Our Sweden-tour

Ja, då var man tillbaks hemma efter Sverige-turnen. Hur gott det än är att åka iväg, lika gott är det faktiskt att komma hem oxå. (Å tur är la det? ;) )

Men vi har haft det helt underbart!


Började färden med att åka till Kolmården. Fick en impulsiv snilleblixt på torsdagsförmiddagen att åka nonstop dit, istället för att mellanlanda i Gränna, som vi hade planerat från början. Vi såg nämligen att det skulle bli kanonväder i Kolmården på fredagen & lördagen, å som dom sanna campare som vi är åkte vi å jagade solen.
För det är väl det som hela campinglivet går ut på?!

Alex var oxå ivrig över att komma iväg med "huuusvannen". När jag frågade honom om han ville packa något att ha med sej sprang han snabbt in på sitt rum. Å 20 sekunder senare (märks att han är kille) kom han ut med sin packning:


         

Ett McDonalds-glas med några tuppar i :)



Trots att vi avvek från vår ursprungliga plan blev det bra. Bättre än bra faktiskt! Fick två helt underbara dagar på Kolmården. Sol, blå himmel å inte ett moln - sweet!



                   


                   


                   


                   



Alex pratade läääänge om hur farliga tigrarna är å hur tokiga aporna var, så han hade nog oxå trevligt ;) Fast det han blev mest exalterad av var när han såg bussarna på parkeringen. Unge!


Men han var faktiskt även fascinerad av "tåget", vilket i själva verket var en 3 km lång linbana - Europas längsta runtgående linbana tillåmed. Den gick HÖÖÖÖGT (till mammans stora förtret) upp i luften runt området. Men som den goda mor jag är, pinade jag mej in i "plåtburken" 2 ggr (!) - allt för sonen ;)

Riktigt obehagligt när det blåste till där ovanför grantopparna, å det enda "skydd" som omringade en var lite plåt. Då kände man sej inte så stor! Dessutom var det galler till golv så att man absolut inte skulle missa nått på den otäcka färden :S



                   



Vi tog även ett strög i Safariparken. Mattias var lite småsvettig, å inte bara pga solen utan även för strutsarna ;) Läste nämligen i broschyren vi fick, att man skulle undvika att stanna vid strutsarna, därför att dessa gärna försöker äta å picka på bilen. Naturligtvis fick vi (o)turen att stanna vid strutsarna, pga köbildning. Jag satte mej till rätta (bakåtlutad) i sätet å råglodde på Mattias; vad skulle han göra om strutsen gick till anfall? Köra ändå? Omkörning i Safariparken måste väl ändå va förbjuden? Sjukt många tankar virvlade i huvudet, när jag hörde mobilen plinga till. Det var Lina som messade att hon fått sin bebis nu! En liten pojk! Namn unknown :) GRATTIS!!


...allt detta ståhej gjorde att jag missade en hel del av rundturen, men Mattias hade, med darrande händer, lyckats ta kort på både (o)djuret dvs strutsen - å andra sorter:



         


                   


                   



På lördagen kom en bekant till Mattias upp till Kolmården med sin familj, så på kvällen gick vi till dom å hälsade på. De hade två barn; Anton 5 år och Ida 1 år. Alex spelade fotboll å lekte med bilar med Anton, så vi vuxna kunde faktiskt sitta å koppla av med en öl/vin. Eller två ;)

När Alex nöp Anton första gången runt 22 tiden, var det dags att bryta upp å gå "hem" å lägga Alex. Vår son har inte det bästa trötthetshumöret. Han blir inte grinig eller gnällig, utan börjar helt plötsligt bara nypas å bråka.
Tyvärr är det väl bara en liten, liten förvarning om vad som väntas skall. Den omtalade 3 års trotsen ska inte bli rolig!
Tycker han är omöjlig ibland redan nu..:/

Men han är förbannat rolig oxå - tjötar å tjötar å tjötar om ALLT! Dom senaste kvällarna i husvagnen har han plockat fram å tagit på sej stövlarna, öppnat dörren å vänt sej om: "Hejjå morsan. Gå å köpa öl".
Lyckat om han säjer så på dagis efter sommaruppehållet ;) Eller "håll säften" som han sa till mej idag.
Många, många "grodor" som hoppar ur hans mun vill jag lova! Både på gott å ont.

3 nätter stannade vi i Kolmården, innan det var dags att bege sej igen. Vi var en natt i Västervik, en natt i Linköping innan vi tröttnade på B-campingar å åkte till ett säkert kort: Askersunds camping: Husabergs udde. Mucho bravo! Var där förra året med syster å familj, mysig liten camping.
Åh vilket toppenväder vi hade igår! Sol å bad hela dagen - gott!


                   


                   


Idag lämnade vi dock husvagnslivet å styrde hemåt. Nästa år blir en längre å förhoppningsvis soligare Sverige-resa.
Imorrn blir det tjejmiddag å vin hos Hanna!

Inte att förglömma heller, dagen innan vi åkte iväg var ju MATTES 30 ÅRS DAG!
Den firades med pompa å ståt (??) på Liseberg ;) Hade en riktigt trevlig dag, med en middag på Bamboo som avslutningsvis på dagen. Here is da pics:


                   


                   


                   


                   


Gamle svågern ;)


/E


Kommentarer
Postat av: Camilla

Vilken kanonblogg!

Alex är ju för rolig med sina "grodor" :D



Hade han skoj med tupparna och glaset som han packade? ;)



KramPUss

2009-07-23 @ 22:37:13
Postat av: Anonym

Va mysigt ni har haft de, å vilket väder!! Imån ses vi med massa vin å mat hos mig!!

2009-07-23 @ 22:40:09
Postat av: Bella

Hahahahahaa... lille sötisen!! Vem har lärt han dom orden egentligen!??? Koko kanske?? hhahahaa :)))

Kul att ni haft en bra resa i alla fall men kul o ha er tillbaka i lilla staden Alingsås igen oxå!! =))

2009-07-23 @ 23:15:48
URL: http://issabellas.blogg.se/
Postat av: MALIN(da sista)

Det var väl lagom som han packade: Ett glas me lite tuppar i..;-) M + W packar massa strunt i var sin ryggsäck..Hela bilen förvandlas till ett lekrum efter ca 1mil :D

Kul m kort från semester + liseberg...:-)

Kram

2009-07-24 @ 12:23:13
Postat av: Carro

Vad gott med lite semester och få se sig om =)

Ni verkar ha haft tur med vädret med, inte illa!!!

Fina kort med!

Kram

2009-07-24 @ 13:44:46
URL: http://www.metrobloggen.se/carro07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0