Happy new year!!

Tänkte bara önska alla ett gott nytt år!
Ta det lugnt ikväll å gör inget som jag (inte) skulle göra ;-)



Fröjdefulla (?) jul..

Jaha, då var även denna jul över. Fröjdefull vet jag ju inte om den varit, med tanke på allt slit å släng, häng å däng. Men visst är den allt lite mysig ändå? ;-) Även om det faktiskt är mest mysigt innan jul, med all klappjakt å julstök..


Max, mosters lille älsklingspojk, har dock inte haft den bästa julen. Hela julafton å halva juldagen låg han inne på Borås lasarett pga förstoppning. Olika lavemang har han fått ett flertal gånger, men inget hjälper. Nu ligger han inne med dropp för att återfå vätskan i kroppen å är inlagd hela denna veckan oxå, förutom permission över nyår. Stackarn!



Mosters hjärta





Helgen innan jul var Alex med Mattias i skogen å högg gran, medan mamman slet på sitt jobb.

Alex fick naturligtvis en egen liten gran att ha på sitt rum å hjälpte givetvis till med pyntandet av bägge granar. Mest var han ju dock i vägen, men är det juletid så är det ;-)



                   


                   


         



Uppesittarkvällen/natten tillbringades hos mamma å pappa, same procedure as last year. Mysigt! Det blev Bingolotto, för traditionens skull, god mat å dryck. Vann, som alla andra år, ingenting på Bingolotto, men nått år kanske det händer. Vem vet. 


På julaftons morgon förstod Alex tidigt att det inte var någon vanlig dag. Så han sprang å tog besittning vid granen å vaktade klapparna:



         



Vi slappade hos mamma å pappa fram till ca 14-tiden, då vi åkte vidare till Mattias föräldrar. Vi - "Lundstedt-familjen" skulle ju fira jul allihopa på juldagen detta året.


Framme i Näverhult dukades det fram mat i samband med vår ankomst. Really nice tajming!
Men efter maten väntade flera timmars seg väntan på Bad Santa (alias Jocke). Tomten kunde ju inte komma förrän hela släktet hade kommit. När dom sedan ÄNTLIGEN kom efter typ 5 (!!) timmar kunde klapparna börja delas ut.
Bad Santa såg i år ut såhär:





Inte fullt så skrämmande faktiskt! Om man inte visste bättre så skulle man nog nästan kunna tro att han är en snäll, vanlig tomte. Men skenet bedrar.

Men vår Alex är allt en liten hårdhudad kille, blev inte alls rädd för Bad santa, utan hjälpte morskt till att dela ut alla klappar.


                   


                   


Of course, spelade vi julklappsspelet i år oxå. Det var ju så kul så jag har infört det som tradition, å det har jag nog lyckats bra med måste jag säja, eftersom det var andra året i rad i år ;-)

Detta året hade jag köpt ett "Rita å gissa-spel" OCH (eftersom jag självklart köpte Mattias 50 kronors-klapp oxå) en stor låda med hemkola. Å precis som förra året, hade jag gjort riktiga bra köp. Jocke var väldigt intresserad av "mitt" spel å Michael kammade till slut hem kolorna efter en tids kämpande.
Jag är minst sagt otroligt stolt över mej själv å mina inköp.

Jag vann min godisburk som jag kämpat hårt för under spelets gång, och Mattias "vann" Jockes inköpta Dassbok - den förbjudna versionen. Suck! Mattias lyckas aldrig bra i det spelet. Förra året kammade han hem en liten jävla köttätande växt å nu en förbjuden dassbok. Que?

Juldagen firades ju som sagt hos mor å far. I en väldig brådska. Vi var där kl 12 å Max skulle vara tillbaks på Borås lasarett kl 15, så vi slängde i oss mat, rev upp julklapparna å slängde i oss kaffe å sen åkte dom igen.


                   


                   


Sedan var det tänkt att vi skulle till hotellet på kvällen. Vi hade barnvakt å förköpsbiljetter å allt. Men varken Mattias eller Alex mådde så bra på juldagen. Å jag hade vart tveksam till det innan om jag ville gå eller inte, så till slut bestämde jag mej för att (faktiskt) inte gå. (?) 
Så det blev en hemmakväll bara.

Att döma av julklapparna har Alex varit ett snällt litet gossebarn hela året. Han fullkomligt badade i paket! Han fick bland annat en elmotorcykel, släpkärra till bobbycaren, tramptraktor, bilgarage, verktygsbänk, mängder med andra leksaker, mängder av kläder, böcker mm mm. Han får snart inte plats i sitt rum, stackarn. Eftersom han fick så många stora paket måste vi snart bygga ut huset. Mattias muttrade iallafall något om att vi inte skulle ha råd med en till jul. 

I lördags åkte vi, jag, Mattias å Alex, till badhotellet i Danmark. Sweet!
Det var mysigt; mycket bad, mycket slapp å mycket god mat å dryck.
Alex var på sitt allra mysigaste, roligaste å sötaste humör hela helgen! Så kul!
Han kramade säkerligen, utan överdrift,  ALLA tjejer på hela båten, hotellet OCH Danmark. Sprang fram till varenda tjej å kramade om dom. Tjejtjusarn! En enda kille fick en kram, men han hade långt blondt hår, så Alex tog säkert miste i tron att det var en tjej. Haha!

Å som vanligt säjer bilder mer än 1000 ord:


                   


                   


                   


                   


                   


         


(Jo, jag var faktiskt med på resan. Men det är bara det att jag gör mej bättre bakom kameran, än framför.)

Idag har vart min lediga måndag, Bella har vart här med det senaste skvallret å hållt mej å Brallen sällskap. Lillkillen har haft 39 graders feber idag, han var väl helt slut efter en sådan tuff weekend.
Nu slumrar han, förhoppningsvis, gott hos mormor å morrfar. Imorrn är det nämligen dags för slitgörat igen, å eftersom både Alex mor-OCH farföräldrar är lediga nu i mellandagarna, kan han lika gärna leva rövare där än på ett barntomt dagis.
Kan inte fatta att jag redan vart ledig en vecka?


Have it good!

Sensuella Emma?

Denna gången blir inte bloggen så lång, förra var ju sjuhelvetes lång, så den borde ni ju faktiskt leva på ett tag.


Nu är det officiellt..

Jag har bytt hatt på jobbet! Ta daaa..Ombyte förnöjer(?)!!

Hattbytet har Hanna fått erfara hela veckan, eftersom hennes hatt måste tvättas å hon inte har tvättid förrän på söndag. Så nu får hon dras med mitt ex, alias den vedervärdiga mat-tantsmössan. Mohaha! Skadeglädje is da shit!

Hon hävdar fortfarande att jag passar mycket bättre i mat-tantsmössan än hon. Jag däremot tvivlar STARKT - ty ingen kan se bra ut i den hatten - dessutom säjer hon nog bara det ifall ifall hon skulle glömma sin egna hatt hemma igen å tror att hon kan fjäska till sej min nya. Men icke! =P


Iförrgår hände en ganska komisk grej på jobbet.

Två kvinnor i medelåldern kom in å fikade, smörgås och kaffe. Efteråt ville de ha en kaka till påtåren. Efter att jag gett den ena sin kaka, frågade hon om hon kunde byta sin kaffemugg för påtåren. Anledningen var att denne (muggen) luktade parfym (!?).

- Ja, självklart, svarade jag käck, glad å trevlig (som jag faktiskt är på jobbet) innan jag sprang in till köket och skvallrade för Hanna om denna dumma varelse och brast ut i gapskratt. Hello?! Parfym i en mugg? How?
För det första kan det ju inte vara tex vårt maskindiskmedel om hon nu trodde det, eftersom diskmedlet luktar zip, zero nada! Å för det andra OM det nu skulle vart diskmedlet borde inte dom andra muggarna också lukta parfym?! Tok-tant!

Det roligaste var i alla fall när kvinna nr 2, som var i sällskap med den andra knäppa kvinnan, kom till kassan för sitt kakköp, och verkligen STANK billig äcklig parfym.

Undrar om det verkligen hjälpte kvinna nr 1 att byta mugg? Jag funderade på om jag skulle gå in till henne å fråga om det inte vore bäst att byta sällskap istället, men jag vågade inte.


En annan trevlig upplevelse på jobbet i veckan, var när en (väldigt trevlig) kund ringde och skulle beställa bröd. Samtalet löd typ:

- Ekstedts bageri, det är Emma.

- Ja hej..blablablabla...Nämen, har du blivit förkyld?

- Eh ja, lite.

-Ja, jag hör det på rösten. Du låter väldigt sensuell.

- Oh but thank you, svarade jag lite halv-porrigt tebax ;-)

....


Älskar ärliga kunder! ;-)


Bonde söker fru/gay söker gay-finalen var ju i onsdags.

Den där Magnus alltså. Hur skum är inte han då?! Han tror verkligen att han är världens gåva till kvinnor. Not in a lifetime liksom!

Hur kan man tycka att man är så fantastisk snygg, när man absolut inte är det?! Skev självbild?!


Som han sa till sin utvalda, Emma: "Tänk va fantastiskt att du nu kommer att få vakna upp till mitt leende varje dag". Que?! Lite väl egocentrisk va?

Å hon, Emma, verkar ju inte ha alla paddlar i kanoten, som har fallit för honom. Men det är väl så, det finns en för alla.


Igår var Elli här med sina fina pojkar. Jättekul! Det var ju på tiden, Oliver hade blivit jätte"stor" nu, 6 månader redan. Ojojoj! Vi bytte julklappar, fikade å tjötade. Alex var för en gångs skull blyg (?) - i alla fall ibörjan - men sen spelade han å Ludvig bowling för det vilda i hallen. Sötisarna!


Igår fick jag med en liten påse från dagis. Alex hade gjort julpyssel på dagis. Jättefina söta små julgrejer. Tänk att min lille pojk har gjort detta. Börjar så smått inse nu att han faktiskt inte är så liten längre =/



                   


         


STORA dagispojken:




Imorrn blir det jobb, sen på söndag shopping i Borås, måndag & tisdag jobb å sen är jag LEDIG i 6 hela dagar! Nice!
Ska bland annat åka till Danmark till badhotellet ju! Will be fun!

Avslutar med att jag önskar Eder alla en riktigt fröjdefull jul!

Eller som det så vitsigt stod på baksidan av julkortet vi skickade i år:

"Må julens glädje fylla ditt hjärta med lycka under hela året"


Hahaha!!

Observera att det verkligen inte är jag (eller Mattias) som knåpat ihop det där krafset ;-)



Ciao!


Saaankta Luuucia...

Oh but hello..again! Det känns ju nästan som att jag faktiskt börjat tycka om det här med att blogga igen. Så ofta som jag gör det nuförtiden. Å idag måste jag nästan varna för att det är sjuuukt mycket bilder med!  =)
Appropå ingenting..så har jag haft planer på att konvertera till metrobloggen..Varför vet jag egentligen inte. Alla andra har gjort det känns det som, å varför vara unik? Våga vara som alla andra liksom ;-)

Det känns som att den är lite roligare/bättre på nått sätt..? Jaja..


Dags för lite onödigt vetande om mitt liv igen då:

I tisdags var Camilla med mej å hämtade Brallen på dagis. Jag tyckte det var väldigt trevligt, Alex, min ouppfostrade son,  däremot sa: "Gå!" så fort han såg henne å pekade "vänligt" mot dörren.

Men Camilla blev inte bortskrämd av det, så vi tog turbon (som Camilla kallar Das Volvo. Haha! Svar ja, hon är blond! =P) till Karamellpojkarna! My God, I was in heaven! Godis från golv till tak..Me like..a lot!


Därefter mötte vi upp (halva) tjejgänget på stan, Bella å Jessika åså Alwin. Kikade en stund i affärerna tills kaffesuget tog över. Då blev det Gårdscafet, Diva var till vår stora besvikelse helt fullt. Men koffeinet smakade (nästan) lika bra på Gårdscafet.


Det stora samtalsämnet denna dag var naturligtvis lördagens fest, då vi fick lärt oss att det tydligen hade gått lite "vilt" till. Ett stycke leksaksboll å ett par solglasögon hade kommit på villovägar, å ett skohorn hade gått av på mitten. Aj då! Tydligen riktiga huliganer vi umgås med! ;-) Bad to the bone..

Observera dock att jag (faktiskt) inte hade något med det ovanstående med att göra.


Efter jobbet i torsdags blev det ett nytt besök på Karamellpojkarna - det går åt mycket gott nu i juletider ;-) Sedan när Mattias kom hem på eftermiddagen, dumpade jag barnet å drog till stan med Bella. Det var ju "julklappskväll" - öppet till kl 21. Denna shoppingtur började mycket bra med en fika på Diva. Himmelskt god var min grillade focaccia. Sedan var det då shopping som gällde. Dessvärre fick varken jag eller Bella köpt några julklappar, utan bara saker till oss själva. Jag fick tillexempel både en tröja å en klänning av mej själv. Generösa jag!

Bella njöt i fulla drag av "julklappskvällen" då det bjöds på glögg, julmust å pepparkakor i varje affär. Haha! Hon var överallt å små-åt.

I fredags var det då dags för "familjejulbord" i Lejonkulan! Det var nice! Mamma, pappa, syrran å Matte kom hit innan på lite föris.




Mamma, pappa å Mattias innan syrran med man kom


Ca en timma senare tog vi oss över till andra sidan gatan. Mamma var väldigt skeptisk till att gå dit först, bortförklaringarna var både det ena å det andra: Kallt, Mörkt, Lerigt mm. Men hon blev ganska snabbt övertalad av oss andra. Taxi för en liten tur på några hundrameter? Äh! Hon är då inte van vid en annans skumma fyllepromenader hon inte ;-)


Kvällen var dock väldigt trevlig. Kul att umgås med familjen så här på tu man hand. Inte alltför ofta!

Lite pictures på oss grottmänniskor:



                   


                   


                   


I lördags åkte vi till Liseberg; jag, Mattias, Alex å Brallens farmor å farfar. Mysigt, men förbannat svinkallt! Alex verkade iallafall ha jätteskoj å det var väl det som var huvudsaken antar jag. Bland grisar, getter, tuppar, folk å oändligt mycket lampor trivdes han gott.



                   


                   



Däremot blev han inte ett dugg imponerad av Mattias vinst:





Han kastade den på marken gång på gång, innan vi struntade i att ge honom den. Han kunde väl åtminstone spela med tycker man. Vi var ju glada ;-)


Sedan åkte vi å käkade mat, å eftersom det var FULLT av folk överallt på Liseberg, drog vi iväg till nån sylta som Mattias pappa lurade in oss på. Hans kvarterskrog där han växte upp, eller nått sånt. Allt för att han skulle få sin älskade wienerschnitzel ;-) Karln är galen i wienerschnitzel! Å tydligen verkar han nästan göra allt för den där köttbiten, för det där var fan ingen vanlig restaurang.
Medan jag stod i kön till toaletten,  för att byta blöja på Alex, hann det nog komma fram mellan 5-10 rejält fulla gubbar å tjöta med mej. (Dessvärre låg baren precis intill toaletterna). Dom frågade dom allra konstigaste frågorna efter den andra, många har jag förträngt men här är två: Döö...ööö..älskar..du...ööö...barnet...ööö..mer...än...ööö...din...ööö..karl..eller?
Heter...ööö...grabben...Oscar..eller?

Väl hemma on the trygga Ryttarås blev det pepparkaksbak. Hundar å får å även några traditionella pepparkakshjärtan blev det till slut av degen.



                   


                  



Alex trivdes väldigt bra bland mjöldammet å djurformarna. Hans pepparkakor blev dock väldigt tjocka å mjuka, men han verkar inte märka nån skillnad ;-)


Igår hade vi föräldragruppen + Frida med familj på fika. Riktigt trevligt! Å barnen har ju blivit så stora nu. Helt otroligt!



                   


         


Jenny, Stefan å Signe stannade kvar till långt in på kvällen, så det hanns med både promenad, pizza å Buzz-spelande.

När vi ätit klart å satte på lite musik, så bjöd Alex upp Signe till dans. Det var absolut det gulligaste jag sett i hela mitt liv!

Var som vanligt inte i rätt position för att ta kort, men här är dom i alla fall:



                   


Idag har varit en fullspäckad dag. Kl 10 var vi på bvc, 18 månaders kontroll, dock utan spruta. Eftersom han redan tog den när vi åkte till Spanien. Så idag var det bara vägning å mätning å lite frågor om hans utveckling gällande tal å dylikt. Alex väger nu 12,3 kg å är 83 ståtliga centimeter. Å utvecklingen hans går givetvis väldigt bra, konstigt vore det annars med en sådan spektakulär mor ;-)


Efter besöket hos Anki tog vi med oss modern/mormodern hem till henne. Hon ut med Ronja å jag gav barnet mat. Burkmat (!) för en gångs skull - har man bråttom så har man. (Jag skulle ju shoppa). Sedan åkte vi tillbaks till stan, för kl 12 skulle jag till Synsam å 30 min senare kom jag ut med (ny) syn. Hade ju tvingats vara linslös hela förmiddagen pga synundersökningen.

Hela Kungsgatan fick jag gå å stirra ner i marken för att inte göra bort mej, folk ser ju fortfarande mej men jag ser inte dom. (Detta fick ju Jessika bli varse om på bvc. Haha!)

Anyway, äntligen - med full synskärpa - drog vi vidare till Borås. Jag hade fått syn på soffkuddar som jag ville ha.




Sedan bjöd jag min kära mor på lunch.. med ett glas vin till. Mamma skämdes: "inte kan jag väl dricka vin nu mitt på dagen?!". Jag kontrade med att klockan var ju redan över 12 så det går ju visst. Svårövertalad var hon då rakt inte, för 5 min senare satt hon å smuttade på sitt vin.

Men why not liksom, hon hade ju ändå sin personal driver med sej.


Det blev en kort visit i Borås idag =( Hade ju bråttom hem till min sons första lussefirande! Åh underbara han, va han va bra!!!

Föräldrarna fick gå in först i (Östlyckeskolans) matsal å ta plats å sedan kom lussetåget (med alla barn från alla dagisets avdelningar). Alex var en liten nisse å nästan sist i ledet. Han tjoade å tjimmade å tyckte det var jättekul. Sedan satte sej alla barnen på golvet framför oss å sjöng sina inövade sånger. Rummet var helt nedsläckt å alla kamerorna blixtrade hela tiden! Tillåmed jag hade nog blivit rädd, men inte Brallen inte. Han var helt inne i alla sånger å gjorde fina rörelser till å var superglad å spelade allan. När det blev tyst mellan varje sång hördes Alex högt å tydligt i hela matsalen med sina: "Aaaahhh.. Iiii.. Lalalala... Hohohoho.." samtidigt som han klappade händerna hysteriskt (åt sej själv).

Åh! Va kul det var att se honom, duktiga kille!



                   


                   


         
 

Imorrn är det jullunch på dagis, med julklappsutdelning med tomten. Trevligt!
Och dessutom fyller käraste Hanna på da work år imorgon. Hipp hipp hurra!!
Hoppas dagen blir lika underbar som du ;-) Ses på onsdag!!






Ciao!


Hangover from hell

Jag får väl skylla mej själv, men faan..Idag är jag inte frack asså. Såå bakfull.

Men...vad säjer man? Inget ont, utan något som för gott med sej.. (?)

Gårdagen var väl ganska lyckad faktiskt. Hur kul som helst att träffa alla tjejerna igen å att konsumera alkohol är ju heller inte så pjåkigt ;-)


Jag, Mattias å Camilla anlände to the party i en svettig vit gammal FÅRRD! Den brötade skrapade å hade jag inte vetat bättre hade jag trott att fårrden inte ens var utrustad med ett avgasssystem. Mattias gjorde tabben att veva ner rutan under färdens gång å fick nästan hela rutan i knät. Verkligen en skum bil!

Dessutom var bilen så låg att när jag skulle kliva ut, tvingades jag praktiskt taget krypa ut på knäna (!). Herregud, what a car! Men tack Linus, för skjutsen =)


Väl uppe i 16B, i Jessika å Timmys lägenhet, bjöds det på bål, chips, tårta mm. Men döm av min förvåning när jag såg att de ställt fram mandel å russin alldeles bredvid bålen. Hmpf!? tänkte jag. Jag letade länge efter glöggen, å till sist fann jag den! Längst ner i en stor kastrull hade Timmy så generöst värmt upp sin hemgjorda glögg, knappt så att det täckte botten.

Jessika berättade att hon frågat Timmy om han inte kunde ta å värma mer än det där lilla skvalpet på botten, men Timmy "trodde nog att det skulle räcka".

Å visst gjorde det väl det, det var ju ingen fan som vågade sej fram å ta glögg, där Timmy stod å vaktade stor del av kvällen =P

Kan ju inte direkt påstå att jag å kameran är ett bra team på fyllan, men här är trots det några bilder från gårdagen:



                   


                   


                   


Festen var mestadels uppdelad i två läger. Köket med alla flickorna å i vardagsrummet lekte pojkarna. Efter ett antal timmars privatfestande, skulle vi festa offentligt oxå; på hotellet.

Där var det betydligt mycket mer folk än sist för 2 veckor sen.

Maxi hade tydligen haft julbord tidigare på kvällen, så bara dom täckte ju upp golvytan ganska bra. Äldre som yngre.

Blir lite skumt när det är så många i övre medelåldern som skuttar omkring på dansgolvet, i ett sista försök att vara hippa. Trots att vissas utgångsdatum passerat för länge sen.



                      


Efter hotellet ställde vi oss i kön för nattamat, på Järnvägsgrillen. Helt sjukt! Stod nog där i 45 minuter utan att kön (som bestod av EN person före oss) ens rörde sej! En enda gubbe som lagade mat till hela Alingsås befolkning!

Så jag, Mattias å Jocke, som blev vår nattgäst under natten, drog till Lilla torget istället. Å där gick det undan, så äntligen, runt 03,30 satt vi å åt vår efterlängtade mat. Dessvärre är man inte så jävla sugen på nattamat när det väl gäller, utan det är nog mest bara tanken på nattamat som är god..


Efter maten kunde vi äntligen ramla i säng, å jag sov som en stock till 11,30! Sedan blev det förflyttning till soffan, tills superglada Alex kom hem vid 14-tiden med en stolt mormor. Han hade vart helt underbar sa hon. Daaah, det vet vi väl! ;-)

Sedan tittade vi på Astrid Lindgrens jul tillsammans med Brallen, en baktanke från vår sida för att kunna ligga kvar i soffan. Man kan ju inte vara dum. Men Alex sprang mest omkring å lekte med sej själv. Han verkade förstå att mamma å pappa behövde lugn å ro. Älskade lilla barn ;-)

Så idag har verkligen varit (en alltför) slapp dag, att blogga är liksom det mest ansträngande jag har gjort.


Å imorrn är det jobb igen! Shit!

Nä, får nog gå å dricka några liter vatten till. Kan inte förstå varför man är så jävla törstig hela dagen efter. Räckte det inte med allt igår?

Sedan får det nog bli sängen. Är helt slut. Åldern tar verkligen ut sin rätt!

Dock pinsamt att klockan bara precis slagit 21.



Bye!



 


Room makeover light

Ja, så har även denna helg gått med vrål-fart!! Tur att veckorna går lika fort, så att det snart är helg igen. Då ska jag iförsej jobba, men sen blir det utgång!

Äntligen, Jessika, kan du börja räkna ner ;-) 5 days to go!


I fredags åkte vi hem till mamma å pappa, käkade pizza, tittade på Idol å sov över. Å iochmed övernattningen kunde även moi avnjuta lite alkohol. Sweet!


När vi kommit hem igen på lördagen fick vi celebert besök av syrran med familj. (Elli å hennes la familia var sjuka, så det blev ändrade planer.)

Men syrran & co funkade ju lika bra dom med ;-) Vi satt å fika å tjöta en bra stund, tills Matte fick brått till systemet. Å syrran verkade smått stressad hem till spisen för att hinna med lite matlagning innan hon skulle börja jobba.


Å vi, vi hade ju tänkt dra en sväng till Göteborg sådär hipp som happ. Kom väl inte iväg förrän vid 15-15-30, men vi hann med det vi skulle göra. Första stoppet var på Blomsterlandet i Partille. Jag hade gett mej fan på att jag skulle ha likadana julblommor som dom vi har på jobbet, men dom fanns inte här i stan, så när vi ändå körde förbi passade jag på att köpa dom där.





Sedan åkte vi vidare till Biltema. Mattias skulle köpa borr å andra bra-att-ha-på-jobbet-grejer. Vi fick även köpt en liten mini el-motorcykel till Alex i julklapp.





Som vanligt när vi kom ut från Biltema ösregnade det. Har aldrig varit på Biltema utan att det spöregnar när man ska gå ut. Det kan vara den allra soligaste varma dag när man går in, men nog fan regnar det iallafall när man går ut därifrån. Å det är ju aldrig lite smått duggregn, utan det verkligen vrålregnar. Weird!  


Efteråt åkte vi till Ikea. Jag ville egentligen bara kika på lite julstuff typ, men ut kom vi med ett helt nytt rum till Alex. Nästan iallafall. Han fick en ny fin säng å en fåtölj. Men i hans lilla rum så är det ju faktiskt en stor förändring. A room makeover light.



                   



En julgrej fick vi iallfall köpt, en julgransmatta med lysande stjärnor i.


Igår, söndag, var det dags för den årliga adventsfikan. Väntan var lång innan gästerna kom å Alex var rastlös. Han sprang, bokstavligt talat, omkring som en galning. Hel-tokig! Fram å tebax...hit och dit..upp å ner..


                   


                   


Rastlösheten har han definitivt ärvt från far sin, själv tycker jag ju bara att det är gött att slappa å sitta å ta det lugnt ;-) 


Fikan var som vanligt mycket trevligt. Å det vore väl konstigt annars: mysigt adventspyntat hem, trevligt folk och god HEMBAKT fika.
Oh yes, jag hade slagit på stort å bakat själv från scratch. Mattias var så impad av att jag inte "fuskbakat", vilket jag, när jag väl bakar, brukar göra. För det första är jag inte ett dugg intresserad av att baka å därav brukar inte resultatet bli så bra. Tålamod, som tex att vänta på att kakan ska bli klar i ugnen eller att följa recept till punkt å pricka, är inte riktigt min grej. Så ni kanske förstår min glädje över att det finns lätta, snabba bake-off produkter.

Trots alla mina bristande bak-kunskaper blev helgens bak ganska bra. Drömmar OCH tigerkaka fick jag allt till.



                   




Nått som inte blev bra däremot, var pepparkakshuset vi gjorde igår eftermiddag. Det enda jag skulle göra var att spritsa lite garnering över huset så att Alex kunde sätta fast godis, men inte ens det kunde jag fixa. Struten som Mattias, i förebyggande syfte, hade gjort i ordning till mej, förstörde jag. Florsockret å vattnet som jag skulle blanda ihop, blev väääldigt lös, milt uttryckt. Så jag fick gegga ut det med en matsked å tog såklart alldeles för mycket, vilket visade sej när alla godisar "rann av" taket.

Omdömet från Mattias var: "det här är ju så dåligt att vi inte ens kan skylla det på Alex"

- Tss..som om en 17 månaders pojk skulle göra det bättre än mej, fnös jag.

Svaret: Hell yeah, Emma!


Men efter att Mattias styrt upp det mesta, blev resultatet inte så pjåkigt trots allt. Iallafall inte i jämförelse hur det såg ut innan.



Haha! Kan ni då ens tänka er hur det såg ut innan Mattias la sej i??

Avslutningsvis vill jag tacka Karin, för den vackra utmärkelsen jag fått i din blogg.

Jag citerar: "Emma - Skojig blogg om henne och hennes liv. Ofta roliga bilder och kul skrivet"

Thank you Karin!

Bye! 


RSS 2.0