Countdown!!

11 dagar kvar till julafton! Mysigt!

Till helgen är det dags för Mattias & Alex att hitta "årets perfekta gran"  - same procedure as last year (and any other year) - i svärföräldrarnas skog.
Dom två kan traska omkring i skogen hur länge som helst å leta efter The gran. Jag har släppt dom lösa de senaste åren, då jag däremot helst vill ta första bästa gran vi stöter på.
Lång, som kort. Barr-rik eller barr-fattig. Spretig, som tät.
Dåligt tålamod? O ja! ;)
Nellie lär bli otroligt fascinerad när granen kommer in i hemmet. Förra året älskade hon vår gran. På gott och ont. (Hon tog sats med gåstolen och dönade med hög hastighet in i granen, gapskrattandes! Det var många gånger som dom båda var nära att välta, men som tur var hann hjälpen fram i tid ;) Nellie däremot hade dagligen barr överallt; i håret, innanför kläderna och blöjan!
I år lär det bli på samma vilkor, fast utan gåstol. Haha, stolla! ♥)

Idag när jag hämtade Alex på dagis ropade han "hejdå och trevlig helg" till fröken. Inget jag reagerade på, men tydligen fröken.. Är det verkligen bara..tisdag idag? Jag trodde redan igår att det var fredag :O
Men jaja, isåfall är det onsdag imorgon å Alex ska gå med dagis på en "julkrubba live show" vid Landskyrkan. Christmas-spirit!
Fröken hann (flåsandes) ikapp mej förra veckan när jag var på väg ut genom dagisgrinden på väg hem, för att fråga om Alex fick följa med på det. "Öh, ja...eller...vadå?!"
När någon springer efter en sådär, så tror man ju att det är något viktigt de skall meddela, typ om han skall lämnas tidigare eller så. Men tydligen så måste föräldrarna frågas innan barnen tas med på något "kyrkligt".
Weird, som om Alex skulle bli frälst nu efter julkrubban imorrn eller vadå? Snarare tvärtom; bortskrämd ;)

Torsdag är det julfest på dagis. Under tiden ska Nellie vara hos systeryster å jag skall till Frida Frisör å göra mej julfin. Egentid när den är som bäst!

På lördag är det dags för "pysseldag" ute i Näverhult. Vi brukar fira lill-jul med Mattias farmor helgen innan jul. Och förra året drog svärmor igång en rejäl pysseldag oxå; pepparkakhusbygge, gjorde smällkarameller, pepparkaksbak, kola, knäck, de gjorde tillåmed egen korv (!) å lade in sill med mera, med mera!
Å hela "kalaset" börjar med en topnotch-middag, så god som bara svärmor kan! Mumma!


Kommentarer
Postat av: camilla

Jäklar va det bloggas här nuförtiden!

We like!! :-)

Ska bli spännande och få se resultatet av granletande sen... ;-)

Puss! :-*

2011-12-13 @ 16:13:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0