(Bella) I did it!!

..jag har ätit tacos alldeles själv!
..Till viss del är det väl inte helt sant dock - barnen var ju med! (Alex val!)
Men när en stolle (Nellie) bara käkar riven ost och Alex - ja, han har jag ju redan redovisat vad han brukar äta - ost och creme fraiche. Såå egentligen kan man ju säja att jag åt (nästan) själv! ;) 
Jag å Bella hade ett samtal en gång om tacos. Jag frågade henne om hon nånsin äter det, hemma själv.
Ja, men det är så tråkigt att göra ordning det till sej själv bara, svarade hon, varpå jag småskrattade lite halvelakt medan jag såg tankebilder på hur det skulle se ut. 
Å att det var tråkigt, det håller jag med om! Bland det sorgligaste jag nånsin gjort! Haha! ;)

Karlsloken är nämligen på vift ikväll. Tillsammans med massa andra "män" (?) ;) har de hyrt en limousinebuss (!).

                   

Resan går till Halmstad, fram och (förhoppningsvis) tebax ;) Men, tro det eller ej, mansgrisarna ville inte ha med oss fruntimmer på bussen, så vi fick snällt hålla oss hemma (!!
Sååå avis!...Men en myslördag med godingarna är iochförsej inte fy skam det..
Äh, who am I kidding? Jag ville oxå meeeed! ;)

Men nu sover iallafall Nellie och därmed har godiset kunnat komma fram ;)

Söndag

Idag har jag varit effektiv.
Städat inne. Städat ute på gården. Tvättat. Bakat (yes, you read it!). Badat barn. Nellie älskar - lika mycket som sin bror - att bada. Man får tvångslyfta henne därifrån. Ännu mer älskar hon att bada ihop med Alex.
Det gjordes inte idag dock, Alex var iväg och "jobbade" på Mattias jobb.

Igår var vi på Ullared. (Igen.. drygt 3 veckor sen jag var där) Denna gången var vi hela familjen. Det gick (faktiskt) smärtfritt. Ungarna går bra att ha med, det var karln jag var orolig över ;) Han brukar hux flux "få ont i benen" när vi är där, och går å tjurar över det ;)
Men inte denna gången! Måste bero på hans fenomenala köp; 3 par vantar :) Han blev (barnsligt) förtjust över sina vantar han köpte. Såå glad att han faktiskt plockade åt sej ett par till mej å propsade på att jag skulle köpa såna oxå. "Dom är ju jättesköna, Emma! KÄNN!"
Jag vågade inte annat än att lyda när jag såg hans överlyckliga blick.
Haha, det är dom små sakerna i livet som gör det? ;)

Nu får vi nog dra ner på shoppingen ett tag. Ullared för 3 veckor sen gick på över 4000, Mattias vinterjacka 3000, min vinterjacka häromdagen 4000, Ullared igår över 3000 och däremellan har jag dessutom skickat efter kläder från lindex och hm. Dyr månad det här, men ack så kul! ;)

Imorrn ska jag till Frida Frisör och göra slingor. Behövligt! Alex lekte frisör med mej häromdagen och mumlade något om att jag hade svart hår (?) :O
Mattias kontrade snabbt med att "äh, det är la värre om han sagt grått?"
Å det har han ju förvisso rätt i, men det ska bli gott att få det gjort. Därefter är det KG-dejt imorrn kväll igen.


Ojojoj!!

Här är den, min blivande vinterjacka:



Sååå fin! Peak Performance Klondyke Parka. Svart med råååsa små detaljer.
Jösses, så fin! :D
4000 kr kostar den.. fast bara den rosa dragkedjan är ju lätt värd 5000 kr, så egentligen är det ju ett riktigt kap! ;)
Jag, tant Bella och barnen var på stan en sväng idag och hittade denna skönhet!
Egentligen skulle vi tagit en snabb tur på förmiddagen, men då kom elektrikerna hit för att dra kablar & sladdar i väggarna (i utbygget), så det blev en (längre) tur efter jag hämtat Alex på dagis istället.

Fick äntligen tummen ur att boka tid för fotografering av barnen oxå. Nellie fick det i 1 års present av sin farmor och farfar. Å även några syskonkort skall tas. Kul!

Lika, men ändå så olika!

Ja, nog för att jag kan hålla med om att Alex och Nellie är lika till utseendet... 



....men de är inte ett dugg lika till sättet. (Förutom lika bedårande och underbara såklart) ;)

Nellie är, som jag sagt flera gånger förut, betydligt vildare än sin bror. 
Å förut när vi åt frukost försökte jag truga i henne en macka. Lättare sagt än gjort.
Nellie äter mer än gärna pålägget. Bara. Smöret och pålägget slickar hon av, resten av smörgåsen slänger hon på golvet eller gömmer bakom sej i stolen.
Hon är inte dum ;) Men i princip alla pålägg funkar dock; leverpastej, mjukost, skinka, ost. Ost ÄLSKAR hon!
Alex däremot, vill aldrig ha pålägg, utan "baaaara smör, tack". (Ibland kan det funka med mjukost) 
Dessa barn! De gråa håren dröjer nog inte länge ;)
Nåväl, barnfetma behöver jag aldrig oroa mej för iallafall ;)

Helgen har vart bra..å gick precis lika fort som vanligt ;) Veckorna går ju dock lika snabbt dom, så snart är det ju faktiskt fredag igen.. ;)

...I fredags lämnade jag barnen hos mamma & pappa, och åkte å hämtade Ulla å sen vidare ut till S(t)ollebrunn. Till Katja och bebis-Meya! ♥ 20 dagar hade hon hunnit bli, lilldockan. Men ojojoj, va man glömmer fort! Så små dom är ibörjan. Gosigt!

På kvällen blev det fredagsmys i vanlig ordning, å som alltid när Alex får bestämma blev det tacos. Det är hans association (?) till fredagsmys. För han äter det knappt, han tycker bara att det är "mysmat" :) Gurka, riven ost och "vit sås" (creme fraiche) är det han äter. Ibland kan även ett tacoskal slinka ner.

Lördagen avnjöts på sjön. Sista båtturen med Jessika, Patrik & Alwin för i år. Vi åkte ut till Pellholmen och tog en fika bland sol och klippor.
Kändes inte som 1 oktober direkt. Härligt!







Å söndagen avnjöts på Allum ;)
Barnen fick vinterstövlar, Mattias köpte en tröja och en Sail Racing vinterjacka. Jag tänkte oxå köpa mej en vinterjacka, men ingen föll mej i smaken. När jag var gravid med Nellie såg jag en jättefin Peakjacka, röd med pälskrage, som jag bara tvunget skulle ha när kaggen var borta. Men det var det ;)
Röd vill jag ju inte ha? Graviditeter är bra konstiga ;)
Jag köpte iallafall 2 par leggings å 2 linnen, typ. Tomhänt kan man ju inte komma hem ;)

Därefter skulle vi på söndagsmiddag hos mamma å pappa, men vi var lite tidiga så vi hann ta en titt på Jocke & Emmas nya gemensamma lägenhet, som de höll på att flytta in i.
Vi kom precis lagom - (nästan) allt var redan på plats ;)

                   

Hos mamma och pappa var Nellie jättehängig, åt ingenting och somnade gång på gång i både mitt, Mattias och mormors knä. Det är inte ofta det händer, vanligtvis är det ju liv i luckan. Heela tiden!
Men när vi kom hem igen å tog tempen på henne hade hon nästan 39 graders feber..
..men igår var febern borta igen! :)

På eftermiddagen, igår, var Alex bästa kompisar här och lekte; Alvin och Max. Härligt med den åldern, då de leker så bra själva. De tre leker faktiskt bättre ihop, än när "bara" Alex och Max leker ihop.
Detta resulterade ju i att jag, Anna och Malin kunde sitta och dricka kaffe och tjöta i relativt lugn och ro. Nellie joinade oss emellanåt för att snika till sej en kaka, men drog snabbt igen. Rädd för att missa nått (lik sin mor?) ;)


RSS 2.0