en vacker inbjudan i min "lödda" häromdagen, av Emma och Camilla.




Bröllop mellan Emma och Camilla..hmmm!


HAHA!.. Kan dessa brudar bli mer wild & crazy?

Troligtvis (och förhoppningsvis) inte! =)

Ska iallafall bli superkul på lördag! Längtar!!


På inbjudan stod det manlig klädsel och ej make-up!

Men så som alla - speciellt Jessika - har tjötat om det så vill ja nästan ha smink BARA för att reta henne. För det va ett jävla tjöt! Fattar inte varför det blev en så stor grej av det hela liksom?

Förresten så vet jag inte om folket vill se mej utan smink? Nädå! Så hemsk är jag faktiskt inte - måste jag ju uppmuntra mej själv med. Ser mest trött ut utan smink! Värre är det nog inte.

Förr var det ju betydligt värre, när man var i sisådär fjortis-åldern. Då hade jag inte ens kunnat hämtat posten utan smink. Haha! Tragiskt men tyvärr sant!

Mycket skumt man höll på med på den tiden. Allt var ju nästan pinsamt! Men det som man tycker är pinsamt å som man skäms för NU, det var ju inte ett dugg pinsamt back then in the old days.
Som till exempel det faktum att man satt å drack massa äcklig häxblandning bara för att bli full - det var tydligen inte pinsamt? Å det vill ju tilläggas att detta hände ofta OCH utomhus eftersom vi för det mesta inte hade någonstans att förfesta på. Så där satt man uppspacklad på en parkeringsplats/industriområde/parkbänk å frös å sörplade i sej det värsta tänkbara. Bara det var alkohol i, så gick det ner.

Men det tyckte man inte var pinsamt? Nej då! Men att gå ut 5 meter för att ta sej till brevlådan utan smink, ja det var pinsamt!
Det var även pinsamt att gå till affären själv. Okej, ruskigt tråkigt möjligtvis men inte ett dugg pinsamt ju!

Hur var man egentligen funtad? Hunn va ja?!

Jädra tur att man förändras med åren!


Åter till grabbkvällen då: Om vi nu ska vara så seriösa att vi inte ens får ha smink... Då måste det ju gälla att vi ska ha orakade ben och armhålor. Eller? Spruta på oss massa kill cologne? Å prata med basröst hela kvällen och ta oss på snoppen once and a while?

Haha. Rätt ska ju vara rätt! Eller?...Jessika? Nu verkar det väl inte så farligt om jag skulle ha liiite mascara på mej, va?

And besides, ska det vara "lebb-bröllop" så gör det väl inget om några stackars utklädda bögar kommer??


Igår kväll tillbringade jag som vanligt mina trogna kvälls-och natttimmar vid datorn igen. Härligt det känns att vara tillbaks!





Bankade som en dåre på tangentbordet för att se om det verkligen är tystare. Å det hördes inget stojande från sovrummet iallfall, så det kanske var en väl investerad gåva, Mattias? ;-) Hörde iförsej att han vråla till nått i sömnen, men det förbiser jag.

Jag är änna van vid sånt vid detta laget! Men den dagen då han ropar nått annat kvinnonamn ligger han pyrt till, DÅ förbiser jag ingenting. Skulle det ske så skulle han allt vakna upp utanför huset! Antingen under jorden eller ovan.


När jag gick och lade mej inatt, DÅ bröt helvetet lös. Mattias började snarka som en tok och gjorde han inte det så pratade han i sömnen....på kinesiska! (?)

Trodde jag kände karln som jag levt ihop med i snart 7 år. Så döm min förvåning när dessa ord kom ut ur hans mun inatt:

- "Hang hang hang..ang ang ang."

What? Chinese?? Boy, he's strange!


Anyhow..

Idag var jag på fika ute i Östadkulle. Herregud, vad ja ränner där. Två gånger på EN vecka! Inte alls ba det här ju!

Iallfall, så var det som alltid, väldigt trevligt att träffa Ida. Hon är jämt så sprudlande glad! Tråkigt att hon bor i Norge, men är hon lycklig där så är jag! =)



                   



Efter massa tjöt, trevligt sällskap å kaffet rinnandes i ådrorna (rätt ut till pisseblåsan). PAUS! Varför är det så? Varför rinner kaffet rätt igenom en? Vad är det med just kaffe som gör att blåsan nästan exploderar så fort man börjar dricka? Ibland hinner man ju inte ens dricka upp innan man måste kissa. Bättre att ta med sej kaffekoppen in på toaletten...men det kanske inte sällskapet tycker är trevligt?





Anyway, jag begav mej iallafall tillbaks till Alingetexas. Home sweet home! Kan inte fatta nu som vuxen (för jag måste väl räknas som vuxen nu när jag har villa, volvo, bebis och fästman) att jag någonsin har velat flytta ifrån denna ljuvliga stad! Runt fjortistiden (för att återkomma till detta) ville jag bosätta mej i typ hemska Göteborg (ja, den staden är ju inte alltför vacker). Bara för att det var mer liv där. Fart och fläkt. Men en stad där det är mer liv i, finns det ju även mer död i. Eller hur? Mer mord, dråp, misshandlar, rån, knark mm. Ja, den listan kan göras lång! Nä, ett liv i Alingsås skulle jag inte byta bort mot något, tror jag. Dessutom är jag en sån "familjegris" att jag aldrig skulle kunna flytta ifrån mina nära och kära.

Väl framme i Alingsås stannade jag på Hagavägen. Dags att träffa kvinnan utan micro: Bella. Vi åkte och köpte lunch, sen åkte vi hem till Ryttaråsen. Efteråt strosade vi iväg på en promenad.




Vi pratade om ditten och datten, men mest om hennes stundade "sätta-in-silikon-i-brösten-operation". Tjejen börjar bli nervös nu, snart dags ju! Nästa fredag bär det av mot Linköping och på lördag eftermiddag vaknar hon upp som en ny människa: Miss Bella Boobjob! Det kommer gå jättebra!


Hahahaha!!


Nädå, skämt åsido! Du kommer bli en hottie! Till skillnad mot mej, som kommer se ut såhär om några enstaka år:



Nu tycker jag att jag har gått tusentals mil, med alla dessa jävla promenader hit å dit, fram å tebax. Men blir jag av med mitt hull? Näänää, det fladdrar fan med fortfarande! =(

Kan ju hoppas att vågen är sönder..?..Eller att batterierna är slut?...Lite väl långsökt kanske? Den är ju alldeles sprillans ny!





Iförsej så spelar det ingen roll vad vågen visar. Jag tål inte att ha muffinsmage! Sen kan jag väga 70 kilo om det skulle vara så, bara jag kan ha kläder som sitter snyggt igen......
Oj, vad jag gnäller! Hade jag inte haft detta "pös" så hade jag ju inte haft min lille tusse (=älskling). Ångrar ju GIVETVIS ingenting, men det hade ju vart trevligt om det där graviditetsfettet försvann nångång. Annars kommer jag ju att vara MILF 2008 fast med en helt ny innebörd:


M = Mycket

I = illa

L = luktande

F = fetto


Nä fyy! Hårdträning till potatisfestivalen! Eller hur är det man säjer, Big is beatiful?



Hmm..Stämmer då rakt inte in på mej iallafall..=(
Jaja, här är en bild på min sötis, som gör att jag står ut med allt daller överallt:



Helt klart värt allt fett i världen


MARIE! Såååå otroligt skoj att du skulle läsa min blogg! Gör det till en vana - lägg till på favoritlistan ;-)


Kommentera mera,

jag vill se flera!

Skriv en rad eller två,

det skulle göra mej så glad så!


Rudolf med röda mulen...

...känner jag mej som nu!
Alex bet mej precis i näsan med sina sylvassa tänder!
Får väl iförsej skylla mej själv.
Va fan ska jag där å göra liksom??

Anyway...

Äääääääääntligen är jag tebax!!

Vaknat upp ur den hemska mardrömmen.

Usch, hoppas detta aldrig händer igen.


Nu har vi iallafall skaffat resurser ifall åskjäveln skulle slå ner igen:

Älskade åskskydd.

Igår när Mattias kom hem med datorn berättade han att han hade en surprise till mej.

Surprise, hmm vad kan det vara? tänkte jag.

Blommor?...Men varför? Det får jag ju nästan bara om han har vart dum. Å det har han väl inte vart? Eller?

Tankarna mina stillades när Mattias glad i hågen visade "presenterna" han köpt.

Ett trådlöst tangentbord och en ny trådlös datormus.

Haha! Jag är nog verkligen en datanörd i andras ögon!



My nice gifts


Det låg dock en tanke bakom. Han tycker tydligen att det "rasslar" så mycket från när jag skriver på tangentbordet när jag sitter här på kvällarna å långt in på nätterna. Å detta skulle tydligen vara lite tystare. Å det kanske det är. Jaja, jag bryr mej inte så länge jag får skriva!

Ojojoj! Som jag har väntat på denna dag!


I lördags, efter att jag bloggat klart på Mattias jobb, drack vi lite kaffe med Henke som var där å greja med sin rallycrossbil. Alex hade somnat mellan bilarna av tristess ändå. Stackarn! 


                    


Därefter begav vi oss till Näverhult. Svärisarna bjöd på god mat. Å där blev vi "fast" hela kvällen. Hade supertrevligt! Spelade bland annat spel. Jag förlorade 2 gånger i rad, men 3:e och sista gången vann jag med storslam. Jag fick mer poäng än vad någon annan fick under alla omgångar. Damn, I'm good!

Hem kom vi inte förrän närmare 01,00.



                   


                   



På söndagsförmiddagen gick hela familjen ut på en långpromenad. Man får ju passa på medan det är någorlunda fint väder - iallafall uppehåll. Därefter styrde vi kosan mot Fly. Denna dagen var det mina föräldrar som skulle bjuda på mat. =)



                   
Alex käkar Vårgårda-ris och smörgåsrån för det vilda


På kvällen var det ju då dags för det efterlängtade Singing Bee. Visst, det var roligt men inte alls så som jag hade föreställt mej. Dessutom var det ju svårt! Jag hade aldrig lyckats bli Singing Bee-mästare. Iförsej skulle jag skona svenska folket genom att aldrig ställa upp med min sångröst. Synd att inte alla tänker så! =( Fick ju änna hålla för öronen ibland!


Måndagen började jag dagen med en liten promenad ute i solen, innan jag skulle möta upp Jessika i stan.





Vi skulle nämligen till.....kyrkan! Hahaha!! Nu är ni allt nyfikna. Va fan gjorde en sån som jag och Jessika där?

Å tro mej! Vi undrade oxå detta.





Det hela började i fredags morse när jag hämtade posten. Alex hade fått en inbjudan från Christine kyrka. Det skulle vara sång och lek för barnen. Och viktigast av allt: efteråt vankades det fika!
Och ett ögonblick där (hade nog tillfällig sinnesförvirring) tänkte jag att det kanske skulle vara roligt för barnen att i varje fall testa, så jag messade Jessika och fråga om vi skulle dit och kolla. Hon var tveksam men sa att vi skulle höras senare ihelgen om det.
Å när hon gjorde det på söndagskvällen sa hon att vi skulle testa kyrkan. Men då var ju mitt sinne tebax till det normala igen, så jag var väldigt skeptisk å undrade om vi verkligen skulle utsätta oss för det?

Men det blev som ni förstått iallafall bestämt å nu vet vi att vi ALDRIG går tebax igen!!


Först skulle man vara inne i självaste kyrksalen! Oh my God liksom! Där skulle man tända varsitt stearinljus å sätta fast på en grej längst fram i kyrkan. Why liksom? Är det sånt kristna sysslar med? Tänder massa ljus? Det enda jag tänkte på att det måste ju vara en väldigt onödig kostnad. Kanske är därför som dom alltid samlar in pengar på gudstjänster? För att ha råd med alla ljusen..

Iallafall efter några sånger i kyrkan blev det äntligen dags för fikat..Trodde vi! Men nä, då skulle man gå runt i en ring å hoppa å studsa å sjunga massa sånger. Men då slapp vi iallafall kyrksalen. Inget skoj ändå!

Å ve och fasa: fikat kostade pengar! Skulle vi betala för att vara i kyrkan? Nä du! Borde ju vara tvärtom! Å särskilt inte för några riskakor och knäckebröd.

Vi smet så fort som möjligt istället.

Jaja, vi lärde ju oss iallafall nånting: att aldrig återvända till kyrkan.



                    


Haha! Lägg märke till Alex menande blick: "Va fan gör vi här, mamma?"

Väl ute i den friska luften, bestämde jag mej för att gå en promenad till Willys. Jessika skulle oxå dit men hon tog sin Opel. Men mina snabba trumpinnar till ben och Jessikas otroligt Opel-hästar gjorde att vi kom dit samtidigt! =P


I tisdags stod det familjelivsfika på schemat. Denna gång var det ute hos Jess.

Haha! Jag var dock den enda som ville komma. Nån måste ju ställa upp för dom "oönskade" mammorna.



                   

Menmen..Jag tycker oxå att det var trevligt att umgås på tu man hand, Jessika!


Häromdagen kom Mattias hem med en "allt-i-allo-skrivare". Scanner, fotoskrivare, kopiator mm.

Inte för att vi brukar behöva skriva ut någonting, men det kan kanske vara bra att ha, som han sa?

Haha, prylnissar som vi är. 1000 kr för en skrivare som kanske kan vara bra att ha.





Imorse ringde jag barnmottagningen så fort  jag vaknade.

Alex dras ju fortfarande med sin hosta, å nu tycker jag att den blivit värre. Fick en tid två timmar senare: kl 11,15. Fick utskrivet både hostmedicin och en inhalator med mask å grejer som Alex ska andas in kortison genom. Dessutom tog dom ett rs-prov på honom, det var negativt som tur var!

Hoppas att han blir frisk snart!!

Som alltid, så blev det försenat hos läkaren, så jag kom ca 20 minuter försent till babysimmet med Åsa och Jenny å barnen.

Väl i plurret trivdes Alex som en fisk. Hel-vild! Knappt att man kan ta med honom nån mer gång. Lille BUS-pojk! =)

Fick dåligt samvete över att vi inte vart där på så länge, när jag såg hur lycklig han var i vattnet.





Nu bestämde vi att vi ska gå på babysim varje måndag. Trevligt - å skoj för barnen om inte annat! Dessutom ska vi kolla upp öppna förskolan nån dag oxå. Se om det är värt vårt besök!

Efter simmet idag fikade vi i cafeterian (med SMÖRGÅS - ej nån kaka, faktiskt) å efter att barnen fått mat, gick vi på promenad. Tog en sväng förbi Åsa och Krilles nyköpta hus - jättefint! Å nära mitt hem! Tar väl ca 10 min att gå emellan oss bara. Blev avundsjuk när jag insåg hur mycket skoj dom kommer att ha genom att inreda å greja. 
Nästa lördag är det redan 2 år sen vi flyttade in i vårt hus!!


Imorgon bär det av till Östadkulle på fika; Ida har kommit hem en sväng från Norge å ville träffas. Sen blir det nog en promenad med Bella på eftermiddagen.

Fredag har jag inget planerat, än så länge, blir nog bara en hemmadag. Kan ju behövas det med ibland...kanske! Sitta hemma med våra besattheter hela dagen: Alex käkar Vårgårda-ris och jag dricker Loka Päron.


                   

Notice the Vårgårda-ris som Alle bralle har i näsan. Haha! Dom där små rackarna fastnar ju precis överallt!

Frida! Hoppas det är underhållande nog även denna gång! ;-)


Tack å hej leverpastej!


Ett katastrofalt hemskt haveri!


Torsdagen den 10 januari: DATORHAVERI! =(

Satte på datorn på morgonen, men den startade inte.
Drabbades av panik. Irrade runt i huset: what to do, what to do??

Hoppades på att Mattias kunde få igång den när han kom hem från jobbet, men icke!
Min värsta mardröm var sann! The computer is kaputt! Jävla åskväder!

Har lämnat in den nu, får väl tebax den runt onsdag trodde datorkillen. Vill ha nu!

Så nu sitter jag här på Mattias jobb och bloggar för det vilda.

Haha! I've missed the data!



Puss på dej datorn!


Istället för min dagliga dos av datormys, ställde jag mej på torsdagskvällen å gjorde mat till Alex.
Köttfärs med potatis&morotspure.
Bäst för honom att han gillar detta nu, tänkte jag medan jag slet i köket.

Haha, slet är nog verkligen rätt ord. Är ju ingen klippa i köket direkt.


- Mattias! Potatisen och morötterna blir ju aldrig färdiga. Det har ju kokat hur läääänge som helst. (Mitt tålamod är verkligen zero!!)

- Nä, men konstigt! Det finns ju inte vatten kvar, suckar Mattias och fyller på.


Hoppsan! Det hade visst kokat bort. Jäjä, man kan ju inte vara bra på allt ;-)

Och joo! Han älskade det och ville bara ha mer och mer.

Mammas mat är allt bäst!





Han har ju typ matvägrat eller nått nu den sista tiden. Först trodde vi att det var halsont, och till en början så var det nog det oxå!

Men när han sedan började äta både gröt, välling och fruktpure med god aptit igen - men inte middagen. Så börjar man ju undra. Har vi fått ett kräset barn på halsen?

Nu verkar det iallafall ha ordnat upp sej! Å han äter nästan med samma vanliga gamla aptit. Skönt!


I onsdags fick jag ett glatt sms  från Åsa ur föräldragruppen. Hon frågade om vi ville följa med på babysim nu på onsdag. Å det gör vi ju så gärna! (Även om man inte riktigt känner för att åla på sej bikinin just nu! =( Men vad gör man inte för dom små liven?)

Vi bestämde iallafall att vi skulle träffas utanför simhallen och efteråt kanske ta en fika på stan. Trevligt!
Hoppas Jenny och Signe kommer oxå - fler desto roligare!

Malin och Arvid kan vi ju inte räkna med iallafall - dom lever ju lyx i Thailand just nu!

*inte alls avis* =(


Under tiden som vi levt datorlösa hemma har vi som sagt fått roa oss på egen hand.



                   


                              Alex leker bebis                              


Och jag har fixat och donat med mitt hem, istället för att ha tillbringat tiden vid datorn.

Jessika, du kanske tycker att det är ren lyx att ha så mycket tid över till städning och tvätt.

Jag är dock inte av samma tanke!

BORING as hell!


I torsdags vart det fika hos Bella. Yammi!





Shrimpmacks, not badly peed! Sååå jävla gott! Tack åter en gång, Bella!

Tycker nästan att vi alltid kan ha fikorna hos dej..*blinkiblink*



                   


         

Datanörd som jag är satte jag genast igång med att leta efter hennes bärbars dator. Hittade den längst in i garderoben - ja, å sen var det kört! =)
Camilla blev tyvärr beordrad att jobba. =( Jag som verkligen hade sett fram emot att träffa henne. Sist var hon ju sjuk! Å nu har hon tagit sitt förnuft till fånga å blivit blond igen =)

Menmen, får väl inspektera detta på grabbkvällen nästa vecka istället.

Nu är det tydligen bestämt oxå att vi SKA HA killkläder ändå! Jippi!

Jessika säjer att ska vi ha killkläder så får vi inte ha smink. Struntprat!

Daaah! Man är väl smart: jag ska klä ut mej till bög. Dom sminkar sej ju?!
(Iförsej så räknas nästan deras kläder som tjejkläder, men...Hmm..)

Åh! Jag längtar mej skogstokig tills imorgon! Då börjar ju det nya underhållningsprogrammet på 3:an; Singing Bee. Verkar såå kul! Man behöver ju inte kunna sjunga, utan det handlar bara om att kunna texten på kända sånger.

Haha! Min karl är ju inte direkt en fena på det där. När vi träffades sjöng han:

"It's rain in Maines" istället för "It's raining men". Haha!

Men nu efter snart 7 år tillsammans får vi väl hoppas att jag lyckats banka in lite vett i honom. Men det är föga troligt!


Å på tal om tv-program: Igår var det ju premiär för Let's Dance!

Karl-Petter är ju utan minsta tvivel den mest sevärda i år. 

"En spark på tasken är ju aldrig gott"


Haha! Han är rolig han!
Inte fy skam, han lyckades ju iallafall få ihop 15 poäng! 

Men behövde jobba på sin hållning och teknik, enligt juryn.

Vad behöver han inte träna på liksom? =)

Men det är sant det som hon i juryn sa: att han vågar verkligen vara sej själv och ger allt!

Heja Karl-Petter!






Gårdagens sanning (uttalad av Tony Rikardsson):

"Dom som dansar, är dom som inte har råd att sitta i baren"


Ha tålamod, vänner!

I'll be back!


Jag = ordentlig?!



Haha! Bella, i min förra blogg hade du kommenterat: "Va snäll mot din köra vän".

Menar du körda vän eller kära? Båda passar ju in ganska bra, menar jag!

Mohahaha..;-)


Tänkte inte blogga idag igen, men kunde som vanligt inte hålla mej.

Har ju såå mycket viktigt och intressant (NOT!) att writa om.



Jag i ett nötskal


Vaknade av Mattias väckarklocka idag, klockan halv 7... Usch, tänk när det ringer på min sida av sängen och det är jag som ska gå upp och jobba.

Hemska tanke! =(





Men så fort som tiden går så är det ju fan inte långt kvar tills jag ska börja jobba! =(

Alex blir 7 månader nu den 24 januari. Snart måste vi tänka på att söka dagisplats. Jag har två alternativ än så länge, men man ska skriva med fem i ansökan.

Syrran fick sitt fjärdehandsval när hon sökte till Wilma!

Jaja, vi får väl ta tag i detta snart. Man får ju ändå inte söka förrän 6 månader innan. Och jag tänkte ansöka om plats från 1 september, eller kanske i mitten av augusti.


Efter att Mattias väckarklocka ringt och väckt mej, så gav jag först Alex välling och sen gick jag upp. (Cross in the roof!) Kunde inte somna om, så jag tänkte passa på att göra lite nytta sådär på morgonkvisten. Jag tvättade & plockade in tvätt, röjde undan lite, åt frukost mm.
Klockan 9 väckte jag Alex som låg och sov så gott i min säng, å sen var det full rulle! =)



                   



Strax efter kl 11 kom min lunchdejt cyklandes.

Of course blev det tacopaj & sallad till lunch idag.

What else?

Lika gott som vanligt var det iallafall och med mycket trevligt sällskap!



                   



Innan lunchen hade vi vart rediga och gått en promenad.

Vad gör man inte för att kunna frossa mer? ;-)



                   



Sedan utmanade jag Bella på en Buzz-omgång. Det skulle jag inte gjort!

Hon är ju oxå en sån där riktig tv-människa, som kan allt om alla filmer; såväl tecknat som otecknat.

Eller så kanske det bara är att inse att jag suger. Men nää!
Jag är bra, fast dom andra är bättre! =)



                   



Frågade några av mina vänner häromdagen vilket ord som beskriver mej bäst.
Som jag anade hade jag många positiva sidor, så ingen kunde bara beskriva mej med ett ord.

Det här är några av vad jag fick höra:

Snäll, rolig, flummig, omtänksam, ordentlig....

Ja, jag tänkte precis som Ni gör just nu, vadå ordentlig??

Var tvungen att få klarhet i detta. Så jag frågade Fröken Bella vad hon menade med detta. Hon svarade att jag är ju ordentlig med Alex.

And yes, det är klart - jag är ju trots allt världens bästa mamma! ;-)

Till Alex iallafall..  =)

(Där räddade jag upp det fort - rädd för att förnärma någon)

Å på tal om att vara mamma: läste i en tidning häromdagen, där en 8-årig flicka förklarat vad en mamma är:


"En mamma är egentligen bara en flicka som blivit stor".


Funderar på att skaffa en "Lost-and-found-låda" att ha hemma hos mej. Det finns alltid massa kvarglömda grejer kvar efter mina besökare.

Eller så säljer jag det till högstbjudande.





Någon som känner igen något?

Ett par trosor, en klocka och ett kamerafodral (med batterier inuti) har jag "införskaffat" hittills.

(För att undvika missuppfattningar, så bör det tilläggas att trosorna faktiskt är Wilmas! Folk brukar faktiskt inte glömma just underkläder hos mej!)


Snart dags för vår efterlängtade"grabbkväll"! Nästa vecka, lördagen den 19 januari går den av stapeln. Ska bli såå kul! Har övat lite på att dricka "mans-dricka": öl. Det går ju ner några klunkar men njae, det är ju ingen höjdare direkt! Uscha!



                   



Jag håller mej nog till mina trogna och väl beloved cider! Mumma!

Iallafall så ska det bli väldigt trevligt.

Vet iförsej inte om det var en så bra ide, Emma, att bjuda in massa pratglada alkoholpåverkade flickor, för att se på hockey. Risken är ju stor att du lär missa en hel del under matchen. Hoppas du har detta i åtanke! ;-)

Å nu när jag ändå har grabbkvällen på tapeten, så tycker jag att det är lite tråkigt att ideen om att ha killkläder på sej slopades så snabbt. Vad är en grabbkväll utan tillhörande kläder? Haha! Det hade verkligen vart vrålkul!

Men man vet aldrig med mej, jag kanske chockar er genom att ändå komma utklädd. Who knows?





Bella! Här har vi det ultimata sms:et till du vet vem:


"Jag har väntat ganska länge,

så är du sugen på lite umgänge?

Börjar undra vad som ska ske,

vill du inte va me?

Följer du med mej efter festen?

Lägg dej ner, så gör jag resten.


Så klappat & klart! Du är i hamn! =)

Det här fixar la vi, Balooo! ;-)


Å du Jessika! Mattias undrar när han och Timmy ska sänka den andra "kulan"? =)

  

Ha en fortsatt trevlig lilllördag allihopa!

  



Äta sopor?

Var så trött på blogging igår, efter att ha suttit TVÅ dagar för att skriva en enda blogg att jag svor på att det skulle dröja lääänge innan nästa gång.

Men nu sitter jag ju här igen! Fastklistrad!


  



Tack du "hemliga" Lussebulle för din kommentar! Den var efterlängtad.

Love you too ;-)





Igår var Mattias första jobbardag efter all ledighet. Jag och Alex var hemma själva hela dagen. Ganska mysigt faktiskt; vi tog en promenad å sen ägnade vi oss åt bus och lek resten av dagen.

Men det är klart att det vart roligare dessa dagar då Mattias vart hemma. Man blir ju såå bortskämd, fort!!

Men nu har Mattias äntligen pratat med sin chef, om att han ska vara pappaledig! SKOJ!

Från och med 6 februari ska han vara hemma med oss varannan onsdag!!

Ska bli sååå kul!! Åhh det bara virvlar tankar i huvudet på vad vi kan göra..

Ullared, Ikea, roadtripar.... =)

6 februari, dagen då syrran fyller 27.

Oh shit, you're getting really old, dude!





Dagen har tillbringats med syster yster. Hon och barnen kom strax innan 12. Då hade hon med lunch, egengjord räksallad. Väldigt god!

Sen spelade vi Buzz, men det var ju inget skoj att spela med syrran - eftersom hon är ett stort fan av tecknat och tv-tittande - så kunde hon ju nästan alla frågor. (Hon var tillåmed bättre än Timmy!)

Lyckan vände dock för mej en gång, vann med nöd och näppe.

Sen kurrade det i kistan igen, nu stod spaghetti och köttfärssås på menyn.





Efter maten blev Wilma lovad ett bad. Hon älskar ju att bada och hemma har dom inget badkar, därför står alltid mitt till förfogande till lilltjejen. =)

TUR att man har det, så får man hit dom nångång! ;-)



                   



Jag var "barnvakt" åt småkillarna så länge. Max brax och Alle bralle.



                    



Idag var det premiär för Mattias träning. Jobbet hans har "köpt" medlemskap åt allihop på Sportlife, så nu är han ju illa tvungen att träna.

Så tisdagar och torsdagar framöver blir jag "änka-på-eftermiddagarna".

Haha, hade mitt jobb fixat så vi skulle börja  träna så hade jag nog hellre bytt jobb! ;-)

Kanske ska köpa ett par cykelbyxor till Mattias som han kan ha när han tränar? En riktig hunk! HAHAHA! Finns det något fulare?

Det slår ju strumpbyxor med hästlängder, Jessika! Lätt oxå!





Blir nog Ikea nästa vecka oxå, med Bello baloo! Än kan vi ju inte åka, måste ju ha en lång lista först! =) Har bara en
sak på min lista än så länge, och det är lampskärmar.

Det blev så tomt i vardagsrumsfönstret efter att adventsstjänorna tagits bort, så jag får ju ha dit några lampor istället. Se om jag hittar några fina på Ikea.


Weirdos!! Skulle kolla på CSI igår, satte på tv:n lite tidigare då det var några minuter kvar på Outsiders.

Hallå? Hur knäppa folk finns det egentligen? Det stämmer verkligen som man säjer: att det finns folk till precis allt!

Igår handlade det om folk som lever på sopor.

Tex: Emil 23 år hittar all den mat han äter i soporna. Han kallar det "en radikal livsstil utanför samhällssystemet".

JA! Det må jag säja!

Varför får man för sej en sådan sak?? Jo, för att spara på naturresurserna och försöka vara en förebild för andra, säjer han. Det är inte för att spara pengar, utan för att göra nånting för miljön. Detta ska han även lära sina barn sedan, OM han nu får några. Vilken brud tänder på en karl som äter sopor?

Finns det inte andra saker man kan göra om man värnar om miljön? Istället för att äta sopor?

Dom har iallafall misslyckats med mej; min förebild är han inte!

Någon mer?





Imorrn blir det promenix och lunch med Bella. OM vi nu kommer på vad vi ska äta nångång..Haha!

Bella, it's up to you! Decide!


Nu måste jag gå innan Mattias gör sak av sina hot:



Fast då får han allt klä ut sej till tant först ;-)



Glöm för allt i världen inte att signa min "gästbok"




Fan, fan, fan!!

(Skrev världens längsta blogg igår kväll, som bara raderades framför näsan på mej när jag skulle publicera. =(

Å inte fan sparades det heller! Nää, då! Jag måste återskapa precis allting!

Får se hur det går - tålamod vet jag liksom inte vad det är.
Åh jag va så arg igår att jag inte visste var jag skulle ta vägen.
Hoppas jag inte skrämde dej Carro?! Haha..)



Tack kära Ni för alla kommentarer! 11 stycken ju! =)

REKORD!

Här kommer nu då äntligen en uppdatering ;-)


Det blev inget Jönköping för pappa och Mattias i torsdags. Tv:n var slutsåld när dom tittade efter den på internet på morgonen.

TUR att internet finns, så dom slapp åka typ 30 mil, tur och retur, i onödan!

Istället så fick jag min dagliga sovmorgon och sedan frukost med färskt bröd hos mamma och pappa.

Men pappa var bestämd - han skulle ha en tv! Så grabbarna åkte till Expert i Sisjön, Gbg. Och efter någon timma så kom de hem glada i hågen med den efterlängtade tv:n.



                   



Stoooor
är den! Trodde inte att det skulle vara så stor skillnad från vår 42 tummare, men det var det! Vår ser pytteliten ut nu! Men den passar jättebra in i deras vardagsrum, eftersom dom har längre till tv:n än vad vi har.


Medan grabbarna var på shoppingrunda var jag, mammsen, Alex och Ronja ute på promenad i vinterlandskapet.





Efter att grabbarna kommit hem och fått upp tv:n på dess rätta plats, insåg faderskapet att tv-bänken nu är för liten.




Å det hade han ju iförsej rätt i


 

Så han tog med sej Mattias på ännu en shoppingtur.

Pappa = shopoholic? Var får han liksom alla pengar ifrån? Madrassen i sängen?

Jag har iallafall inte råd att slänga ut ca 15000 krimpulsköp.

Han hittade en tvbänk på Mio, men dom hade inget pris på den just då, eftersom rean skulle börja i lördags. Så dom rådde han att åka dit då.

Då åkte han till Elgiganten och köpte en Sodastream istället. Haha! Måste köpa något?

Pojkarna kom tillbaks alldeles lagom till middagen.

Efter maten somnade Mattias på soffan och pappa satt och kollade in sin nya tv. Jag och moder satt å tjöta å Alle bralle sov han med.

Vid halv åtta tiden åkte vi därifrån. Handlade på Willys på hemvägen oxå.



Klart Alex ska ha en egen tandkräm


Suck! Nu har Mattias 17 lediga dagar redan varit! =( Det har gått skitfort!

Vi som knappt hunnit med något av det vi sagt att vi ska göra. Iförsej så har vi vart lite halvkrassliga alla tre, särskilt Alex. Då är man ju inte sugen på att dra iväg nånstans.


I fredags blev det iallafall en liten roadtrip. Ner till Allum.

Där köpte jag en ny mobil. Eller ja, köpte och köpte; skaffade abonnemang.



                    


                    SAMSUNG L760 med slide


Tjejen i affären blev förvånad över att jag ville ha just denna. ALLA köper dom där Walkman-mobilerna. Medan min mobil var så "elegant och lyxig", sa hon.

Haha..Då svarade jag: "But hey, that's me ju!"  =) Blir ju perfa för mej! ;-)

Mattias fick köpt sej ett par jeans å en skorta.

Kors i taket - mannen min ville handla kläder av egen vilja!

Dessutom var det dom dyraste jeansen jag sett/hört honom köpa. Haha, tragiskt nog!

600 spänn! Hahaha..Annars brukar det vara Ullaredsjeans som gäller, eller om det är rea på Jack&Jones.



                  



Efter vår shopping åkte vi till Utby, hem till Mattias mormor och morfar.



                     



Där bjöds det på smörgåstårta, enbart för vårt besök! Mums!

Åsså bjöds det på godis, men jag tog faktiskt bara EN enda godisbit.

Får ju tänka på vikten =(

Vill ju inte se ut så här i all evighet:


image204



Vill se ut så här:




Men då måste jag ju:


        

Å nått träningsfreak är jag då rakt inte.

Usch..Jaja...Har fuskat lite denna veckan - men va fan; det ska ju vara roligt att leva oxå!


I lördags gick Mattias upp tidigt och åkte och bytte kamrem på pappas bil.

Jag och Alex sov tills klockan tio, sedan åt vi frukost å sen åkte vi till mamma. Där väntades det promenad! Jag, Alex, mamma, Ronja, Malin, Wilma och Max.

Det roligaste på promenaden var när Malin gick och ojade sej för att hon ramlat och skrapat upp handen. Hon visade Wilma när hon hade vaknat, å sa:

- "Titta här Wilma, vad mamma har gjort!"

Då svarade Wilma och rynkade på näsan:

- "Liiiiiitet!"

Hahaha.. Lilla Wilma 2 år, tyckte minsann inte att det var något att gnälla över.


Söndagen hade vi bestämt att vi skulle spendera hemma, utan något åkande fram och tillbaka.

Dagen började med att JAG bakade scones till frukost. (Jo, det är sant!)

Efter frukosten åkte Mattias och köpte pulka! Här skulle det minsann åkas! Jihooo!

Jag passade på att börja städa undan "julen". Det gick faktiskt rätt fort!



                   



Sedan åkte vi då äntligen pulka. Såå jävla skoj! Jag blev alldeles vild där ute i snön! Försökte mej på att vara lite wild & crazy, genom att stå upp i pulkan när jag skulle åka, men man är ju inte direkt lika spänstig å smidig som förr så jag slopade den ideen ganska snabbt. Å tur var väl det!

Alex tyckte oxå det var roligt med pulkaåkning, men inte alls i närheten av vad mammsen tyckte!



                   


Sedan gick vi in och fikade. Jag och Alex åt glass, medan Mattias åt typ alla bullar vi hade i frysen (!?)



                   



På kvällen kom svärföräldrarna med kinamat. Gott!


"Camillas frågor"

Bäst att lyda henne genom att svara på dessa frågor:


Vad sa du senast? "Kommer snart", till Mattias när jag satte mej här. Även om han vet att det brukar gå timmar innan jag kommer tebax, när jag satt mej vid datorn.


Fisk eller badkruka? Absolut en fisk! I löööve bathing!


Hur många kuddar? 2.

Favoritväder?
Sol och inte ett moln på himmelen. Vem önskar något annat?

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med?
En båt full med mat, HAHA, å så Alex och Mattias.


Spelar du nåt instrument?
 Nää... har aldrig gjort heller.

Morgon- eller nattmänniska?
Definitivt NATTmänniska. Å som tur är har sonen ärvt det med.


Vem är viktigast för dig?
 Massa folk ju!! Alex, Mattias, mamma, pappa, syrran med familj med mera med mera.


Bästa film? Hmm..svårt! Vet faktiskt inte.

Tror du på liv på andra planeter?
Nej! Även om det finns personer som ibland beter sej som om dom kommer från någon annanstans.

Kommer du ihåg din första kärlek?
Jepp! Jag var väl sisådär 4-5 år å blev kär i min dagiskompis. =)

Älskar du henne/honom fortfarande?
Haha!! Not really!


Tror du på mirakel? Hmm..tja..jo det gör jag väl. Allt kan hända! =)

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid?
Självklart!

Ser du på kärleken som ett misstag?
Va? Nej! Varför skulle det vara det? Konstig fråga.

Hur många barn vill du ha när du blir stor? Två eller tre. Har ju redan börjat, så varför sluta? ;-) ..Innebär det att jag är stor nu då?

Bio eller promenad?
Promenad faktiskt!


Är du kittlig? O ja!

Snarkar du?
 Nää! Men det finns det ju tyvärr andra som gör! =(

Stjärntecken? Vädur.

Äckligaste djuret?
 Råttor! *hua* Speciellt dom rackarna kommer in inomhus. Va fan ska dom in för, liksom?

Största svaghet? Mitt temperament, måste jag väl säja då. Även om jag själv inte tycker att det är något problem. =) Tålamodet är ju absolut inte det bästa  - å därav dåligt temperament! =)

Det här är jag bra på? Oj! Sååå mycket, så mycket.. För att nämna något: åka pulka!

Bästa bok?
Alla Marie Jungstedts böcker.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
Att vara lika stark som Pippi, så att jag skulle kunna skydda mina nära och kära.


Vad vill du jobba som? Olika från dag till dag! Ibland vill jag syssla med ekonomi, ibland vill jag bli frisör och då å då skulle jag kunna tänka mej att faktiskt ruttna bort på mitt jobb som butiksbiträde.


Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig?
 Har haft tatueringstankar förr men nu ligger dom låååångt upp på hyllan. Skulle inte tro att dom någonsin hittar ner igen.

Stökigt eller välstädat?
Klart jag VILL ha det städat, men oftast är det nog tyvärr inte så. Fråga Mattias! =)

Gungar du på stolen? Javisst! Man måste ju leva "on the edge" ibland!

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?
 Hell no!

Vilken hand håller du gaffeln i?
 Höger.  

Hur är din drömkille?
Som Mattias! ;-)

Hur många syskon har du?
 Ett, the best bigsister in the whole wide world!

Vad är du mest rädd för?
Att någon jag älskar ska gå bort.

Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför?
 Samhällsprogrammet (med inriktning ekonomi). Anledning?! Vet faktiskt inte. Var så skoltrött i nian, så jag brydde väl mej inte så mycket egentligen. Syon rådde mej till samhäll eftersom det är en så bred linje - å på den vägen är det väl.


Har du en besatthet?
Alex!! Och skräpmat.



Kopiera detta Carro! Å sätt in i din blogg så har jag nått att läsa! ;-)

7 januari 2006-7 januari 2007: Sänder mina tankar till Bella idag! Ett år som rökfri! You go girl!


Äntligen klar med bloggen, tog "bara" 2 dagar! =/



I did it, I made it!

Jag klarade alla dessa fikor idag!
Började dagen med en rejäl frukost så att jag inte skulle bli sugen på allt gottigt som jag skulle bli erbjuden. Sedan duschade jag och orsakade översvämning i badrummet.





Vet inte hur, när eller varför. Men hela golvet blev som ett hav. =/
Fast det var lite roligt oxå - plaskade runt som småbarn gör i vattenpölar innan Mattias fick syn på mej å sa ifrån.


Jaja, nu är första dagen med fikor avklarad!

Puh! Pust! This is hard!


Först hos syrran; där serverades det Vienetta-glass (Me like!) och kaffe.
Men jag nöp mej i fläsket å påmindes om att det faktiskt fortfarande hänger där (tyvärr), så det blev bara en kaffe. =(

Där var det trevligt som vanligt, mycket bebisar och mycket prat!

Skulle vara himla skoj med en "familjelivsträff by night" oxå!



                   



                   


Därefter bar det av mot Jessika's residence. Fick skjuts av värdinnan själv dit, eftersom mannen tagit min bil idag.





Hos Jessika blev det hälsofika; gurk-och morotsstavar & skinksmörgåsar var vad som bjöds på. Skoj att få tugga lite, efter allt sörplandes hos syrran.

Men HUR ska jag klara denna hemska diet? Suck..





Både Hanna och Camilla var tyvärr sjuka! =( Ni var saknade! Hoppas att ni kryar på er, å så får vi se framemot att träffa er på "grabbkvällen" istället!
Vid halv fem kom Mattias och hämtade mej och Alle. Det bar av hemåt, med en snabb avstickare på Sparköp Noltorp - vår digitalkamera hade kommit. Nice!




Vi är jättenöjda! Fungerar kanon å snabb är den oxå! =)

Bilderna blir bra och när man filmar blir det nästan bättre än med vår riktiga videokamera =)
(Dags att byta ut den oxå kanske?)

Väl värt pengarna iallafall!


När vi kom hem var jag vrålhungrig, som vanligt, så vi åt mat å Alex fick gröt - det gick mycket bättre att mata honom nu. Hoppas att det håller i sej!





Sedan blev det massa bus och lek med Alex, innan han var redo för sängen!


                    

                      Tandborstning - kan själv




Vällingtime - kan oxå själv


Å så nanisen:

  

  

Imorgon ska vi åka till mina föräldrar, SUPERTIDIGT! Ska vara där vid 9 tiden. Alex kommer väl undra om vi inte är riktigt kloka när vi åker iväg mitt i "natten".. Haha!

Hos päronen ska vi äta frukost och sen ska pappa och Mattias åka till Jönköping för att köpa en tv.

När pappa väl bestämt sej så går det inte att rucka på!

Den finns nämligen BARA där - slut överallt! En 50 tummare plasma-tv!

Sen tror jag allt att det lockar med en liten roadtrip med svärsonen! =)

Å Mattias blir väl eld och lågor när han äntligen kan använda sin navigator.

Lokalsinnet är ju inte riktigt där det ska vara hos honom - även om han var där för någon vecka sen. =)



See ya!

År 2008

Jaha, då var skumpan slut, raketerna ivägfyrade och bakfyllan här.

Happy 2008!



Nyårsafton var trevlig!

Jessika, Timmy och Alwin dundrade in här strax innan 14 igår.

Vi fixade iordning deras rum för natten och sedan slog vi oss ner i soffan.

Vi "testspelade" BUZZ-spelet så att vi alla kunde reglerna innan alkoholen slog till. =)

När det sedan började knorra i kistorna sa Timmy att han och Mattias kunde göra maten. Mattias lät inte lika frack på att det var männen som skulle sköta detta, men gick slokande in i köket.

Efter en stund luktade det BRÄNNT - men inte pga maten - ugnen behöver definitivt en rengöring! =(


Jag och Jessika satt å lekte med våra småkillar i vardagsrummet och småpratade om ditten och datten.





Mest pratade vi väl om Alex, för han mår inte så bra. =(

Snorig, hostig, äter inte bra och är allmänt trött. Men efter att ha ringt sjukvårdsupplysningen, så blev det bättre stämning i huset - det är tydligen bara ett vanligt förkylningsvirus. 





Maten blev himla lyckad! Sååå gott! Man tror att man ska kunna äta hur mycket som helst, men nångång säjer ju magsäcken stopp!

(Trodde vi, fast det verkade dock inte Jessikas göra).  =)



Öl till maten


Efteråt blev det ytterligare några omgångar Buzz. Men eftersom Timmy vann varenda gång, så var det inte lika skoj, som när jag å Mattias spelade det. =(

Mycket allmänbildad karl, den där Timmy. Han kan sina tecknade filmer, eldstrider och fantasy. =)

Jag och han är nog ungefär på samma nivå när det gäller dålig förlorare.

En gång vann faktiskt min karl och alla var vi lika förvånade.



                             



Ju längre in på kvällen vi kom, desto mer våndades jag å Jessika. Inget mer godis, chips, kakor, utemat mm efter tolvslaget. Och när det var mindre än en timma kvar till tolvslaget, VRÄKTE vi i oss allt som kom i vår väg:



                   

Negerbollar, choklad, chips, cider - ja allt som fanns kvar slank ner!

Tick, tack...När klockan då äntligen var 3 minuter i tolv fick vi bråttom ut. Timmy hade några små fjuttiga raketer med sej (om man nu kan kalla dom för det) som han hittat på vinden..Haha..


 



Då vart det KAOS! Telefoner ringde, vi skulle titta till barnen en sista gång, alkohol skulle med ut och tydligen är det väldigt svårt, när man är lite på lyset, att förstå att vi har två ingångar OCH dessutom välja vilken dörr man ska gå ut från.


Till sist kom vi iallafall ut. Men undrar om inte klockan redan var över tolv då. För Timmy som stått ute alldeles själv med fjuttraketerna hade redan hört alla grannar runtomkring ropa GOTT NYTT ÅR!


 



Jaja.. medan vi stod där och tittade på fyrverkerierna (grannarnas alltså, INTE Timmys!) så kom Carro och Fredrik (närmsta grannarna) och deras kompis och gjorde oss sällskap. Himla trevligt!





Där blev vi stående. Vi pratade säkert i två timmar, innan vi gick in igen. Då hade benen och fötterna redan förfrusit. Jag och Jessika hade ju faktiskt bara "kalasbyxor" på oss. =)  

Med ångesten hängande över oss - att vi inte längre får äta något "gottigt" - gick jag å Jessika och lade oss. Våra karlar kom strax efter.




Så här såg Mattias tumme ut efter att ha skjutit raketer

Nyårsdagen  - "bakfyllans dag".

Alla var rätt sega och vi åt frukost i omgångar.

Mattias och Jessika hade första sittningen och jag och Timmy den andra.

Eller om det räknades som tredje sittningen för mej?

Iallafall, efter mycket om och men, gick vi senare ut på en promenad. Det var skönt att komma ut lite. Flaskor och burkar hade änna tagit över vårt hem.

Vi gick till pizzeria La Mia.

Ha! Nu tror ni allt att jag redan har syndat. Och jo, det är väl delvis sant, men jag tog faktiskt bara en kycklingrulle. Det måste ju vara nyttigare än en flötig pizza?

När vi kom tillbaks hem, packade Jessika och Timmy ihop sej och åkte hem till Östadkulle.





Konstigt det känns att det är år 2008 nu.

Året då Alex kommer fylla 1 (!) år!!

Å jag 24 år..Jisses! I'm getting old.

Å året som jag ska börja jobba igen.. =(

Det faktum att man ALDRIG kommer att ha så mycket tid för sitt/sina barn som man har nu är ju riktigt fasansfullt hemskt att tänka på! *hua*


Imorgon blir det fikor! Först familjelivsfika hos syster yster kl. 11 och sedan hos Jessika kl. 14 med "tjejerna". Nice!

Får se om jag klarar mej utan att synda!





Ha det bra!


RSS 2.0