Fortsättning följer..

Ja, eftersom ni är så förbannat nyfikna så får jag väl lägga till en text till bilden i förra inlägget ;-)

Svar ja, nu är det dags igen. Utlandet - here we come! :)

Mycket nice! Det är som jag alltid har sagt: en utlandssemester per år är lagom ;)

Dessutom är det lite av en 25 års present till mej från Mattias.


Från början var vår plan att åka till Cypern..sen blev det Rhodos..sen Kreta å sen någon av Kanarieöarna... Fast jag är inte något direkt fan av Kanarieöarna, så dit vill jag inte. Been there, done that liksom! Dom grekiska öarna, me like däremot! Även om jag been there, done that också :)


Nu är vi typ tillbaks på ruta ett, å vet inte riktigt vart vi ska. Det lutar dock åt Kreta, där jag har hittat monsterhotellet (läs: LYX-hotellet). Ska det va så ska det ju va ;-)



                   


Hotell Louis Creta Princess


Ja, ni hör ju bara på namnet: Princess. Det är ju som byggt för mej ;-)


Det enda "negativa" är att jag redan vart på Kreta en gång tidigare, å skulle egentligen vilja åka nånstans där jag/vi inte varit tidigare. Men jag kan inte sluta tänka på mitt prinsess-hotell, så det lär bli Kreta ändå.  :)


All inclusive of course! Sedan vi "började" åka till all inclusive-hotell ,2005, lovade jag mej själv att aldrig mer åka utomlands om det inte är till ett all inclusive hotell. That rocks!

Å i detta underbara ljuvliga hotell av lyx ingår verkligen precis allting! Me really like!

Resan kommer att äga rum i slutet av maj, början av juni typ.
Men don't you worry, potatisfestivalen missar jag inte i första taget! ;-)


Veckan som gått har jag nog inte gjort så mycket:
*I måndags var jag å Camilla på Ullared, shoppade massor bland LITE folk! Splendid!
*I tisdags träffade jag alla mina goa arbetskompisar hemma hos söta Anna, det va såklart väldigt kul! Som alltid!
*Har även hunnit med en sväng på bokrean med mamma. Alex som är bok-tokig fick massa nya roliga böcker.

Nästa vecka har jag inte heller så mycket planerat. Bara torsdagen som jag, Frida, Åsa och Jenny ska träffas. Det är nästan så att man hoppas på att Jenny inte kan komma, utan är å föder barn istället :) Det är hennes BF den dagen.
Så snart kan man få snusa lite bebisdoft igen :)

På fredag har vi blivit inbjudna hem till syrran mfl för att slå klackarna i taket. Party tackar man aldrig nej till.

Å lördagen efter det är det ju marsnatta på hotellet å troligtvis inflyttnings/förfest hos Jessika. Sweet!

Sedan får det nog allt bli några vita helger (?) till min 25 års fest, på påskafton. Konstigt nog längtar jag! Borde man göra det när man fyller gammal?

Nu blir det snart melodifestival. Har inte bojkottat det än. Fast jag borde gjort det för längesen. Förra gången var ju ur-dålig! Så det kan väl knappast bli sämre idag?

Jaja.
BYEBYE!


So nice!


Heldag i Götet

Ännu en helg är förbi..

Igår var vi på Universeum med Alex. Han tyckte det var jättekul å sprang å vinkade hysteriskt på varenda fisk.
Senil som jag är - börjar ju faktiskt bli till åren - glömde jag kameran hemma. Till min stora besvikelse. Det hade vart grymt skoj att ha bilder på Alex där. Han hade sååå kul!


Efter Universeumsbesöket åkte vi på impulsvisit till Ikea. Där träffade vi på Jessika, Timmy å Alwin som shoppade grejer till sina respektive hushåll.
Tyvärr (tyckte jag i alla fall, Jessika är nog inte av samma tanke ;-) ) hamnade vi någon meter ifrån en mustaschklädd slemmig musiker som stod å lirade sin gitarr å sjöng fina (?) trudelutter.

Jag å Jessika såg nog mer eller mindre ut som förälskade tonåringar där vi stod å tisslade å tasslade och log mot Reine (som han hette). Men så var inte fallet! Snarare tvärtom. Efter ett tag blev vi rädda att han skulle komma fram å ge oss sitt nummer, särskilt efter att han började sjunga kärlekssånger å le förföriskt tillbaka, så vi delade på oss illa kvickt. Jag å Mattias fortsatte shoppingen å Tiderman/Kronberg gick å käkade.


Som alltid blev det mer shopping än planerat - särskilt eftersom vi faktiskt denna gång inte var ute efter någonting alls.
Efter Ikea shoppingen åkte vi till Bamboo. Där var enormt mycket folk, å att ha med en 1½ åring är inte alls särskilt rofyllt. Särskilt inte sedan han slängde mat till höger å vänster. Å det blev ju inte bättre av att vi hade ett ungt par bredvid oss som skrattade åt allt Alex gjorde å därmed gjorde Alex ännu vildare.


Vi kom hem från vår heldag i Götet precis lagom till melodifestivalen. Mia och Lulla kom hem å såg den med oss. Å tur var väl det, så man hade något att göra, alla låtar sög verkligen igår!
Å att sjunga på grekiska i en svensk melodifestival, I dont get it. Det går ju liksom inte ihop. Vad är då meningen med att ha en svensk melodifestival?


Idag började vi dagen med Gerdskens tipspromenad. It went pretty well actually.
9 (!) rätt av 12 möjliga, sist hade jag bara 5 rätt. Vet inte om frågorna blivit lättare eller om jag blivit intelligentare? Troligtvis alternativ 2 ;-)

Stolt som en tupp gick jag spatserande utanför "rättningslokalen" tills mina anhängare (svärmor, svärfar och Mattias) kom ut.

- Vad fick ni? ropade jag förväntansfullt som en annan 7 åring.
Döm av min förmåga när ALLA vann över mej, okej att Claes och Christine fick bättre, men Mattias? Vart är världen på väg?

Sur som en citron gick jag därifrån.


Efteråt åkte vi ut till Näverhult å käkade thaimat, då hade även Jocke (eller Koko, som Alex säjer) joinat oss. Efter maten bestämde vi oss för att gå ut i snön. Då fick Jocke den briljanta ide'n om att vara fulast klädd. Om han lyckades?





O ja!!


När Jocke då äntligen hade letat upp sin fars silver/lila groteskt fula overall från förra seklet, tofs-mössan, silversprutade (!) kängor å skidglasögon kunde vi bege oss ut till fyrhjuling, pulka å snowracer.



         


Alex tröttnade efter bara en liten stund i den djupa snön å ville hellre vara inne med farmor å farfar. Han hade nog saknat dom nu när dom vart sjuka i över 2 veckor.

Så vi "barn" blev barnfria å kunde leka bäst vi ville ute i snön. Woohoo!
Pulka rocks!

Återigen tyvärr inga bilder på mej i snön, men detta berodde idag på att jag hade för roligt i snön så jag glömde av den där den låg i jackfickan.


Imorrn: ledig och ULLARED! :D Kan det bli mycket bättre än så? ;-)
Jag och Camilla ska dra iväg på shoppingtur. Alex dumpar jag hemma hos morfar som är hemma med sitt onda knä. Som tur är (?) kommer mormor efter en liten stund :) 

Inte att förglömma, här kommer dikten ni (tydligen) väntat på. Hoppas ni inte har alltför höga förväntningar bara.
Jag sa att jag är bra, men inte såå bra ;-)

"För att slå ihop två flugor i en smäll,
kommer här en jädra skräll:
Du och jag tillbaks i tiden,
en natt på hotell med lakan av siden.
Så när våren är här,
till Falkenberg det bär."

2 flugor i en smäll, är alltså både Alla hjärtans dag-present och vår 8 års jubileumsdag. Bara så att ni har all fakta  :)


Adios!


Åkt trimmad pulka

I lördags var det ju dagen som alla singlar hatar och ratar: Oh sweet Valentine. 

Dagen började med sveda å värk, dvs arbete. Det var en mycket kaotisk dag på jobbet, mängder med folk. Affären var knökfull hela dagen! Alla skulle fika eller köpa med sej hjärtebakelser/tårtor till sina loved ones. Dessa romantiska alingsåsare.


När jag äntligen jobbat färdigt å kom hem möttes jag av blommor å presenter.
Varför inte göra det till en vana, Mattias? ;-)  


Jag fick JÄTTEFINA blommor med ett "Jagälskardig-kort" å skumbad, badsvamp, massageolja å doftljus. Dagen förvandlades därmed till en "mini spa-dag" med andra ord.

Så vi tog ett bubbelbad med MASSA skum (halva golvet var fullt efteråt, men ska det va så ska det ju va) å sedan fick jag även en helkroppsmassage med lavendel-& mintolja. Inte illa alls ;-) Han kan han!


My
gift to Mattias var en hotellvistelse på Strandhotellet i Falkenberg, där vi förlovade oss för 5 år sen. Oh, romantiska jag ;-)

Men vi åker inte förrän i vår, nu är det ju inte direkt kul att åka nånstans (om det inte är utomlands i solen). Kallt å jävligt, nej då är det roligare att åka när man kan njuta av vårsolen :-)





Absolut inte att förglömma heller: i fredags eftermiddag när jag kom hem efter en Mcdonaldsfika med Bella å Brallen, hängde det en påse med Alla hjärtans dag-godis på dörrhandtaget. Precis när jag parkerade pärlan ringde den skyldiga - min älskade storasyster. När jag kommit innanför dörren, bad hon mej titta ut genom köksfönstret oxå, å vad fann jag? Ett "ritat" hjärta i snön. Haha, söta gulle dej!!!





I söndags var vi utbjudna på pulkaåkning hos mamma å pappa, som var barnvakt åt Max & Wilma. Där bjöds det även på korvgrillning å fika ute i vintersolen. Mysigt!!


Mattias hade med sej en "specialare", ett knäskydd att ha i verkstäder egentligen. Men jädrar va man kunde åka på den i snön! Gick ur-fort nedför backen, å som den mekaniker Mattias är "trimmade" han även pulkan genom att sätta pulkan över "knäskyddet" för att sedan fara iväg. Mycket smart gjort! Oj, som det gick sen ;-)



                   


                   


                   


Igår var vi på besök hos fam Ahlning i Långared. Där bjöds det på god mat å fika. En helt vanlig tisdag - inte illa alls ;-)

Jenny har nu bara 2 veckor kvar till BF. Snart tvåbarnsföräldrar; snacka om vuxenpoäng ;-)

Hon är så fin i sin lilla mage, ja den är faktiskt inte så stor för att vara höggravid. Å så har hon verkligen bara mage oxå!
Å visst blir man allt lite bebissjuk, men samtidigt inte. Jag är mer än nöjd som jag har det nu med min lilla hulligan!


Idag har jag vart å klippt mej å imorrn ska jag å fröken Bella på bio - Bröllopsduellen. Blir cosy!


Min lediga helg närmar sej med stormsteg - me like! Då ska vi ut på lite utflykter, tänkte bland annat åka till Universeum på lördag å sedan avsluta dagen på Bamboo. Vad tänker jag på, annat än mat? ;-)  Kanske tillåmed hinns med lite shopping i Götet osså :-)
Men framförallt så ska jag bara vara LEDIG! Mumma!


Ha det fint!

My week

Jag har haft en ganska hektisk vecka, fast en kul vecka.
Känns nästan som att jag oxå har haft lov, som skolungdomarna haft, enda skillnaden är att jag har haft mina påhitt efter jobbet.


Anyway..

I tisdags träffades alla tjejer hemma hos Camilla. Andra gången jag var där, fast bara första gången som jag var välkommen ;-)
Nu hade hon fått det jättefint å beboligt, å bodde inte längre bland flyttkartonger å annan bröte ;-) Å det vore la illa om det var så, då hon faktiskt flyttade in i september (!). Vi är bara otroligt sega att hälsa på. Men nu så! Väldigt fint, Millan!


Det var riktigt kul att ses igen. Vi var allihop utan Emma - hon låg hemma och sov. Jessika å Alwin var iallafall där en stund innan viktigare saker kallade på Jessika, i detta fall: Curling (ja, ni läste rätt!) ;-)


Alex charmade självklart flickorna: han lade tidigt beslag på Camilla (å hennes klockor...och även vissa kroppsdelar) och Bella blev överlycklig (minst sagt) när Alex (äntligen) klämde fram ett "Palla" - hon har försökt få honom att säja Bella sen han var praktiskt taget nyfödd. Och nu gjorde han en stilig förkortning av Patt-Bella, dvs. "Palla".

Otroligt intelligent son man har ;-)


I onsdags hade jag ett väldigt viktigt möte. Eftersom jag efter min 25 års dag tydligen inte räknas som ungdom längre, till min stora förtret, var jag tvungen att teckna en ny försäkring.
Så kl 16 kom det hem en kvinna till mej å hjälpte mej med detta. Samma som var hemma när Alex var 5 veckor å vi tecknade försäkring på honom. Mycket trevlig människa det där!

Jag var ensam å översocial, bjöd på kaffe å bullar - hemmafrulig som jag är. (Naturligtvis inte hembakta bullar, då jag inte ville ta död på stackarn). Men att teckna försökring gick relativt fort, även om jag faktiskt tyckte att jag frågade ganska mycket om saker - som jag fortfarande inte förstår. Å inte är speciellt intresserad av heller. Men jag spelade bra! :)
Men efter drygt en halvtimma var hon borta igen.


Å idag har jag haft Frida på besök. Det var änna på tiden. Hon var väldigt förundrad över hon stor Alex hade blivit. Eftersom hon sist såg honom var han bara en sisådär 8-9-10 månader kanske?


Alex levde vild rövare hela tiden, men lite skvaller fick vi allt talat om. Otroligt vad mycket som kan hända i lilla Alingsås egentligen ;-)


Frida fick även en muntlig inbjudan till min 25 års fest (vilken äger rum på påskafton) å det ledde ju till att vi började prata så smått om dagen D. Frida trodde nog att även om jag kanske inte hade någon värre åldersnoja nu, så lär den med all säkerhet komma.
Troligtvis dagen innan iallall, men i vilket fall som helst -  "tro mej, den kommer, Emma!"

Tack, detta var verkligen trevligt att höra ;-) Och ja, Frida. Den har nog redan kommit smygande, säkerligen av alla dina "vackra" ord :P





Haha! Tragiskt liv man lever, min "hektiska" vecka bestod alltså av 3 uppbokade eftemiddagar? Jaja, märk ord ;-)


Nästa vecka blir lika "hektisk" den: Dejt med Jessika & Alwin - trevligt att få träffas lite på tuman hand. Sedan är det dags för klippning på onsdag, å (eventuellt) en dejt med Anna & Hanna.

Ja, som ni ser: fullt upptagen kvinna i sina bästa (värsta??) år ;-)


Ja, så är det ju Alla hjärtans dag på lördag då. Egentligen är det ju bara ett påhitt från handlare i ett desperat försök att tjäna pengar... Men jag gick på det!

Mej har handlarna tjänat 1000 kr på. (Nån måste ju bidra till att handeln går runt ;-) )

Har nämligen äntligen kommit på en alldeles lysande ide till Mattias. Faktiskt riktigt stolt över mej själv. Romantiska jag! Naturligtvis har jag även knåpat ihop ett litet rim till honom. As always när jag inte har nått bättre för mej, men just detta rim "slängde jag ihop" på 30 sekunder på jobbet.

Av skäl som ni säkert förstår väljer jag att inte publicera rimmet här. Men efter att han själv har fått läst det så kan jag ju göra det. Allt för att skryta vet ni ;-) Har ju inte så mycket att skryta om, så när jag väl gör nått himla bra så måste ju alla få veta det, såklart.






Uppdatering av GI: Som ni troligtvis redan har förstått: GI suchs now!

Eller så är det jag som suger..för hursomhelst så går det verkligen inget vidare med GI.

Jag höll ut i ca 2 veckor, men sen blev det inget mer..Höll ju på å storkna utan alla godsaker... å för mycket motion kan väl ändå inte vara bra?! ;-)

Nu äter jag (om möjligt) ännu mer än vad jag gjorde innan mitt "GI-experiment". Nu slinker det ner nästan allt. Jag blir då aldrig klok på mej själv. Must be the weirdest girl ever!?

Har dock alltid sett det som en komplimang till mej själv, men nu börjar man ju tvivla faktiskt

Avslutningsvis: Jag läste ett citat i tidningen häromdagen, av Sven-Bertil Taube (som verkar vara en mycket klok man):

"Vägen till en kvinnas hjärta går med bil - via en restaurang"


So good! Helt i min åsikt! ;-)


Auf Wiedersehen!


30-

Idag är det exakt 2 månader kvar! Counting down..Soon to be 25 ju!

Med andra ord är det alltså bara 2 månader och 1 dag kvar tills jag är närmare 30 år än 20. Kommer inte längre tillhöra 20+, utan bli 30- istället... Shit! Vid närmare eftertanke kanske det inte är något att räkna ner för? ;-)


Fick ett telefonsamtal idag från nån försäkringstant som sa att min "barn&ungdomsförsäkring" (som mina föräldrar har på mej) går ut nu när jag fyller 25 å att jag måste teckna en ny försäkring. Ingen barn&ungdomsförsäkring längre? Vadå? Ska jag bli vuxen nu då? ;-) Hua!  

Igår var vi barnvakt. Max var föräldralös medan pappa Matte arbetade och Malin och Wilma var på bio. Det gick hur bra som helst!
De fina små (under)barnen lekte så snällt å harmoniskt ihop att man knappt märkte av dom. Det är man ju inte direkt bortskämd med. Stor skillnad mot när Alex ska leka ensam, men tröttnar efter ett fåtal minuter å kommer farande som ett dåligt plåster efter en ;-) 
Eller när Wilma är med å Alex och Max bråkar om hennes uppmärksamhet.     



                   


Idag har vi spenderat lediga dagen hos mormor, som också vart ledig idag. Hur mysig tanken än är på att vi allihopa (mamma, syrran med barnen å jag å Alex) ska träffas, så utbryter det alltid kalabalik. Barnen blir osams, trötta, rastlösa eller hungriga.
Men visst är dom allt supergoa osså ;-) Å vi har ju faktiskt väldigt kul ihop. Of course!
En slutsats är dock att det är bäst med utomhuslek ;-)
Mycket pulkaåkning blev det. Å där, i pulkabacken, är jag verkligen inga 30-, snarare 5+ ;-)
(Men med risk för stötande bilder för känsliga tittare  publicerar jag bara foton på barnen =P)


                   


Bye!


Here we go again..

Ännu en gång har jag drabbats av en förkylning. My God, va det är tråkigt!

Halsen värker, huvudet sprängs å febern dominerar..Allmänt dålig är jag som ni förstår ;-)

Suck!

Tapper som jag är, har jag givetvis jobbat ändå ;-) Men nu är det min lediga helg, nice!


Å nästa vecka har vi "semester" på jobbet allihop. Cheferna åker till Branäs imorgon. Like! ;-)

Idag har vi vart på kalas. Syster fyllde ju 28 år igår.

Visst är det väl ganska trevligt med lite kalas emellanåt för att få familjen ihopsamlad, men egentligen sitter man ju bara å glor. Fast fikat är ju ett klart plus oxå ;-)


Ikväll blir det nog melodifestivalen, finns inte så mycket annat å göra ju.
Skulle egentligen hem till Malin & Stefan, men dom var sjuka så vi fick skjuta upp det.  

Jag har dock ett svagt minne av att jag lovade mej själv förra året att inte titta på det längre (i alla fall inte utan alkohol)..Eller gällde det bara Eurovision-finalen?


Haha, Hanna: Nog för att jag faktiskt borde skämmas i ert sällskap (å har all rätt till att göra det) så gör jag konstigt nog inte det ;-) Jag är nog en av er, vad det verkar :D Så snart min vän, får vi ta å festa till det =) Ses ju på tisdag iallafall!

Något mer spännande än klagomål över min förkylning (känner mej som en förkyld karl) hade jag faktiskt inte idag..



Over and out.


Ännu en fylla..

..tätt åtföljd av en dunder-baksmälla! =(


Äntligen börjar bakfyllan gå över. Igår var jag inte vidare frack asså. Vi var ju ute å svirade i lördags. (Fattar bara inte varför jag alltid ska bli fööör svirig?)


Igår när jag sakteligen vaknade upp runt 11.30, tänkte jag bara två ord: "Hell no!"

Huvudvärken var inte av denna värld!!

Somnade om till strax efter 15, då jag stapplade upp (kände mej som en nykalvad Bambi) å gick å duschade. (Hade ju faktiskt övernattare som jag fick tänka på ;-) ) Efter en lång varm dusch återfick jag åtminstone förmågan att känna mej som en människa igen. Men även nu, X antal dagar senare, känner jag knappt igen mej själv. My God!

Bakfyllans ständiga fråga: Varför festar man?


Men!..Hade i alla fall väldigt kul på lördagen! Först var vi (Mattias, Timmy, Johan, Lill-Johan, Robin, Mini-Peter, Mia, Lulla, Michael, Sara, Anna, Simon, Jonathan, Jimmy, Henke, Linus å så jag förståss) hemma at our place å sedan åkte vi vidare till Stures.

Full å dum som jag var, glömde jag kameran hemma.

Men hemifrån såg vi ut såhär:



                   


                   


                   



Bowlingen gick, trots mitt tillstånd, ganska skapligt. Anna vann (såklart) men bara för att hon tjuvtränat endast ett fåtal timmar innan. Kan vart andra faktorer oxå som gjorde att hon vann, men det är denna som jag vidhåller iallafall ;-) Men en andreplats lyckades jag nog skrapa ihop.. tror jag..(?)

Efter Stures var vi tydligen en sväng på McDonalds, där en stackare fick en utskällning för att ha stängt av kaffemaskinen sådär mitt i natten..(HUR kan man överhuvudtaget bli sååå fruktansvärt vrålsugen på kaffe på fyllan så att man hade kunnat göra vadsomhelst för att få det?)


Efter McD, strök jag även omkring utanför hotellet en sväng, innan mitt sällskap fick nog å satte mej i en taxi hem ;-) Grejen var den att dom flesta i sällskapet redan hade tröttnat å tagit en taxi hem innan, å den enda som blev kvar fast med mej i stan, var givetvis Mattias =) Stackarn! Han kan man lita på i vått å torrt han =)




Annars gjorde jag inte så mycket i förra veckan.

Jag å mina älskade arbetskamrater hälsade på Hanna en sväng på Deli deli i onsdags för att se så hon skötte sej å jovars, det gjorde hon väl. Men jag tyckte nog att det saknades en hatt ;-)


Å just det, den nya datakassan anlände till jobbet! Jo, jo! Mycket bra skit ;-)

Touch-screen dataskärm, inte illa inte. Vi moderniseras för fullt nu: nytt kassasystem, "kölappsnummer-visare" (ni vet en sån där "döö-nöö"), etikettmaskiner...Var skall det här sluta?

2000 talet here we come! ;-)


Denna vecka har jag inget inplanerat, mer än att sukta mot den kommande "Jag-är-ledig-helgen". AND min stora kära syster (eller det kanske låter bättre med kära storasyster ;-) ) fyller ju stadiga 28 år på fredag. Parteeey!.. ;-)


Jaa, det var väl allt denna gång!

RSS 2.0