Oh sweet winey saturday!

Jag har ju, som ni säkert inte kan ha missat, vart hemma hela veckan för vård av sonen. Alex har haft hög feber, hosta å snuva.
Så med andra ord kan jag ju inte ha så mycket att skriva om, så det här måste vara vinet som talar ;)

Ja, för här sitter jag å småsuper. Alex sover tryggt i sin säng å jag och Mattias ska snart avnjuta en god kinesmiddag. Han tyckte att han var värd det, å inte min matlagning (Huh?), efter hans hårda fotbollsturnering idag.

Fotbollsturneringen, där dom för övrigt fick storstryk, bestod av 9 olika företag runt om i Alingsås. Bland annat hade tydligen Gunnars Finbageri varit med (oxå det enda företag som Mattias lag vunnit över. Detta pga av att Gunnars finbageri inte ens dök upp. Hahaha! Men Mattias var mäkta stolt ändå.)

Jag undrar varför vi på Ekstedts inte har fått någon inbjudan till denna turnering? Eller så har vi kanske fått det, men så har Ragnvi förkastat iden på direkten?!
Men hmpf! Tror hon att vi, 11 st tjejer + Berra, springandes på bollplan inte har en chans? Jag tror däremot att vi hade vart svåra att slå; sätt Ragnvi i mål, Bertil på avbytarbänken å resten av oss flickor på plan. Å guldet hade vart vårt! ;)

Iochförsej så har vi ju jobbat idag, men vi kunde väl gott haft stängt en dag, pga ”pågående fotbollsturnering”?

På tal om das work, så var det NÄSTAN så att jag fick tears in my eyes när jag kom till jobbet imorses. Jag var saknad å dom var saknade! Pika Amanda är alltid kul ;)
Dessutom var det roligt att komma ut bland lite folk igen, dels till mina underbara arbetskollegor å dels mina (oftast) underbara kunder!

Det är lite småsegt att vara ”vab-hemma” en hel vecka. Inte kunna åka iväg å hitta på nått, utan bara sitta hemma, ha långa sovmorgnar, kramas, torka en snorig näsa emellanåt, lyssna på fina komplimanger (tex ”Du är så fin, mamma”) å fika dagarna till ända..

Hmm..nu när jag skriver om det, så verkar det inte så pjåkigt ändå ;) Vad gnäller jag över? Aldrig är man nöjd!

Efter jobbet brände jag iväg till syrran som hade passat Alex medan jag slitit för brödfödan å Mattias sparkat boll. Gav henne en kasse bröd, bullar å tårta som tack för hjälpen, fikade (klart jag hade en baktanke med mina gåvor) å sen drog jag å Alex hem till en utslagen, haltandes karl. Det tar på krafterna att leka boll ;)

Trots stort nederlag i fotbollen så var han ändå glad. Han hade fått 7 rätt på hästarna! Det gav bara 6000 kr, men ändå! :) Jag tycker dock att när man väl lyckas pricka in alla rätt, så borde man väl vara värd några miljoner i alla fall?

Menmen, det räcker ju ett tag iallafall ;) Imorrn ska vi bland annat till Ikea å handla hyllor. Har gjort om klädgarderoben här hemma. Vi har rensat ut, kastat bort onödigt tjafs, målat om å nu ska där bara sättas upp nya hyllor där inne… Å sen ska all bröte in igen, förståss ;)
Men även dom mindre renovationerna är roliga ;)

Alex tyckte att det var skitkul med vår mini-renovering. Nästan alla hans bebisgrejer var ju där; babygym, babysitter, bebiskläder, spjälsäng, bebisleksaker mm. Då kunde han minsann röja runt som en vilde å ingen människa kunde tro att han faktiskt hade 39,5 graders feber. Stolle!


- Mamma, se här. Bara bebisar leka här, mamma! Alex stooor kille nu, mamma!


Mattias däremot tyckte att gåstolen var bland de bästa investeringar vi har gjort. Å tyckte att vi skulle börja använda den mer: (?)


         

Den är tydligen särskilt användbar nu vid 2 års ålder; Alex serverar snus å öl.

Jag får nog använda våld när vi ska stoppa undan den i garderoben igen ;) Pga Mattias alltså.

Ber om ursäkt för (ännu) en helt ointressant blogg, men denna gång skyller jag helt å hållet på vinet. Underbart när man för en gångs skull har en syndabock – som dessutom inte kan säja emot ;)


Auf wiedersehen!


Helgen

Söndag igen.. Tur att jag är ledig imorrn också ;)


Igår pysslade vi lite i trädgården på förmiddagen. Mattias grävde upp lite stenar (?), målade uterum å grejade lite överallt - som sagt kommunalarbetare ;)

Jag däremot höll mej till en grej, att rensa ogräs i gruset. Sjukt tråkigt, men välbehövligt. Dessvärre är det välbehövligt varje vecka. Hur fan kan nåt växa så snabbt?

Det måste vara en rätt härlig (?) syn å se mej rensa ogräs. Man brukar ju säja att man ligger på alla fyra å rensar. Jag däremot sklijer mej (som vanligt) från mängden å ligger mer som en mask å ålar fram i jakt efter ogräs.


På eftermiddagen bar det sedan av till Näverhult. Det var en riktigt trevlig eftermiddag/kväll/natt.

Först blev det lite rundvisning av får, höns, traktorn å ägorna. Jag kände mej som en turist från Japan med kameran i högsta hugg, men jag skyller på grupptrycket då syrran gick runt å fotade allt som rörde sej ;) 
But oh, what a great nature! ;) Haha!


                   


...sedan blev det kräftor för dom vuxna (me not included!) å supergoda pajer mm.



                   


Efter den goda maten gick vi ut å lekte en mycket improviserad 5-kamp, vilket till sist resulterade i 4-kamp?..


Anyway..vi tävlade i "par-lag": jag & Mattias mot Malin & Matte, Mamma & Pappa, Claes & Christine.

I första grenen: Plockepinn, förlorade jag & Mattias stort, då jag käckt skulle ta upp en plockepinnpinne lite försiktigt men lyckades förorsaka en smärre Plockepinn-jordbävning.



                   


I andra grenen, Pilkastning (för övrigt mitt förslag på gren - enkelt å lätt), fick vi 10 poäng (och kom därmed åter igen sist). Alla poäng var dessutom Mattias förtjänst.

Dock får jag nog skylla (klaga) lite på lekledaren, Claes, som inte orkat sätta upp piltavlan utan lagt den på marken i det höga gräset. Det var ju inte lätt att se vart man skulle kasta. Jag är ju inte direkt många centimetrar ovanför jorden...å det märktes där jag kikade fram igenom grässtråna i hopp om att hitta rätt med pilarna.



                   


Tredje grenen var Kasta boll i hink. Den enkla, traditionella (nästintill obligatoriska faktiskt) femkampsgrenen. Vi hade både golfbollar, bandyboll, mini-fotboll å doslock (?) att kasta med. "Hinken" som man skulle träffa var nån slags foderspann. Man tager vad man haver på landet ;)

Här lyckades jag iallfall att skramla ihop ett poäng till laget, då jag träffade med doslocket. Mattias träffade oxå en gång, å vi hade nu 2 poäng efter 3 grenar.





Fjärde grenen visade sej vara "min" gren. Golf. Förvarnade alla om att jag bara spelat minigolf förut å aldrig "lång-golf", bad alla inta säkert avstånd å svingade iväg golfbollen...som flög alldeles utmärkt!

Så den här grenen vann vi, pga mej! :) Kul att man kunde bidra med något liksom ;) Inte visste jag att jag var så sportslig av mej!





Framåt småtimmarna när vi skulle lämna Näverhult rådde det lokalt regn. Utanför ytterdörren där vi stod å tjötade (alltid svårt att få med sej fulla folk in i bilen. Å eftersom jag var den enda nyktra personen kände jag ett ansvar över att få hem alla) regnade det inte, men vid bilen 10 m längre bort ösregnade det. Vädrets makter ;)



                    


                   


                   


Idag har vi vart på inspirationstripper, först åkte vi till Mio å sen till Ikea. Mycket onödig resa egentligen, särskilt efter att vi fick stå i en timmas bilkö i Göteborg. Allt bara för att en enda fil var avstängt. Helt galet!
Men inspiration fick vi iallafall...å lite nya sängkläder å annat smått å gott! ;) Tråkigt bara att tålamodet inte är det bästa, vill ha gjort allting nu! Vardagsrum, kök, sovrum, Alex rum mm...





Hej dåå!

A little review

Nu var det längesen igen..det var annat när man hade semester å kunde knåpa ihop en blogg hipp som happ nästan dagligen. Nu händer det mer sällan, men vem fan har tid..och ork liksom? ;)

Anyway..
Förra lördagen var det äntligen dags för Matte att få sin hemliga 30 års present - en månad efter den stora dagen.

Medan jag slet för kung å fosterland på mitt arbeit på dagen, så var hela klanen Franssons nere i Nääs å tittade på när Matte fick åka Lamborgini.





På kvällen var det dags för middag på Lindgrens - även detta var Matte helt ovetande om - å då var minsann jag oxå på plats! Inte fan missar jag nånsin en middag ;)

Dagen vart mycket lyckad, Matte blev superglad (och överraskad) - och faktiskt en smula rörd skulle jag tro - över vårt påhitt.


                   

Efter middagen på Lindgrens hade jag å Mattias bestämt bowling med Elli å Jonas på Stures. Kom dit strax efter 22 å satt å tjöta tills det var vår tur att bekänna färg.
 

Jag gick ut stenhårt i kampen om första plats å började stadigt med ett 7 kilos klot - man vill ju inte slita ut sej i onödan ;) Men sedan blev jag allt morskare och morskare, så till slut använde jag både 9-och 10-kilos kloten. Ojojoj ;)
Kom snäppet under Mattias i poäng, så fick nöja mej med en 3:e plats, men var nöjd ändå. Slog faktiskt flera strikar ju!


                   
 

Hade en riktigt trevlig kväll å det var kul att se Elli lite på lyset, inte alltför ofta det händer ;D


Det var massvis med kända folk på Stures denna kväll, träffade tex på Emma E med en karl - som Anton tydligen skulle "flytta ihop" med - mycket komplicerat det där ;)

Å så träffade jag på ett festligt (?) gäng innehållande en fyllebult, Kenny Starfighter, Bacon och Emma nr 2.




Igår var det kalasdags, Wilma fyllde 4 år!!

Jag vill gärna tro att det var jag som var huvudpersonen på kalajset, eftersom jag kom med den fina tårtan:





..men det var nog Wilma som stal showen ändå ;) Hon var tjusigt uppklädd i klänning, hårspänne, (klister)örhängen å mascara. Stora tjejen :)



                   


Ihelgen är jag ledig! Supernajs! Imorrn förmiddag tänkte vi greja lite hemma i trädgården, om vädret tillåter. Vi har diverse projekt att ta tag i. Vi i familjen Jellryd/Lundstedt är lite som kommunalarbetare, vi börjar med olika projekt lite här å där. Utan att riktigt bli färdiga med någonting.
Bygga uterum, altan, dra upp buskar, renovera inomhus mm. Men vem fan har brått? ;)

Å imorrn eftermiddag bär det av till Näverhult där Claes och Christine bjudit in mamma, pappa, Malin, Matte å barnen å oss till mat. Ska bli trevligt!



BYE!

Sweet little Wilma 4 år!




Idag blir finaste Wilma 4 år!! <3
GRATTIS!!

Älskade internet! ;)

Ja, nu har jag varit utan internet i 3 dagar!
Frida frågade om det var pga åskan. Men nej, det är Mattias som har hänt. Han tog "mitt" välfungerande modem till jobbet för att hans hade pajat. Å så gav han mej ett icke så välfungerande modem i utbyte.
Jag tror däremot att allt är en lögn, hans jobb-modem hade inte alls pajat, utan det var en kupp för att försöka få mej ifrån datorn. Men icke! Där misstog han sej, jag har ju mina farmar att sköta ;)

Ja, för att då återgå till berättelserna om mitt sagolikt spännande liv så har en (å en halv) arbetsvecka redan gått och semestern är nu bara ett minne blott. Känns väldigt far away faktiskt! :S


Summeringen av första arbetsveckan är att det gick väldigt fort - och därmed bra ;) Jobbade mycket ihop med "Sommarflickorna" på eftermiddagarna. Å vi har verkligen sjukt kul ihop! :)

Å så har vi haft mycket att göra på jobbet, trots killarna som håller på å gräver utanför, vilket oxå bidrar till att tiden går fort. (Drottninggatan ska bli stensatt, så det är ett jädra pådrag utanför.)


Som avslutning på en "tuff" arbetsvecka hade vi tjejmiddag hos Anna i fredags kväll. Anna visade upp sin (å Simons) nya otroligt snygga lägenhet. Å där satt vi hela kvällen å åt god mat å tjötade.

På grund av mina tidigare vansinnesbakfyllor avstod jag vinet denna gång, eftersom vi skulle upp tidigt dan efter å åka till Jönköping med husvagnen. Vinet stod dock synligt framme hela kvällen å läskades, men inte så mycket som en droppe slank ner i mej. Det ni! Impressed? I am!

Får nog börja tänka om mina levnadsvanor då tjejerna inte kunde tro sina öron eller ögon när jag sa att jag skulle avstå. Är det såå himla konstigt att jag är nykter på en tillställning? ;)

Anyway, jag bevisade att jag minsann inte behövde ha alkohol för att roa mej ;) Hade en supertrevlig kväll!


Dagen efter (vaknade jag ju upp pigg å kry, så jag var mer än nöjd med att jag avstått the wine) vaknade vi runt 09,30. Ingen av oss hade tänkt på att ställa klockan så att vi kom iväg i tid, å sonen våran har ju ingen inbyggd väckarklocka som de flesta andra barn har. Han vaknade tillåmed efter oss.


Anyway, trots denna försening å miss i planeringen att komma iväg tidigt, orkade vi inte skynda oss, så vi kom inte iväg förrän efter 12 nångång. Men sen styrde vi mot Jönköping, för att slå två flugor i en smäll - både en liten familjetripp å för att Mattias ville se Larsson å Henke köra rallycross.


Det märktes tydligt att semestertiderna numera är slut, för campingen hade många lediga platser som man tillåmed fick välja ut själv. Så vi tog en jättebra plats, en stor hörntomt mittemellan toaletterna/duschen å lekplatsen med typ ca 15 m till varje. Kanon! Alex kunde springa iväg själv till lekplatsen å vi kunde lugnt sitta kvar i solen.
Alex tyckte nog det bästa var att det fanns en vattenkran på tomten, så han sprutade vatten hejvilt, både över sej själv å överallt runtomkring.


Vädret var verkligen kanonbra hela helgen! Strålande sol å inte ett moln på himmlen! På lördagen slappade vi mest å låg på beachen. Dock var Vättern lite väl kall, så inte ens Alex ville bada (!!), men jag å Mattias vågade oss allt i. En gång iallafall.


På söndagen kopplade vi på husvagnen igen å åkte å tittade på rallycrossen. Larsson körde som en gud å vann A-finalen både på lördagen å söndagen!! Henke hade kommit femma i B-finalen på lördagen, men kvalificerade sej inte till final under söndagen.  



                   


                   


                  


I måndags var jag ledig, gott! Shoppingsuget var enormt, så efter lite pill å plock hemma, åkte jag å Alex till stan. Hade sett en jättesnygg mössa till Alex. Så den köpte jag.. + 2 mössor till (en dagismössa å en tunnare mössa) å en luvtröja till Alex. Sen blev det inte mer shopping, att shoppa med Alex är ingen dans på rosor. Han är mer vild än tam den ungen. Å så är han ju inte av det shoppingvänliga könet precis ;)


Träffade på en gammal kompis, Jenny, som numera är bosatt i Karlstad men som var på besök i stan. Det var riktigt kul!! Hon hade precis fått sitt andra barn, en liiiten veckogammal plutt.


Å på vägen tebax till bilen, strosade jag förbi Annas place, just som hon kom ut genom dörren för att hänga tvätt. Så där fastnade vi på en kaffe. Impulsdejter är alltid najs!


På eftermiddagen bar det iväg hem till Jessika å Alwin. Oxå kul! För det var evigheter sen.

Alex var tyvärr mest på tjur-humör - "prata inte med henne"," inte åka till Jessika", "Vill inte, mamma". Tillåmed när jag duschade sa han "Nä schampoo mamma. Inte tvätta håret".

Men jag visade minsann vem som bestämde å trotsade honom med att både tvätta håret och att åka till Jessika ;) Men när vi väl kom till Jessika & Alwin hade han nog roligt ändå ;)

Han är väl lik sin mor - vägen till hans hjärta går genom magen. Ty han fick både glass å äpple av tant Jessika ;)


Dessvärre lämnade han ett mindre bra kännetecken efter sej på lekplatsen utanför Jessika så det dröjer nog innan jag vågar mej tillbaks till Stockslycke-neighbourhood igen. Men ni är alltid välkomna till oss, Jess! ;)

Haha, inget nämnt men jag lär ju hålla utkik efter dagens ris i AT :)


  

Bye!


Meningslöst inlägg

Det värsta med att komma tillbaks efter semestern är att komma upp på mornarna! Första dagen flög jag upp ur sängen när klockan ringde efter att ha legat sömnlös hela natten, men imorse var jag tillbaks på snoozeknappen igen.
Den är beroendeframkallande, när man väl börjat trycka är det ruskigt svårt att sluta!


Dagarna på jobbet har ändå gått ganska fort, hyfsat mycket att göra å sen har jag ju haft äran att jobba med Amanda å Sandra. Det gäller att tänka positivt; efter imorrn har jag jobbat halva veckan redan :)


Sjukt kul idag, när Sandra hade en utländsk kund å vi tillsammans försökte komma på de rätta engelska orden. Kunden ville veta innehållet i en kaka som innehåller vaniljkräm å hallonsylt.


Vi: - "Ööö..it is a cookie with vanilla...sauce!..Öööö...and...hällon..Eller no! Ööö..raspberry..ham"..


Kunden stirrade helt oförstående på oss. Å vi med när vi förstod att vi stammat fram att kakan innehöll vaniljsås & hallon-skinka.. Vad är det man säjer, ju fler kockar desto sämre soppa ;)


Idag har jag inte gjort nånting. Mattias har vart iväg på affärsresa i Borås ;) Jag har vart hemma med Alex, lekt med lego, bilar å annat jox man gör med en 2 åring.

Å så har jag tvättat min bil! Rättare sagt så gav jag Mattias order om att göra det, men eftersom det var min ide så är det ju i princip samma som om jag hade gjort det själv. Det är ju tanken som räknas, right? ;)


I'm still alive!..

..halvt iallafall!
Tänkte att det va behövligt med en liten uppdatering om mitt mående såhär efter första arbetsdagen. So here it comes:
Jag är sjukt trött, eftersom jag låg å vred mej i ångest HELA natten för att jag skulle börja jobba idag. 5 veckor av glädje å sen tebax till skiten igen.

Kortare arbetsdagar å flera semesterdagar vore nått för politikerna att sträva efter!




I lördags var vi i Vårgårda (God help me!) på cykelfestival. Jag, stadsbo som jag är, trodde att det var typ som vid studenten - att man cyklar omkring full i 80-tals outfit. Men efter många dumförklarande kommentarer å sneda blickar förstod jag att så inte var fallet. Men how should I know, Vårgårda liksom? ;)

Fast jag förstod nog aldrig själva meningen med cykelfestivalen ändå. Det som lockade var öltältet!

Å för att göra en lång historia kort så var det inte speciellt kul; dålig men faktiskt planerad "lite-lätt-fylla" (höll mej på långt avstånd från the hangover from hell), lång väntan hem å lång kö till stans (byns?) enda (?) korv-chapp!


                   


                   


Nu blir det snart nattning av både Alex å mej - hårt å va arbetandes småbarnsmor ;)


//E


RSS 2.0