D-cups - burn!

Emma proudly presents; JAG HAR SLUTAT AMMA! *tjoohoo*
Nu ska D-kuporna brännas ;)

Än är dock "faran" inte över, då Nellie är ett ganska krångligt matbarn. Skulle inte tro att det går att lämna bort henne än (över dagen bara alltså), för hon är inte lätt att mata! Det ända hon gapar stort till är gröt. Och frukt. Annars är munnen som ett litet streck. Ibland får man kalla in extrahjälp, dvs Alex som står å busar med henne så att hon öppnar munnen. Haha!
Menmen vi gör småsmå framsteg varje dag ;)
Idag tänkte jag till exempel ställa mej å slänga ihop ett storkok till Nelliesen.
Mattias gav henne hemmagjort potatismos igår å så stort å glatt som hon gapade då har jag aldrig sett henne! Kanske vår kräsna lilla tjej inte vill ha burkmat? Utan bara homemade from scratch?
Allt tåls att prova!'

MEN, nu har jag iallafall som sagt slutat amma. De senaste veckorna har jag bara ammat på natten. Men det är hon ju egentligen "för gammal" för, så nu efter att jag trappat ner i lagom takt för att inte brösten skall sprängas, så bestämde mej för att sluta ge henne på natten oxå.
Dessutom äter hon inte nattetid för att bli mätt, hon använder mej mer eller mindre som napp när hennes egen - av okänd anledning - inte passar längre.

Inatt var första amningsfria natten för snuttan. Det gick över förväntan faktiskt. Det svåra är ju att hon inte är så förtjust i välling. Annars hade det ju inte varit några som helst problem. 
Hon somnade iallafall runt 20-20,30 å vaknade igen vid 01. Då var hon lite svårsomnad. Så hon fick en vällingflaska, men den använde hon mer eller mindre som leksak. Hon sög lite, gnagde lite, kastade iväg den - för att i nästa stund ångra sej å leta efter den igen. Å så om å om igen! ;)
Jaja, något ska man väl ha fått för sina synder ;)
Själv fick jag ju sömnmedel utskrivet vid 9 månaders ålder, för att jag aldrig sov på nätterna.
Så jag tvivlar på att jag har något medlidande från min mor i det här sammanhanget ;)

Efter lite om och men somnade hon iallafall om å sedan hörde jag henne grymta till å svänga runt i sängen kl 7.20, men sen somnade hon om igen å så väcktes vi av att Mattias ringde kl 9.20.

Anyway, för att återgå till mitt glädjebesked att jag slutat amma, väntar nu mycket skoj. Förutom mammalivet.
Allt som jag längtat efter under amnigsperioden är:

*
Cashewnötter!
Haha, jag har fått nån knäpp idé att om jag åt mycket nötter när jag ammade så kunde det framkalla allergi hos Nellie. (Var likadan med Alex - om inte ännu värre). Vet inte om det är något jag har läst? Eller bara drömt, men så är det iallafall. (Jag står ju för mina konstiga tankar iallafall ;) )
Så nu ska jag frossa i alla slags nötter ;)
* Vin & shopping på Allum!
Jäpp, jag å syster ingick ett avtal om att när jag har slutat amma så ska vi ta tåget ner till Allum; shoppa, luncha å dricka vin. (O ja, man kan dricka vin på Allum).
* Ska ha "sluta-amnings-fest" för mina tjejkompisar!
Häromdagen sa jag till Camilla & Bella att jag då ska bränna upp mina amningsbh:ar, varpå Bella säjer: "Det är väl bara en?"... Jag hade väl kanske mest väntat mej reaktioner a'la: "Du är knäpp". Eller: "Hahahaha"! (Så som Mattias reagerade). Men inte då.
Vad antalet har med saken att göra, vet jag inte. Men det är faktiskt 5, Bella ;) EN bh kan man väl inte ha på sej dag ut å dag in i över ett halvår? Kvinna, tänk! ;)
Jaja, alla är vi olika, men Bella är nog mest olik nån ;) :*

Ja, å sen är det klart att ett glas vin "på stan" lockar oxå. Tjejkvällar. Samt att åka å shoppa helt allena mm.

På tal om shopping, så väcktes mitt Ullareds-begär på nytt förra veckan. Tänkte först åkt i torsdags när Mattias var ledig, men struntade i det. Nu däremot är planerna att åka på fredag.
KUL! Särskilt nu i dessa tider - då det är nada folk!
Dessutom passar det ju alldeles ypperligt att min arbetskamrat fått sin son nu.
Jag är egentligen inte ute efter något speciellt, men shopping går alltid hem! Å man hittar ju alltid något ;)
Sen när alla vårgrejer/kläder kommit in är det ju betydligt roligare! Menmen man kan ju åka dit flera gånger ;)


På återseende!

Kommentarer
Postat av: malin & wiggo

Jätte kul verkligen att du kikade in på min blogg =) Vad skönt för dig att amningen har gått att avsluta (tillslut ;)) jag själv kunde inte amma Wiggo mer än 5-6 veckor tror ja det var då han inte gick upp i vikt o inte fick den näring han skulle ur min mjölkbar , tråkigt tycker jag fast ändå inte ;) Hur många ggr om dagen sover er snutta middag?

På återseende =)

2011-01-03 @ 19:08:35
URL: http://bebismalin.blogg.se/
Postat av: malin & wiggo

Wiggo somnar oftast runt 20 tiden på kvällen sen vaknar han 7 äter sin välling är uppe till ca 9-10 vill då ha gröt innan han somnar för en nap, sover allt från 20min- 2.5 timma, sen somnar han igen visd 15 tiden och sover då kanske 30 min.... Annars är det fullrulle här hemma =)

2011-01-03 @ 20:12:02
URL: http://bebismalin.blogg.se/
Postat av: camilla

Yaaaaay!! Jag längtar till bränn-bh:n-partyt! Roligt :)

Vilken rolig fest!

2011-01-04 @ 10:13:54
Postat av: Bella

Nu ska du inte sån mot mig! Tänkte mig inte riktigt för bara, för klart man inte bara har en enda amningsbh...fattar la jag me :) hihihi



Å vill oxå åka me å shoppa å dricka vin/öl =)

2011-01-04 @ 19:53:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0